Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετω την παρεα..

απλα τα πραγματα προκειται να αγορασω καινουριο desktop και αντιμετωπιζω το αιωνιο διλημμα..

ποιος απο τους 2 επεξεργαστες ειναι δυνατοτερος?η συνθεση του πισι γινεται με βαση κυριως το gaming.

(οικονομικοτερος σιγουρα ο AMD αλλα ας θεωρησουμε εδω οτι εαν χρειαστει μπορω να διαθεσω τα 50 ευρα παραπανω για τον intel)

και οσον αφορα τους AMD υφισταται το προβλημα των μεγαλων θερμοκρασιων(μπορω να διαθεσω και ενα ποσο των ~70 ευρω για καποια καλη ψυκτρα εαν χρειαστει)?γιατι το τελευταιο μου desktop ηταν athlon 3.7 και εχει ανεβασει εως και 86 βαθμους!βεβαια εχει τραβηξει και πολλα εδω και 6 χρονια..

επισης μηπως ειναι καλυτερο να παρω τον AMD και τα 50 ευρω παραπανω που ενδεχομενως να εδινα στον ι7 να τα ριξω σε μια ακριβοτερη μητρικη?

Δημοσ.

για την χρηση που τον θελεις και οι 2 επεξεργαστες ειναι περιττοι.

εκτος της περιπτωσης που θελεις να "τρεξεις" απο τον υπολογιστη σου,

προσομοιωση εκρηξεων 10 πυρηνηκων κεφαλων ταυτοχρονα.

επισης αυτο για τους AMD εχει παψει να υφισταται εδω και πολλα χρονια.

αλλα για να μπορεσεις να παρεις περισσοτερη,συντομοτερη και πιο σωστη βοηθεια,

συμπληρωσε αυτο το προτυπο φορμας

Δημοσ.

συμφωνω με τον maik42.

αφενος ειναι υπερβολικοι για (μονο)gaming και οι 2, και αφετερου δεν υφισταται θεμα θερμοκρασιων εδω και πολλα χρονια!!!

τον αθλονακο σου,

1 τον εχεις καθαρισει και εχεις βαλει νεα θερμοαγωγιμη παστα?

2 και με 80+ β που πιανει, σου εκανε κολπα?

Δημοσ.

Όπως λένε και τα παιδιά.

Για το θεωρητικό πρώτο σου ερώτημα, ο i7 είναι καθαρά καλύτερος. Το αν αξίζει τα παραπανάνω χρήματα το ξέρει η τσέπη σου.

Κατά τα άλλα ο καλύτερος επεξεργαστής που μπορείς να πάρεις για gaming είναι ο i5 2500K καθώς α)είναι φτηνότερος από τους προαναφερθέντες β) Είναι καλύτερος στο gaming του fx 8150 γ) Είναι ισάξιος του 2600Κ.

Δημοσ.

Αμα θες για gaming παρε τον 960Τ που μπορει να ξεκλειδωσει και δωσε τα αλλα σε καρτα γραφικων....

Υπ οψιν σημερα αυριο ερχεται ελλαδα ο 965 P II @ 3.4GHZ .....θρυλικος.... συμφωνα με πληροφοριες...

Δημοσ.

Αστροβασίλη no offense αλλά αν διάβαζε κάποιος εξωγήινος τα ποστ σου (και όχι μόνο τα δικά σου) θα νόμιζε ότι ο 960t είναι ο καλύτερος επεξεργαστής που κατασκευάστηκε ποτέ. Στην πραγματικότητα μιλάμε για έναν επεξεργαστή της low-mid κατηγορίας οποτε όπως καταλαβαίνεις δεν στέκεται ως αντιπρόταση στον i5 2500K πόσο μάλλον απέναντι σε έναν i7.

Δημοσ.

Αστροβασίλη no offense αλλά αν διάβαζε κάποιος εξωγήινος τα ποστ σου (και όχι μόνο τα δικά σου) θα νόμιζε ότι ο 960t είναι ο καλύτερος επεξεργαστής που κατασκευάστηκε ποτέ. Στην πραγματικότητα μιλάμε για έναν επεξεργαστή της low-mid κατηγορίας οποτε όπως καταλαβαίνεις δεν στέκεται ως αντιπρόταση στον i5 2500K πόσο μάλλον απέναντι σε έναν i7.

Αν θέσουμε ως βάση οτι σκοπος ειναι μονο το gaming και ότι το gaming ανω των 60fps ειναι καθαρα και μόνο για το e-penis τοτε με την ίδια καρτα γραφικών η επιλογή ενώς i5-i7 εναντι ενος 960Τ είναι καθαρά πέταμα χρημάτων...!!

Δημοσ.

@maik42

ναι εχω υπ οψην μου οτι και οι 2 υπερκαλυπτουν τις gaming απαιτησεις και ισως ειναι και υπερβολικοι οπως λες,απλα θελω ενα συστημα που να λειτουργει πολυ καλα και σε ενα πλανο 3ετες τουλαχιστον

@cabdik

ναι τον ειχα κανει ανοιξει καθαρισα τα παντα,εβαλα παστα,φορματ ειχε γινει,δεν ειχε προβλημα για ενα μηνα αλλα μετα οταν ετρεχα ενα παιχνιδι εσβηνε μετα απο λιγη ωρα(προφανως για να μην καει) και απο το bios που τσεκαρα η θερμοκρασια επεξεργατη ειχε φτασει 85-86 βαθμους!αν ειναι δυνατον.βεβαια την τελευταια φορα πριν λιγο καιρο που τον ξανανοιξα ειδα οτι ειχε καει το μικρο default cooler της μητρικης και δεν γυριζε αλλα δεν νομιζω οτι εχει σχεση με τον επεξεργαστη αυτο.

@Αστροβασίλη

κυριως gaming

επισης μια καρτα γραφικων ανω των 170-200 ευρω θεωρω πως ειναι περιττη,καθως εαν χρειαστει μπορω να παρω μετα απο κανα χρονο μια παρομοια με τα μισα λευτα και να την κανω sli

μια απο τις πιθανες συνθεσεις που εχω κανει για παραδειγμα ειναι η παρακατω

και εχω ποσταρει και στο http://www.insomnia.gr/topic/391825-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF-%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE/page__st__40

post-236026-0-14366600-1331657843_thumb.png

Δημοσ.

επισης μια καρτα γραφικων ανω των 170-200 ευρω θεωρω πως ειναι περιττη,καθως εαν χρειαστει μπορω να παρω μετα απο κανα χρονο μια παρομοια με τα μισα λευτα και να την κανω sli

μια απο τις πιθανες συνθεσεις που εχω κανει για παραδειγμα ειναι η παρακατω

και εχω ποσταρει και στο http://www.insomnia.gr/topic/391825-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF-%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE/page__st__40

Πολύ σεβαστή η άποψη σου να λες οτι δεν δέχεσαι μια κάρτα γραφικών πάνω απο τα 200€ για παιχνίδια (που δεν σημαίνει οτι ισχύει κιόλας) αλλά πρόσεξε γιατι έρχεται σε αντιπαράθεση με τους επεξεργαστές που σκέφτεσαι να αγοράσεις. Η ισορροπία και οι σωστές επιλογές στο στήσιμο ενος μηχανήματος είναι το πιο σημαντικό.

Το sli / crossfire καλό είναι να μην το εχεις στο μυαλό σου.

Οι επεξεργαστές της AMD εχουν καλύτερη θερμική συμπεριφορά τουλάχιστον τα τελευταία 8 χρόνια σε σχέση με αυτη των Intel.

Δημοσ.

@cabdik

ναι τον ειχα κανει ανοιξει καθαρισα τα παντα,εβαλα παστα,φορματ ειχε γινει,δεν ειχε προβλημα για ενα μηνα αλλα μετα οταν ετρεχα ενα παιχνιδι εσβηνε μετα απο λιγη ωρα(προφανως για να μην καει) και απο το bios που τσεκαρα η θερμοκρασια επεξεργατη ειχε φτασει 85-86 βαθμους!αν ειναι δυνατον.βεβαια την τελευταια φορα πριν λιγο καιρο που τον ξανανοιξα ειδα οτι ειχε καει το μικρο default cooler της μητρικης και δεν γυριζε αλλα δεν νομιζω οτι εχει σχεση με τον επεξεργαστη αυτο.

το μικρο coolerακι που ειναι διπλα στον επεξεργαστη εννοεις? αυτο ειναι για το CHIPSET της μητρικης!! το ζητουμενο ειναι να δουλευει και το ανεμιστηρι της ψυκτρας του επεξεργαστη!!!

επισης στη συνθεση που παραθετεις, απο πανω, διαφωνω καθετα με το τροφοδοτικο!!!

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=24814&cat=17&sub=165&pmanuf=undefined&sort=3&step=2

οσο για τον επεξεργαστη, δικη σου ειναι η επιλογη, αλλα εγω δεν θα εβαζα σε τετοιο συστημα παραπανω απο960Τ/i5-2500k!! οχι για 3ετες πλανο, οπως λες αλλα και για 5ετες...!!!

εγω εχω ηδη μια 3ετια περιπου εναν Χ3 720ΒΕ, και ακομα δεν εχω αισθανθει αναγκη να αλλαξω!! ποσω μαλλον τα παραπανω γομαρια..!!

Δημοσ.

Εφοσον ειναι gaming παρε εναν 965 P II ( ερχεται σημερα αυριο ) ή 960Τ και μια 7850 ή 6950 στα 250 Ε ( αν τις βρεις ) περιπου..... θα σου μεινει η καρτα... Μη μπλεκεις με CF κτλ... Παντα να σκεφτεσαι για μονοπυρηνη GPU... και ενα ποιοτικο τροδοφοτικο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...