Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα.Είναι ένα θέμα που με βασανίζει αρκετό καιρό τώρα.Αγωνίζομαι σε ομάδα μπάσκετ και το πρόγραμμα είναι αρκετά απαιτητικό(όντας βέβαια νέος,18 χρονών).Συνηθίζω δυο φορές την εβδομάδα να πίνω Ρεντ-Μπουλ πριν από την προπόνηση ή πριν από τον αγώνα κυρίως και πίνω ολόκληρο το κουτάκι και οι γονείς μου και ο κλειστός μου φιλικός κύκλος που λέει ότι είναι επικίνδυνο.Πιστεύετε ότι κάνω χρήση ή κατάχρηση;Όπως λέγανε οι αρχαίοι ημών πρόγονοι "Παν μέτρον άριστον" κάτι το οποίο προσωπικά πιστεύω ότι διατηρώ.Εθισμό δεν έχω σε καμία περίπτωση,περισσότερο για να έχω ενέργεια το πίνω αν και μου αρέσει αρκετά.

ΥΓ Φυσικά δεν το αναμειγνύω με άλλου είδους ποτά όπως λχ αλκόολ.

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα.Είναι ένα θέμα που με βασανίζει αρκετό καιρό τώρα.Αγωνίζομαι σε ομάδα μπάσκετ και το πρόγραμμα είναι αρκετά απαιτητικό(όντας βέβαια νέος,18 χρονών).Συνηθίζω δυο φορές την εβδομάδα να πίνω Ρεντ-Μπουλ πριν από την προπόνηση ή πριν από τον αγώνα κυρίως και πίνω ολόκληρο το κουτάκι και οι γονείς μου και ο κλειστός μου φιλικός κύκλος που λέει ότι είναι επικίνδυνο.Πιστεύετε ότι κάνω χρήση ή κατάχρηση;Όπως λέγανε οι αρχαίοι ημών πρόγονοι "Παν μέτρον άριστον" κάτι το οποίο προσωπικά πιστεύω ότι διατηρώ.Εθισμό δεν έχω σε καμία περίπτωση,περισσότερο για να έχω ενέργεια το πίνω αν και μου αρέσει αρκετά.

ΥΓ Φυσικά δεν το αναμειγνύω με άλλου είδους ποτά όπως λχ αλκόολ.

To RB περιέχει 80 mg/250 ml καφείνη. Αυτό σημαίνει ότι περιέχει περίπου όση καφείνη έχει και ένας καφές (ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος).

Έχει αποδειχθεί ότι σε συνδιασμό με τα άλλα συστατικά του, η κατανάλωση του οδηγεί σε άμεση επιβάρυνση του καρδιαγγειακού συστήματος και ουσιαστικά μετατρέπει ένα υγιές νέο άτομο σε κάτι αντίστοιχο με άτομο που πάσχει από αρτηριοσκλήρωση. Αν είσαι πραγματικά υγιής (έχεις ελεγχθεί από καρδιολόγο;) τότε μπορείς άνετα θεωρητικά να πίνεις rb αν ΔΕΝ αθλείσαι. Το stress της άθλησης σε συνδιασμό με 2 κουτάκια rb δεν νομίζω ότι είναι κάτι που θα στο πρότεινε ο οποιοσδήποτε καρδιολόγος; Επίσης, η πανευρωπαική και η παγκόσμια αθλητιατρική εταιρεία συνιστά να μην χρησιμοποιείται το rb για την ενυδάτωση των αθλητών ή μετά από αγώνες/προπόνηση.

Γιατί δεν δοκιμάζεις ένα σκεύασμα ηλεκτρολυτών καλύτερα μετά από την προπόνηση σου;

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1443950608002436 (αν έχεις πρόσβαση)

http://pediatrics.aappublications.org/content/127/3/511.long

CONCLUSIONS: Energy drinks have no therapeutic benefit, and many ingredients are understudied and not regulated. The known and unknown pharmacology of agents included in such drinks, combined with reports of toxicity, raises concern for potentially serious adverse effects in association with energy drink use.

Γενικά επίσης να πώ ότι η rb έχει καταθέσει μήνυση σχεδόν σε όλους όσους έχουν δημοσιεύσει άρθρα εναντιών της, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να βρεις σχεδόν καθόλου πληροφορίες άμεσα συνδεδεμένες με την εταιρεία. Αν ψάξεις, ψάξε για energy drinks.

υγ γιατί δεν πας να σε εξετάσει ένας καρδιολόγος, να κάνεις και ένα υπερηχοκαρδιογράφημα (50Ε αν δεν το καλύπτει όλο το ταμείο σου) και να τον ρωτήσεις και όλα αυτά, θα πάρεις τις καλύτερες δυνατές απαντήσεις και τις πιο σωστές.

Δημοσ.

80mg έχει, σιγά την ποσότητα.

Ε, σαν ένας δυνατός καφές ας πούμε ανά κουτάκι. Γι αυτό έγραψα πως είναι διεγερτικό. ^_^

Περί περιετκικότητας σε καφεΐνη διαφόρων ροφημάτων εύκολα βρίσκεις από το google κάποια στοιχεία, πχ

http://www.nutridiet.gr/site/index.php?option=com_content&task=view&id=30&Itemid=9

http://www.bikesports.gr/index.php/advice/72-2011-05-06-07-33-44.html

http://www.eufic.org/article/el/nutrition/functional-foods/artid/caffeine-health/

Υ.Γ. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως περιέχεται και σε σοκολατούχα ροφήματα και σοκολάτες, δε το ήξερα.

Επίσης ένα μαμημένο κουτάκι κοκακολα έχει ποσότητα όση ένα φλυτζάνι «ελληνικού» καφέ; Ουάου! Θυμάμαι τώρα κάτι άτομα που τη πίνουν με το λίτρο, φακ μέσα...

Υ.Γ.2 Περί καφεϊνης μόνο αναφέρθηκα, γι άλλα που περιέχει το R/B δε ξέρω τί παίζει.

Δημοσ.

To red bull δεν κάνει πολλά πράγματα... αν θες να dunkάρεις τρελά στείλε μου ένα pm...

Κύριος Τζέκος, απογευματινές ώρες παρακαλώ.

Δημοσ.

Εγω πριν τρείς βδονάδες είχα πάει στο γιατρό γιατι ήμουν σκατα ήδη δύο βδομάδες μύτες, λαιμό κτλ. Και του λέω μια και είμαι εδώ δεν μου γράφεις και καμια βιταμίνη που λιώνω στο διάβασμα εδω και πολυ καιρό. Και μου λέει κατα λέξη "Redbull και πολλούς καφέδες και θα είσαι οκ" Του λέω μα εγω για ενέργεια το θέλω. "Αυτό θα κάνεις". Δεν δεχόταν κουβέντα έτσι.

Μήπως να αλλάξω γιατρό. Η μάνα μου του έχει ρίξει τρελή κατάρα, καλα αυτή ούτε παυσίπονο δεν με αφήνει να πάρω.

Μόνο σε ένα μάθημα ήπια 2 redbull το έλιωσα 2 μέρες σερί... Κατα τα άλλα 4 νεσκαφέ την μέρα

Δημοσ.

Χωρις να ξερω πολλα, το red bull το πινουν τα καιδια στα internet cafe για να αντεξουν

την ολονυχτια, εξου και η καφεινη. (α και οι φοιτητες οπως ειπε ο rotten)

Απο την αλλη, οι ποδηλατες, πινουν ποτα με ηλεκτρολυτες για να αντεχουν την αποσταση/αναβαση.

Οσα ξερω τα ειπα.

Προσωπικα δεν πινω red bull, μου φαινεται ηλιθιο ποτοσκευασμα.

Δημοσ.

"Το Red Bull έχει απαγορευτεί στη Νορβηγία, την Ουρουγουάη και τη Δανία εξαιτίας των κινδύνων για την υγεία που αναγράφονται και στις συσκευασίες, όμως η εταιρία πούλησε τον περασμένο χρόνο 3.5 δισεκατομμύρια συσκευασίες σε 143 χώρες."

http://photisstavrou.blogspot.com/2009/11/red-bull.html

Δημοσ.

Γενικότερα το rb όντως σου προσδίδει ένα αίσθημα "ευεξίας" να το πω. Όμως για τη δουλειά που το θες δεν σου προσφέρει τίποτα απολύτως. Καλύτερα να δοκιμάσεις κάποιο powerade/gatorade. Είναι εξίσου γευστικά και θα σε βοηθήσουν στη προπόνηση.

Δημοσ.

βρε αντε πιες καμμια τσικουδια απο την κρητη η προς τα βορεια κανενα τσιπουρο να στανιαρεις ελληνικο πραγμα..και αφηστε τα red bull και κοκκινα αλογα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...