LRoi Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Κάηκε ο σχεδόν πέντε ετών σκληρός μου δίσκος (Seagate Barracuda 7200.11 500GB) και ευτυχώς έχει ακόμα εγγύηση. Τον επέστρεψα στο e-shop και με πήραν σήμερα να μου πουν ότι λόγω παλαιότητας του δίσκου, δεν μπορούν να βρουν ίδιο μοντέλο και μου έκοψαν ένα πιστωτικό στα 75 ευρώ. Μπορείτε να μου προτείνετε κάτι καλό κοντά σε αυτά τα λεφτά? (Δεν με πειράζει να βάλω και κανένα δεκαπεντάρι από την τσέπη, μιας και γνωρίζω ότι έχουν πιάσει ταβάνι οι σκληροί τιμολογιακά) Αν γίνεται να είναι και μεγαλύτερος από 500 gb αλλά πάντα στα 7200 θα ήταν super.
Thanos1972 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Λογικα με καποιον απο αυτους θα εισαι οκ.προσεξε την εγγυηση που δινουν. WESTERN DIGITAL WD7500AALX 750GB CAVIAR BLUE SATA3 102.00 € SEAGATE ST31000524AS 1TB BARRACUDA 7200.12 SATA3 109.00 €
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Το δέχτηκες το πιστωτικό? imho καλύτερα να απαιτούσες να σου έδιναν τα λεφτά σου πίσω... άθλια δικαιολογία η "παλαιότητα" δίσκου, κάλιστα θα μπορούσαν να σου δώσουν άλλον 500gb 7200rpm αλλά θέλουν να βγάλουν λεφτά οι κουφάλες...
Thanos1972 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Η καλυτερη λυση για εσενα και η χειροτερη γι'αυτους ειναι εαν δεν τον χρειαζεσαι αμεσα τον δισκο να περιμενεις να πεσουν οι τιμες και με το πιστωτικο που σου εδωσαν να παρεις αργοτερα κατι καλυτερο.
LRoi Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Το δέχτηκες το πιστωτικό? imho καλύτερα να απαιτούσες να σου έδιναν τα λεφτά σου πίσω... άθλια δικαιολογία η "παλαιότητα" δίσκου, κάλιστα θα μπορούσαν να σου δώσουν άλλον 500gb 7200rpm αλλά θέλουν να βγάλουν λεφτά οι κουφάλες... Ντάξει, το σκέφτηκα κι εγώ, αλλά λέω να βάλω κάτι παραπάνω να πάρω έναν καινούργιο, μην τυχόν βαρέσουν κανένα κανόνι και μείνω με τον σκληρό στο χέρι. Επίσης, δεν μπορώ να περιμένω άλλο παίδες, έχει χτυπήσει εδώ και 4 μήνες ο σκληρός και δεν τον επέστρεφα γιατί περίμενα να πέσουν οι τιμές. Έχουμε κάποια ένδειξη για το πότε περίπου θα επανέλθουν οι τιμές σε φυσιολογικά επίπεδα? Επίσης δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει η αποδοχή πιστωτικού από μέρους μου. Με πήραν από το service και μου το ανακοίνωσαν. Αν το κυνηγήσω θα πάρω κανένα φράγκο ή θα μου γίνουν τα νεύρα νερό?
kostas_dr Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Απ' ότι κατάλαβα θα αργήσουν να πέσουν οι τιμές των σκληρών δίσκων. Για να επανέλθουν δε στα παλαιότερα "προ πλημμυρών" επίπεδα...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Ντάξει, το σκέφτηκα κι εγώ, αλλά λέω να βάλω κάτι παραπάνω να πάρω έναν καινούργιο, μην τυχόν βαρέσουν κανένα κανόνι και μείνω με τον σκληρό στο χέρι. Επίσης δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει η αποδοχή πιστωτικού από μέρους μου. Με πήραν από το service και μου το ανακοίνωσαν. Αν το κυνηγήσω θα πάρω κανένα φράγκο ή θα μου γίνουν τα νεύρα νερό? ναι αλλά ξέρεις τι θα κάνουν? σου δίνουν πιστωτικό, αναγκάζεσαι να πληρώσεις παραπάνω για να πάρεις κάτι, ενώ αυτοί αντικαθιστούν τον δίσκο με άλλο καινούριο και τον πουλάνε... αν δεν βαριέσαι ζήτα το δίσκο πίσω και κάνε εσύ RMA, αλλίως τα χρήματα σου πίσω και αγορά από άλλο κατάστημα...
LRoi Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Αν κάνω εγώ RMA, η Seagate θα μου δώσει καινούργιο σκληρό χωρίς καμία χρέωση? Σωστά όλα αυτά που αναφέρεις, αλλά με 35 ευρώ μπορώ να πάρω 1 terra σκληρό και δεν μου φαίνεται τραγικό, μιας και δεν βλέπω να πέφτουν σύντομα οι τιμές στους σκληρούς (δεν πιστεύω στις πλημμύρες και σε δράκους, αλλά με την καλπάζουσα τεχνολογία που είχε αναπτυχθεί και στον τομέα των σκληρών, η οποία συμπίεζε τις τιμές πολύ χαμηλά, έπρεπε να βρουν μία αφορμή για να φρενάρουν την κατάσταση και να επαναφέρουν τις τιμές. Κλασικό παράδειγμα καρτέλ)
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 μόνο τα μεταφορικά για να στείλεις τον δικό σου δίσκο στο εξωτερικό... τέσπα, εσύ αποφασίζεις, προσωπικά θα ζήταγα λεφτά πίσω και όχι πιστωτικό...
z4rx07 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Από κάθε άποψη νομίζω ότι το RMA είναι πιο συμφέρουσα λύση.
washcloud Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Ληρόι, κατά βάση αυτά που σου λέει ο Θρες. Τώρα τί σε βολεύει να κάνεις, εσύ ξέρεις. Αν είχες πάντως σκοπό να περιμένεις τόσο καιρό, αν τους τον είχες αφήσει επιμένοντας πως, όντας δικαίωμά σου, να σου κάνουν ΑΥΤΟΙ το RMA, θα είχε έρθει εδώ και καιρό ο αντικαταστάτης δίσκος από την WD (και δε θα πλήρωνες και το 12άρι που χρειάζεται για να τον στείλεις εσύ για RMA από μόνος σου). Τεσπα, νομίζω ότι υπάρχει κι ένα άλλο θέμα με τα "πιστωτικά" που μου ήρθε τώρα, και καλό είναι να μοιραστώ τη σκέψη μου για να την δουν και άλλοι : απ' τη μια όντως σ' εκμεταλλεύονται, "δίνοντάς σου" 75 (και αυτοί θα πουλήσουν σε σημερινές τιμές τον δίσκο που θα τους έρθει για αντικατάσταση του δικού σου) - απ' την άλλη κατά πάσα πιθανότητα ο αντικαταστάτης θα είναι refurbished, που πρακτικά σημαίνει ότι θα είναι μειωμένης εγγύησης (το υπόλοιπο της εγγύησης που θα έχει απομείνει από τον ορίτζιναλ 500άρη). Οπότε ίσως και να σε "συμφέρει" να βάλεις τα υπόλοιπα, και να πάρεις ολοκαίνουριο δίσκο (που πρακτικά σημαίνει πλήρη εγγύηση), καθώς αρκετή εγγύηση (2 χρόνια έστω) = "ένας ολόκληρος δίσκος", σε περίπτωση που αυτός που θα πάρεις, χαλάσει....... Μπερδεγουέι το πράμμα, καθώς τίθεται το ζήτημα αν σου περισσεύουν τα παραπάνω φράγκα, αλλά και το ότι πρέπει να ψάξεις να βρεις δίσκο που να παρέχει την εγγύηση που θες (καθώς από φέτος μειώθηκαν σημαντικά οι εγγυήσεις σε πολλά μοντέλα), τα 2 έστω χρόνια που είναι ένα "λογικό μαξιλαράκι ασφαλείας"...Δυνατότητες για διάφορες επιλογές για το τί θα κάνεις, υπάρχουν, αλλά θέλει να το μανουριάσεις το πράγμα (ειδικά αν η επιλογή σου θα είναι να πιέσεις το μαγαζί για RMA ή ακόμη "χειρότερα" για επιστροφή χρημάτων....). Σκέψου το και δες τί σε συμφέρει/βολεύει - πάντως θα έλεγα να μην έχεις τον φόβο "μην φαλιρήσουν", γιατί και ακούγονται χρόνια τώρα αυτά, αλλά δεν γίνονται, και δεν έχει σημασία, γιατί πάντα θα μπορείς να τον επιστρέψεις στην παραγωγό εταιρία (πληρώνοντας το 12άρι της αποστολής βέβαια που λέγαμε). Ίσως μάλιστα η επιλογή του να τον επιστρέψεις (RMA μόνος σου) να είναι γενικά απ' τις πιο συμφέρουσες, ποντάροντας στο ότι ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ α) να μην τους βρίσκεται refurbished και να σου στείλουν ολοκαίνουριο β) και μάλιστα μεγαλύτερο (αν δεν έχουν στα 500GB, που και αυτό είναι μια πιθανότητα...). Ξεμπλέκεις πάντως πιο εύκολα/γρήγορα (...δυστυχώς...) αν όντως δεχτείς το πιστωτικό των ησοπατζήδων, και αγοράσεις πληρώνοντας τη διαφορά, άλλο δίσκο από αυτούς...Αν τελικά αποφασίσεις να το κάνεις, ρίξε τουλάχιστον μια ματιά ποιός δίσκος συμφέρει/σε παίρνει να βάλεις την διαφορά, σε σχέση με την εγγύηση που λέγαμε (και φυσικά ΚΑΙ σε σχέση με τα GB του). "Ιδανικό" θα ήταν να (βρεις και να) πάρεις κάποιον της σειράς "Black" της WD, που δίνει 5 χρόνια εγγύηση...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Οπότε ίσως και να σε "συμφέρει" να βάλεις τα υπόλοιπα, και να πάρεις ολοκαίνουριο δίσκο (που πρακτικά σημαίνει πλήρη εγγύηση), καθώς αρκετή εγγύηση (2 χρόνια έστω) = "ένας ολόκληρος δίσκος", σε περίπτωση που αυτός που θα πάρεις, χαλάσει....... αν πάρει Seagate θα είναι 1 χρόνος εγγύηση...
LRoi Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Κάτι που ξέχασα να ρωτήσω. Ο σκληρός μου είναι SATA 2 και βλέπω ότι οι περισσότεροι είναι SATA 3 πλέον. Μία gigabyte X48 DQ6 που έχω, είναι συμβατή με SATA 3 ή θα πρέπει να κοιτάξω μόνο SATA 2? PS Σας ευχαριστώ όλους σας για το χρόνο σας και για τις απαντήσεις σας.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 υπάρχει backwards compability, δεν υπάρχει πρόβλημα...
washcloud Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 αν πάρει Seagate θα είναι 1 χρόνος εγγύηση... Τί ακριβώς εννοείς; Ότι η πολιτική της (πλέον) είναι 1ας χρόνος εγγύηση, σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ αντικατάσταση, ή ότι ΠΛΕΟΝ ο ΚΑΘΕ της (ολοκαίνουριος και αγορασμένος) δίσκος έρχεται με 1αν χρόνο εγγύησης...;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα