hawkpilot Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Ένας μίνι πρακτικός οδηγός για επιλογή έκδοσης win7 (εφόσον έχω επεξεργαστή που τα τρέχει αξιοπρεπώς): αν έχω μνήμη < 3GB πάω σε x86 αν έχω μνήμη 3GB και σκοπεύω να την αναβαθμίσω σύντομα πάω σε x64 αλλιώς x86 αν έχω μνήμη >= 4GB πάω σε x64.
Candlemass Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Ένας μίνι πρακτικός οδηγός για επιλογή έκδοσης win7 (εφόσον έχω επεξεργαστή που τα τρέχει αξιοπρεπώς): αν έχω μνήμη < 3GB πάω σε x86 αν έχω μνήμη 3GB και σκοπεύω να την αναβαθμίσω σύντομα πάω σε x64 αλλιώς x86 αν έχω μνήμη >= 4GB πάω σε x64. Ούτε αυτό είναι απόλυτα σωστό. Η σωστότερη επιλογή είναι ανάλογα με τη χρήση. π.χ. το H.264 encoding σε 64bit είναι 10% πιο γρήγορο από τις 32μπιτες εκδόσεις. Οπότε κάποιος που θέλει να συμπιέζει σε H.264 θα προτιμήσει τα 64μπιτα windows ακόμα και αν έχει 2 ή 3 GB RAM γιατί θα έχει καλύτερη απόδοση η εργασία του.
hawkpilot Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Ούτε αυτό είναι απόλυτα σωστό. Η σωστότερη επιλογή είναι ανάλογα με τη χρήση. π.χ. το H.264 encoding σε 64bit είναι 10% πιο γρήγορο από τις 32μπιτες εκδόσεις. Οπότε κάποιος που θέλει να συμπιέζει σε H.264 θα προτιμήσει τα 64μπιτα windows ακόμα και αν έχει 2 ή 3 GB RAM γιατί θα έχει καλύτερη απόδοση η εργασία του. Σίγουρα ο οδηγός αυτός δε μπορεί να καλύψει όλες τις περιπτώσεις, αλλά σε γενικές γραμμές νομίζω ότι είναι ένας μπούσουλας για τους αρχάριους - με αυτή την έννοια τον έγραψα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα