temeteron Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Καλησπέρα, Έχω ένα PC με μητρική MSI H61M-E33-B3 και το έχω συνδέση σε μια οθόνη 32" lcd toshiba(μέσω hdmi). Ενώ κατά την πρώτη εγκατάσταση έμπαινα κανονικά στα BIOS τώρα δεν μπαίνει στο bios πατάω del ή f2 ή και άλλα πλήκτρα αλλα το μόνο που κάνει είναι να μαυρίζει η οθόνη και να μην προχωράει, πρέπει να κάνεις reset και να μην πατήσεις κανένα πλήκτρο για να μπει στα windows( έχει τα 7) διαφορετικά ότι πλήκτρο και να πατήσεις μαύρη οθόνη και μένει εκεί. Το μόνο πλήκτρο που δουλεύει είναι το f11 το οποίο μου εμφανίζει απο ποιά συσκευή θέλω να κάνω boot. Έκανα update το Bios με επιτυχία, αλλα δεν μπορώ να μπω στο bios ούτε στην αρχή κατά την εκκίνηση μου δείχνει τα χαρακτηριστικά του μηχανήματος και άν βάλω κάποιο εξωτερικό δίσκο usb κολλάει σε μαύρη οθόνη και δεν μπαίνει στο windows. Σε κάθε περίπτωση γράμματα με χαρακτηριστικά του συστήματος ή μυνήματα του συστήματος κατά την εκκίνηση δεν βλέπω. Ξέρει κανείς τι φταεί ;
temeteron Δημοσ. 16 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2012 Παιδία, Κανείς δεν έχει αυτό το πρόβλημα ; Είμαι ο μοναδικός δηλαδή)). Τουλάχιστον καμία ιδέα για το τι μπορώ να κάνω ; Πριν το πάω στο πλαίσιο!
nikos903 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2012 Βγάλε το κουτί απο την πρίζα και άνοιξε το κουτί. Θα βρεις μια μικρή μπαταρία απάνω στην μητρική. Βγάλε την. Μετά απο 2 λεπτά γύρνα την μπαταρία και βάλε το ρεύμα, ξαναδοκίμασε. Υ.Γ Με Del μπαίνεις στο Bios.
temeteron Δημοσ. 16 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2012 Βγάλε το κουτί απο την πρίζα και άνοιξε το κουτί. Θα βρεις μια μικρή μπαταρία απάνω στην μητρική. Βγάλε την. Μετά απο 2 λεπτά γύρνα την μπαταρία και βάλε το ρεύμα, ξαναδοκίμασε. Υ.Γ Με Del μπαίνεις στο Bios. Τα βήματα που έχεις πει τα έχω κάνει απο την πρώτη στιγμή, αλλα τίποτα μόνο το f11 δουλεύει και σου λέει ποιά συσκευή θέλεις να διαλέξεις και να κάνεις boot. To πρώτο πράγμα που πάτησα ήταν το γνωστό DEL που ξέρουμε όλοι. Μετά σκέφτηκα μήπως είναι το f2 αλλα τα έχω πατήσεί όλα τίποτα μόλις πατήσεις Del ή F2 το σύστημα κολάει στην μαύρη οθόνη.
Lost1 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Update bios εκανες πριν παρουσιαστει το προβλημα ή μετα ? Απο windows ?
nikos903 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Τα βήματα που έχεις πει τα έχω κάνει απο την πρώτη στιγμή, αλλα τίποτα μόνο το f11 δουλεύει και σου λέει ποιά συσκευή θέλεις να διαλέξεις και να κάνεις boot. To πρώτο πράγμα που πάτησα ήταν το γνωστό DEL που ξέρουμε όλοι. Μετά σκέφτηκα μήπως είναι το f2 αλλα τα έχω πατήσεί όλα τίποτα μόλις πατήσεις Del ή F2 το σύστημα κολάει στην μαύρη οθόνη. Άρα κάνει να μπει και τα φτύνει ε; Κάνε το κλασικό, βγάλε όλα τα περιττά απο το σύστημα. Άσε μόνο CPU -RAM -GPU και απο καλώδια μόνο αυτά που δίνουν ρεύμα στην μητρική (2 είναι) Όλα τα άλλα βγάλε τα... Μετά βραχυκύκλωσε τα 2 πινάκια power_sw να πάρει μπρος και ξανάδοκίμασε με Del... Μόνο οθόνη πληκτρολόγιο τροφοδοσία στον πύργο πίσω. Άμα κάνει πάλι τα ίδια χτύπα άλλο ένα bios update στην έκδοση που ήσουν μέσω cd-floppy-usb με το F11 που σε αφήνει.
temeteron Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Update bios εκανες πριν παρουσιαστει το προβλημα ή μετα ? Απο windows ? update bios έκανα αφού είχε το πρόβλημα αλλα συνεχίστηκε και μετά το update το πρόβλημα παρόλο που το bios ενημερώθηκε επιτυχώς. Θα δοκιμάσω αυτά που λέει ο φίλος nick να δούμε, και θα ενημερώσω.
nikos903 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Παράξενα πράγματα... Anyway... Δείχνει έναν κωδικό όταν μαυρίζει; Ένα ΑΒ πχ; Σύμφωνα με αυτό δοκίμασε να συνδέσεις την οθόνη σου με VGA ή βάλε κάποια άλλη οθόνη μπας και δείξει BIOS. Παράξενο να μην θέλει σήμα απο το ένα μέρος και να του κάνει απο το άλλο αλλά δεν χάνεις κάτι... Καλή τύχη όπως και να έχει
temeteron Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 σε πρώτη φάση θα το βάλω σε άλλη οθόνη που είναι και ποιο εύκολο. Ναι δείχνει καμία φορά ένα σημα κάτω αριστερά A4 B4 νομίζω αλλα καμία φορά. Σε πρώτη φάση το βάζω σε οθόνη vga και μετά θα κάνω την άλλη λύση να δούμε αν βρούμε άκρη. Thanks!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα