Lykos22 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2012 Θα ήθελα να εκφράσω μερικές απορίες μου που έχουν σχέση με το web design-development γενικότερα και με το Dreamweaver Cs5, το οποίο και χρησιμοποιώ. Ποιός είναι ο πιο "σωστός" τρόπος για την γρήγορη κατασκευή των σελίδων ενός website? Πρώτον, κάνοντας include σε αρχείο .php τα κοινά χαρακτηριστικά των σελίδων (π.χ. header, navbar, menu, footer κλπ κλπ), ή δεύτερον, με τη δημιουργία templates στο Dreamweaver (αρχεία .dwt, editable regions κλπ κλπ);;; Πώς μπορώ να κάνω μετάφραση του κειμένου μίας σελίδας? πολλά website έχουν κάποια links-σημαιάκια χωρών και πατώντας πάνω τους γίνεται η μετάφραση του κειμένου από τη μία γλώσσα στην άλλη. Πώς μπορώ να φτιάξω κάτι τέτοιο??(σε άλλο φόρουμ μου είχαν προτείνει μέσω του google, αλλά δεν είμαι και τόσο ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα) Και μία διευκρίνιση ακόμα. Ας υποθέσουμε ότι έχουμε σε μία φόρμα ένα πεδίο για το First Name. Με το spry-textfield του Dreamweaver υπάρχει η δυνατότητα, όπως ξέρουμε, να κάνουμε validation στο πεδίο, ωστόσο θα ήθελα να δημιουργήσω έναν πιο ασφαλή έλεγχο, πχ με τη χρήση regular expressions, έτσι ώστε να μην δέχεται το πεδίο αριθμούς, αλλά μόνο γράμματα. Πώς ή που μπορώ να το φτιάξω αυτό? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια.
varemarious Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 κατά τη γνώμη μου το include είναι η πιο σωστή λύση. στην ουσία η μετάφραση είναι φόρτωμα μια άλλης σελίδας .. δηλ. η ίδια με μεταφρασμένο περιεχόμενο.. οπότε όταν πατάς το σημαιάκι αυτό διαβάζει τις σελίδες που του έχεις καθορίσει με το μεταφρασμένο περιεχόμενο. εδω μπορείς να δείς έναν οδηγό http://www.php4every1.com/tutorials/multi-language-site/ όσον αφορά τα regular expressions θα τα κάνεις με javascript όπου θα μπορέσεις να δώσεις ένα validation.. εγώ πάντως συνήθως χρησιμοποιώ αυτό http://docs.jquery.com/Plugins/Validation
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα