Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

Αγόρασα έναν samsung 830 ssd 128Gb.

Έβγαλα απ΄το σύστημα 2 HDD που είχα και σύνδεσα τον ssd. Γύρισα το sata σε AHCI mode και έκανα εγκατάσταση των windows. Έπειτα ξανασύνδεσα τους HDD.

Μετά :o είδα με το crystal disk info ότι ο ssd δεν έχει το τελευταίο F/W επάνω οπότε και εγκαθιστώ το magician για τα περαιτέρω.

Το πρόβλημα είναι όμως πως το magician δεν μπορεί λέει να επικοινωνήσει μαζί του. post-191301-0-91706400-1331334074_thumb.jpg και post-191301-0-61340900-1331336047_thumb.jpg

Snapshot και από τη διαχείρηση συσκευώνpost-191301-0-69653700-1331335075_thumb.jpg

Επίσης, κάτι ακόμα, που βγάζει στο taskbar και δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό.post-191301-0-29710900-1331334670_thumb.jpg

Η μητρική είναι μία Gigabyte GA-MA785GT-UD3H (rev.1.0) η οποία έχει sata 2.

Όποιος μπορεί ας βοηθήσει.

Ευχαριστώ

Λευτέρης.

Δημοσ.

Επίσης, κάτι ακόμα, που βγάζει στο taskbar και δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό.

Aυτό είναι απολύτως φυσιολογικό λόγω ΑHCI και εγκατάστασης από μέρους σου της εφαρμογής της Ιntel.

Για το θέμα με το magician για τσέκαρε μέσα από τα menu του αν είναι η τελευταία έκδοση. Από που το εγκατέστησες, από το CD που συνόδευε τον SSD ή το κατέβασες από το site της Samsung? Απεγκατέστησέ το πλήρως, κάνε επανεκίννηση και εγκατέστησέ το χρησιμοποιώντας το αρχείο που υπάρχει στο site της Samsung (Noμίζω είναι η έκδοση Φεβ.2012)...

Δημοσ.

Το magician το κατέβασα από τη samsung, είναι η τελευταία έκδοση (3.1). Θα κάνω όμως μια απεγκατάσταση, reboot και εγκατάσταση ξανά και... βλέπουμε.

Ποιά εφαρμογή της intel εννοείς;

Δημοσ.

Έκανα τα παραπάνω και τίποτα...

Υπάρχει περίπτωση να φταίνε οι sata drivers της μητρικής;

Δημοσ.

Κάτι πρέπει να παίζει με τους drivers της μητρικής.

Αυτό που σου βγάζει στο taskbar εγώ δεν το έχω, και φοράω τον ίδιο SSD δίσκο με άλλους 2 μηχανικούς δίσκους.

Δημοσ.

όλα φυσιολογικά είναι .σου δείχνει τα drives σαν removables λόγω της αλλαγής σε ahci .το ίδιο είχα σε p55 chipset.

τρέξε ένα ATTO bencmark να δουμε αποτελέσματα.

Δημοσ.

δεν ξέρω αν φταίει το magician δεν έχω samsung αλλά σίγουρα ο δίσκος είναι στις πραγματικές ταχύτητες αφού τον έχεις κουμπωμένο σε sata II

Δημοσ.

Τελικά ήταν οι drivers.

Στο site της gigabyte που έμπαινα για να τους κάνω update, ήταν περίπλοκη διαδικασία γιατί λέει:

AMD SATA AHCI Driver (Preinstall driver, press F6 during Windows* setup to read from floppy)... :confused: και μου κατέβαζε κάτι αρχεία sys και security catalog.

Ψάχνωντας όμως έπεσα σε αυτό τον οδηγό. Μπήκα στο site της AMD όπως λέει και από εκεί έκανα install τους drivers του chipset πανεύκολα, όπου και έλυσαν το πρόβλημα. Τώρα το magician βλέπει κανονικά τον ssd και έκανε και update το firmware χωρίς κανένα πρόβλημα.

Ευχαριστώ πολύ όσους ασχολήθηκαν με το πρόβλημά μου.

Λευτέρης.

Δημοσ.

Προφανώς έχεις πλέον το τελευταίο F/W (3) στον δίσκο. Αν μπεις τώρα στο Magician και κάνεις την διαδικασία για F/W update θα σου επιτρέψει να συνεχίσεις όταν πατήσεις το tab F/W download? Το ρωτάω επειδή σε εμένα δεν το κάνει...

Δημοσ.

Eμένα μου ήρθε με το τελευταίο, οπότε δεν έχω δοκιμάσει τη λειτουργία αυτή.

Θα το τσεκάρω και εγώ όταν σχολάσω από τη δουλειά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...