fordakias Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Καλησπέρα, Ένας φίλος ψάχνει για να βάλει USB 3.0 στον υπολογιστή του. Τον ενδιαφέρει η μεγαλύτερη ταχύτητα ανάγνωσης και εγγραφής που προσφέρει. Εάν αγοράσει μία κάρτα σαν αυτή ( SHARKOON USB 3.0 HOST CONTROLLER CARD ) θα έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα που μπορεί να δώσει μια θύρα USB 3.0 ή θα είναι μικρότερα τα νούμερα εγγραφής- ανάγνωσης λόγο του ότι συνδέεται με PCI-E Express x1? Μήπως βολεύει καλύτερα να εκμεταλλευτεί μία esata θύρα που έχει η Mobo?
makfil Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Έχοντας την ίδια ερώτηση μ' εσένα, περιμένω να διαβάσω μια απάντηση αλλά, δυστυχώς, δεν φαίνεται ότι δεν υπάρχει κανείς που να γνωρίζει. Έχω διαβάσει, βέβαια, ότι κάποιος/οι που έβαλαν δεν είδαν τις αναμενόμενες αυξημένες ταχύτητες και ειδικά από τις φτηνές κάρτες, όπως η συγκεκριμένη.
gtsamour Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Εγώ εδώ και καιρό χρησιμοποιώ αυτήν Την προτίμησα γιατί ήταν η μονη που βρήκα να ενσωματώνει USB3 και e-sata σε μια κάρτα. Συσκευή USB3 δεν έχω ακομα αλλά χρησιμοποιώ την e-sata θυρα της με ένα docking station για μεταφορά δεδομένων απο δίσκους 3.5''. Λειτουργεί άψογα και πιάνω ταχύτητες κοντά στα 70mb/s σε ανάγνωση και εγγραφή (ένδειξη ταχύτητας απο Total commander). Οπότε το θέμα PCI-e x1 δεν νομίζω να υφίσταται. Επίσης είδα και μικρή αυξηση στην ταχύτητα μεταφοράς δεδομένω απο συσκευές USB2 όταν τις συνδέω στη θύρα USB3 της κάρτας. (απο 28 σε 33mb/s σε μεταφορές δίσκου). Πάντως e-sata και usb3 είναι σχεδόν τα ίδια σε ταχύτητα. Πές του φίλου σου να δουλέψει με την e-sata. Αν ήταν να πάρω σήμερα όμως θα πήγαινα με αυτη τη super αλλά ακριβή κάρτα.
fordakias Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Λογικά παίζει ρόλο σε τι μητρική θα την συνδέσεις. Με λίγο ψάξιμο και με τα χαρακτηριστικά που αναγραφόταν στο site του e-shop, θα πρέπει να έχει η μητρική σου PCI-E Express x1, revision 2.0 για να λειτουργήσει με τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Το θέμα είναι πως δεν μπορώ να βρω τι revision διαθέτει η μητρική του. Έχω ψάξει στο site τις ASUS αλλά δεν βλέπω κάτι που να βοηθάει. Επιπλέον, εάν κατάλαβα καλά με αυτά που διάβασα, το USB 3.0 προσφέρει 5Gb/s ενώ η SATA III προσφέρει τα 6GB/s. Κάποιος να μας δώσει επιπλέον πληροφορίες?
gtsamour Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Aλλο SATA 3 και άλλο e-sata Ποιά μητρική έχεις?
HamerZ Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Κοίτα η κάρτα να γράφει κάπου NEC τσιπάκι για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
gtsamour Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Κοίτα η κάρτα να γράφει κάπου NEC τσιπάκι για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Ετσι ακριβώς... μάλλον στο τσιπ παίζεται το παιχνίδι και όχι στη θύρα PCI Express x1
Petrosmou Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 παιδια μήπως υπάρχει και βισματάκι για φορητό υπολογιστή? ευχαριστώ!
fordakias Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Τι μητρική έχει ο φίλος δεν θυμάμαι. Θα τον ρωτήσω και θα σας πώ. Δεν νομίζω να μην παίζει ρόλο η revision της PCI. Επιπλέον αυτό το chip NEC πρέπει να το ψάξω σε συγκεκριμένη μάρκα?
makfil Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 NEC-µPD720200 φοράει η Sharkoon που προσφέρει το e-shop με 10,90 στο crazy sundays. Είναι πολύ φτηνή, πάντως, και δεν ξέρω εάν έχει απόδοση. Δεν καταλαβαίνω γιατί μιλάτε για τη μητρική. Εάν έχει ελεύθερη PCI-E δεν είναι ΟΚ;
fordakias Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 PCI-E έχει διάφορες Revision . Εάν στην μητρική έχει παλιά revision και όχι την revision 2.0 (5 Gbit/s) που αναφέρει στο e-shop τότε τα αποτελέσματα δεν θα είναι τα ίδια έτσι? Πως μπορώ να μάθω ποιά Revision έχει η μητρική? Επιπλέον τι διαφορά έχει e-sata απο το sata που αναφέρει ο φίλος @gtsamour παραπάνω?
gtsamour Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 e-sata = sata2 H κάρτα που έχω πάρει εγώ λέει ότι ταιριάζει και στις δύο εκδόσεις PCi express (προφανώς 1.0 και 2.0) Φυσικά και μπορείς να μάθεις ποια revision έχει η μητρική αρκεί να ξέρεις ποια είναι η μητρική.
fordakias Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Το e-sata σε μητρικής με sata III δεν έχει και αντίστοιχες ταχύτητες? Όταν εννοείς ταιριάζει, εννοείς οτι λειτουργεί με τις ίδιες ταχύτητες και σε 1.0 και σε 2.0 ?
gtsamour Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Εννοώ ότι γράφει αυτό "Host interface is compatible with PCI Express Gen 1 and Gen 2" Τώρα αν πάει πιο γρήγορα στο gen2 δεν ξέρω. Το προτόκολλο e-sata ειναι επιπέδου sata2. Οχι δεν εχει σημασία αν η μητρική σου είναι sata iii γιατί παίζει ρόλο και η συσκευή που συνδέεις επάνω (πχ docking station) ου θα είναι φτιαγμένο για e-sata ανεξάρτητα του τι μητρική έχει ο καθένας (px με sata iii).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα