Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Την επόμενη εβδομάδα που θα πάω στον οδοντίατρο θα το συζητήσω μαζί του. Η κύρια απορία μου είχε να κάνει με την αντοχή της ολοκεραμικής στεφάνης στα πίσω δόντια, στα οποία και ασκούνται πολύ μεγάλες πιέσεις.

Προβλήματα με τριξίματα δοντιών στον ύπνο δεν έχω και η οδοντοστοιχία μου θεωρείται πάρα πολύ καλή (σύμφωνα με τους οδοντίατρους που με εξέταζαν), πέραν των 1ων γομφίων που μου έβγαλαν πρόβλημα και οι 4.

2 απονευρώσεις οι πάνω και 2 σφραγίσματα οι κάτω. Στον έναν από τους 2 πάνω θα πρέπει να μπεί στεφάνη, διότι λείπει τεράστιο κομμάτι από το τμήμα του δοντιού που φαίνεται, και το σφράγισμα, μετά από 18 χρόνια υπηρεσίας, έπρεπε να αφαιρεθεί.

• Απαντ. 92
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μια εξαιρετικη λυση ειναι τα ολοκεραμικα επενθετα με χρηση Cad cam (cerec). Δεν θα τροχιστει το δοντι σου πληρως και εχουν αριστη αισθητικη και λειτουεγικη αποδοση, αλλα πρεπει ο οδοντιατρος σου να γνωριζει την τεχνικη/να εχει οδοντοτεχνιτη/Cerec στο ιατρειο του (ειναι ζιρκονια/αλουμινα).

Η ολοκεραμικη στεφανη δεν θα εχει προβλημα, γενικα οι μονηρεις αποκαταστασεις δυσκολα εχουν προβλημα. Τα προβληματα εμφανιζονται οταν δεν γινεται σωστα το τροχισμα, δεν υπαρχει το σωστο παχος υλικου και οταν μιλαμε για μεγαλα κενα που απαιτουν 2-3 γεφυρωματα για να κλεισουν με μια γεφυρα. Εκει εκτος και αν γινει χρηση του τελευταιου Cerec δεν συστηνεται η χρηση ολοκεραμικων υλικων.

Αν μπορουσες οικονομικα, η καλυτερη λυση θα ηταν να αντικαθιστουσες ολες τις εμφραξεις με ενθετες και επενθετες, ιδανικα Cerec/πορσελανης.

Αν ο γιατρος σου δεν εχει γνωση της τεχνικης, μπορει να σε παραπεμψει σε αλλο μονο για αυτες τις εργασιες.

Η πιο ευκολη και οικονομικη, παρολα αυτα λυση αν επιμεινεις στην στεφανη ειναι η μεταλλοκεραμικη στεφανη. Η αισθητικη στην συγκεκριμενη περιοχη σπανια ειναι προβλημα (εξαρταται απο το πως γελας και τον βιοτυπο/ειδος των ουλων σου).

Δες εδω τι εννοω http://www.youtube.com/watch?v=VfPTAWfSXxk&feature=youtube_gdata_player

Δημοσ.

Καταπληκτική η τεχνική που παρουσίασες.

Σίγουρα θα το αναφέρω στον οδοντίατρο, αν και δεν γνωρίζω αν εφαρμόζονται αυτές οι τεχνικές στη Κύπρο.

Δημοσ.
Καταπληκτική η τεχνική που παρουσίασες.

Σίγουρα θα το αναφέρω στον οδοντίατρο' date=' αν και δεν γνωρίζω αν εφαρμόζονται αυτές οι τεχνικές στη Κύπρο.[/quote']

Ξερω γιατρο στην Λευκωσια που εχει το μηχανημα, λογικα θα μπορεσει να σε παραπεμψει ο γιατρος σου σε αυτον (αν δεν εχει φυγει για βορεια χωρα). Χαρηκα που βοηθησα :-) .

Δημοσ.

μην παραπληροφορείτε τον κόσμο παιδιά,

τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι η καλύτερη επιλογή αλλά θέλει λίγη προσοχή.

- Δεν πρέπει να γίνεται σε μικρή ηλικία, εγώ που είμαι 20 μου είπε ο Γιατρός ότι καλό θα ήταν να μην το κάνω γιατί είμαι μικρός

- Δεν πρέπει να είναι κάτω από την μύτη (μπροστινά πάνω δόντια)

όχι πως αν το κάνεις θα πάθεις τίποτα, τίποτα δεν θα πάθεις απλά θα ήταν καλό να τα προσέξετε αυτά...

Δημοσ.
μην παραπληροφορείτε τον κόσμο παιδιά' date='

τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι η καλύτερη επιλογή αλλά θέλει λίγη προσοχή.

- Δεν πρέπει να γίνεται σε μικρή ηλικία, εγώ που είμαι 20 μου είπε ο Γιατρός ότι καλό θα ήταν να μην το κάνω γιατί είμαι μικρός

- Δεν πρέπει να είναι κάτω από την μύτη (μπροστινά πάνω δόντια)

όχι πως αν το κάνεις θα πάθεις τίποτα, τίποτα δεν θα πάθεις απλά θα ήταν καλό να τα προσέξετε αυτά...[/quote']

Με το συμπαθειο, οτι να ναι. Η εμφυτευματολογια ειναι αρκετα πιο συνθετη απο τις παυλες πιο πανω, αν διαβαζες τα ποστ θα καταλαβαινες. Επισης μιλαμε για το "χτισιμο με ρητινη" εκτος των αλλων. Την παραπληροφορηση που την ειδες;

Γιατι δεν κανει επειδη εισαι 20; Δεν εχεις ολοκληρωσει την αναπτυξη; Γιατι δεν κανει κατω απο την μυτη (γελαω, αφου ειναι κυριο σημειο τοποθετησης μονηρων εμφυτευματων). Επισης, ο γιατρος σου ελεγξε ολα τα αλλα πριν σε αποκλεισει; 'Η εγινε μια συζητηση ετσι για να λεμε.

Για να αποκλεισεις/εγκρινης εναν ασθενη χρειαζεσαι:

πληρες ιατρικο,

πληρες οδοντιατρικο ιστορικο,

ακτινογραφικο ελεγχο,

προσδοκιμο επιβιωσης του ασθενη

αναλυση συγκλεισης (σε εκμαγεια)

σχεδιο προσθετικης αποκαταστασης.

Ποιος παραπληροφορει και γιατι;

Και η φερραρι ειναι το καλυτερο αυτοκινητο, αλλα οχι για εναν με μυωπια 32 /εναν παππου 95 χρονων. Επισης, δεν ειναι η καλυτερη παντα, σε ολες τις συνθηκες.

Δημοσ.

@από πάνω

μην ξεφεύγεις, τι ξέρουμε εμείς περισσότερα από εναν Γιατρό.

Εγώ δεν είπα ότι δεν κάνει να βάζεις εμφυτεύματα όταν είσαι 20 και πρόκειται για κάτω από την μύτη, απλά καλό θα ήταν αν γινόταν (δηλαδή αν έσπαγε το δόντι και το υπόλοιπο ήταν σε καλή κατάσταση) να βάζαμε θήκες

προσωπικά δεν είμαι Γιατρός και μπορώ να το καταλάβω, είναι άνετο να βάλεις μια βιδούλα κάτω από την μύτη? (Για κάτω γνάθο μου είπε βάλε 100 εμφυτεύματα, δεν υπάρχει θέμα)

σχετικά με την ηλικία, νομίζω ότι στα 20 ακόμα είμαστε υπό ανάπτυξη...

Δημοσ.

Sorry, απλά είπες για παραπληροφόρηση και γι'αυτό ξέφυγα (τι εννοείς τι ξέρουμε περισσότερο;). Το αν είσαι ή όχι σε ανάπτυξη (το κρανίο μας αφορά) μπορεί να το διαπιστώσει ο γιατρός σου με μια σειρά εξετάσεων πριν από την τοποθέτηση εμφυτεύματος. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στο κάτω από την μύτη, παρά σε λίγους ασθενείς.

Δημοσ.

πιστεύω ότι καλή ηλικία είναι 25-26++, in any case είναι επιλογή του καθενός και δεν λέμε σε κανέναν τι να κάνει.

για κάτω δεν υπάρχει θέμα και από τα 18 (νομίζω τα εμφυτεύματα είναι για 18+)

Δημοσ.

Καλή ηλικία είναι όταν χαθεί το δόντι. Τότε ο γιατρός πρέπει να δείξει της εναλλακτικές στον ασθενή και ο ασθενής αφού καταλάβει τα οφέλη και τα αρνητικά να διαλέξει. Αυτός είναι ο σωστός, σύγχρονος τρόπος να γίνει η δουλειά.

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

φιλε fylatos.. εγω εχω σοβαρο πρόβλημα και θελω τιν βοήθεια σου .. εγω  αλλάζω ολα τα πανω δοντια με μεταλλικό σκελετο και πορσελάνη , αλλα το πρόβλημα μου είναι οτι φοβαμαι οτι δεν θα μου βαλει καλη ποιότητα πορσελάνης γιατι ξερω οτι υπάρχουν πολλες ποιότητες και οι οδοντοτεχνίτες πάντα βάζουν τις φτηνές που δεν εχουν καλο εσθιτικο αποτέλεσμα,το εχω δει σε αλλα στόματα .. πες μου αν ξέρεις ποια ειναι η καλύτερη πορσελάνη σε μάρκα και αν ειναι ποιο ακριβή ,,,,

Δημοσ.

H καλή αισθητική απόδοση στις μεταλλοκεραμικές γέφυρες είναι συνδιασμός:

-της τεχνικής κατάρτισης του οδοντιάτρου

-της τεχνικής που χρησιμοποίησε για τον εκτροχισμό των δοντιών

-της ποιότητας του υλικού με το οποίο πήρε το αποτύπωμα (σαν πλαστελίνη που σκληραίνει) και το έστειλε στον τεχνίτη

-της ποιότητας της γύψου με την οποία δουλεύει ο τεχνίτης

-της τεχνικής του τεχνίτη

-των οδηγιών που έδωσε ο οδοντίατρος στον τεχνίτη (τι χρώμα, σε ποιό δόντι, σε ποιό σημείο/τι σχήμα δοντιού/ τι ηλικία/ τι βαθμό αποτριβής του δοντιού)

και τέλος -της ποιότητας του μεταλλικού σκελετού

-της ποιότητας της πορσελάνης και των μηχανημάτων.

Με αυτή τη σειρά.

Συνεπώς αν υποθέσουμε και γιατί όχι ότι ο οδοντίατρος σου είναι καλός (που φαντάζομαι ότι είναι γιατί αλλιώς δεν θα έκανες τόσο εκτενή δουλειά σε αυτόν), σίγουρα θα συνεργάζεται με καλό τεχνίτη. Από κει και πέρα, ένας καλός τεχνίτης δεν τσιγκουνεύεται τα υλικά γιατί αυτά επηρεάζουν το αποτέλεσμα και δεν τον συμφέρει να βγάλει κακό όνομα στην αγορά. Σχεδόν κανένας οδοντίατρος δεν ξέρει τα υλικά του τεχνίτη του αλλά όλοι εκτιμάμε την τελική δουλειά.

Καλή πορσελάνη είναι αυτή της ivoclar αλλά όχι μόνο. Και η vivadent και πολλές άλλες έχουν ποιοτικά υλικά και βέβαια παίζουν και σειρές υλικών με φθηνά και ακριβά στην ίδια εταιρεία.

Θα έλεγα να εμπιστευτείς τον οδοντίατρο με τον οποίο κάνεις την δουλειά. Αν σου εξήγησε το πως θα είναι το αποτέλεσμα και είναι μεθοδικός, το αποτέλεσμα θα είναι καλό και θα έχει καλό τεχνίτη.

ΑΑα και όταν βάλεις την γέφυρα/στεφάνες, πες του να σου δείξει πως να χρησιμοποιείς μεσοδόντια βουρτσάκια και πως να τηρείς την στοματική υγιεινή. Είναι πολύ σημαντικό γιατί αν εμφανίσεις υφίζηση σε 2 χρόνια θα φαίνεται άσχημο. Δλδ βούρτσισμα βούρτσισμα βούρτσισμα.

Το μόνο που θα σου έλεγα σε αυτή τη φάση να συζητήσεις με τον γιατρό σου είναι α. τι πρέπει να περιμένω από πλευράς αισθητικής; β. αν θα επικαλύπτει η πορσελάνη και τον αυχένα του δοντιού (σχεδόν απαραίτητο για καλή αισθητική, πρέπει να γίνεται αν δεν συντρέχει λόγος αποφυγής) γ. πόσο θα κοστίσει (χεχ).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ευχαριστώ φιλε για το κειμενο σου .. αυτές τις 2 μαρκες πορσελάνες που μου έγραψες θα τις σημειωσω και θα το πω στον τεχνητή ..στο google βρήκα μια μαρκα πορσελάνης που λεγετε   rolls royce  και οτι ειναι η καλυτερη που υπαρχει με πιο φυσικό αποτέλεσμα , δεν ξερω αν υπάρχει αυτη η μαρκα... πάντως ευχαριστώ για τιν βοήθεια σου .....

:-) 

Επεξ/σία από stavros100
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην οδοντιατρικη σχολη απο Σεπτεμβρη στο μεταπτυχιακο της χειρουργικης.

Sent from my MotoA953 using Insomnia

Στην Οδοντιατρική Ποτέ!

Ούτε σε προ\πτυχιακό, ούτε σε μεταπτυχιακό τμήμα!

''Fylatos'', όποτε θέλεις να σου στείλω άτομο που έκανε το λάθος να πάει για θεραπεία.

Μόνο για να δεις τα κατορθώματα της σχολής!

Πήγε για ένα δόντι σπασμένο, δεν το έφτιαξαν ποτέ,

άνοιξαν άλλο, χωρίς λόγο, και με τρόπο που περισσότερη ζημιά έκαναν (απονευρωμένο  πριν 25 χρόνια) και τον εγκατέλειψαν με πρόχειρο σφράγισμα , στο μεταπτυχιακό.

Από το προπτυχιακό έφυγε με σειρά ζημιές σε παλαιά σφραγίσματα, με σπασίματα τμήματος 2 δοντιών κτλ κτλ…

Το ξαναλέω πήγε για ανασύσταση ενός μόνο δοντιού,

με τα υπόλοιπα δόντια του σε πολύ καλή κατάσταση, σύμφωνα με τρεις οδοντιάτρους Κρατικού Νοσοκομείου.

Ο άνθρωπος αυτός ήταν 50χρονος και μακροχρόνια άνεργος.

Οταν ήταν επαγγελματικά ενεργός, είχε κάνει δωρεάν ή σε τιμές κόστους ένα κάρο φωτογραφικές εργασίες σε μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από Οδοντιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, μακριά.

Δεν κάνει...

Δαγκάνει!

Επεξ/σία από filipN
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...