Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σχετικά με το νέο Apple TV θα ήθελα να ρωτήσω μερικά πράγματα.

Κακά τα ψέματα να αγοράζεις και να νοικιάζεις όλες τις ταινίες από το Store είναι αδύνατον.

Τις περισσότερες που κατεβάζουμε, οι οποίες είναι σε mkv 1080p, μπορεί να τις παίξει ή χρειάζεται να γίνουν mp4 ώστε να μπουν στο iTunes και από εκεί να τις διαβάζει το Apple TV;

Επίσης μήπως πέφτει η ποιότητα για να χωράει η πληροφορία των 1080p να περνάει από το κανάλι του Wifi;

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φυσικα και δεν τις παιζει αν ειναι mkv. Πρεπει να την μετατρεψεις σε mp4 , να τις βαλεις στο iTunes κλπ. It just works...

Η λυση ειναι το jailbreak και εγκατασταση xbmc ή plex ωστε να ξεμπερδεψεις , να εχεις ενα πολυ πιο ευχρηστο μενου, να παιζει ολα τα ειδη αρχειων κλπ.

Eπισης, για να παιζει ακομα και τα "πραγματικα" 1080p(ταινιας πχ ανω των 10gb) και οχι αυτα που ειναι τερμα συμπιεσμενα οπως αυτα που κατεβαινουν απο iTunes και εχουν ελαχιστη διαφορα απο τα 720p, καλυτερη λυση ειναι να ειναι συνδεδεμενο με ethernet και οχι με wifi.

Τελος, υπαρχουν και TV που εχουν dlna ωστε να παιζουν μεσω δικτυου (wifi ή ethernet) απευθειας τα mkv που ειναι αποθηκευμενα στο pc σε αλλο χωρο χωρις να χρειαζεται hdmi και χωρις να αναλαμβανει το decoding το pc. Oλα γινονται απο την τηλεοραση, ακομα και η επιλογη ταινιας, το start/rewind/forward κλπ μεσω του τηλεχειριστηριου.

Δημοσ.

Τις περισσότερες που κατεβάζουμε, οι οποίες είναι σε mkv 1080p, μπορεί να τις παίξει ή χρειάζεται να γίνουν mp4 ώστε να μπουν στο iTunes και από εκεί να τις διαβάζει το Apple TV;

Τα MKV χρειάζεται να γίνουν MP4. Αυτό όμως μπορεί να γίνει πολύ απλά, πολύ γρήγορα (μερικά λεπτά) και χωρίς την παραμικρή απώλεια ποιότητας στην εικόνα.

Σε Mac OS X μπορεί να γίνει με το Smart Converter (ή το Smart Converter Pro). Υποθέτω πως υπάρχουν αντίστοιχα εργαλεία και για Windows ή Linux μιας και ουσιαστικά η μετατροπή γίνεται με το FFMPEG.

Δημοσ.

ποσα λεπτά θέλει δλδ;

γιατί εγώ πριν αγοράσω τον AV player για να κάνω ενα επεισόδιο 350mb έπαιρνε 30 λεπτά να πουμε.

Δημοσ.

Φυσικα και δεν τις παιζει αν ειναι mkv. Πρεπει να την μετατρεψεις σε mp4 , να τις βαλεις στο iTunes κλπ. It just works...

Αλήθεια υπάρχουν ακόμη άνθρωποι εν έτη 2012 που ασχολούνται με convertes, itunes και χαζομάρες ? Η αγορά διαθέτει εκατοντάδες εναλλακτικές λύσεις για να κάνουν την ζωή τους ευκολότερη, χωρις να χρειάζεται να παιδεύονται με το χαζοκούτι της APPLE.

Τελος, υπαρχουν και TV που εχουν dlna ωστε να παιζουν μεσω δικτυου (wifi ή ethernet) απευθειας τα mkv που ειναι αποθηκευμενα στο pc σε αλλο χωρο χωρις να χρειαζεται hdmi και χωρις να αναλαμβανει το decoding το pc. Oλα γινονται απο την τηλεοραση, ακομα και η επιλογη ταινιας, το start/rewind/forward κλπ μεσω του τηλεχειριστηριου.

Σωστό...ακόμη και η ταπεινή LG LE7500 των 400 ευρώ που αγόρασα πέρυσι, έχει αυτή την δυνατότητα.

Δημοσ.

Αλήθεια υπάρχουν ακόμη άνθρωποι εν έτη 2012 που ασχολούνται με convertes, itunes και χαζομάρες ? Η αγορά διαθέτει εκατοντάδες εναλλακτικές λύσεις για να κάνουν την ζωή τους ευκολότερη, χωρις να χρειάζεται να παιδεύονται με το χαζοκούτι της APPLE.

Έχεις δίκιο ότι υπάρχουν πάρα πολλές εναλλακτικές. Το Plex που έχει προτείνει σε κάποιες φάσεις ο haha δείχνει όντως εντυπωσιακό.

Όμως, υπάρχει μερίδα ανθρώπων, μεταξύ αυτών και εγώ, που δεν θέλουν να έχουν 2, 3 ή και 4 λογισμικά για να ακούν μουσική και να βλέπουν ταινίες ή σειρές.

Προσωπικά, θέλω να έχω ένα λογισμικό. Ένα που να τα κάνει όλα. Επίσης, αυτό το ένα να έχει όσο το δυνατόν καλύτερη διαχείριση στα metadata για την μουσική και να μην είναι track based, όπως το vlc ή το winamp, αλλά album και artist based. Για αυτό, προτιμώ να κάνω conversion σε ό,τι ταινία έχω προκειμένου να έχω ένα και μόνο ένα λογισμικό για να έχω τα media μου παρά να έχω το τάδε για την μουσική, το δείνα για τις ταινίες, το 3ο για τα βιβλία και το 4ο για το radio.

Ένα λογισμικό και μόνο ένα. Που να μπορεί να τα έχει όλα αυτά, να χειρίζεται το κινητό μου, να έχει καλή διαχείριση meta data και να με βολεύει ως λογική που οργανώνεται. Συν, να μπορεί να γίνει "expand" με λύσεις όπως AppleTV ή/και Airport Express.

Επίσης, δεν έχω δουλέψει ακόμα τους ελληνικούς υπότιτλους από το iTunes Store, αλλά ευελπιστώ να το κάνω το συντομότερο. Ειλικρινά βαριέμαι να βρίσκω ταινίες και να ψάχνω υπότιτλους. Δεν θέλω. Θέλω να κατεβάζω μία ταινία και να είναι έτοιμη να παίξει με το λογισμικό μου, με ελληνικούς υπότιτλους και να μπορεί να αναπαραχθεί και από το AppleTV.

Οπότε, ναι. Για όσους θέλουν να έχουν 2 ή και περισσότερα λογισμικά για τα media τους, υπάρχουν αρκετά καλές λύσεις. Όμως δεν είναι όλοι έτσι.

Και αυτή τη λογική, που φαίνεται ότι διακατέχει την Apple, είναι αυτή που αγοράζεις κυρίως από την Apple (από όσο έχω καταλάβει εγώ).

Πώς το λένε; Χαζός Αμερικάνος. Δεν θέλω να μάθω πώς γίνεται κάτι. Θέλω να αγοράσω το τάδε εργαλείο και να λειτουργήσει χωρίς να κάνω τίποτα. Απολύτως τίποτα. Και εάν θελήσω να κάνω κάτι, να γίνεται με την ίδια λογική που γίνεται οτιδήποτε άλλο με τα μηχανήματά μου.

Από το πιο απλό, π.χ. που είναι τα preferences για κάθε λογισμικό (cmd + , σε, σχεδόν, όλα τα λογισμικά σε MAC OS) μέχρι το sharing, που είναι απλά ένα tick στο sharing στα preferences, ή ό,τι άλλο που δεν μου έρχεται αυτή την στιγμή.

Για αυτό... ναι. Εγώ επιμένω σε iTunes και σε ό,τι είναι Apple. Γιατί ξέρω ότι αυτή η λογική/μοντέλο θα ισχύει.

το smartconverter δεν κανει avi σε mp4 δλδ;

Δεν ξέρω εάν κάνει από avi σε mp4, αλλά εάν θυμάμαι καλά από mkv σε mp4 αφήνει untouched το audio. Πράγμα που σημαίνει λιγότερη ώρα επεξεργασίας από το λογισμικό.

Δημοσ.

Πώς το λένε; Χαζός Αμερικάνος. Δεν θέλω να μάθω πώς γίνεται κάτι. Θέλω να αγοράσω το τάδε εργαλείο και να λειτουργήσει χωρίς να κάνω τίποτα. Απολύτως τίποτα. Και εάν θελήσω να κάνω κάτι, να γίνεται με την ίδια λογική που γίνεται οτιδήποτε άλλο με τα μηχανήματά μου.

Αν η λογική του να καταπιάνεσαι συνεχώς με converters, itunes και formats που σου επιβάλλονται σε καλύπτει (απλά επειδή έτσι έχεις συνηθίσει), εμένα δεν μου πέφτει λόγος. Ο καθένας όπως βολεύεται! Αν όμως ο χρόνος είναι χρήμα, τότε χάνεις πολλά χρήματα σε αυτές τις διαδικασίες :-)

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπω να υποστηρίζονται αντικειμενικά μειονεκτήματα και ελλείψεις της συγκεκριμένης εταιρείας, οπότε δεν μου φαίνεται κάτι ιδιαίτερα παράξενο.

Να αναφέρω ως παράδειγμα και για την ιστορία, πως στην Apple ανακάλυψαν ότι το hdmi βγάζει και ήχο κάπου στο 2010!!! Αλλά τι το θες τον ήχο από το hdmi, αφού τόσο καιρό είχαμε συνηθίσει το analog jack ??

Επίσης αν τα πράγματα ήταν έτσι όμορφα, όπως περίπου τα παρουσιάζεις, δεν θα είχε γεμίσεις ο τόπος με οδηγούς jailbreak για κάθε σχεδόν συσκευή που κυκλοφορεί η συγκεκριμένη εταιρεία. Το αγοραστικό κοινό λοιπόν της Apple δεν είναι μόνο αυτό που αναφέρεις παραπάνω...τα χαζοαμερικανάκια. Πολλοί επιλέγουν τα προϊόντα της για την αντικειμενικά υψηλή ποιότητα τους, αλλά διαφωνούν κάθετα με την πολιτική της, τα στεγανά, τις ιδιοτροπίες - κουτοπονηριές της και ότι ακόμη μπορεί να επιβληθεί μέσα από το κομμάτι του software.

Δημοσ.

Επίσης, δεν έχω δουλέψει ακόμα τους ελληνικούς υπότιτλους από το iTunes Store, αλλά ευελπιστώ να το κάνω το συντομότερο. Ειλικρινά βαριέμαι να βρίσκω ταινίες και να ψάχνω υπότιτλους. Δεν θέλω. Θέλω να κατεβάζω μία ταινία και να είναι έτοιμη να παίξει με το λογισμικό μου, με ελληνικούς υπότιτλους και να μπορεί να αναπαραχθεί και από το AppleTV.

...

Οταν λες να μην κανεις τιποτα,"απολυτως τιποτα", εννοεις αυτο:

Με το smart converter συμβαίνει το εξής...

Θες πιο πολύ ώρα να μετατρέψεις μία ταινία με handbreak από avi σε mp4 παρά με smartconverter μία mkv σε mp4.

Γιατι οι χρονοβορες μετατροπες απο ενα container στο αλλο, μαζι με αλλες διαδικασιες για ενσωματωση υποτιτλων για να ικανοποιησεις τα καπριτσια του iTunes και του AppleTv δεν μου φαινεται και τοσο τιποτα..

Ειναι ο ορισμος της μπελαλιδικης διαδικασιας και το πως κατι απλο μπορει να γινει εξαιρετικα πολυπλοκο.

Αντιθετα, απλο και χωρις να κανω απολυτως τιποτα μου φαινεται το παρακατω:

http://www.insomnia.gr/topic/438306-%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%ce%ae-%ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%b9%ce%bf%ce%b8%ce%ae%ce%ba%ce%b7-itunes/page__view__findpost__p__4617880

Σε συνεχεια της παρουσιασης του plex...

Ηταν 10 η ωρα το βραδυ και ηθελα οταν φτασω σπιτι να δω κατευθειαν μια ταινια στην τηλεοραση χωρις πολλα-πολλα και χωρις να περιμενω να κατεβει, μετα να κανω μεταφορες σε usb κλπ.

Μπηκα απο το κινητο μου στο utorrent remote που εχει web interface ωστε να χειριζεσαι το utorrent που τρεχει στο pc σου (εδω video επιδειξης στο youtube). Εβαλα να κατεβαινει η ταινια που ηθελα.

Οταν εφθασα σπιτι, ανοιξα την τηλεοραση(εχει ethernet και plex client η tv, αλλα το ιδιο μπορει να κανει και το apple tv) και το plex ειχε ηδη βρει την ταινια που κατεβηκε(του εχω πει να παρακολουθει τον φακελο που κατεβαζει το utorrent) με εξωφυλλα/περιγραφη κλπ και την εβαλα να παιζει.

Προς το τελος της ταινιας, νυσταξα και ηθελα να δω το υπολοιπο της ταινιας ξαπλωμενος.

Εκλεισα την τηλεοραση, πηγα ξαπλωσα και εβαλα τον plex client στο android κινητο(γινεται και σε iPhone,iPad κλπ) να παιζει την ταινια. Μαλιστα αυτοματα το plex στο android συνεχισε την ταινια απο το σημειο που την σταματησα στην τηλεοραση.

Ολα αυτα χωρις να ακουμπησω τον υπολογιστη, χωρις καν να ασχοληθω. Απλα ετρεξα τον plex client στην τηλεοραση και μετα στο κινητο και ολα αυτα με ενα πανευκολο και πανεμορφο interface.

Υ.Γ.: Η ταινια ηταν 1080p mkv. Δεν χρειαστηκε να κανω μετατροπη για το κινητο κλπ, κανει on-the-fly transcoding ο plex server οταν πρεπει να δειξει σε plex client οπως των κινητων.

-----------------------------------------------

Τελος, για οσους επιμενουν στην διαδικασια των μετατροπων, υπαρχει λυση για να μην ειναι τοσο χρονοβορες:

windows!

Τα windows εκμεταλλευονται πολυ καλυτερα το hardware (ακομα και αν μιλαμε για iMac,Mac Pro,macbook pro) και απαιτουν πολυ λιγοτερο χορονο απο οτι απαιτει το mac os x.

Μιλαμε για πολυ μεγαλες διαφορες, πχ μπορει να γινει η μετατροπη 2 ως και 4 φορες πιο γρηγορα σε windows.

Δημοσ.

ποσα λεπτά θέλει δλδ;

γιατί εγώ πριν αγοράσω τον AV player για να κάνω ενα επεισόδιο 350mb έπαιρνε 30 λεπτά να πουμε.

το smartconverter δεν κανει avi σε mp4 δλδ;

Κάνει και avi σε mp4 αλλά αργά (όσο περίπου και το handbreak). Η ιδιαιτερότητα των MKV είναι πως περιέχουν video κωδικοποιημένο σε h.264. Έτσι, για να τα κάνεις mp4 δε χρειάζεται να γίνουν reencode.

Με απλά λόγια, το smartconverter "βγάζει" το video από το mkv και το "βάζει", ατόφιο, μέσα σε ένα νέο mp4. Έτσι η διαδικασία κρατάει ελάχιστα (όσο ένα file copy). Αν όμως το mkv περιέχει ήχο AC3, τότε για να μπει ο ήχος σε mp4 πρέπει να μετατραπεί σε aac. Αυτό μπορεί να προσθέσει 3-5 λεπτά στην όλη διαδικασία.

Δημοσ.

@heartspreader

Δεν είπα πουθενά ότι αυτά που αναφέρονται είναι πλεονεκτήματα. Σε παρακαλώ μην παραφράζεις κατά το δοκούν απλά και μόνο για ξεκινήσει αντιπαράθεση.

@haha

Επειδή μόνο επί προσωπικού μπορώ να απαντήσω, να σου πω πως το βλέπω εγώ.

Συμφωνώ, καταρχάς, με τις δυνατότητες που σου δίνει το plex και τις οποίες παραθέτεις. Όμως, πραγματικά ανησυχώ τι θα πρέπει να ρυθμίσω για να το φέρω στα μέτρα μου, όπως το θέλω εγώ. Σίγουρα θα υπάρχει τρόπος να μου το παρουσιάσει κανείς ως το πιο απλό. Μπορεί και να είναι. Όπως έχω πει ήδη, σε παλαιότερο μήνυμα, δεν ξέρω, δεν το έχω χρησιμοποιήσει.

Όταν δεν πρόκειται για διασκέδαση αλλά για δουλειά, δεν έχω πρόβλημα με ρυθμίσεις και οτιδήποτε. Άλλωστε, στην δουλειά μου αρκετές φορές παιδεύομαι να στήσω συγκεκριμένα tool chains για συγκεκριμένους επεξεργαστές, πλακέτες, λειτουργικά κτλ, να περάσω συγκεκριμένες ρυθμίσεις για linkers και compilers για το συγκεκριμένο H/W που έχω και την γλώσσα που θα χρησιμοποιήσω κάθε φορά.

Όμως, όταν πρόκειται για προσωπική χρήση, δεν θέλω! Αντιδρώ με την πιθανότητα να μπω έστω και λίγο στο ίδιο σκεπτικό. Όσο μικρή και εάν είναι αυτή, είναι αρκετή για να με αποτρέψει.

Έχεις δίκιο για την μπελαλίδικη διαδικασία του conversion. Όμως, με το Handbrake, απλά διαλέγεις την συσκευή που θες και στο κάνει αυτό. Έχει menu. Πατάς την συσκευή, π.χ. AppleTV, iPhone κτλ, και κάνει τα άλλα μόνο του. Το SmartConverter είναι ακόμα πιο απλό αλλά επειδή δεν έχει τόσες εμφανείς ρυθμίσεις νομίζω ότι δεν κάνει τόσο καλή δουλειά όσο το Handbrake (όπως καταλαβαίνεις, πρόκειται για εντελώς naive προσέγγιση).

Το iSubtitile, απλά μετονομάζεις τους υπότιτλους με το ίδιο όνομα της ταινίας, πατάς save και είναι έτοιμη. Την βάζεις στο directory που έχεις τις ταινίες σου και τις ανοίγει το iTunes.

Έτσι, για εμένα είναι η επιλογή του να σπαταλήσω 2-3 ώρες για μία ταινία 5GB, και να την έχω στο iTunes από το να κάτσω να στήσω ένα άλλο λογισμικό, να το ρυθμίσω και να είμαι σε θέση να το συντηρώ, με ό,τι και εάν σημαίνει αυτό. Προτιμώ το iTunes με ό,τι ελαττώματα έχει. Τους λόγους τους ανέφερα ήδη.

Σχετικά με την αλλαγή λειτουργικού, υπάρχουν ευκολίες που έχει το MAC OS τις οποίες δεν έχει το Windows. Η μεγαλύτερη, για εμένα, είναι η μεγαλύτερη συμβατότητα (εάν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτό τον όρο) με τα Unix based συστήματα. Ακόμα, για εμένα είναι αρκετά πιο λογικό το στήσιμο του λειτουργικού MAC OS από ό,τι του Windows. Δεν διαφωνώ στα καλά που έχει το Windows. Είναι όντως αρκετά. Και με τις νέες εκδόσεις, από Vista και μετά, έχουν διορθωθεί λάθη/ελαττώματα που υπήρχαν στις προηγούμενες.

Όμως, και εδώ ισχύει η ίδια λογική με πριν. Δεν θέλω, π.χ., να πω εγώ στο λειτουργικό να κάνει indexing τον δίσκο. Θέλω να ξέρει μόνο του και να το κάνει αυτό. Δεν θέλω να κάτσω να το σκεφτώ και να αποφασίσω. Δεν θέλω να θυμάμαι σε πιο menu είναι το preferences. Θέλω να είναι πάντα στο ίδιο. Δεν θέλω να κάτσω να στήσω το wireless sharing, θέλω να πατήσω ένα κουμπάκι και να διαμοιράζω δίκτυο.

Για αυτό άλλωστε, έχω bootcamp με windows, όπου στο windows έχω στημένα τα εργαλεία μου, όπως θέλω, όπως πρέπει, για τις περιπτώσεις που απαιτείται Windows και MAC OS για ό,τι άλλο και άλλα εργαλεία.

Υ.Γ. Να σημειώσω πως το να φτιάξω τα metadata για ένα media file είναι μία διαδικασία που μου αρέσει πολύ και θέλω να την κάνω εγώ, όντας αρκετά περίεργος με τα medata των αρχείων μου.

Δημοσ.

Έχεις δίκιο για την μπελαλίδικη διαδικασία του conversion. Όμως, με το Handbrake, απλά διαλέγεις την συσκευή που θες και στο κάνει αυτό. Έχει menu. Πατάς την συσκευή, π.χ. AppleTV, iPhone κτλ, και κάνει τα άλλα μόνο του. Το SmartConverter είναι ακόμα πιο απλό αλλά επειδή δεν έχει τόσες εμφανείς ρυθμίσεις νομίζω ότι δεν κάνει τόσο καλή δουλειά όσο το Handbrake (όπως καταλαβαίνεις, πρόκειται για εντελώς naive προσέγγιση).

Το iSubtitile, απλά μετονομάζεις τους υπότιτλους με το ίδιο όνομα της ταινίας, πατάς save και είναι έτοιμη. Την βάζεις στο directory που έχεις τις ταινίες σου και τις ανοίγει το iTunes.

Έτσι, για εμένα είναι η επιλογή του να σπαταλήσω 2-3 ώρες για μία ταινία 5GB, και να την έχω στο iTunes από το να κάτσω να στήσω ένα άλλο λογισμικό, να το ρυθμίσω και να είμαι σε θέση να το συντηρώ, με ό,τι και εάν σημαίνει αυτό. Προτιμώ το iTunes με ό,τι ελαττώματα έχει. Τους λόγους τους ανέφερα ήδη.

Απλα, ολη αυτη η απιστευτα κουραστικη, πολυπλοκη ,χρονοβορα διαδικασια(που δεν ειναι για αρχαριους , αλλα για advanced users) που περιγραψες δεν εχει καμμια , μα καμμια σχεση με αυτο που περιεγραψες πιο πριν:

αλλα ακομα και σε αυτο το μηνυμα:

Όταν δεν πρόκειται για διασκέδαση αλλά για δουλειά, δεν έχω πρόβλημα με ρυθμίσεις και οτιδήποτε. ...

Όμως, όταν πρόκειται για προσωπική χρήση, δεν θέλω! Αντιδρώ με την πιθανότητα να μπω έστω και λίγο στο ίδιο σκεπτικό. Όσο μικρή και εάν είναι αυτή, είναι αρκετή για να με αποτρέψει.

Δημοσ.

Απλα, ολη αυτη η απιστευτα κουραστικη, πολυπλοκη ,χρονοβορα διαδικασια(που δεν ειναι για αρχαριους , αλλα για advanced users) που περιγραψες δεν εχει καμμια , μα καμμια σχεση με αυτο που περιεγραψες πιο πριν:

Για αρχαριους ενα λαπτοπ και ενα hdmi,ειναι αρκετο!

Το plex φαινεται φοβερη φαση!Thanks που το αναφερες! ;)

Η tv πρεπει να ειναι lg ή οποιαδηποτε smart-tv μας κανει?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...