Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά. Ρε παιδιά. Τι σκοτωμοί και αυτοάμυνες. Στη φαντασίωση όλα ωραία είναι. Αλλά οτι εκείνη την ώρα δεν θα κάνετε τίποτα γιατί θα κλάσετε μέντες και οτι θα τους κλάσετε τα παπάρια είναι δεδομένο. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να εύχεστε να είναι στρέητ και όχι τίποτα κωλομπαράδες και τους γυαλίσει το κωλαράκι σας. Κλεμμένος οκ, δαρμένος πάειστοδγιάλο, αλλά σοδομισμένος πάει πολύ.

δεν νομιζω.σε τετοιες περιπτωσεις kickarei το ενστικτο της επιβιωσης και η ανδρεναλινη.

ειδικα το αισθημα του φοβου θα ειναι μικροτερο οταν θα κρατας στο χερι σου καποιο οπλο.

οχι δεν θα την δεις dirty harry αλλα δεν θα σε πιασει και ψυχωτικο σοκ αν ερθεις αντιμετωπος με εισβολεις μεσα στο σπιτι σου.

βεβαια επιβαλλεται να περασεις και απο μια καλη εκπαιδευση χρησης του οπλου ωστε να εξοικειωθεις με αυτο και να εισαι ετοιμος να το χρησιμοποιησεις σωστα και ψυχραιμα οταν χρειαστει.

Δημοσ.

Εγώ πιστεύω ότι για τους λόγους ακριβώς που λέει ο freedubus θα τραβήξεις τη σκανδάλη.

Εάν είσαι ψύχραιμος μπορεί να σκεφτείς «θα πάω με τα νερά τους, θα τους δώσω ότι ζητήσουν, δε θα κάνω περίεργες κινήσεις για να τρομάξουν». Εάν έχεις τρομάξει, είσαι συγχισμένος και κρατάς και όπλο... ΜΠΑΜ. Κάτι που *ίσως* μετά να το μετανιώσεις, αλλά νομίζω πως εκείνη τη στιγμή θα πυροβολήσεις.

Δημοσ.

τι θες να πεις , οτι τοσα χρονια προυπηρεσιας σε cod και CS πηγαν χαμενα??? πανω που ελεγα να το γραφω πλεον στο cv μου..

Δημοσ.

Πριν 2 χρόνια συγγενής μου συνταξιούχος αστυνομικός πήγε να επισκεφτεί τη μάνα του που μένει σε ένα παλιό πετρόχτιστο μισοερειπιο σπίτι σε αρκετά ερημική τοποθεσία (δεν εχει καν ρεύμα, στο σπιτι ή δίπλα και το βραδυ ειναι σκοτάδι). Πηγε το μεσημέρι, ενώ την ίδια ώρα έφευγαν από το σημείο κάποιοι άλλοι συγγενείς. Οι επίδοξοι κλέφτες μάλλον είχαν παρακολουθήσει τη κίνηση νομίζοντας πως η γριά έμεινε μόνη, όπως συνήθως. Το βράδυ κατά τις 1-2 μετα τα μεσανυχτα πλησιάζουν το σπίτι (το σπίτι εκείνο είναι παλιό πολύ και χύμα, δεν τίθεται θέμα ασφάλειας) μπαίνουν πρωτα στο κατώγι του σπιτιού και αρχίζουν να ψαχουλεύουν. Κατα τρομερή σύμπτωση ξυπνάει για κατούρημα ο συγγενής μου και καταλαβαίνει πως κάποιοι είναι κάτω. Αρπάζει οσο πιο αθορυβα μπορει μια κυνηγετικη που υπηρχε απο παλια μονιμα στο σπιτι (απο το γερο που ειχε πεθανει) κι ενα φυσιγγι μεσα και παει να ανοιξει σιγα σιγα τη πορτα. Σκοτάδι έξω πήχτρα, με το που σκάει στη πόρτα αντιλαμβάνεται μια σκιά να ανεβαίνει τα σκαλιά προς τη κύρια είσοδο του σπιτιού. Ξαφνιασμένος και νιώθωντας τον άμεσο κίνδυνο βαράει μία στο αέρα με τη καραμπίνα. Οι κλέφτες αλλού ντ' αλλού, απ'όσο μου είπε ακουγόνταν φωνές που σκορπίστηκαν στους γύρω λόφους (έχει και βλάστηση εκεί γύρω) και ψάχνανε ο ένας τον άλλο γιατί χάθηκαν στο σκοτάδι.

Κάλεσε φυσικά την αστυνομία που έφτασε μετά από καμιά ώρα και με το ξημέρωμα... τον πήγαν στο τμήμα και ο διοικητής του είπε πως... είναι τυχερός που δε σκότωσε κανέναν γιατί θα τον πηγαίνανε μέσα και τον άφησαν. Φυσικά οι κλέφτες δε βρέθηκαν ποτέ, η αστυνομία δεν είχε να προσφέρει τίποτα, ούτε πριν, ούτε μετά. Το μόνο που είχε να προσφέρει η αστυνομία ήταν να τον πάνε μέσα σε περίπτωση που σκότωνε καποιο ληστή πάνω στη φούρια. Ο άνθρωπος βγήκε με το σώβρακο κι έριξε μία με τη καραμπίνα στο σκοτάδι στα τυφλά βλέποντας τη σκιά του Χάρου. Τί άλλο να έκανε; Να περίμενε να «βεβαιώσει το μέγεθος της απειλής για να θεωρηθεί αυτοάμυνα το όπλο»; Δε θα τους βρίσκανε ζωντανούς αν δε το έκανε (με βάση τις φωνές που άκουσε ήταν 3 άτομα τουλάχιστον και μιλούσαν ξένα). Σημειωτέον, λίγες μέρες πριν είχαν μπει σε σπίτι κοντά στη περιοχή και είχαν σκοτώσει άλλο γέρο.

^ Απλά ως παράδειγμα, πριν αναφέρω πως είμαι 100% υπέρ του να επιτραπεί με νόμο, όπως σε μέρη του εξωτερικού, η με κάθε μέσο (άρα και με όπλο) υπεράσπιση της ακεραιότητάς σου και της οικίας σου. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει να προστατευτείς και να ανατραπεί η τύχη σου. Δε διαμένουν όλοι σε διαμερίσματα πολυκατοικιών για να τους γλυτώσουν οι γείτονες, για να γλυτώσουν βάζοντας σίδερα στις μπαλκονόπορτες ή για να έρθει η αστυνομία σε 5 λεπτά. Οι περισσότεροι Έλληνες πολίτες είναι απροστάτευτοι. Σε αυτό που περιέγραψα, επειδή πήγα την επόμενη μέρα και είδα από κοντά, ειλικρινά χωρίς τη καραμπίνα γι άμυνα δεν υπήρχε άλλος τρόπος να μείνουν ζωντανοί. Γι αυτό το λόγο δυστυχώς μετά από 80 χρόνια ζωής εκεί η γριά αναγκάστηκε να μετακομίσει. Το κράτος, η αστυνομία, ο χώρος, κανένας δε μπορεί να εγγυηθεί στους Έλληνες πολίτες την ασφάλειά τους σε αρκετές περιπτώσεις. Συνεπώς, εύλογα, πρέπει να τους επιτρέψει να υπερασπίζονται τη ζωή τους.

Εγειρεται ομως ενα αλλο θεματακι εδω (οσον αφορα τη ελευθερια χρησης οπλου μεσα στο σπιτι σου).

Παραδειγμα. Θελεις να κανεις κακο σε καποιον, μεγαλο κακο. Το καλεις για καφεδακι στο σπιτι σου, και με το που μπαινει του την αναβεις. Πας αστυνομια και λες οτι εκανε διαρρηξη, κι ολα μελι γαλα.

Δημοσ.

Οι έμπειροι ληστές μάγκες δεν βάζουν στο μάτι το σπίτι του Κόναν του Βάρβαρου ή του Εξολοθρευτή. Στην πλειοψηφία διαλέγουν σπίτια όπου μένουν ηλικιωμένοι, οικογένειες με παιδιά , μοναχικοί και ανήμποροι άνθρωποι έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσουν τους κινδύνους που ενδεχόμενα θα αντιμετωπίσουν. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πάνε για να σκοτώσουν. Δεν είναι τόσο ηλίθιοι να φορτώνονται φόνους. Το μακελειό θα γίνει αν κάποιος επίδοξος Ράμπο πάει να κάνει μαγκιές απέναντι σε ένα Καλάσνικωφ.

Και εν πάσει περιπτώσει όποιος γνωρίζει όλα τα όπλα από το BF δεν σημαίνει ότι ξέρει και να τα χρησιμοποιεί αν του πέσουν στα χέρια του. Μόνο τα 10χρονα ξέρουν ^_^

Δημοσ.

Εγειρεται ομως ενα αλλο θεματακι εδω (οσον αφορα τη ελευθερια χρησης οπλου μεσα στο σπιτι σου).

Παραδειγμα. Θελεις να κανεις κακο σε καποιον, μεγαλο κακο. Το καλεις για καφεδακι στο σπιτι σου, και με το που μπαινει του την αναβεις. Πας αστυνομια και λες οτι εκανε διαρρηξη, κι ολα μελι γαλα.

Το πότε το γεγονός είναι αληθινό και πότε όχι υπάρχει η αστυνομία να το διαπιστώσει, όπως σε όλες τις περιπτώσεις. Δε μου λέει κάτι αυτό που περιγράφεις.

Δεν είναι ανάγκη να πάει στο άλλο άκρο ο νόμος. Αρκεί το πνεύμα του νόμου να μου δίνει τη δυνατότητα να αμυνθώ με κάποιο νόμιμο τρόπο μέσα στο σπίτι μου. Ας τον βρει ο νομοθέτης ποιός θα είναι ο νόμιμος τρόπος κι ας ορίσει τα όρια, αυτή είναι η δουλειά του, εγώ δεν είμαι νομοθέτης. Εγώ θέλω να μπορώ να υπερασπιστώ την περιουσία/ακεραιότητα/οικογένειά μου κτλ ΝΟΜΙΜΑ.

Δημοσ.

Παιδιά. Ρε παιδιά. Τι σκοτωμοί και αυτοάμυνες. Στη φαντασίωση όλα ωραία είναι. Αλλά οτι εκείνη την ώρα δεν θα κάνετε τίποτα γιατί θα κλάσετε μέντες και οτι θα τους κλάσετε τα παπάρια είναι δεδομένο. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να εύχεστε να είναι στρέητ και όχι τίποτα κωλομπαράδες και τους γυαλίσει το κωλαράκι σας. Κλεμμένος οκ, δαρμένος πάειστοδγιάλο, αλλά σοδομισμένος πάει πολύ.

Μία ερώτηση:

Άμα στη πέσουν εσένα,θα τους κάτσεις;

Είμαι σαφής και περιεκτικός,παρακαλώ απάντησε με σαφήνεια.

• Moderators
Δημοσ.

Δεν είναι ανάγκη να πάει στο άλλο άκρο ο νόμος. Αρκεί το πνεύμα του νόμου να μου δίνει τη δυνατότητα να αμυνθώ με κάποιο νόμιμο τρόπο μέσα στο σπίτι μου. Ας τον βρει ο νομοθέτης ποιός θα είναι ο νόμιμος τρόπος κι ας ορίσει τα όρια, αυτή είναι η δουλειά του, εγώ δεν είμαι νομοθέτης. Εγώ θέλω να μπορώ να υπερασπιστώ την περιουσία/ακεραιότητα/οικογένειά μου κτλ ΝΟΜΙΜΑ.

Τι σε νοιάζει; Άμα έρθει η κακιά στιγμή που θα πρέπει να προστατεύσεις ζωή, οικογένεια, παιδιά ή περιουσία, δεν θα σε ενδιαφέρει τι είναι νόμιμο και τι όχι. Απλά θα προστατευτείς, χωρίς να σκεφτείς περαιτέρω. Όταν περάσει ο κίνδυνος, σκέφτεσαι τα υπόλοιπα.

Δημοσ.

Ναι αλλα αν παω να παρω ενα οπλακι θα ειμαι παρανομος συνεχως και θα εχω το αγχος του παρανομου για να αντιμετωπισω μια ληστεια που μπορει και να μη γινει ποτε.

Δημοσ.

Μία ερώτηση:

Άμα στη πέσουν εσένα,θα τους κάτσεις;

Είμαι σαφής και περιεκτικός,παρακαλώ απάντησε με σαφήνεια.

Κοίτα θα σφίγγω τους γλουτούς και τη σούφρα μου όσο μπορώ, αλλά έχω ακούσει οτι έτσι πονάει χειρότερα και παίζει να μου τη χαλαρώσουν με την κάννη (ή και το κοντάκι) του καλάζνικοφ, άσε που κοντράροντας δίνεις μεγαλύτερη χαρά στο βιαστή.

Δημοσ.

Κοίτα θα σφίγγω τους γλουτούς και τη σούφρα μου όσο μπορώ, αλλά έχω ακούσει οτι έτσι πονάει χειρότερα και παίζει να μου τη χαλαρώσουν με την κάννη (ή και το κοντάκι) του καλάζνικοφ, άσε που κοντράροντας δίνεις μεγαλύτερη χαρά στο βιαστή.

Έχω αιμοροΐδες,συνεπώς θα ματώσω και θα επιδεινωθεί η κατάστασή μου.Απορρίπτεται.

Κάτι σε στη πέφτω και με στέλνεις,παίζει;Τόχεις σκεφτεί;Άμα δηλαδή αρχίζουν να εξοντώνουν τα προς άρμεγμα προβατάκια,ποιός θα τους θρέψει μετά;

Δείρε-δείρε,θα ιδρώσει,θ' αρρωστήσει,θ' αποθάνει;

btw,με την άποψή σου ευτυχώς δεν συντάχτηκαν οι του '21 (φρηντάμπα κάτσε φρόνιμα,να γίνεις νοικοκύρης*-δημώδες άσμα,άμα κοινώνησες Ελληνικής παιδείας θα το θυμάσαι,πιστεύω δηλαδή...).

Εν κατακλείδι,προτιμώ να πάρω μαζί μου τουλάχιστον κανα δυο παρά να ζω με το κόλο πάρπαλο και με το βλέμμα χάμω.

*

Το παρακάτω κλέφτικο τραγούδι ανάγεται στη περίοδο 1750-1760 (sic).

Ο κλέφτης

-«Βασίλη κάτσε φρόνιμα να γίνεις νοικοκύρης,

για ν΄ αποχτήσεις πρόβατα, ζευγάρια κι αγελάδες

χωριά κι αμπελοχώραφα, κοπέλια να δουλεύουν»

-«Μάνα μου ΄γω δεν κάθομαι να γίνω νοικοκύρης,

να καμ΄ αμπελοχώραφα, κοπέλια να δουλεύουν,

και νάμαι σκλάβος των Τουρκών, κοπέλι των σκυλώνε.

φέρε μου το βαριό σπαθί και τ΄ αλαφρό τουφέκι,

να πεταχτώ σαν το πουλί ψηλά στα κορφοβούνια,

να πάρω δίπλα τα βουνά, να περπατήσω λόγγους,

να βρω λημέρια των Κλεφτών, γιατάκια καπετάνιων

να πάω να βρω τον Μάνταλο, να σμίξω τον Μποστέκη,

που πολεμούν με την Τουρκιά, και με τους Αρβανίτες

να μπω με δαύτους σύντροφος στα Τούρκικα κεφάλια

με μια σπαθιά να κόφτω τρεις, με το τουφέκι πέντε,

και με το γιαταγάνι μου, σαράντα και πενήντα»

Πουρνό φιλεί τη μάνα του, πουρνό ξεπροβοδιέται.

-«Γεια σας βουνά με τους γκρεμνούς λαγκάδια με τες πάχνες».

-«Καλώς το τ΄ άξιο το παιδί και τ΄ άξιο παλληκάρι»

Οι Τούρκοι τον αγνάντεψαν και παγανιά του στέλνουν

πήγαν και τον καρτέρεσαν σ΄ εν΄ άγριο μονοπάτι

κι εστοχαστήκαν τα σκυλιά πως ήταν σαν και δαύτους,

σκοινιά ΄χαν να τον δέσουνε, σαν νάτανε κριάρι

μα κείνο τ΄ άξιο το παιδί, τ΄ άξιο παλληκάρι

σα βγάζει το βαριό σπαθί και τσώκαμε γιουρούσι

σα θεριστής εφάνηκεν όταν θερίζει αστάχυα.

Μ΄ αντίς αστάχυα θέριζε τα τούρκικα κεφάλια.

Θερίζει Τούρκους δεκοχτώ, κ΄ ελάβωσε τριάντα.

Τους πήρε και τα πλιάτσικα κ΄ εγίνη Καπετάνιος.

Δημοσ.

και οσοι παιζουν μονο Sims και Farmville? αυτοι την κατσανε; :mrgreen:

θα κλεισουν τον ληστη σε ενα δωματιο και θα αφαιρεσουν την πορτα :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...