Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν.... τα κατάφερα. Την κατέστρεψα.

Με "έτρωγε" από το πρωί σήμερα και τελικά έβαλα τα χεράκια μου και έβγαλα τα ματάκια μου...

Έψαχνα να βρω τρόπο να μπορέσω να κάνω SLIC mod στο UEFI BIOS της Asus P8Z68-V Pro, γιατί το boot loader για τα Windows 7 που χρησιμοποιούσα μέχρι τώρα είδα ότι δεν υποστηρίζεται από το καινούργιο UEFI. Μετά από πολύ ψάξιμο και αναζήτηση στο διαδίκτυο τελικά βρήκα ένα τροποποιημένο BIOS το οποίο δοκίμασα να το φλασάρω από DOS στικάκι. Παρ οτι μου έβγαλε κάποιες προειδοποιήσεις, τις οποίες δεν τις κατάλαβα, πάτησα τελικά το κουμπί και φλάσαρα το νέο BIOS.

Το αποτέλεσμα? Απλά δεν δουλεύει (δηλαδή ανοίγει αλλά δεν γίνεται τίποτα).... :(

Τι κάνουμε τώρα?

Απ όσο ξέρω υπάρχει η δυνατότητα να αντικατασταθεί το chipακι με άλλο το οποίο θα έχει σωστή εγγραφή. Υπολογίζω γύρω στο 10 ευρώ θα μου στοιχίσει από ebay. Θα πάρει όμως χρόνο να παραγγείλω και να μου έρθει.

Άλλη λύση υπάρχει? Υπάρχει δυνατότητα να κάνω εγώ με κάποιο τρόπο επανεγγραφή σε αυτό το chipακι?

Η μητρική έχει εγγύηση αλλά το θέμα είναι να μην ασχοληθώ με RMA καθώς το κατάστημα απ' όπου είναι αγορασμένη (You.gr) δεν έχει το συγκεκριμένο μοντέλο διαθέσιμο αλλά μόνο το νεότερο Asus P8Z68-V Pro/GEN3 σε αρκετά μεγαλύτερη τιμή οπότε δεν ξέρω τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση.

Έχει να προτείνει κάποιος κάποια λύση?

post-173390-0-28384700-1331671521_thumb.jpg

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Δοκίμασα cmos και με τα jumper και με την μπαταρία και τίποτα. Έχει διαγραφτεί η παλιότερη εγγραφή. Ίσως αν είχε κανένα Dual Bios να έλυνε το πρόβλημα.

Απ όσο διάβασα ίσως να υπάρχει μια πιθανότητα να γίνει μια νέα εγγραφή από ένα ίδιο chipακι.

Δηλαδή να βγάλω το chipακι από μια ίδια μητρική, να το βάλω στην μητρική που έχει το πρόβλημα, να ξεκινήσει κανονικά κάνοντας boot από ένα DOS φλασάκι και καθώς θα λειτουργεί κανονικά ο υπολογιστής προσπαθώντας να κάνω BIOS update, πριν πατήσω την εντολή για flash να αλλάξω τσιπάκια και να βάλω το διαγραμμένο. Ηot flashing. Μου φαίνεται λίγο "επικίνδυνο" μπορώ να πω, αλλά από την άλλη πιστεύω ότι μπορεί να πετύχει. Τουλάχιστον εδώ ο τύπος υποστηρίζει ότι γίνεται.

Δημοσ.

Παντην για RMA και άσε τις τσαχπινιές... γτ μονο χειρότερα θα τα κάνεις τα πράγματα!!

Δημοσ.

Παντην για RMA και άσε τις τσαχπινιές... γτ μονο χειρότερα θα τα κάνεις τα πράγματα!!

Χαχαχα....

Βασικά, αυτό που σκέφτομαι τώρα, είναι να φλασάρω το προβληματικό chipακι σε μια αλλη Asus μητρική που έχω. Μια M4A89TD PRO. Απ οτι διαβάβασα σε ενα site δεν ειναι "υποχρεωτικό" ναι ειναι ακριβώς το ιδιο τσιπάκι, αν και θα ήταν το ιδανικότερο. Έχουν ίδιο σχεδόν chipακι και η μόνη διαφορά που εντόπισα είναι στα mb που μπορεί να αποθηκεύσει το καθένα. Το ένα 16mb και το αλλο 64mb. Η τάση πρέπει να είναι ίδια.

Θα το ψάξω λίγο ακόμα και θα ίσως αύριο κάνω την δοκιμή.

Δημοσ.

Δοκίμασα cmos και με τα jumper και με την μπαταρία και τίποτα. Έχει διαγραφτεί η παλιότερη εγγραφή. Ίσως αν είχε κανένα Dual Bios να έλυνε το πρόβλημα.

Απ όσο διάβασα ίσως να υπάρχει μια πιθανότητα να γίνει μια νέα εγγραφή από ένα ίδιο chipακι.

Δηλαδή να βγάλω το chipακι από μια ίδια μητρική, να το βάλω στην μητρική που έχει το πρόβλημα, να ξεκινήσει κανονικά κάνοντας boot από ένα DOS φλασάκι και καθώς θα λειτουργεί κανονικά ο υπολογιστής προσπαθώντας να κάνω BIOS update, πριν πατήσω την εντολή για flash να αλλάξω τσιπάκια και να βάλω το διαγραμμένο. Ηot flashing. Μου φαίνεται λίγο "επικίνδυνο" μπορώ να πω, αλλά από την άλλη πιστεύω ότι μπορεί να πετύχει. Τουλάχιστον εδώ ο τύπος υποστηρίζει ότι γίνεται.

αυτο που γνωριζω ειναι οτι μπορεις κατα τη διαρκεια που εχεις μπει στα windows να βγαλεις το τσιπακι και η μητρικη να εξακολουθει να λειτουργει χωρις να εχει τπτ πανω,το ειχα δει σε μια παλι μητρικη socket 478 το να βαλεις ομως αλλο τσιπακι πανω κατα τη διαρκεια της λειτουργιας της και να το flashαρεις μου φαινεται λιγο δυσκολο.

Δημοσ.

Συμφωνώ με το RMA αλλά το σκέφτομαι για δύο λόγους.

Πρώτον σκέφτομαι τη διαδικασία να βγάλω τη μητρική απο το κουτί. Πέρασα τα πάνδηνα να την βάλω στο κουτί (...στο Staker 831 και πάνω έχω βάλει την Thermalright Silver Arrow).

Δευτερόν, το Υou.gr απ οπου είναι αγορασμένη, δεν εχει την ίδια μητρική για να μου την αντικαταστήσουν. Η αντιστοιχη μητρική Gen3 που έχουν τώρα, εχει 203 ευρώ. Δε νομίζω να μου την κάνουν "δώρο".

Θα μπορούσα μήπως να απευθηνθώ κατευθείαν στην ASUS?

Δημοσ.

Ποσο την αγορασες;

Eγω παντως θα προτιμουσα την λυση του eBay, παραγγελνεις ενα απο Αγγλια ή Ολλανδια (εκει το εχουν διαθεσιμο, το τσεκαρα) και το εχεις εντος 4-5 εργασιμων (πιο γρηγορα απο το RMA και χωρις ταλαιπωρια)..

Δημοσ.

η asus στο manual περιγραφει τετοια διαδικασια επαναφορας του bios.

νομιζω οτι θα χρειαστει να αντιγραψεις το σωστο αρχειο bios σε ενα usb stick και να εχεις προχειρο και το support dvd της asus.

διαβασε ομως το manual για περισσοτερες λεπτομερειες (3.10.3 Crashfree Bios 3 utility).

επισης ισως χρειαστει να βαλεις ps2 keyboard ωστε να αναγνωριστει.

τελος, μην καταστρεψεις την M4A89TD PRO προσπαθωντας να χρησιμοποιησεις το δικο της flash eeprom chip. δεν νομιζω να εχει την ιδια χωρητικοτητα ή συμβατοτητα με την P8Z68-V Pro.

ASUS CrashFree BIOS 3 how to

http://www.youtube.com/watch?v=LirQ-oM9XBI

Στην δικη σου περιπτωση αν δεν παιρνεις video signal ωστε να δεις κατι στην οθονη, δυστυχως δεν μπορεις να ξερεις ποιο πρεπει να ειναι το ονομα του αρχειου που αναζητα το Crashfree Bios 3 utility. To βρηκα για σενα κατεβασε το τελευταιο bios και μετονομασε το αρχειο P8Z68-V-PRO-ASUS-3203.ROM σε P8Z68PRO.ROM

Μετα βαλε το P8Z68PRO.ROM σε ενα αδειο usb stick και ξεκινησε τον υπολογιστη και αφησε τον για 5-10 λεπτα μπας και διαβασει το bios απο το usb stick.

Δημοσ.

Λοιπόν..... δοκίμασα να κανω Ηot flashing αλλά χωρίς επιτυχία.

Έφτιαξα ενα DOS φλασάκι, εβαλα μέσα το Bios της μητρικής που ειχε το πρόβλημα, σαν P8Z68PRO.ROM και έβαλα το Afudos αλλά και το Bupdater που πρωτείνει η ASUS.

Αφού είχα νωρίτερα βγάλει λίγο το chipακι απο την M4A89GDT PRO ώστε να ειναι χαλαρό, έκανα εκκίνηση, μπήκα στο boot menu και επέλεξα το USB. Με το που ξεκινάει σε DOS, βγάζω το chipακι του BIOS και βάζω στη θέση του αυτό απο την P8Z68 V PRO που έχει το πρόβλημα.

Δοκιμάζω το Afudos αλλά στην εντολή που δίνω (C:\>afudos p8z68pro.rom) μου βγάζει συνέχεια ενα σφάλμα : Error: BIOS does not support AFU. Δοκίμασα όμως να ξαναβάλω το δικός της chipακι της 890GTD με το δικό της BIOS.ROM αλλά και πάλι βγάζει το ίδιο error.

Μετά δοκίμασα το Bupdater. Γραφω C:\> bupdater /ip8z68pro.rom , αλλα μετά μου βγάζει κι αυτό σφάλμα: BIOS has no update module available!

Δεν ξέρω αν δοκίμαζα ίσως και με κάποιο άλλο εργαλειάκι για φλασάρισμα.

Δημοσ.

Αμα δεν εχεις την σιγουρια για το τι κανεις κανεις πισω και αναζητας αλλη σιγουροτερη λυση.

Και εγω την επαθα οσον αφορα τον loader για τα windows με την αναβαθμιση στο τελευταιο bios.

Βασικα διαπιστωσα οτι εαν το βαλεις τοτε απενεργοποιητε η εσωτερικη καρτα του επεξεργαστη στα σιγουρα αυτο και αντι να μπει στα windows κανει reboot.

Με ΑΤΙ καρτα μονο μπηκα στα windows.

Αλλα το θεμα ειναι οτι ηθελα και αυτη του επεξεργαστη για επεξεργασια βιντεο.

Οποτε η λυση στην οποια κατεφυγα ειναι να βαλω το προγραμμα RemoveWAT.226.

Το μειονεκτημα ειναι οτι δεν μπορεις να εγκαταστησεις μετα το δωρεαν αντιβιρους της Microsoft.

Οσο για το τσιπακι.

Δεν ξερω τι παιζει αλλα δεν χανεις τιποτα να δεις σε κανενα καταστηματακι με δορυφορικα μηπως εχει κανενας μαγκας κανενα προγραματιστη για καρτες δορυφορικες που να προγραμματιζει και τσιπακια.

Ειχα παλιοτερα ενα τετιο.

Και τωρα εχω ενα πανακριβο αλλα βαριεμε να ψαχνω που το εχω καταχονιασει να δω τι τσιπακια προγραμματιζει.

Δεν χανεις παντως τιποτα να ρωτησεις.

Μια ιδεα ειναι δεν χανεις τιποτα να ρωτησεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...