Προς το περιεχόμενο

thunderbird settings από mail cPanel

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το ξέρω ότι ζητάω πολλά αλλά μάλλον είναι η τελευταία απορία :rolleyes:

Έχω λογαριασμό mail σε δικό μου domain αγορασμένο. Έστω το bsl.gr . το μαιλ το βλέπω μέσα από το cPanel και το roundcube. Θέλω να μπορώ να το βλέπω και μέσα από το pc μου και το πρόγραμμα που χρησιμοποιώ το οποίο είναι το thunderbird. Όμως δεν μπορώ να φτιάξω τα settings του προγράμματος. To cpanel μου δίνει τις ακόλουθες πληροφορίες

Manual Settings

Mail Server Username: info+bsl.gr

Incoming Mail Server: mail.bls.gr

Incoming Mail Server: (SSL) secure273.sgcpanel.com

Outgoing Mail Server: mail.bsl.gr (server requires authentication) port 2424

Outgoing Mail Server: (SSL) secure273.sgcpanel.com (server requires authentication) port 467

Supported Incoming Mail Protocols: POP3, POP3S (SSL/TLS), IMAP, IMAPS (SSL/TLS)

Supported Outgoing Mail Protocols: SMTP, SMTPS (SSL/TLS)

Στο thunderbird που βάζω τι?

Εννοείται ότι έχω δημιουργήσει τον νέο λογαριασμό. Στα settings έχω θέμα.

Δημοσ.

Τι εννοείς οτι έχεις δημιουργήσει τον λογαριασμό; Οτι τον έχεις συνδέσει στο thunderbird και δεν λαμβάνει - στέλνει ή οτι υπάρχει στον server αλλά δεν μπορείς να τον συνδέσεις;

Σε ποιο σημείο ακριβώς κολλάς δηλαδή; Όλες οι ρυθμήσεις σου δίνονται... Δώσε ένα screen shot εκεί που είσαι αμα γίνεται (με @bsl πάλι).

Δημοσ.

Στον server τον έχω δημιουργήσει εδώ και καιρό και δουλεύει. Μέσα από το roundcube το δουλεύω κανονικά. Στο thunderbird πήγα στο εργαλεία, ρυθμίσεις λογαριασμού και έκανα προσθήκη λογαριασμού.

Και τώρα μου ζητά να συμπληρώσω τα παρακάτω

τα καταφερα να επισυνάψω εικόνες :mrgreen:

Δημοσ.

Έκανες την προσθήκη δηλαδή; Πέρασες μέσα τον λογαριασμό; Σου τον δείχνει εκεί αριστερά;

Για να ανεβάσεις print screen πάτα το κουμπί PrtScrn που είναι κοντά στο delete λογικά και μετά πήγαινε ζωγραφική, πάτα CTRL + V ή επεξεργασία επικόλληση. Κόψε το κομμάτι που θες και κάνε αποθήκευση ως JPEG, μετά την ανεβάζεις εδώ με το κουμπί click to attach files που έχει κάτω αριστερά όπως κάνεις νέο post.

Edit: Ok, μισό να δω τις φωτογραφίες. Κόψε καλύτερα τις άλλες διεύθυνσης μην φαίνονται και όλα :P :P

Για δες αυτό και μετά δες αμα λαμβάνεις μηνύματα απο τον λογαριασμό (στείλε απο κάποιον άλλον σε αυτόν).

Image Deleted..

Μετά δες και αυτές για τα εξερχόμενα (δκίμασε αμα μπορείς να στείλεις).

Image Deleted....

Δημοσ.

Imap? Σβήσε τον λογαριασμό και κάνε τον απο την αρχή, POP3 δώσε εκεί που τον φτιάχνεις. Όνομα [email protected] και username infο@......gr και κωδικό όποιον έχεις και απο κάτω mail.....gr με τις ρυθμίσεις που είναι στις παραπάνω εικόνες.

Δημοσ.

λοιπόν μου γράφει

"αυτός ο διακομιστής POP3 δεν υποστηρίζει κρυπτογραφημένους κωδικούς.

κάντε αλλαγή σε "κωδικός με μη ασφαλή μετα΄δοση " ως μέθοδος πιστοποίσηης στις ρυθμίσεις λογαριαμσού/ρυθμίσεις διακομιστή. αν παλιά λειτουργούσε και τώρα όχι σημαίνει ότι κάποιος κλέβει τους κωδικούς σας

φίλε nikos903 δούλεψε! είσαι θεός και σε ευχαριστώ πάρα πολύ. αλλά πες μου είναι καλά οι ρυθμίσεις ή όποιος θέλει θα μου @#$%@% τον λογαριασμό?

κλανε μου και μια χάρη, να σβησεις τις φώτο οιυ ανέβασες. ασ μην είναι στο forum για πάντα. :mrgreen:

Δημοσ.

Ωραία. :-)

Δούλεψε γενικά ή μόνο λαμβάνει; Δοκίμασε και να στείλεις.

Εννοείς για την μη ασφαλή μετάδοση; Αυτό σημαίνει οτι τα στοιχεία σου για την σύνδεση φεύγουν έτσι όπως είναι αν δεν κάνω λάθος. Ακρυπτογράφητα. Άρα αν είναι κάποιος στο ίδιο δίκτυο (μέσα στο σπίτι σου δηλαδή ή άμα έχεις ανοικτό wifi και απο έξω :P) και πιάνει πακέτα μπορεί να σου πάρει τον κωδικό.

Δημοσ.

Πάτα λήψη και επιβεβαίωση.

Απο οτι βλέπω έχει και SSL ο server που έχεις, σηκώνει και ασφαλή σύνδεση πάντως. Άμα αλλάξεις πόρτες, την ασφάλεια και τους mail servers στις ρυθμίσεις που έχεις τώρα θα δουλέψει λογικά. Κάτσε να δουλέψει πρώτα έτσι όμως και άμα θες βλέπουμε και για SSL.

Δημοσ.

ok

και έλαβε και έστειλε

τώρα έχω θέλω το τελευταίο αν μπορείς σε παρακαλώ

θέλω ό,τι μηνύματα σβήνω στον thunderbird να μην σβηνουν από το server και το roundcube. υπάρχει τέτοια δυνατότητα?

Δημοσ.

Ναι, φυσικά, απλά πήγαινε στον λογαριασμό, ρυθμίσεις--> ρυθμίσεις διακομιστή και εκεί κάτω κάτω θα δεις τα παρακάτω κουτιά που τικ πρέπει να έχει μόνο το πρώτο.

post-138283-0-20838600-1331464997_thumb.jpg

Άμα θες δες και μέσα στις ρυθμίσεις του roundcube άμα έχει για pop3 τίποτα, μερικές πλατφόρμες έχουν ρύθμιση απο εκεί να μην διαγράφουν ότι στέλνουν με POP3 αλλά όπως και να έχει με την παραπάνω ρύθμιση του thunderbird δεν θα πρέπει να σου σβήνονται.

Δημοσ.

μεγάλε είσαι θεός

σχετικά με το ssl που μου είπες πριν τι κάνω? τα αφήνω έτσι ή είναι ασφαλέστερο να το αλλάξω?

Δημοσ.

Είναι ασφαλέστερο να το αλλάξεις, άμα θες ασφάλεια σε μεγαλύτερο βαθμό πας σε SSL.

Οι αλλαγές πρέπει να είναι:

1. mail......gr θα γίνει secure273.sgcpanel.com

2. Πόρτα 110 θα γίνει 995 και απο κάτω δώσε SSL.

3. Η πόρτα 587 (ή 2424 δεν θυμάμαι) που είναι για τα εξερχόμενα θα γίνει 467 με SSL.

Κράτα τις ρυθμίσεις που έχεις τώρα και σίγουρα δουλεύουν και δοκίμαζε τα παραπάνω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...