headbanger Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 στην προηγούμενη σελίδα διάβασα ΚΑΙ τιμές για οδοντιατρικές ενέργειες και έμεινα αναυδος. Στην Ελλάδα ήμουν τυχερός και απλά είχα μόνο 4 σφραγίσματα όσο ήμουν κάτοικος. Σήμερα για 2 σφραγίσματα (1 μικρό, 1 μεσαίο) και 1 ώρα καθαρισμού, το μαλλί ήταν πχ 520 δολάρια. ΝΑΙ ΑΛΛΑ τα λεφτά τα πέρνω πίσω από την ασφάλεια. (+ και ότι άλλη ενέργεια είναι απαραίτητη καλύβεται με ποσοστά κτλπ) Ποιος ακομα μπορεί να δώσει 1500 ευρώ για ένα crown με τους ελληνικούς μισθούς; και χωρίς ούτε καν ποσοστιαία κάλυψη;;; Τρομάζω....
gilardino Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 καλησπερα...οι θηκες μπαινουν μονο σε απονευρωμενα δοντια;
fylatos Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 καλησπερα...οι θηκες μπαινουν μονο σε απονευρωμενα δοντια; Όχι φυσικά δεν ειναι απαραίτητο , 1500 ευρω για Στεφανή που είδες ω headbanger
gilardino Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2013 θελω να πω οτι αν ενα δοντι ειναι σφραγισμενο μονο χωρις να εχει γινει απονευρωση και μπει πανω σ αυτο θηκη,οταν στο μελλον μπορει να προκληθει πονος και χρειαστει απονευρωση,τοτε τι γινεται;
fylatos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 θελω να πω οτι αν ενα δοντι ειναι σφραγισμενο μονο χωρις να εχει γινει απονευρωση και μπει πανω σ αυτο θηκη,οταν στο μελλον μπορει να προκληθει πονος και χρειαστει απονευρωση,τοτε τι γινεται; Το ιδανικό ειναι να αποφευχθεί αυτή η κατάσταση με σωστή υγιεινή και έλεγχο πριν την τοποθέτηση της στεφάνης και μετά αλλά αν συμβεί αφαιρείται με ειδικό εργαλείο προσεκτικά η στεφάνη και γίνεται η ενδοδοντικη θεραπεία και μετά ξανατοποθετειται. 1
efo355 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 ευχαριστώ φιλε για το κειμενο σου .. αυτές τις 2 μαρκες πορσελάνες που μου έγραψες θα τις σημειωσω και θα το πω στον τεχνητή ..στο google βρήκα μια μαρκα πορσελάνης που λεγετε rolls royce και οτι ειναι η καλυτερη που υπαρχει με πιο φυσικό αποτέλεσμα , δεν ξερω αν υπάρχει αυτη η μαρκα... πάντως ευχαριστώ για τιν βοήθεια σου ..... Φίλε μου δεν θα αλλάξεις εσύ την πορσελάνη που χρησιμοποιεί ο τεχνίτης. Τα υλικά αυταπ κοστίζουν και πολυ μάλιστα. Ειναι ολοπκληρα σετ δεν ειναι έτσι όπως τα λες.Εγώ χρησιμοποιώ vita, τι σημαίνει ότι δεν ειναι καλή επειδή δεν στην ανέφερε ο συμφορουμίτης;
fylatos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Φίλε μου δεν θα αλλάξεις εσύ την πορσελάνη που χρησιμοποιεί ο τεχνίτης. Τα υλικά αυταπ κοστίζουν και πολυ μάλιστα. Ειναι ολοπκληρα σετ δεν ειναι έτσι όπως τα λες. Εγώ χρησιμοποιώ vita, τι σημαίνει ότι δεν ειναι καλή επειδή δεν στην ανέφερε ο συμφορουμίτης; 1ον λεμε το ιδιο πραγμα. Ότι ένας καλος τεχνίτης χρησιμοποιεί καλά υλικά και εχει καλό αποτέλεσμα λογω τεχνικής και καλού εξοπλισμού και 2ον εχω την αισθηση οτι τα vita ειναι σειρα της ivoclar vivadent που ανέφερα α. Αλλά μπορεί και να κάνω λάθος. Σε καμία περίπτωση δεν του είπα να προτείνει πορσελάνη στον γιατρό και τον οδοντοτεχνίτη. Edit: τελικα μαλλον δενειναι. Ποσο παει το σετ στις vita καινουριο κανενα τριχιλιαρο;
stavros100 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Φίλε μου δεν θα αλλάξεις εσύ την πορσελάνη που χρησιμοποιεί ο τεχνίτης. Τα υλικά αυταπ κοστίζουν και πολυ μάλιστα. Ειναι ολοπκληρα σετ δεν ειναι έτσι όπως τα λες. Εγώ χρησιμοποιώ vita, τι σημαίνει ότι δεν ειναι καλή επειδή δεν στην ανέφερε ο συμφορουμίτης; μάλλον εισαι οδοντοτεχνιτης... κανεις λαθος .. κανονικά ο πελάτης ολα πρέπει αν τα ελεγχει , γιατι που ξέρω εγω και ο καθε πελάτης τι υλικο χρησιμοποιει ο οδοντοτεχνίτης μπορεί να μου πει οτι εχει βαλει το καλυτερο , εγω ώμος το ξέρω αυτο;δεν ειμαι μπροστα που τα φτιαχνει , που κανονικά θα έπρεπε ο πελάτης να εχει τιν επίβλεψη του τεχνίτη, οπως γίνετε σε ολες τεχνικές δουλειες .. εσυ οταν πας το αμαξη σου στο συνεργείο δεν θες να εισαι εκει που σου το φτιαχνει ο μαστορας μήπως κατι δεν σου φτιαξει σωστα ; ε το ιδιο ειναι και με τα δοντια και ακομα χειρότερα γιατι ειναι και θεμα αισθυτικο κατι που θα ειναι στο στομα μας για χρονια .. τοσα υλικα που υπαρχουν στιν αγορα ο οδοντοτεχνίτης θα βαλει το φτηνότερο οτι θελει αυτος, θα τα φτιαξει οπος θελει τα δοντια που συνήθως τα κανουν τεραστια , μεγαλα ολα ιδια κουτακια δηλαδη και μετα παρτα εισαι έτοιμος θα σου πει, δεν ειναι ετσι ομως γιατι στο στομα του πελατη θα μπούνε και οχι στο στομα του οδοντοτεχιτη ... ειναι σοβαρό το θεμα δεν ειναι ετσι απλο όπως το έχουν περάσει στον κοσμο. εδω σε ολα τα επαγκελματα κοιτανε πος να γλυτώσουν λεφτα κοιτάει ο καθένας πως να φαει τον άλλον και θα εμπιστευτώ εγω τον τεχνίτη; ειναι να πέσεις σε κανένα τίμιο άνθρωπο μονο ετσι θα κανει καλη δουλεια.. όπως λέει η παροιμια ,, στο τελος ξυρίζουν τον γαμρο
efo355 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 μάλλον εισαι οδοντοτεχνιτης... κανεις λαθος .. κανονικά ο πελάτης ολα πρέπει αν τα ελεγχει , γιατι που ξέρω εγω και ο καθε πελάτης τι υλικο χρησιμοποιει ο οδοντοτεχνίτης μπορεί να μου πει οτι εχει βαλει το καλυτερο , εγω ώμος το ξέρω αυτο;δεν ειμαι μπροστα που τα φτιαχνει , που κανονικά θα έπρεπε ο πελάτης να εχει τιν επίβλεψη του τεχνίτη, οπως γίνετε σε ολες τεχνικές δουλειες .. εσυ οταν πας το αμαξη σου στο συνεργείο δεν θες να εισαι εκει που σου το φτιαχνει ο μαστορας μήπως κατι δεν σου φτιαξει σωστα ; ε το ιδιο ειναι και με τα δοντια και ακομα χειρότερα γιατι ειναι και θεμα αισθυτικο κατι που θα ειναι στο στομα μας για χρονια .. τοσα υλικα που υπαρχουν στιν αγορα ο οδοντοτεχνίτης θα βαλει το φτηνότερο οτι θελει αυτος, θα τα φτιαξει οπος θελει τα δοντια που συνήθως τα κανουν τεραστια , μεγαλα ολα ιδια κουτακια δηλαδη και μετα παρτα εισαι έτοιμος θα σου πει, δεν ειναι ετσι ομως γιατι στο στομα του πελατη θα μπούνε και οχι στο στομα του οδοντοτεχιτη ... ειναι σοβαρό το θεμα δεν ειναι ετσι απλο όπως το έχουν περάσει στον κοσμο. εδω σε ολα τα επαγκελματα κοιτανε πος να γλυτώσουν λεφτα κοιτάει ο καθένας πως να φαει τον άλλον και θα εμπιστευτώ εγω τον τεχνίτη; ειναι να πέσεις σε κανένα τίμιο άνθρωπο μονο ετσι θα κανει καλη δουλεια.. όπως λέει η παροιμια ,, στο τελος ξυρίζουν τον γαμροΟλο σου το post ειναι μια ανακρίβεια. Και να πας στον τεχνίτη δεν θα καταλάβεις τίποτα. Δεν είναι μια δουλειά που την περνει τώρα και στη φτιαχνει σε 2 ωρες. Επίσης αν σου φαίνονται τεράστια τα δόντια που έχεις δει να αλλάξεις τεχνίτη. Δυστηχώς στο επάγγελμα μας υπάρχουν πολλοί που η δουλειά τους ειναι κάτω του μετρίου και έχουν προκαλέσει πρόβλημα στην αγορά με τις πολύ χαμηλές τιμές τους. Όταν ο τεχνίτης δεν παραδίδει καλή δουλειά έχει μεγάλη ευθύνη ο οδοντίατρος που τον επέλεξε για να γλυτώσει 10 με 20 ευρώ από το κάθε δοντι. Όσο για τη vita ναι το σετ παίζει από 3 μεχρι 3,5 χιλιάρικα. Αλλά ο φίλος εδώ ειναι τόσο large που θα τα δώσει αυτά τα λεφτά για να διαλέξει την πορσελάνη που θέλει επειδή την είδε στο internet ( rols royce ). Επίσης ένα ακόμη λαθος ειπναι που λες ότι ο πελάτης όλα πρέπει να τα ελέγχει. Συμφωνώ αλλά πελάτης του τεχνίτη ειναι ο γιατρός όχι εσυ. Ο γιατρός ελέγχει που ξέρει και τι να δει.
filipN Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Ο ''πελάτης'', χωρίς ειδικές γνώσεις και με μόνο σύμβουλο το μάρκετινγκ των εταιριών ή την οικονομική του ευρωστία, λίγα μπορεί να ελέγξει. Ο οδοντίατρος πρέπει να ελέγχει τον οδοντοτεχνίτη και τους δύο το ασφαλιστικό ταμείο και το κράτος ή κάποια ανεξάρτητη αρχή. Γιατί στην Ελλάδα και οι δύο είναι ουσιαστικά ανεξέλεγκτοι. Όσοι έχουμε ζήσει, έστω για λίγο, στο εξωτερικό, έχουμε δει ότι έτσι είναι καλύτερα και για τον άνθρωπο και την κοινωνία. Αυτός που επισκέπτεται τον οδοντίατρο ή τον οδοντοτεχνίτη είναι ασθενής και όχι πελάτης. Ούτε είναι σωστή η έκφραση ότι ο οδοντίατρος είναι πελάτης του οδοντοτεχνίτη, άσχετα αν ζούσαμε ως χτες σε πελατοκεντρικό σύστημα. Μαζί με τις νοοτροπίες πρέπει να αλλάζει και η γλώσσα… 1
efo355 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Ο ''πελάτης'', χωρίς ειδικές γνώσεις και με μόνο σύμβουλο το μάρκετινγκ των εταιριών ή την οικονομική του ευρωστία, λίγα μπορεί να ελέγξει. Ο οδοντίατρος πρέπει να ελέγχει τον οδοντοτεχνίτη και τους δύο το ασφαλιστικό ταμείο και το κράτος ή κάποια ανεξάρτητη αρχή. Γιατί στην Ελλάδα και οι δύο είναι ουσιαστικά ανεξέλεγκτοι. Όσοι έχουμε ζήσει, έστω για λίγο, στο εξωτερικό, έχουμε δει ότι έτσι είναι καλύτερα και για τον άνθρωπο και την κοινωνία. Αυτός που επισκέπτεται τον οδοντίατρο ή τον οδοντοτεχνίτη είναι ασθενής και όχι πελάτης. Ούτε είναι σωστή η έκφραση ότι ο οδοντίατρος είναι πελάτης του οδοντοτεχνίτη, άσχετα αν ζούσαμε ως χτες σε πελατοκεντρικό σύστημα. Μαζί με τις νοοτροπίες πρέπει να αλλάζει και η γλώσσα… Ωραία ας αναλώσουμε την κουβέντα σε ηθικοπλαστικές αξίες. Για πες μου πως πρέπει να αποκαλεί ο οδοντολόγος ( αφού πρέπει να τα λέμε όλα σωστά ) τον οδοντίατρο;
filipN Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Ωραία ας αναλώσουμε την κουβέντα σε ηθικοπλαστικές αξίες. Για πες μου πως πρέπει να αποκαλεί ο οδοντολόγος ( αφού πρέπει να τα λέμε όλα σωστά ) τον οδοντίατρο; Να το εκλάβω σαν προσπάθεια να μετατρέψεις ένα χώρο δημόσιας συζήτησης και κατάθεσης απόψεων, σε χώρο προσωπικών αντιπαραθέσεων- πράγμα αντίθετο με τον κανονισμό του forum, ή κάνεις χιούμορ που είναι πάντα ευπρόσδεκτο;
efo355 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Να το εκλάβω σαν προσπάθεια να μετατρέψεις ένα χώρο δημόσιας συζήτησης και κατάθεσης απόψεων, σε χώρο προσωπικών αντιπαραθέσεων- πράγμα αντίθετο με τον κανονισμό του forum, ή κάνεις χιούμορ που είναι πάντα ευπρόσδεκτο; Δεν κάνω χιούμορ. Εσύ ξεκίνησες κουβέντα για τη νοοτροπία, εγώ διαφωνώ και σε ρωτάω ποιά είναι είναι η επαγγελματική σχέση οδοντιάτρου με οδοντολόγο. Η διαφωνία μέσα σε λογικά και πολιτισμένα πλαίσια είναι ευπρόσδεκτη. Ελπίζω να μην προσφεύγεις στους κανονισμούς του φόρουμ λόγω έλλειψης πραγματικών επιχειρημάτων. Αν δεν έχεις κάτι να πεις μπορούμε απλά να μην συνεχίσουμε την κουβέντα.
KilliK Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2013 οδοντολογος; ενδοδοντολογος δεν λεγεται; η ειναι αλλη ειδικοτητα ο οδοντολογος;
Προτεινόμενες αναρτήσεις