Heatspreader Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Ο iMac μόνο από WiFi παίρνει. Δεν γίνεται με καλώδιο. Σήμερα προσπάθησα να σερβίρω από τον iMac ταινία στο PS3 που βρίσκεται σε άλλο δωμάτιο, αλλά δυστυχώς δεν γινόταν. Οι ποιότητα δεν ήταν καλή σε Sample Video και ολόκληρη ταινία δεν μπορούσε καν να την ανοίξει, μου έλεγε Corrupted. Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα να δω την ταχύτητα του WiFi μου;
haHa Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Σήμερα προσπάθησα να σερβίρω από τον iMac ταινία στο PS3 που βρίσκεται σε άλλο δωμάτιο, αλλά δυστυχώς δεν γινόταν. Οι ποιότητα δεν ήταν καλή σε Sample Video και ολόκληρη ταινία δεν μπορούσε καν να την ανοίξει, μου έλεγε Corrupted. Οπως σου ειχα γραψει και εδω, το wifi του iMac δεν φημιζεται για την ταχυτητα/εμβελεια του: Επισης το wifi του imac δεν ειναι οτι καλυτερο απο πλευρας εμβελειας, οποτε ισως να μην πιανεις καλη ταχυτητα για μεταφορες αρχειων ή streaming ταινιων. (απο την στιγμη που το router θα ειναι μακρια) Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα να δω την ταχύτητα του WiFi μου; Για να δεις με ποσο μεταφερεις απο το imac στο ps3, βαλε το menumeters στο mac os x. Το νουμερο θα ειναι αρκετα χαμηλο. Αντιθετα απο τον iMac στο pc(ή και αντιστροφα) το νουμερο θα ειναι αρκετα πιο υψηλο, μιας και ο iMac απο οτι εχω καταλαβει ειναι πιο κοντα στο ρουτερ απο οτι το ps3. Γενικοτερα απο αυτα που εχεις περιγραψει, το προβλημα φαινεται να ειναι στην αποσταση και στους τοιχους (και οχι στο οτι εχεις 802.11g) , οποτε το πιο πιθανο ειναι να μην λυθει με ενα καινουριο ρουτερ και ας ειναι 802.11n. H καλυτερη λυση ειναι καλωδιο ethernet ή homeplug αν δεν μπορεις να περασεις καλωδιο. Η λυση παντως του homeplug ειναι αρκετα "καθαρη", σιγουρη και γρηγορη.
Heatspreader Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Οπως σου ειχα γραψει και εδω, το wifi του iMac δεν φημιζεται για την ταχυτητα/εμβελεια του: Για να δεις με ποσο μεταφερεις απο το imac στο ps3, βαλε το menumeters στο mac os x. Αν καταλαβαίνω καλά, αυτό το πρόγραμμα κοιτάει σε πραγματικό χρόνο την ώρα που στριμάρω την ταχύτητα. Θέλω ένα πρόγραμμα να κάνει διαγνωστικό έλεγχο. Να στέλνει δεδομένα και να λαμβάνει, λέγοντας μου στο τέλος την ταχύτητα. Το νουμερο θα ειναι αρκετα χαμηλο. Αντιθετα απο τον iMac στο pc(ή και αντιστροφα) το νουμερο θα ειναι αρκετα πιο υψηλο, μιας και ο iMac απο οτι εχω καταλαβει ειναι πιο κοντα στο ρουτερ απο οτι το ps3. Όχι. ο Mac βρίσκεται μόνος του σε ένα δωμάτιο. Όλα τα άλλα βρίσκονται στο σαλόνι. http://www.insomnia.gr/topic/444409-%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%b5%ce%b9%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%bf%cf%82/page__view__findpost__p__4709074 Γενικοτερα απο αυτα που εχεις περιγραψει, το προβλημα φαινεται να ειναι στην αποσταση και στους τοιχους (και οχι στο οτι εχεις 802.11g) , οποτε το πιο πιθανο ειναι να μην λυθει με ενα καινουριο ρουτερ και ας ειναι 802.11n. H καλυτερη λυση ειναι καλωδιο ethernet ή homeplug αν δεν μπορεις να περασεις καλωδιο. Η λυση παντως του homeplug ειναι αρκετα "καθαρη", σιγουρη και γρηγορη. Έτσι μου φαίνεται και εμένα. Είναι θέμα 802.11g + απόσταση. Θα πρέπει να αγοράσω έναν καλό Modem Router με 802.11n. Εκεί φαντάζομαι ότι δεν θα έχω πρόβλημα. Το Homuplug δεν το γουστάρω πολύ. Κάνει διάφορα νούμερα. Ο αδελφός μου χρησιμοποιεί σε μεζονέτα. Το θεωρώ λίγο πατέντικο.
haHa Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Αν καταλαβαίνω καλά, αυτό το πρόγραμμα κοιτάει σε πραγματικό χρόνο την ώρα που στριμάρω την ταχύτητα. Θέλω ένα πρόγραμμα να κάνει διαγνωστικό έλεγχο. Να στέλνει δεδομένα και να λαμβάνει, λέγοντας μου στο τέλος την ταχύτητα. Αυτο ακριβως κανει. Αλλα θεωρω πως αυτο ειναι το καλυτερο γιατι βλεπεις σε πραγματικες συνθηκες τι πιανει. Βαλε λοιπον να μεταφερεις ενα μεγαλο αρχειο απο το pc που ειναι με καλωδιο στον iMac και αντιστροφα και δες ποσα mb/sec πιανεις. Αυτο ειναι που σε νοιαζει, real time μετρησεις και οχι μετροπρογραμματα κλπ. Όχι. ο Mac βρίσκεται μόνος του σε ένα δωμάτιο. Όλα τα άλλα βρίσκονται στο σαλόνι. http://www.insomnia.gr/topic/444409-%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%b5%ce%b9%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%bf%cf%82/page__view__findpost__p__4709074 Έτσι μου φαίνεται και εμένα. Είναι θέμα 802.11g + απόσταση. Θα πρέπει να αγοράσω έναν καλό Modem Router με 802.11n. Εκεί φαντάζομαι ότι δεν θα έχω πρόβλημα. Το Homuplug δεν το γουστάρω πολύ. Κάνει διάφορα νούμερα. Ο αδελφός μου χρησιμοποιεί σε μεζονέτα. Το θεωρώ λίγο πατέντικο. Απο την αποσταση/εμποδια που βλεπω και με 2 παραδοχες: α) οτι θα βαλεις ρουτερ που δεχεται εξωτερικη κεραια β) και οτι εκτος απο τον χωρο/κατευθυνση που ειναι ο iMac, δεν χρειαζεσαι δυνατο wireless σημα προς αλλη κατευθυνση(πχ για εναν φορητο/ipad σε αντιθετη μερια σε σχεση με τον iMac) μια απλη λυση ειναι μια κατευθυντικη κεραια που θα κοιταει προς τον iMac. Ετσι θα μπορεις να βαλεις το router οπου θελεις στο επιπλο και απλα θα εχεις βαλει την κεραια πανω στο επιπλο με οσο το δυνατον λιγοτερα εμποδια. Bεβαια το homeplug(σε μεζονετες που συχνα εχουν τριφασικο ρευμα κλπ ,υπαρχουν προβληματα) ή το καλωδιο ειναι ακομα καλυτερη λυση. Και για την περιπτωση σου, δεν ειναι σιγουρο οτι το 802.11n θα σου λυσει το προβλημα αν εξακολουθεις να θελεις να βαζεις το ρουτερ μεσα στο επιπλο.
Heatspreader Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Αυτο ακριβως κανει. Αλλα θεωρω πως αυτο ειναι το καλυτερο γιατι βλεπεις σε πραγματικες συνθηκες τι πιανει. Βαλε λοιπον να μεταφερεις ενα μεγαλο αρχειο απο το pc που ειναι με καλωδιο στον iMac και αντιστροφα και δες ποσα mb/sec πιανεις. Αυτο ειναι που σε νοιαζει, real time μετρησεις και οχι μετροπρογραμματα κλπ. Ok, θα το τσεκάρω αν και το Playstation Media Server μετράει. Να σημειώσω ότι το PS3 ειναι με το Router συνδεδεμένο με καλώδιο Ethernet. Ο Mac στέλνει ασύρματα μέχρι το Router και από εκεί με καλώδιο στο PS3. Απο την αποσταση/εμποδια που βλεπω και με 2 παραδοχες: α) οτι θα βαλεις ρουτερ που δεχεται εξωτερικη κεραια β) και οτι εκτος απο τον χωρο/κατευθυνση που ειναι ο iMac, δεν χρειαζεσαι δυνατο wireless σημα προς αλλη κατευθυνση(πχ για εναν φορητο/ipad σε αντιθετη μερια σε σχεση με τον iMac) μια απλη λυση ειναι μια κατευθυντικη κεραια που θα κοιταει προς τον iMac. Ετσι θα μπορεις να βαλεις το router οπου θελεις στο επιπλο και απλα θα εχεις βαλει την κεραια πανω στο επιπλο με οσο το δυνατον λιγοτερα εμποδια. Bεβαια το homeplug(σε μεζονετες που συχνα εχουν τριφασικο ρευμα κλπ ,υπαρχουν προβληματα) ή το καλωδιο ειναι ακομα καλυτερη λυση. Και για την περιπτωση σου, δεν ειναι σιγουρο οτι το 802.11n θα σου λυσει το προβλημα αν εξακολουθεις να θελεις να βαζεις το ρουτερ μεσα στο επιπλο. Πλέον ο Router είναι πάνω στο έπιπλο και λειτουργεί καλά. Μέσα στο έπιπλο δεν λειτουργεί. Είμαι εντάξει με αυτό. Δεν έχουν οπτική επαφή ο Router με τον Mac, όπως μπορείς να δεις στις φωτογραφίες. Επίσης έχεις δίκιο. Πράγματι στο σπίτι του αδελφού μου είναι τριφασικό το ρεύμα. Όταν στο πολύπριζο που έχει το PC του και το Homyplug, έβαλε και το Laptop ενός φίλου του, δεν είχαν Internet. Αν πάρω Router με n δεν θα τον έχω μέσα στο έπιπλο. Αυτό το έχω λύσει. Πάνω στο έπιπλο είναι. Δεν τραβάω ζόρι.
Heatspreader Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2012 Μάλλον βρήκα τη λύση. Πίσω απο κάθε πρίζα τηλεφώνου, υπάρχει καλώδιο UTP, το οποίο έχει 8 καλώδια. Το τηλέφωνο χρησιμοποιεί τέσσερα καλώδια απο το UTP. Το Ethernet χρειάζεται και αυτό τέσσερα, για 100Mbit βέβαια. Μια χαρά νομίζω είναι τα 100Mbit για ταινίες. Οπότε θα βάλω μια πρίζα Ethernet στο δωμάτιο που είναι ο Mac και άλλη μια στο σαλόνι που είναι το PS3. Θα φτιάξω Ethernet με τα καλώδια που περισσεύουν.
haHa Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Μάλλον βρήκα τη λύση. Πίσω απο κάθε πρίζα τηλεφώνου, υπάρχει καλώδιο UTP, το οποίο έχει 8 καλώδια. Το τηλέφωνο χρησιμοποιεί τέσσερα καλώδια απο το UTP. Το Ethernet χρειάζεται και αυτό τέσσερα, για 100Mbit βέβαια. Μια χαρά νομίζω είναι τα 100Mbit για ταινίες. Οπότε θα βάλω μια πρίζα Ethernet στο δωμάτιο που είναι ο Mac και άλλη μια στο σαλόνι που είναι το PS3. Θα φτιάξω Ethernet με τα καλώδια που περισσεύουν. Αρχοντας! Μακραν η καλυτερη λυση. Τα 100mbps μια χαρα φθανουν(σκεψου οτι τα πιο απαιτητικα blueray ειναι γυρω στα 20mbps), γιατι δεν ειναι θεωρητικα, αλλα τα βλεπεις και στην πραξη με το καλωδιο. Θα βλεπεις 10ΜΒ/sec μεταφορες. Ασχετα με το θεμα του καλωδιου και τις ταινιες, προτεινω να παρεις ενα ρουτερ της προκοπης. Αν δεν θελεις να δωσεις πολλα χρηματα, μπορεις να παρεις το vigor 2700 που εχει 25€ (επειδη ειναι κλειδωμενο για να παιζει μονο με altec isp, αλλα ξεκλειδωνει) , ενω κανονικα εχει πανω απο 100€ . Το λεω αυτο γιατι ειδα οτι διαμαρτυρεσαι για μπουκωμα της γραμμης οταν κατεβαζεις κλπ. Τελος, δοκιμασε το thomson που ειναι πιο ποιοτικο απο το sagem.
Heatspreader Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Το Bauntec έχω τώρα. Θα δώσω τι θα κάνω. Ίσως βάλω το Thompson και βλέπουμε.
haHa Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Το Bauntec έχω τώρα. Θα δώσω τι θα κάνω. Ίσως βάλω το Thompson και βλέπουμε. Μηπως πρεπει να βγαλεις και την αυτοματη διορθωση απο το iPad/iPhone αν γραφεις απο αυτο?
Heatspreader Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Μηπως πρεπει να βγαλεις και την αυτοματη διορθωση απο το iPad/iPhone αν γραφεις απο αυτο? Ναι πρέπει. Βλέπεις το έχω αλλάξει τόσες φορές που βαριέμαι κάθε φορά να το σετάρω και δεν κάνω Restore για να είμαι σίγουρος. Άσε που απάντησα ενώ καλά καλά κοιμόμουν ακόμα!
Heatspreader Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Έκανα δίκτυο και όλα μια χαρά. Πριζουλες και όλα κυριλε. Πήρα και ένα Switch για να παίρνει και το PC, αλλα και το Mac στο γραφείο και όλα τούμπανο!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα