kapodistrias Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Παιδιά σύμφωνα με αυτή τη σελίδα http://www.legitreviews.com/article/652/11/ η 3850 έπιασε 92. Που κι εμένα στο occt σταματάει κάπου εκεί. Δεν το διακινδυνεύω να το αφήσω πάνω από εκεί στο occt. Δεν έχω πρόβλημα crash του pc όσο του σήματος της. Πάντως τώρα κλείνουν όλα με το shutdown των windows. Την καθάρισα με συμπιεσμένο αέρα αλλά δεν άλλαξα την πάστα ακόμη. Οι υψηλές θερμοκρασίες παραμένουν. Ωστόσο, κατέβασα το rivatuner για τον ανεμιστήρα. Και στις auto τιμές αναφέρει 80 βαθμούς - 70 duty cycle. Το έβαλα λοιπόν fixed στα 70 duty cycle και τότε άκουσα τον θόρυβο του ανεμιστήρα να μεγαλώνει. Συνεπώς δεν θα έπρεπε στο occt όταν φτάνει σε τέτοιες θερμοκρασίες να ακούω αυτό τον θόρυβο? Μήπως φταίει κάποια ρύθμιση? Επισυνάπτω και την αναφορά του cpuz. Ελπίζω να έχει πληροφορίες για το bios. Δεν βρήκα κάποιο άλλο κουμπί στο cpuz. PC.txt
nikos903 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Δεν είναι καλό να πηγαίνει ψηλά η κάρτα όντως αλλά αυτές οι κάρτες ήταν ολίγον ζεστές.... Απο το GPU-Z παίρνεις το bios. Δες εδώ: Link Μπορεί το προφίλ της να έχει ρυθμισμένο χαμηλά τον ανεμιστήρα. Μπορείς μέσα απο το catalyst να το πας να δουλεύει σταθερά ψηλά αμα θες απο την στιγμή που θα πάρει μπρος ή αμα ανεβάσεις το bios να δούμε πως τρέχει τώρα και αμα θες επεξεργάζεσαι το αρχείο και φλασάρεις την κάρτα.
kapodistrias Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Ok cpuz διάβαζα! Το ανέβασα. Δεν θέλω να έχω fixed κάποιο speed. Θα ήθελα συμπεριφορά ανάλογη με τη θερμοκρασία. Έχω τους τελευταίους drivers-ati center αλλά δεν νομίζω να έχει επιλογή για τον ανεμιστήρα. Ακόμη και στο amd overdrive. Bios.bin.txt
nikos903 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Άμα ανοίξεις το Bios.bin με το RBE θα δεις το προφίλ και μπορείς να το αλλάξεις, αυτήν την στιγμή είναι μέχρι τους 73 μην δουλεύει καθόλου και μέχρι τους 106 ανεβαίνει... Δηλαδή 100% πιάνει στους 106.... Αλλά... Για να τα περάσεις μετά μέσα πρέπει να φλασάρεις την κάρτα... Άμα δεν την φλασάρεις σωστά και γίνει καμιά στραβή πάπαλα η κάρτα... Έχε το στο νού σου... Edit: Εν ολίγοις, έχεις αυτό: Και μπορείς να το αλλάξεις σε κάτι καλύτερο, πχ αυτό:
kapodistrias Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Ok...thanks. Και πάλι όμως έπρεπε να ακούω περισσότερο θόρυβο κατά τη διάρκεια του occt. To tslope είναι ο ρυθμός μεταβολής; Δεν υπάρχει κανένα πρόγραμμα μέσα από τα windows να το κάνω αυτό; Πρέπει αναγκαστικά να αλλάξω το bios;
nikos903 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Εσένα έφτασε 80 σωστά; Άρα μέχρι 25% πήγε... Αθόρυβο είναι εκεί... Εγώ την είχα φλασάρει 3 φορές μέχρι να βρω προφίλ που μου κάνει... Δεν μου έμεινε στο χέρι Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος γιατί ελέγχει η κάρτα μόνη της τις στροφές, ούτε προγράμματα ούτε τίποτα, άμα δεν το έχεις ξανακάνει όμως... :/ Εσύ αποφασίζεις.. Το Tslope: T slope[/b] (0-100 % per °C) – defines temperature slope ratio for temperature transfer function automatic control mode. This value represents desired increase/decrease of duty in percents per 16 °CBy Link Μέσα στo λειτουργικό είχα δει παλιά μόνο το smart doctor που έκανε αυτήν την δουλειά (βαθμιαία ανέβαζε τον ανεμιστήρα) τώρα αμα έχει η εταιρία της κάρτας σου πρόγραμμα δεν ξέρω...
stm00192 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2012 Και με το Msi afterburner μπορεί να φτιάξει custom fan profile!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα