parsifal Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Καλησπέρα παιδιά. Πριν λίγο καιρό άρχισα να εκμεταλλεύομαι το FXS port του Vigor μου για να μετατρέψω τα δύο ασύρματα DECT τηλέφωνα του σπιτιού σε VoIP handsets. Μέχρι τώρα, έχω δοκιμάσει για VoIP πάροχο τη Viva (viva.gr) με αρκετά καλή ποιότητα (όχι τίποτα συνταρακτικό) κι επίσης άνοιξα account με μερικά credits και στην Omnivoice (omnivoice.eu), οπότε θα αρχίσω σύντομα δοκιμές και από εκεί. Αναρωτιόμουν αν οι default ρυθμίσεις VoIP στο Vigor 2700VG αρκούν ή αν μπορεί να βελτιωθεί η ποιότητα κλήσεων με διαφορετικές ρυθμίσεις. Μήπως υπάρχουν φίλοι με τον ίδιο router που να χρησιμοποιούν οποιονδήποτε από τους δύο προαναφερόμενους παρόχους VoIP και να την έχουν ψάξει/πειραματιστεί με βελτιστοποίηση των VoIP ρυθμίσεων, τόσο στον router όσο και στο Viva/Omnivoice account τους; Αν ναι, θα μπορούσατε παρακαλώ να μοιραστείτε μαζί μου(μας) αυτές τις ρυθμίσεις; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
poulinos Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 με τι codec παιζεις Αλεξ? εγω εχω σεταρει voip se thomson και απλα το σεταρα με g.729 αν και εχω δει πολλους να σεταρουν με g.711a law.σαν ποιοτητα δεν εχω παραπονο απλα δενεχω δοκιμασει και αλλους για να δω αν παιζει καλυτερα.απλα νομιζω χωρις να ειμαι σιγουρος οτι ο g.729 εχει θεμα με αποστολη fax σε voip.αν θες μπορω να κανω καμια δοκιμη
parsifal Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Μέχρι πριν λίγες ώρες είχα σεταρισμένο τον G.726_32 ως primary codec, και στο Vigor και στις ρυθμίσεις της Viva. Το άλλαξα σε G.729 για να δω αν υπάρχει διαφορά, όχι τόσο στην ποιότητα κλήσης (η οποία ήταν καλή γενικά και πηγαίνοντας σε codec χαμηλότερου bandwidth δεν αναμένω να βελτιωθεί, το αντίθετο) αλλά μπας κι εξαλειφθούν κάποια σποραδικά αλλά ενοχλητικά φαινόμενα μικροκενών στην ομιλία...
poulinos Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 μονο τον 729 εχω δοκιμασει αλλα δεν εχω παρατηρησει τιποτα κενα.αλλα με αλλο router και με αλλο παροχο.οποτε μαλλον δεν μπορω να σε βοηθησω σε αυτο.ελπιζω τα κενα να μην τα εχεις οταν πιταρεις το ρουτερ απο κινηση.
parsifal Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Να σημειώσω πως ο default codec στη Viva είναι ο G.729, ήρθα δηλαδή "full circle" με τις παραπάνω κινήσεις. Απλά είχα κάνει την αλλαγή σε G.726 από την πρώτη στιγμή και δεν είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω πως τα πάει ο G.729. Τώρα θα δω τί ψάρια πιάνει. Πιστεύω πως θα έχω σύντομα feedback, καθώς στο σπίτι γίνονται αρκετά συχνά υπεραστικά τηλεφωνήματα πολλών λεπτών (όχι από εμένα πάντως! )
poulinos Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 εγω τοσο καιρο με g.729 παιζω αλλα η αφασια ειναι οτι με βαση αυτον και τον G.711 απο αλλο ρουτερ δεν ειδα μεγαλη διαφορα.απλα θελω να δοκιμασω και τον g.711 να δω αν θα δω διαφορα. απο το Thomson μου {Administrator}[voice codec]=>list Codec Type Packet Delay Voice Act. Detection Priority Status ---------------------------------------------------------------------- g711u 20 disabled 2 disabled g711a 20 disabled 2 disabled g722 30 disabled 1 disabled g723_1 30 disabled 7 disabled g726_16 20 disabled 7 disabled g726_24 20 disabled 6 disabled g726_32 20 disabled 5 disabled g726_40 20 disabled 4 disabled g729 20 disabled 1 enabled
leotzian Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Γειά Εχω omnivoice σε ενα Linksys SPA-3102 και δουλέυει καλά. Πήρα το 2700VG, εβαλα το Voipdiscount και δουλευει μιά χαρά αλλά με την omnivoice δεν μπορώ να κάνω register με τίποτε. Κάποιος φίλος που εχει το παραπάνω router και omnivoice να μου πεί τί ρυθμίσεις εχει κάνει για να του δουλεύει? Εχω δοκιμάσει τά πάντα ... τζίφος Ευχαριστω εκ των προτέρων
poulinos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Γειά Εχω omnivoice σε ενα Linksys SPA-3102 και δουλέυει καλά. Πήρα το 2700VG, εβαλα το Voipdiscount και δουλευει μιά χαρά αλλά με την omnivoice δεν μπορώ να κάνω register με τίποτε. Κάποιος φίλος που εχει το παραπάνω router και omnivoice να μου πεί τί ρυθμίσεις εχει κάνει για να του δουλεύει? Εχω δοκιμάσει τά πάντα ... τζίφος Ευχαριστω εκ των προτέρων λεω μηπως το password εχει κανα παραξενο συμβολο που δεν το δεχεται το vigor και δεν κανει register??με αλλο firmware δοκιμασες? η draytek εχει και κατι custom firmware που αμα εχεις θεμα ολο και κατι μπορει να εχουν να σου στειλουν.οποτε αμα δεν βγαλεις ακρη θα σου λεγα να μιλησεις μαζι τους μηπως εχουν κανα beta.γιατι καποιος που ηθελε να κανει κατι με cyta voip (δεν θυμαμαι ακριβως ) ειχε ενα θεμα δεν μπορουσε να πετυχει κατι και μιλησε μαζι τους και του εδωσαν ενα αλλο firmware.
poulinos Δημοσ. 5 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2013 γινετε να μπει σαν trunk στο elastix. σε ποιον παει αυτο γιατι δεν βλεπω καποιον να λεει για elastix???
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα