Προς το περιεχόμενο

Windows 7 32bit σε 64bit

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Έχω εγκαταστημένο το λειτουργικό τον Windows 7 32bit και σκέφτομαι να βάλω τα 64bit και θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας πάνω σε αυτό..

Επεξεργαστής : Intel Core 2 Duo E7400 @ 2.80GHZ 2.53 GHZ

RAM: 3,00GB

Σκληρός Δίσκος : 250GB

Διάβασα σε ένα άθρο το οποιο λέει ότι για να βάλετε 64bit θα χρειαστείτε πάνω από 8GB, προφανώς για να τσουλάει καλύτερα θα το είπανε εκτος και αν κάτω από 8GB μπορεί να υπάρχουν διαφορα προβλήματα..

Στην θέση που βρίσκεται το PC μου αυτήν την στιγμή μπορεί να υποστηρίξει σωστά τα Windows 7 64bit η όχι?

Δημοσ.

Εξαρτάται με το τι θεωρεί ο καθένας προβλήματα. Δεν βρίσκω το λόγο να βάλεις τα 64 bit με 3gb ram. Το μηχάνημά σου θα γίνει γίνει σίγουρα πιο αργό. Το πόσο εξαρτάται από πολλές παραμέτρους.

Δημοσ.

Εξαρτάται με το τι θεωρεί ο καθένας προβλήματα. Δεν βρίσκω το λόγο να βάλεις τα 64 bit με 3gb ram. Το μηχάνημά σου θα γίνει γίνει σίγουρα πιο αργό. Το πόσο εξαρτάται από πολλές παραμέτρους.

Ώστε αληθεύει αυτό τελικά ότι άμα βάλεις 64bit και έχεις ελαχιστη RAM κάτω από 4GB θα είναι αργό το PC σου, μεγάλο μειονέκτημα τον Windows αυτό...

Δημοσ.

Έχει να κάνει και με το τι εργασίες κάνεις. Απλά αν δεν έχεις πάνω από 3gb δεν υπάρχει κάποιος λόγος να βάλεις τα 64bit. Δεν είναι κάποια βελτιωμένη έκδοση των 32 όπως νομίζει ο πολύς κόσμος και πάει και τα κοτσάρει πάνω σε κάτι χρέπια και μετά αναρωτιέται γιατί αργεί το pc.

Xθες δούλευα με ένα laptop dell με i5 και 3gb ram που είχε πάνω τα 64αρια. Aπογοητεύτηκα.

Όλα τα σύγχρονα λειτουργικά θέλουν μνήμη. Και το ubuntu που λένε όλοι οτι είναι ελαφρύ κτλ μνήμη θέλει.

Δημοσ.

Δεν ισχύει αυτό. Είτε 64bit είτε 32bit θα έχεις πάνω-κάτω την ίδια απόδοση.

Η διαφορά είναι ότι τα 64bit μπορούν και διαχειρίζονται πάνω από 4GB RAM αλλά δεν είναι προυπόθεση η ύπαρξη μεγάλης ποσότητας μνήμης για την εγκατάστασή τους.

Δημοσ.

Για την εγκατάστασή τους όχι. Για τη λειτουργία τους χρειάζονται ή όχι περισσότερη μνήμη από τα 32? That is the question. Εγώ και η Microsoft απαντάμε καταφατικά. Ο καθένας βέβαια μπορεί να έχει την άποψή του. Δεν είπε κανείς ότι δεν θα στηθούν και θα του βγάλει μήνυμα σφάλματος.

Δημοσ.

Θα το πω όπως ο Wan (adslgr), βγες απ'τη σπηλιά, βάλε 64bit :P

Ναι, τρώει λίγο παραπάνω μνήμη το 64άρι, αλλά όχι αρκετή ώστε να επηρρεάσει τις επιδόσεις σε pc με ram >=2GB (το λέει άλλωστε στα official requirements).

Δημοσ.

Παίδες ο στόχος ποιός είναι? Να λέμε ότι έχουμε την "τελευταία" έκδοση ή να γίνεται γρηγορότερα η δουλειά? Για ποιές σπηλιές μιλάτε? Κάτι τέτοια διαβάζουν αρκετοί και πάνε και βάζουν τα 7 σε p4 με 1gb και ξαφνικά το αξιοπρεπές συστηματάκι δεν κάνει ούτε για κειμενογράφος και ανο΄γουν θέματα για ιούς και και κόρες. Αν ο στόχος είναι να πληροί τα minimum requirements, ναι μπορεί να τα βάλει. Το είπα και πιο πάνω. Εδω όμως δεν μιλάμε για pc game να το παίξεις με υποχωρήσεις. Μιλάμε για λειτουργικό.

Δημοσ.

Πολύ ενδιαφέρον όλα αυτά που λέτε..όσο αφορά τα 64bit έχω διαβάσει ότι υποστηρίζουν καλύτερα τον τρόπο που δουλεύεις το PC σου π.χ περισσότερα ανοιγμένα παράθυρα & διαδικασίες μεταφοράς κλπ ( γιατί το κάνω και αυτό και δουλεύω ταυτοχρόνως ) ενώ στο 32bit αυτό μπορεί να σου Crasharei και να σου βγάλει το μήνυμα το συστημα δεν ανταποκρίνεται explorer.exe μπλα μπλα.. από εκεί και πέρα δεν ξέρω τι να πω..το ότι σίγουρα μπορεί να μην υπάρχει κάποια ατέλειωτη διαφορα με σχέση με τα 32bit στο να είναι υποχρεωτικό να μπούν τα 64bit σύμφωνο, απλά πιστεύω πως είναι κάτι το πιο βελτιωμένο πλέον τα 64bit και είναι το μέλλον..όσο αφορά την RAM προφανώς για να παίξει ένας Desktop καλά τα 64σαρία θα είναι πάνω από 4-5GB προφανώς..

• Moderators
Δημοσ.

Πολύ ενδιαφέρον όλα αυτά που λέτε..όσο αφορά τα 64bit έχω διαβάσει ότι υποστηρίζουν καλύτερα τον τρόπο που δουλεύεις το PC σου π.χ περισσότερα ανοιγμένα παράθυρα & διαδικασίες μεταφοράς κλπ ( γιατί το κάνω και αυτό και δουλεύω ταυτοχρόνως ) ενώ στο 32bit αυτό μπορεί να σου Crasharei και να σου βγάλει το μήνυμα το συστημα δεν ανταποκρίνεται explorer.exe μπλα μπλα..

Δεν ισχυει αυτο.

από εκεί και πέρα δεν ξέρω τι να πω..το ότι σίγουρα μπορεί να μην υπάρχει κάποια ατέλειωτη διαφορα με σχέση με τα 32bit στο να είναι υποχρεωτικό να μπούν τα 64bit σύμφωνο, απλά πιστεύω πως είναι κάτι το πιο βελτιωμένο πλέον τα 64bit και είναι το μέλλον..

Το μελλον ειναι σιγουρα, αλλα προς το παρον δεν εχουμε οσες 64bit εφαρμογες θα θελαμε να εχουμε. Και αυτο ειναι που κανει τα 64bit windows ελαφρως βαρυτερα απο τα 32, η αναγκη να τρεξουν 32 μπιτες εφαρμογες, ενω δεν ειναι η native αρχιτεκτονικη τους. Το "ελαφρως βαρυτερα" δεν μεταφραζεται ευκολα, καθως σε νεωτερα pc και λογω των δυνατοτητων των cpu που εχουμε πια στα desktop μας, δεν ειναι παρατηρησιμη η διαφορα της αποδοσης των 32bit με αυτη των 64bit.

Σχετικα με τις διαφορες των 64bit-32bit Windows, περα απο την αναγνωρίσιμη ποσοτητα μνημης η οποια αποτελει την μεγαλυτερη διαφορα τους, κατι που συνηθως δεν αναφερεται ειναι οι επιπλεον ιδιοτητες τους σχετικα με την ασφαλεια. O PatchGuard, οι υποχρεωτικα signed drivers και η αφαιρεση του 16bit subsystem, ειναι μερικες απο αυτες.

όσο αφορά την RAM προφανώς για να παίξει ένας Desktop καλά τα 64σαρία θα είναι πάνω από 4-5GB προφανώς..

Προφανως και οχι.

Δημοσ.

Παίδες ο στόχος ποιός είναι? Να λέμε ότι έχουμε την "τελευταία" έκδοση ή να γίνεται γρηγορότερα η δουλειά? Για ποιές σπηλιές μιλάτε? Κάτι τέτοια διαβάζουν αρκετοί και πάνε και βάζουν τα 7 σε p4 με 1gb και ξαφνικά το αξιοπρεπές συστηματάκι δεν κάνει ούτε για κειμενογράφος και ανο΄γουν θέματα για ιούς και και κόρες. Αν ο στόχος είναι να πληροί τα minimum requirements, ναι μπορεί να τα βάλει. Το είπα και πιο πάνω. Εδω όμως δεν μιλάμε για pc game να το παίξεις με υποχωρήσεις. Μιλάμε για λειτουργικό.

Τι σύστημα πιστεύεις ότι χρειάζεται για τα τρέξει αξιοπρεπώς (πράγμα που σημαίνει χωρίς καθυστέρηση) τα Windows 7 64 bit; Προσοχή, μιλάω για τα Windows και το mainstream software (browser (firefox-chrome), office (MS Office-Libreoffice), messengers (msn-skype), multimedia (mpc-vlc-winamp)), όχι για Windows και μοντέρνα DirectX Games. Γιατί στο σύστημά μου (κλικ στην υπογραφή μου) δεν βλέπω να ζορίζεται παραπάνω με τα 64άρια.

Δημοσ.

Για να μην αντιδικούμε τζάμπα 2 είναι οι πηγές μου: Η μία η προσωπική μου εμπειρία από 2 μηχανήματα (το ένα laptop με 3gb και το δεύτερο desktop με 2gb) και η άλλη τα minimum requirements της microsoft που ορίζουν τα 2 ως ελάχιστο.

Ειδικά στην περιπ΄τωση των 2gb το δίλημμα για μένα δεν είναι windows 7 32 vs 64 αλλά windows 7 vs XP.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...