Dragonheart Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Καλησπερα σε ολους σας! Λοιπον, θελω να φτιαξω μια ιστιοσελιδα για την επιχειριση του πατερα μου και αν ειναι δυνατον και ενα ηλεκτρονικο καταστημα. Δηλαδη θελω στη ιστιοσελιδα να αναφερονται καποιες πληροφοριες για την επιχειριση και μετα να υπαρχει και το eshop για τις online παραγγελιες. Να αναφερω οτι δεν εχω καμια σχεση με προγραματισμο, απλα εχω πολυ ορεξη, χρονο και αγαπη για τους υπολογιστες και πιστευω οτι μπορω να τα καταφερω και να φτιαξω αυτο που θελω απλα χρειαζομαι μια καθοδηγηση. Δηλαδη να μου πει καποιος πχ, αυτο ειναι ενα πολυ καλο βιβλιο που αναλυει αυτο που θες και θα σε βοηθησει να το ολοκληρωσεις. Απλα πρεπει να ειναι αρκετα λεπομερεις και να μην εχει καποιο εννοουμενο μεσα. Η αν υπαρχουν ολοκληρωμενοι οδηγοι στο ιντερνετ για αυτο ακομα καλυτερα, δεν εχω προβλημα αν ειναι ελληνικα η αγγλικα. Απλα πρεπει να ειναι βημα βημα απο την αρχη μεχρι το τελος. Θα προτιμουσα οδηγους που ειναι πιο user-friendly μιας και ειμαι αρχαριος στο θεμα και αν ειναι ευκολο να γινονται οι περισσοτερες λειτουργιες απο προγραμματα που εγω απλα θα πρεπει να τρεξω. Υ.Γ. Το κατανοω οτι θα ηταν καλυτερο να γινει απο καποιον επαγγελματια αυτο, αλλα απο τη στιγμη που δεν υπαρχουν χρηματα για κατι τετοιο, και ειμαι ανεργος αυτη τη στιγμη ειπα να το δοκιμασω εγω! Ετσι και αλλιως για αρχη δεν θελουμε κατι το ιδιαιτερο, κατι απλο και λιτο, που θα περιλαμβανει καποια προιοντα. Σας ευχαριστω για το χρονο σας!
varemarious Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 χωρίς παρεξήγηση Το eshop δεν είναι για κάποιον που είναι αρχάριος.. βέβαια αν έχεις όρεξη και μπορείς να μάθεις, όλα γίνονται.. εδώ υπαρχει ένας οδηγός http://www.insomnia.gr/topic/289748-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B1-%CE%B2%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-web-development/ όπου θα σου δώσει πολλά ερεθίσματα..
Dragonheart Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Κοιτα το γνωριζω οτι δεν εινα κατι ευκολο, αλλα θα κανω οτι μπορω. Εχω ξεκινησει και διαβαζω αυτα που μου εστειλες, αν και εχω την εντυπωση οτι ειναι λιγο γενικα για το web design. Οποιαδηποτε εξτρα πληροφορια ειναι ευπροσδεκτη!
varemarious Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Αυτό που ήθελα να σου εξηγήσω και παραπάνω και ίσως να μην κατάλαβες είναι ότι δεν πρόκειται να βρείς έναν οδηγό που να σου λέει πως να κάνεις βήμα βήμα ένα eshop από την στιγμή που δεν έχεις γνώση .. πρέπει πρώτα να μάθεις τις βασικές αρχές του web φτιάχνοντας μια στατική ιστοσελίδα χρησιμοποιώντας HTML + CSS και στην συνέχεια αφού καταλάβεις την λειτουργία τότε να περάσεις στην PHP + MySql και με το σύνολο αυτών των γνώσεων να ξεκινήσεις να στήνεις το eshop σου. Από κει και πέρα αν θες μπορείς να ρίξεις μια ματιά σε έτοιμες πλατφόρμες eshop όπως είναι το joomla + virtuemart ή opencart αλλά και πάλι θέλει διάβασμα για τις ρυθμίσεις τους και το στήσιμο τους. ψάξτα λίγο στο Google και θα βρείς πληροφορίες.
Dragonheart Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Ξεκινησα απο χθες το βραδυ το ψαξιμο και μαλλον κατεληξα στην επιλογη καποιου cms για τη δουλεια μου. Λογο μεγαλυτερης ευκολιας θα παω μαλλον στην επιλογη που μου ειπες και εσυ, στο joomla + virtuemart. Σιγουρα ειναι χειροτερο απο ενα costum made website και eshop, αλλα πιστευω πως για τη δουλεια που το θελω (μικρο eshop) θα μου κανει. Γιατι το να μαθω απο την αρχη οτι χρειαζεται να προγραματιζω σελιδες και μετα να φτιαξω και eshop θα παρει πολυυυ καιρο!
TheELF Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Για μικρό eshop μπορείς να έχεις και απλή στατική σελίδα με τα προϊόντα(που τόσο δύσκολα δεν είναι να μάθεις να το κάνεις,λίγο γούστο στο design να έχεις μόνο) και να δίνεις την δυνατότητα να παραγγέλνουν μέσου email/paypal π.χ. που είναι ασφαλές διαδικασία και για τους δυο.
Dragonheart Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Εγω δεν εχω προβλημα να κατσω να φτιαξω τωρα μια στατικη σελιδα με καποια προιοντα, αλλα το θεμα ειναι η διαχειριση της. Το σημαντικοτερο ειναι να υπαρχει user friendly interface που να μπορει να το διαχειριστει και καποιος που εχει ελαχιστες γνωσεις υπολογιστη, μιας και αυτη τη δουλεια θα την κανει ο πατερας μου, τουλαχιστον να μπορει να βαζει και να βγαζει μονος του τα προιοντα. Ακομα θελω να εχει σιγουρα δυο γλωσσες, ελληνικα και ρωσικα, οποτε δεν ξερω αν αυτο ειναι εφικτο να το κανω μονος μου σε μια στατικη σελιδα. Απο τα λιγα που εχω διαβασει, εχω δει οτι σε static ειναι πιο δυσκολη και η διαχειριση της σελιδας αλλα και τα βαλε-βγαλε προιοντα. Δεν ξερω βεβαια αν κανω λαθος σε αυτο, αν σου ειναι ευκολο να μου πεις την αποψη σου. Paypal και αντικαταβολη θα εχει σιγουρα το eshop, το θεμα ειναι οτι λογο του γεγονοτος οτι θα προσπαθησουμε να στοχευσουμε και εξωτερικο, θα ηθελα να υπαρχει και η δυνατοτητα για πιστωτικη καρτα εκτος απο paypal.
antonisid Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Μια φιλική παρατήρηση, ιστοσελίδα εννοείς και όχι ιστιοσελίδα.Τώρα στο ερώτημά σου,εφόσον δεν έχεις γνώσεις δε μπορείς να κάνεις και πολλά,πλην του να χρησιμοποιήσεις κάποια πλατφόρμα τύπου Joomla+virtuemart για να έχεις ένα eshop,το οποίο βέβαια στην συνέχεια θα το παραμετροποιήσεις εσύ (το περιεχόμενο όχι το design) μέσα από την διαχείριση.
Dragonheart Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Μια φιλική παρατήρηση, ιστοσελίδα εννοείς και όχι ιστιοσελίδα.Τώρα στο ερώτημά σου,εφόσον δεν έχεις γνώσεις δε μπορείς να κάνεις και πολλά,πλην του να χρησιμοποιήσεις κάποια πλατφόρμα τύπου Joomla+virtuemart για να έχεις ένα eshop,το οποίο βέβαια στην συνέχεια θα το παραμετροποιήσεις εσύ (το περιεχόμενο όχι το design) μέσα από την διαχείριση. Εχω δει οτι υπαρχουν χιλιαδες templates για joomla, ολα αυτα ειναι στανταρ που δεν αλλαζει το design; Δεν θα ηθελα να χρησιμοποιησω ενα τετοιο template, αν ηταν ευκολο και δυνατον να μπορω να φτιαξω ενα template εγω θα το εκανα. Υπαρχει τετοιος τροπος; Η τουλαχιστον αν υπαρχει καποιο template το οποιο να παραμετροποιητε το design του και οχι να ειναι φιξαρισμενο. Υ.Γ. Thanks για τη διορθωση, δεν ξερω γιατι μου βγηκε ετσι!
antonisid Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Ασφαλώς και γίνεται να το αλλάξεις το template ή να φτιάξεις κάποιο μόνος σου,απλά υπέθεσα ότι δεν έχεις καθόλου γνώσεις html και css.
Dragonheart Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Καλα υπεθεσες γιατι δεν εχω γνωσεις html και css, απλα ρωταω αν μπορεις να αλλαξεις το template με εναν πιο user friendly τροπο. Πχ, με ενα προγραμα οπως το artisteer που βρηκα στο ιντερνετ και ειδα οτι κατι λεει για joomla templates. Η με καποιο αλλο προγραμμα που εσεις γνωριζεται. Υ.Γ. Εχω αρχισει και το ψαχνω λιγο παραπανω το θεμα και με ανυσηχει κατι, υπαρχει μεγαλη διαφορα στην ασφαλεια του site μεταξυ καποιου cms (joomla, drupel, wordpress) και σε ενα custom made website;
varemarious Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 φίλε μου όλα τα προγράμματα που έχουν αναφερθεί έχουν φτιαχτεί από το 0 με κώδικα .. με σκοπό την ευκολία του απλού χρήστη που δε γνωρίζει, και να μπορεί να δημιουργήσει κάτι. όταν έχεις γνώση του web κώδικα μπορείς να πραγματοποιήσεις όποια αλλαγή θες, σε όποιο επίπεδο θες. Στην περίπτωση που εσύ θες να είναι όλα έτοιμα, θα πρέπει να αρεστείς σε οτιδήποτε έτοιμο. θα το χρησιμοποιήσεις και θα το λειτουργήσεις όπως είναι. Η οποιαδήποτε περαιτέρω επεξεργασία κάποιου template, component, module κτλ θέλει γνώσεις κώδικα, που απ' ότι είπες στο πρώτο ποστ ότι έχεις όρεξη να διαβάσεις αλλά δε σε βλέπω να το κάνεις.. Το artisteer σε αυτό που κάνει είναι νομίζω το μόνο οπότε δοκίμασε το.
Dragonheart Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 φίλε μου όλα τα προγράμματα που έχουν αναφερθεί έχουν φτιαχτεί από το 0 με κώδικα .. με σκοπό την ευκολία του απλού χρήστη που δε γνωρίζει, και να μπορεί να δημιουργήσει κάτι. όταν έχεις γνώση του web κώδικα μπορείς να πραγματοποιήσεις όποια αλλαγή θες, σε όποιο επίπεδο θες. Στην περίπτωση που εσύ θες να είναι όλα έτοιμα, θα πρέπει να αρεστείς σε οτιδήποτε έτοιμο. θα το χρησιμοποιήσεις και θα το λειτουργήσεις όπως είναι. Η οποιαδήποτε περαιτέρω επεξεργασία κάποιου template, component, module κτλ θέλει γνώσεις κώδικα, που απ' ότι είπες στο πρώτο ποστ ότι έχεις όρεξη να διαβάσεις αλλά δε σε βλέπω να το κάνεις.. Το artisteer σε αυτό που κάνει είναι νομίζω το μόνο οπότε δοκίμασε το. Συγνωμη αλλα τωρα θα πρεπει να διαφωνησω μαζι σου. Που βλεπεις οτι δεν εχω ορεξη να διαβασω; Ειπα οτι εχω ορεξη και χρονο να καταφερω να φτιαξω αυτο που θελω, με τον ευκολοτερο δυνατο τροπο παντα, αρκει το αποτελεσμα να με ικανοποιει και να ειναι κατι καλο. Το γεγονος δηλαδη οτι ΑΝ υπαρχει τροπος να μην ξοδεψω του επομενους μηνες μου μαθαινοντας html, css, php κτλ για να κατασκευασω ενα site σημαινει οτι δεν εχω ορεξη να διαβασω; Μην υπερβαλουμε κιολας. Οπως για παραδειγμα βρηκα μονος μου μετα απο λιγο ψαξιμο το artisteer, που απ'οτι ειδα και νομιζω μπορει να επεξεργαστει μια χαρα τα templates χωρις να γνωριζεις προγραμματισμο, ετσι κι εγω ρωταω αν μου το προτεινεται εσεις αυτο, η ισως καποια αλλη λυση που να κανει επεξεργασια templates χωρις τη γνωση προγραμματισμου. Στην περίπτωση που εσύ θες να είναι όλα έτοιμα, θα πρέπει να αρεστείς σε οτιδήποτε έτοιμο. θα το χρησιμοποιήσεις και θα το λειτουργήσεις όπως είναι. Η οποιαδήποτε περαιτέρω επεξεργασία κάποιου template, component, module κτλ θέλει γνώσεις κώδικα, που απ' ότι είπες στο πρώτο ποστ ότι έχεις όρεξη να διαβάσεις αλλά δε σε βλέπω να το κάνεις.. Το κατανοω οτι καποιος που εχει γνωσεις προγραμματισμου του φαινεται κατι φυσιολογικο και ευκολο να κατσει να φτιαξει ενα website, πιστεψε με για μενα ειναι ενας γολγοθας απο τη στιγμη που δεν εχω ασχοληθει ποτε με αυτο, οποτε μονο ολα ετοιμα δεν τα θελω, απλα αν μπορω να αποφυγω να κανω κατι θα το αποφυγω.
varemarious Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 όπως και να χει πιστέυω σου δώσαμε αρκετά ερεθίσματα να ξεκινήσεις να φτιάξεις κάτι μόνος σου και στην πορεία ίσως καταλάβεις όλα αυτά που εννοώ. καλή αρχή
Dragonheart Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2012 Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας, κατελειξα τελικα στη λυση του joomla με virtuemart (πιθανοτατα το δευτερο) για αρχη, ισως μετα απο αυτη την πρωτη αποπειρα που δοκιμασω να κανω και κατι καλυτερο costum made, μετα βεβαια που θα εχω διαβασει και μαθει οτι χρειαζεαι για να καταφερω κατι τετοιο!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα