Dark_Sage Δημοσ. 9 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2012 Γεια σε όλους! Εχω το εξης απλό πρόβλημα. Εχω σε ενα χαρτι κατηγορίες ονομάτων πχ Διευθυντης: Γιαννης, Κωστας Γραμματεας: Ελενη, Μαρια Μηχανικός: Μαιρη, Μπάμπης (τα ονοματα ειναι ενδεικτικα) Θελω αναλογως την τιμή του κελιου στο excel που εμφανιζεται το όνομα να συμπληρωνεται αυτοματα μια αλλη στηλη με την ειδικοτητα του αναλογως την κατηγοριοποιηση που εχω στο χαρτι.(πχ να στην γραμμη με τα στοιχεια βρω Μαρια, η στηλη με την ειδικοτητα να γραφτει στο κελι Γραμματεας). Το εχω κανει με πολλα ifs αλλα δεν μου αρέσει. Υπάρχει καποιος ποιο όμορφος και αποδοτικός τρόπος? Lookup συναρτηση θα μπορουσε να χρησιμοποιηθεί? Αν ναι πως επειδη δεν το καταφερα. Ευχαριστω πολυ!
nikomas50 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2012 Γεια σε όλους! Εχω το εξης απλό πρόβλημα. Εχω σε ενα χαρτι κατηγορίες ονομάτων πχ Διευθυντης: Γιαννης, Κωστας Γραμματεας: Ελενη, Μαρια Μηχανικός: Μαιρη, Μπάμπης (τα ονοματα ειναι ενδεικτικα) Θελω αναλογως την τιμή του κελιου στο excel που εμφανιζεται το όνομα να συμπληρωνεται αυτοματα μια αλλη στηλη με την ειδικοτητα του αναλογως την κατηγοριοποιηση που εχω στο χαρτι.(πχ να στην γραμμη με τα στοιχεια βρω Μαρια, η στηλη με την ειδικοτητα να γραφτει στο κελι Γραμματεας). Το εχω κανει με πολλα ifs αλλα δεν μου αρέσει. Υπάρχει καποιος ποιο όμορφος και αποδοτικός τρόπος? Lookup συναρτηση θα μπορουσε να χρησιμοποιηθεί? Αν ναι πως επειδη δεν το καταφερα. Ευχαριστω πολυ! Πρέπει να δημιουργήσεις πρώτα τις στήλες Α και Β όπως στο συνημμένο αρχείο και κατόπιν να ταξινομήσεις τη στήλη Α κατ' αύξουσα σειρά (Απαίτηση της εντολής Vlookup) Αν όμως το ίδιο όνομα εμφανίζεται 2 φορές στη στήλη Α τότε θα πρέπει να γίνουν αλλαγές (όπως προσθήκη στήλης με επώνυμα). Αν έχω καταλάβει λανθασμένα αυτό που ζητάς ανέβασε δείγμα του αρχείου που έχεις φτιάξει. Names.zip
Dark_Sage Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 ευχαριστώ nikomas50 για τον χρονο σου. Τελικά κράτησα την αρχική μου λυση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα