Προς το περιεχόμενο

To SGS μου έχει e3 recovery και δεν μπορώ να την παρακάμψω

defacer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω ένα Galaxy S και αποφάσισα μετά από καιρό να "ασχοληθώ" λίγο μαζί του. Σκέφτηκα λοιπόν πως μια καλή πρώτη κίνηση θα ήταν να βάλω MIUI για να το δοκιμάσω.

Το πλάνο μου ήταν το εξής:

1. root
  2. πέρασμα CWM ROM manager
  3. backup
  4. πέρασμα MIUI

Στην εφαρμογή δυστυχώς δεν τα πήγα και τόσο καλά... (σημείωση: πριν 5 μέρες ήμουν τελείως άσχετος με android συσκευές -- αν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία, θεωρήστε ότι δεν ξέρω)

Πέρασα SDK και drivers στον υπολογιστή και έκανα root με το SuperOneClick. Πέρασα το CWM και πήγα να κάνω backup, μου είπε ότι για να γίνει αυτό πρέπει να γίνει flash στο κινητό το CWM recovery. Μέχρι εδώ όλα καλά, μετά όμως ήρθε η πόρτα.

Κάνοντας boot σε recovery (αυτόματα μέσα από το CWM) έφαγα στη μούρη το συμπαθητικό

E: failed to verify whole-file signature

E: signature verification failed

Με googling ανακάλυψα ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός πως η έκδοση e3 του stock recovery της Samsung σε Gingerbread αρνείται να φλασάρει άλλο recovery εκτός κι αν αυτό είναι signed -- πράγμα που δε γίνεται, γιατί δεν είναι γνωστό το crypto key της Sammy. Ψάχνοντας κι άλλο βρήκα διάφορες εν δυνάμει λύσεις όπως:

• mount το /system σε rw μέσω adb και ξερή αντικατάσταση του recovery με κάποιο patched
  • διάφορες ιστορίες με odin τις οποίες δεν έχω ακόμα καταλάβει
  • (φαντάζομαι πως θα μπορούσα κάπως) να κάνω downgrade σε Froyο που έχει e2 recovery, να κάνω flash το CWM recovery και μετά να προχωρήσω κανονικά

Το θέμα είναι ότι καμία από τις λύσεις που είδα δεν μου ενέπνευσε αρκετή εμπιστοσύνη για να την εφαρμόσω. Οι ερωτήσεις μου λοιπόν είναι:

1. Είναι όντως απαραίτητο να κάνω flash το recovery για να περάσω MIUI? (σίγουρα είναι πολύ εύκολο το τελευταίο βήμα, αλλά μήπως γίνεται και αλλιώς?)
  2. Πώς μπορώ να προχωρήσω; Δεν έχω πρόβλημα να κάτσω να ξεστραβωθώ αν χρειαστεί, αλλά υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις σε forum και πάρα πολλές από αυτές δε μου ακούγονται ιδιαίτερα ασφαλείς. Και δε θέλω με τίποτα να κάνω brick το κινητό μου.

Το κινητό έχει

>Firmware 2.3.3
Baseband I9000XXJV0
Kernel   2.6.35.7-I9000XWJVI-CL210427
Build    Gingerbread.XWJVI

Ευχαριστώ πολύ για την όποια βοήθεια!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εφόσον έχεις το Galaxy S το 1ο πράγμα που θα έπρεπε να ξέρεις είναι ότι το κινητό αυτό δε μπορεί να γίνει bricked, οπότε μη φοβάσαι τίποτε και πέταξε του τα μάτια έξω που λένε. Ακόμα και αυτό να δεις --> http://forum.xda-developers.com/wiki/images/d/d8/Samsung_Galaxy_S_Black_Screen_of_Death.jpg μη φοβηθείς. Ξέρω πως δε σε βοήθησα ουσιαστικά απλά αυτό που σου λέω είναι δοκίμασε άφοβα κάποια από τις λύσεις που έχεις ήδη βρει :-)

Πρωτα κατεβαζεις odin

Μετα φλασαρεις ενα κερνελ μεσω odin και προτεινω τον semaphore του συμπατριώτη μας stratosk

Αφου εχεις φλασαρει τον κερνελ εισαι ροοτ και απλα κατεβαζεις rom μανατζερ και απο κει κανεις εγκατάσταση το clockworkmod recovery

Μετα περνάς οποια ρομ θες απο τους xda συμφωνα με τις οδηγιες της καθε ρομ.

Και το odin και το πως φλασαρεις κερνελ μεσω odin μπορεις να τα βρεις αμεσα με ενα google search

Sent from my Galaxy Note

Ή στο myphone.gr εχει αναλυτικο υποφορουμ για τον γαλαξια,προτεινω κ εγω τον semaphore του στρατου και απο firmware ειμαι ευχαριστημενος με την stock jw1 απο τον superuser. Επισης εβαλα και το crt screen off (εφε που κλεινει η οθονη σαν παλια τηλεοραση) και ελληνικο πληκτρολογιο επειδη η jw1 δν ειχε ελληνικο.τελος απο το myphone ενας χρηστης μου προτεινε site που "δημιουργεις" ενα ζιπ που σβηνεις ο,τι εφαρμογη θεωρεις περιττη.αυτα...συμβουλεψου επομενως κ το myphone.gr εχει κ αναλυτικα tutorial! (κ εγω ενα κλικ μετα το "αρχαριος" ειμαι ) ;-)

Αποστολή από το GT-I9000 με τη χρήση Insomnia App 2.0

Πολύ ωραίο wiki από τους cyanogenmod guys.

http://wiki.cyanogenmod.com/wiki/Samsung_Galaxy_S:_Full_Update_Guide

Εδω θα βρεις τη διαδικασία να κάνεις flash το recovery και να βάλεις τη ROM σου πάνω.

Όταν φτάσεις μέχρι εκεί επιλέγεις όποια ROM θέλεις αν δε σου κάνει η cyanogen.

Δε το έχω δοκιμάσει, μιας και δεν είμαι κάτοχος του GS, αλλά τους εμπιστεύομαι αυτούς εκεί.

Για το πληκτρολόγιο που ελεγα πιο πάνω,απ το myphone.gr

για το semaphore kernel εδώ

crt screen off , για jw1 xda (το εγκαθιστας μεσω clockword mod πως το λενε, το μενου recovery που εμφανιζεται αν πατας το volume up + home button (το μοναδικο κουμπι του γαλαξια) και το κουμπι που ανοιγει το κινητο και μετα πας install zip from sd card , choose zip και το βαζεις (εννοειται το χεις βαλει απο πριν στο τηλεφωνο)

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=306882 και εδω διαβασε , κατω κατω θα βρεις την jw1 απο τον superuser , ειναι μεν stock αλλα μπορεις οπως σου ειπα με το sgs chlorine να αφαιρεσεις ο,τι δεν σ αρεσει... (το ζιπ που θα δημιουργηθει το περνας οπως θα περνουσες και το crt screen off ) :D

Καλη επιτυχια!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...