Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σωστότατος ο deesnider ;)

Επίσης ο TS αποφεύγει να αναφέρει και "στρατηγικά" πλεονεκτήματα που έχει ο αμυνόμενος:

-απόλυτη γνώση του χώρου

-ισχυρότερο κίνητρο (επιβίωση/προστασία οικογένειας)

-κτλ κτλ

αλλά είναι τόσο αμερικανιές και γραφικότητες αυτά που περιγράφει με τα Kevlar vests και τις νυχτερινές οράσεις ( :lol: ), που δεν νομίζω να αξίζει τον κόπο να τα συζητάμε σοβαρά. Ο καθένας είναι κύριος των επιλογών του. Σαφώς και ο φιλήσυχος φουκαράς μπορεί να μην επωφεληθεί από ένα όπλο, αλλά αν έχεις μία βασική εκπαίδευση ένα όπλο μπορεί να είναι game changer σε μία ρεαλιστική κατάσταση ληστείας.

Δημοσ.

Και εγω αυτο πιστευω game changer. Προσωπικα εχω ενα αεροβολο και προπονουμαι μες στο σπιτι χρονια τωρα, πιστευω οτι μπορω πλεον να χειριστω ενα κανονικο.

Δημοσ.

Έχει ξανασυζητηθεί κάπου εδώ μέσα αυτό το θέμα για αυτοάμυνα κτλπ, απ' όσο έχει ακουστεί δεν μπορείς να αμυνθείς αν ο άλλος προσπαθήσει μόνο να σε ληστέψει. Μπορείς να αμυνθείς και να τον τραυματίσεις αν προσπαθήσει ο ίδιος πρώτος να σε τραυματίσει. Άντε όμως να αποδείξεις ότι δεν του επιτέθηκες. Κάτι λέγανε στην βουλή πριν μέρες για ελεύθερη χρήση όπλου εναντίων ληστών μέσα στο σπίτι...

Δημοσ.

Έχει ξανασυζητηθεί κάπου εδώ μέσα αυτό το θέμα για αυτοάμυνα κτλπ, απ' όσο έχει ακουστεί δεν μπορείς να αμυνθείς αν ο άλλος προσπαθήσει μόνο να σε ληστέψει. Μπορείς να αμυνθείς και να τον τραυματίσεις αν προσπαθήσει ο ίδιος πρώτος να σε τραυματίσει. Άντε όμως να αποδείξεις ότι δεν του επιτέθηκες. Κάτι λέγανε στην βουλή πριν μέρες για ελεύθερη χρήση όπλου εναντίων ληστών μέσα στο σπίτι...

Αν ερθει υτη η στιγμη προτιμω να παρανομησω και ας με κρινει μετα το δικαστηριο

Δημοσ.

Μπήκε στο σπίτι σου, νύχτα, με AK στο χέρι, και πρέπει να αποδείξεις ότι δεν ήθελε να παίξετε μπιρίμπα; :lol:

Χεχχ καλά... τα σέβομαι τα νομικά τερτίπια, αλλά είναι ένοπλος, είσαι ένοπλος, είναι στο σπίτι σου... someone is going down. Μετά, ο επιβιώσας ας σκεφτεί πως, τι και αν θα δικαιολογήσει το τι συνέβη.

Δημοσ.

Εγω που εχω σπαθι στο σπιτι, αν καταφερω και τον σκοτωσω σε αυτοαμυνα πριν με πυροβολησει θα παω φυλακη?

Δημοσ.

Αν σκοτωσεις καποιον ενοπλο ληστη στο σπιτι σου,ο νομος προβλεπει την αθωωση σου.Αλλα οπως μου ειπε ενας φιλος μου δικηγορος,το ψαχνουν πολυ δεν ειναι ευκολη υποθεση.

Εξαρταται απο πολλες συνισταμενες.Σε καμμια περιπτωση δεν πρεπει να ρισκαρεις την ζωη σου για κατι που θα σου κλεψει ενας ληστης.Αν ομως καταλαβεις οτι θα σε βλαψει σωματικα τοτε ισως δεν εχεις αλλη επιλογη.

Οταν ημουν μικρος,ειχα εναν καταπληκτικο δασκαλο στο Jeet Kune Do ασε που ηταν και 2 μετρα ντερεκι και παρολα αυτα μας ειχε πει,''ποτε να μην εμπλακειτε οταν ο αλλος ειναι οπλισμενος,για να αποδειξετε κατι,η αν σας κλεβει.Μονο αν κινδυνευει η ζωη σας και δεν εχετε αλλη επιλογη.Οταν ομως κανετε την κινηση σας να προσπαθησετε να ειναι αιφνιδιαστικη,οχι αυθορμητη και ενστικτωδης και να την ζυγισετε καλα.

Καλο ειναι να παιρνετε μετρα,παντως ωστε να μην αιφνιδιαστειτε ευκολα.Π.χ. το βραδι οταν κοιμαστε,να κλειδωνετε την πορτα του υπνοδωματιου σας γιατι θα κανει φασαρια για να την ανοιξει οποτε προλαβενετε να τηλεφωνησετε στην αστυνομια με το κινητο σας και τουλαχιστον δεν σας πιανει στον υπνο που ειναι πολυ πιο σοκαριστικο και ασχημο.Η εξωπορτα του διαμερισματος μπορει να ανοιχτει χωρις να ξυπνησετε αλλα η πορτα του δωματιου σας πιο δυσκολα.

Μια καλη συγχρονη τεχνικη για καταστασεις στην πολη ειναι το Ισραηλινο Krav Maga.

http://www.youtube.com/watch?v=_1y7VZ9BQxY

Δημοσ.

το καλοκαιρι που μας περασε με τον αδερφο μου σαν κλασικοι βλακες ζεστενομασταν και αφηναμε τις μπαλκονοπορτες ανοιχτες-εχοντας αγνοια κινδυνου-μπας και κανει λιγο αερακι και μπορεσουμε να κοιμηθουμε...ενα πρωινο τον ιουλιο σηκωθηκα να παρω λεφτα απο το τσαντακι μου και αφαντο το πορτοφολι...

στο σπιτι ουτε μια ενδειξη απο διαρρηξη-ληστεια-ανακατωσουρα κτλ...δεν πηγε το μυαλο μας πουθενα...κατεβαινω μεσημερακι να παρω το αμαξι να φυγω για παραλια και βλεπω μεσα πεταμενη την ταυτοτητα μου,το πορτοφολι,καρτες απο φιλους και γυμναστηρια,φωτογραφιες και γενικως οτι ειχε μεσα το πορτοφολι μαι με το μπρελοκ με τα κλειδια του αμαξιου του αδερφου μου...

ειχε μπει το βραδυ δεν ειχε παρει χαμπαρι κανεις μας ευτυχως πηρε μονο λεφτα και δεν αγγιξε ουτε το λαπτοπ ουτε χρυσαφικα γενικως τα παντα αθικτα...οπως επισης και το αμαξι ενω μπορουσε να το παρει και να φυγει ανετα ανοιξε μονο το ντουλαπακι κτλ ψαχνοντας προφανως ξανα για λεφτα...

το θεμα ειναι οτι τον δεκεμβριο ξαναχτυπησε μιας και ενα πρωι η μανα μου ειδε περιεργες πατημασιες στο μπαλκονι και το καταλαβε μιας και το προηγουμενο απογευμα ειχε καθαρισει-σφουγαρισει και δεν εχει βγει κανεις μας στο μπαλκονι οποτε ηταν ξενες πατημασιες...

αφου το ξαναειπαμε στην γειτονια για να εχουν ολοι το νου τους ο απεναντι μας ειπε οτι εχει βαλει καμερα εδω και ενα μηνα μιας και αγορασε νεο αμαξι-μηχανη και γραφει ολο τον δρομο και το μπαλκονι μας...πηγαμε να δουμε το βιντεο και φανταστειτε πως ειναι να νιωθεις να βλεπεις να προσπαθουν να παραβιασουν το σπιτι σου...

κατα τις 5:00 τα ξημερωματα δυο τυποι (εμοιαζαν αλλοδαποι βαλκανικης καταγωγης) ντυμενοι στα μαυρα και με σκουφακια ανεβηκανε σε ενα πεζουλακι κατω απο το μπαλκονι,ο ενας πατησε στους ομους του αλλου και σαν να κανει μονοζυγο σκαρφαλωσε στο μπαλκονι οπου με ενα αντικειμενο προσπαθουσε να ανεβασει την κλειδαρια της μπαλκονοπορτας την οποια κλειδωναμε καθε βραδυ μετα το στραπατσο του καλοκαιριου!

η αστυνομια απο το βιντεο δεν μπορουσε να κανει τιποτα ουτε να ανγνωρισει και αρκεστηκαμε κλασικα μονο σε συμβουλες οπως και το καλοκαιρι..

σορρυ για το σεντονι αλλα πρεπει να παθεις για να μαθεις...καθε βραδυ κοιταζουμε2 και 3 φορες τις μπαλκονοπορτες,διπλοκλειδωνουμε τις κεντρικες,εχουν μπει συναγερμος και φωτοκυτταρα κτλ.

το συναισθημα παντως να μπει καποιος σπιτι σου και να μην παρεις χαμπαρι ειναι γαμησετα!!

• Like 1
Δημοσ.

Ηλεία: Στη φυλακή μέχρι τα 88 του, γιατί σκότωσε τον κλέφτη!

Το δικαστήριο μετά την ακροαματική διαδικασία δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον 77χρονο παρά μόνο τον αυτοτελή ισχυρισμό περί άμυνας...

Σε δεκαετή κάθειρξη για θανατηφόρο σωματική βλάβη και ένα χρόνο φυλάκιση για οπλοχρησία (10 χρόνια & 6 μήνες σε συγχώνευση) καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πύργου, 77χρονος από το Διακοφτό Αχαΐας.

Μετά τη δίκη που κράτησε περίπου 13 ώρες με ενδιάμεσες διακοπές (άρχισε το πρωί της Τρίτης και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα της Τετάρτης), ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στη φυλακή αφού προηγουμένως άσκησε έφεση. Στην ίδια δίκη καταδικάστηκε σε τρεις μήνες φυλάκιση με αναστολή για απλή συνέργεια σε υπόθεση κλοπής και ένας 30χρονος που ενεπλάκη στην υπόθεση, η οποία, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του iliatora.gr, είχε εξελιχθεί ως εξής:

Το συμβάν έγινε στις 24/11/2008, στην παραλία Δ.Δ. Ελαιώνα του δήμου Διακοφτού Αχαΐας μέσα στην οικία του 77χρονου. Ο 30χρονος και ένας ακόμη νεαρός, στις 24 Νοεμβρίου του 2008 μπήκαν τα μεσάνυχτα στο σπίτι του ηλικιωμένου από ανασφάλιστη πόρτα και σύμφωνα με τη δικογραφία, του αφαίρεσαν χρηματικό ποσό ύψους 1.050 ευρώ. Ο 77χρονος προσπάθησε να αντιδράσει, έτσι άρπαξε ένα μαχαίρι από την κουζίνα του και κατάφερε με αυτό τραύμα στον μηρό του ενός από τους δύο νεαρούς.

Το τραύμα υπήρξε αρκετά σοβαρό με αποτέλεσμα να πληγεί η μηριαία αρτηρία και να υπάρξει ακατάσχετη αιμορραγία για τον έναν από τους φερόμενους ως ληστές, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά τελικά υπέκυψε εννέα μέρες μετά. Το Δικαστήριο μετά την ακροαματική διαδικασία που περιελάμβανε καταθέσεις από επτά μάρτυρες και τις απολογίες των δύο κατηγορουμένων δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον 77χρονο παρά μόνο τον αυτοτελή ισχυρισμό περί άμυνας.

Η ποινή που του επέβαλε ήταν η μεγαλύτερη δυνατή που επιβάλλεται στο συγκεκριμένο αδίκημα της θανατηφόρου σωματικής βλάβης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...