Hambos19 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Λοιπόν, έβαλα VDSL 35αρα από CYTA. Πριν την βάλω μου είχαν πει στο τηλέφωνο ότι θα πιάνω στο περίπου 30-34, ε χάρηκα και εγώ, γιατί μου είπαν ότι είμαι κοντά στο κουτί τους. (700 μέτρα) Περιμένω 3-4 βδομάδες, και βάζω το ρούτερ που μοιάζει σαν playstation 2 στην πρίζα και το αφήνω να συγχρονίσει. Το αφήνω 1 1μιση ώρα και βλέπω ότι πιάνει 15.6 Mbps Ε ας κάνω κάνα reboot λέω.. Κάνω 1,2,3,4,5 το πιο πολύ που έπιασα ήταν 21 Mbps.. Δεν τα γλυτώνουν τα μαμωσταυρίδια τους παίρνω τηλ και το σήκωσε η κλασσική κύπρια στο support. Μέχρι να βγάλω άκρη μαζί της, που δεν έβγαζα, την ζήτησα να με συνδέσει στο τεχνικό τμήμα. Τους είπα τι παίζει και μετά από μια βδομάδα ένας ήρθε σπίτι μου και έκανε κάποιες μετρήσεις, και μου είπε ότι μόνο 21Mbps μπορώ να πιάνω γιατί μέτρησε το κεντρικό κάτω στην πολυκατοικία. Αν βάλω 24αρι θα πιάνω 12. Ε 12 με 21 έχει 1 ΜΒ/s διαφορά στο download Τέλος πάντων, σήμερα ξαναήρθε τεχνικός και μου είπε ότι εγώ πιάνω 18.6 standar μέσα στο διαμέρισμα γιατί η καλωδίωση είναι ότι ναναι, και με συμβούλεψε να φέρω ηλεκτρολόγο για να τραβήξει καινούργια γραμμή κατευθείαν με το κεντρικό κουτί κάτω, ωστε να πιάνω τα 21 2 ερωτήσεις τώρα 1. Πόσο περίπου θα πάρει ο ηλεκτρολόγος ας πούμε; 2. Εσείς τι θα κάνατε στην θέση μου αν είχατε το ίδο πρόβλημα; Θα μένατε στην 24αρα για να πιάνετε 12, ή θα πηγαίνατε στην VDSL για να πιάνετε 21? 10 ευρώ περίπου διαφορά είναι (2 καφέδες σε γνωστή καφετέρια)
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 δυστυχώς η αλήθεια είναι ότι αν η καλωδίωση στο σπίτι δεν είναι άψογη, επηρεάζει πολύ περισσότερο το vdsl από ότι το adsl στο θέμα του συγχρονισμού. πόσο attenuation έχεις? o τεχνικός μέτρησε κάτω στο κουτί τι συγχρονισμό δίνει?
pournaras Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Εμ κι εσυ, απο την μαρτυρικην Κυπρον, αντι να παρεις ενα χαλουμι, πηγες και πηρες vdsl...
sistah Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Κανε τον κοπο να διαβασεις τις Εντυπώσεις από μια VDSL2. "Βλέπουμε λοιπόν πως η καλωδίωση παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στις Vdsl2 συνδέσεις μιας και η υψηλότερη συχνότητα από την κλασσική adsl που δουλεύουν τις κάνει πιο ευάλωτες στις απώλειες από ενδιάμεσες συνδέσεις και την κακή ποιότητα καλωδίων ενώ φυσικά ο κύριος παράγοντας είναι η απόσταση." Σου ειπανε οτι θα πιανεις 30 γιατι θεωρητικα η αποσταση απο το κεντρο σου ειναι ιδανικη για τετοιες ταχυτητες. Απο εκει και περα, οπως θα διαβασεις στο αρθρο του adslgr.com ο παραγοντας καλωδιωση του σπιτιου παιζει μεγαλο ρολο. Και εδω ερχετε η κλασικη ατακα του απλου πολιτη που του υποσχονται στις 24αρες: "Εγω πληρωνω για 24αρα, και μου δινουν 11Mbps. Κλεφτες." Εμενα προσωπικα μου φτανανε και τα 16Mbps που επιανα πριν 4 χρονια αλλα και τα 9Mpbs που πιανω τωρα . Ουσιαστικη διαφορα στο κατεβασμα δεν ειδα, απο 1,1 mb επεσα στα 950. Αν δεν σε ενδιαφερει και τοσο η διαφορα mb που ανεφερες τοτε γυρνα στην 24αρα. Αν εχεις ορεξη/μερακι να μαθεις που ειναι το προβλημα και να παρεις μια εμπειρια απο ολο αυτο, ισως βγεις κερδισμενος (οπως το παιδι απο το adslgr.com) Και μην ξεχνας, ΕΩΣ 35Mbps ειναι το πακετο.
vb23 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Το θέμα δεν είναι πιο πακέτο να διαλέξεις αφού και στις δυο περιπτώσεις μας κοροϊδεύουν παίρνοντας μας τα χρήματα για κάτι που δεν μας δίνουν. Προσωπικά έχω Hol είχα τσεκάρει την γραμμή μου ότι είμαι maximum 10-11-12 Mbps και αγόρασα πακέτο 12Mbps με 18€/ Μήνα για ένα 1,5 χρόνο. Μια προσφορά που την έκαναν στην περιοχή μου και είμαι κομπλέ. Τώρα στην θέση σου δεν ξέρω τι θα έκανα! Δεν είναι 10€ η διαφορά αλλά 10x 12Μήνες = 120€ + ΕΞΟΔΑ ηλεκτρολόγου 25€ με 40€ και θα έχεις 20Μbps??? Και όπως ο φίλος ο sistah λέει:Αν δεν σε ενδιαφερει και τοσο η διαφορα mb που ανεφερες τοτε γυρνα στην 24αρα.
SPANK Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Αυτα τα εισαι 700 μέτρα 1χλμ κτλπ ειναι πολύ σχετικά για ποσο θα πιάνεις, μπορεί να εισαι 700 μέτρα αλλα οπως γίνεται και στην περίπτωση σου η ρεκλέτα στην πολυκατοικά που ειναι τα τηλέφωνα να ειναι τελείως χάρχαλο (οπως η δικιά μου) , ακόμα η καλωδίωση μεσα στο σπίτι να ειναι χάλια. Αφού δεν μπορείς να πιάνει ουτε καν κατι κοντά στα 35 και ουσιαστικά δεν εκμεταλεύεσαι την vdsl γύρνα στην adsl
Hambos19 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Με ενδιαφέρει το upload πάρα πολύ. Πιάνω στα 3. Το κουτί κάτω συγχρονίζει στα. 21 και στα 3 upload. Ξέρω επίσης τα ψιλά γράμματα και το κρυφό νόημά της λέξης "έως". Επίσης όταν ήμουν σε ΟΤΕ είχα όλη την ώρα αποσυνδέσεις. Και είχα διαβάσει τις αναρτήσεις των μελών του adslgr ... ε απλά είπα να γράψω και εγώ εδώ τις εντυπώσεις μου. Πιστεύω βιάστηκα αλλά χαμένος δεν βγήκα. Έχω καλύτερή ταχύτητα από αυτήν του οτε και πληρώνω το 2μηνο 20 ευρώ λιγότερα Με οτε κλείδωνα στο 12αρι, και ρώτησα τον τεχνικό σήμερα τι θα γίνει αν πάω σε 24αρι και μου είπε σε 12αρι θα κλείνω πάλι. Πάντως διαφορά υπάρχει στο download. Σκεφτείτε λίγο. ήμουν πριν σε 12αρι, πολλές φορές κατέβαινει στο 9-10-11. Τώρα είμαι σταθερά στο 18.6. Αυτό σημαίνει κάμποσα εκατοντάδες ΚΒ παραπάνω. Αν το φτάσω στο 21 σημαίνει 1 MB παραπάνω. Εν είναι καλύτεραν; Εμ κι εσυ, απο την μαρτυρικην Κυπρον, αντι να παρεις ενα χαλουμι, πηγες και πηρες vdsl... χαλούμι παχαίνει επικίνδυνα :cool: τα έχουμε κόψει αυτά δυστυχώς
firewalker Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Αυτό το VDSL της Cyta είναι λίγο "απατεωνιά". Όταν δίνεις VDSL προσφέρεις κατώτερο όριο, όχι ανώτερο.
sistah Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Με ενδιαφέρει το upload πάρα πολύ. Πιάνω στα 3. Το κουτί κάτω συγχρονίζει στα. 21 και στα 3 upload. Ξέρω επίσης τα ψιλά γράμματα και το κρυφό νόημά της λέξης "έως". Δεν υπαρχει τιποτα κρυφο στο "εως", η εταιρια μπορει να σου δωσει 24, σαν εταιρια. Το σπιτι σου, η καλωδιωση και αλλα τοσα, σου ριχνουν την ταχυτητα. (σε γενικα πλαισια). Εφ'οσον ειναι σημαντικος παραγοντας το upload τοτε δεν το συζητω. Μεινε στο 35/3. Πάντως διαφορά υπάρχει στο download. Σκεφτείτε λίγο. ήμουν πριν σε 12αρι, πολλές φορές κατέβαινει στο 9-10-11. Τώρα είμαι σταθερά στο 18.6. Αυτό σημαίνει κάμποσα εκατοντάδες ΚΒ παραπάνω. Αν το φτάσω στο 21 σημαίνει 1 MB παραπάνω. Υπαρχουν 2 περιπτωσεις που μπορω να σκεφτω τωρα: 1)Το up/down ειναι πολυ σημαντικο για την δουλεια σου και το χρειαζεσαι οπωσδηποτε. 2) Εισαι ο μανιακος downloader και θες να πηγαινουν ολα σφαιρα γιατι...απλα θες να πηγαινουν σφαιρα. Εαν δεν ισχυει τιποτα απο τα δυο, τοτε για μενα το vdsl ειναι περιττο. (sic) Ειναι ακομα σε πιλοτικο σταδιο, και εχει πολυ συγκεκριμενες απατησεις.
Hambos19 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δεν υπαρχει τιποτα κρυφο στο "εως", η εταιρια μπορει να σου δωσει 24, σαν εταιρια. Το σπιτι σου, η καλωδιωση και αλλα τοσα, σου ριχνουν την ταχυτητα. (σε γενικα πλαισια). Εφ'οσον ειναι σημαντικος παραγοντας το upload τοτε δεν το συζητω. Μεινε στο 35/3. Υπαρχουν 2 περιπτωσεις που μπορω να σκεφτω τωρα: 1)Το up/down ειναι πολυ σημαντικο για την δουλεια σου και το χρειαζεσαι οπωσδηποτε. 2) Εισαι ο μανιακος downloader και θες να πηγαινουν ολα σφαιρα γιατι...απλα θες να πηγαινουν σφαιρα. Εαν δεν ισχυει τιποτα απο τα δυο, τοτε για μενα το vdsl ειναι περιττο. (sic) Ειναι ακομα σε πιλοτικο σταδιο, και εχει πολυ συγκεκριμενες απατησεις. και οι 2 περιπτώσεις ας πούμε
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δεν υπαρχει τιποτα κρυφο στο "εως", η εταιρια μπορει να σου δωσει 24, σαν εταιρια. Το σπιτι σου, η καλωδιωση και αλλα τοσα, σου ριχνουν την ταχυτητα. (σε γενικα πλαισια). Ειναι ακομα σε πιλοτικο σταδιο, και εχει πολυ συγκεκριμενες απατησεις. τον σπουδαιότερο ρόλο παίζει η απόσταση από το dslam... δεν είναι σε πιλοτικό στάδιο, απλά η υλοποίηση του vdsl2 της cyta από το dslam θέλει μικρή απόσταση από αυτό και άψογη καλωδίωση...
SPANK Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Μικρή απόσταση και άψογη καλωδίωση δεν συμβαδίζουν αυτα τα 2 στην ελλάδα
sistah Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 τον σπουδαιότερο ρόλο παίζει η απόσταση από το dslam...δεν είναι σε πιλοτικό στάδιο, απλά η υλοποίηση του vdsl2 της cyta από το dslam θέλει μικρή απόσταση από αυτό και άψογη καλωδίωση... Ναι εννοειται. Γι'αυτο ειπα σε γενικα πλαισια, τα εβαλα σε μια σουμα εχοντας ως δεδομενο την αποσταση απο το dslam. Οσο αναφορα αυτο που ειπες για την υλοποιηση της cyta, δηλαδη το vdsl γενικα, δεν θελει να υπαρχουν απαραιτητα και τα 2 ? Μικρη αποσταση και αψογη καλωδιωση? Διοτι δεν γνωριζω αρκετα. Επισης, το θεωρω πιλοτικο στην Ελλαδα γιατι δεν πολυ εχουν εισχωρησει ακομα οι αλλες εταιριες. Ακομα τσακωνονται. Μικρή απόσταση και άψογη καλωδίωση δεν συμβαδίζουν αυτα τα 2 στην ελλάδα Ακριβως.
telarin Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 κάποτε η πίπα περί καλωδίωσης του σπιτιού πρέπει να κοπεί, έχει καταντήσει αηδία αυτή η καραμέλα των isp, 4 χρόνια στην forthnet, κλειδώνω πλέον στα 8 απ'τα αρχικά 19,5 mbit, και φταίνε τα καλώδια, οι εξωγήινοι, τα νεφιλίμ, ο χατζηπετρής. Εδώ έχουν κάνει σαρδελοκούτια τα dslam και αυτοί συνεχίζουν την βιόλα τους. όξω γορίλες..
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Μικρή απόσταση και άψογη καλωδίωση δεν συμβαδίζουν αυτα τα 2 στην ελλάδα το πρώτο είναι θέμα "τύχης", για το δεύτερο εννοούσα του σπιτιού, αυτό είναι θέμα του καθενός... Οσο αναφορα αυτο που ειπες για την υλοποιηση της cyta, δηλαδη το vdsl γενικα, δεν θελει να υπαρχουν απαραιτητα και τα 2 ? Μικρη αποσταση και αψογη καλωδιωση? η Cyta προσφέρει από το dslam, ο ΟΤΕ θα το προσφέρει από τα καινούρια του ΚΑΦΑΟ, άρα η απόσταση στην 2η περίπτωση είναι σημαντικά μειωμένη, oπότε οι συγχρονισμοί είναι σημαντικά υψηλότεροι... κάποτε η πίπα περί καλωδίωσης του σπιτιού πρέπει να κοπεί, έχει καταντήσει αηδία αυτή η καραμέλα των isp, 4 χρόνια στην forthnet, κλειδώνω πλέον στα 8 απ'τα αρχικά 19,5 mbit, και φταίνε τα καλώδια, οι εξωγήινοι, τα νεφιλίμ, ο χατζηπετρής. Εδώ έχουν κάνει σαρδελοκούτια τα dslam και αυτοί συνεχίζουν την βιόλα τους. όξω γορίλες.. δυστυχώς όπως λένε και στο adslgr το VDSL επηρεάζεται περισσότερο από την εσωτερική καλωδίωση ενός σπιτιού σε σχέση με το adsl...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα