Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έκανα πρόσφατα απονεύρωση ενός δοντιού επειδή ήταν αρκετα χαλασμένο και δυστυχώς είναι στα σχετικά μπορστινά δόντια και φαίνεται με το χαμόγελο.

Πλέον για να μη σπάσει το δόντι ο οδοντ. είπε οτι θα χρειαστεί να βάλω θήκη και όχι απλό σφράγισμα... Εψαξα λίγο στο γοογλε για θήκες και όλα καλά απο ότι διάβασα,και μου εξήγησε και κάποια πράγματα και ο οδοντ. αλλά διάβασα και κάποια σχόλια απο κάποιους οτι χαλάς τελίως τα δόντια σου κτλπ εφόσον πρέπει αρχικά να τροχιστούν...

 

Έχει κάποιος εμπειρία σχετικά με το θέμα; Το αποτέλεσμα θα είναι φυσικό ή θα κάνει μπαμ ότι έχω θήκη δοντιού;Αυτό είναι που με φοβίζει ας πούμε και αν θα είναι σε αρμονία με τα διπλανα δόντια..

  • Απαντ. 92
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Το δόντι μετά το τρόχισμα θα είναι σαν μια μικρή πυραμίδα, εκεί πάνω θα μπει η θήκη.

 

Το πόσο αληθοφανές θα είναι έχει να κάνει με τον τεχνίτη που θα φτιάξει τη θήκη.Άμα μπορείς να συνεννοηθείς με τον γιατρό σου ώστε να πας απο τον τεχνίτη να δει το φυσικό σου χρώμα.(όλοι οι τεχνίτες είναι καλοί απλός κάποιος καλός το 80% θα το κάνει 85-90%)

 

Διαφορά δεν θα βρίσκεις εύκολα, ειδικά αν είναι απο κυνόδοντας και πίσω

Στα αρνητικά ότι χάνεις εντελώς το φυσικό δόντι και σε πιθανή λεύκανση αυτό θα παραμείνει μερικούς τόνους πιο σκούρο.

 

Αν θες την γνώμη μου δεν έχεις επιλογή, μπορεί να μη σπάσει ποτέ αλλά αν κάνει ράγισμα και σου φτάσει μέχρι ρίζα θα είσαι πολύ χειρότερα.Καλύτερα να το κάνεις απο μια αρχή και να είσαι ήσυχος

Δημοσ.

Eμένα μου είπε ότι αυτά έρχοντε απο τη γερμανία,οι θήκες. Θα χρειαστούν 3 επισκέψεις όπου λογικά θα κάνει μετρήσεις,τρόχισμα,όλη την προεργασία δηλαδή για να έχει τα στοιχεία ώστε να δημιουργηθεί η θήκη...

 

Είναι το αριστερό δίπλα απο τα δύο μπροστινά δόντια γιαυτό ενδιαφέρομαι πολύ επειδή είναι και αρκετά εμφανές οπότε δεν μπορεί να μείνει έτσι και για λόγους αισθητικούς...

Θα τον ρωτήσω αν ήταν καλύτερα να έκανα έναν καθαρισμό ή λεύκανη αρχικά,άλλωστε δεν έχω κάνει και ποτέ και λογικά θα χρειάζεται και αφού καθαρίσουν τα δόντια και ανοίξουν ως προς το χρώμα τότε να πάρει τις μετρήσεις για τη θήκη ώστε να φτιαχτεί και αυτή σε πιο ανοιχτό χρώμα αν γίνεται....

 

Το θέμα είναι μπορεί να γίνει καμια στραβή στο τρόχισμα ξέρω γω και να φαίνεται μετά τελείως αφύσικο το αποτέλεσμα;

Θήκη πορσελάνης είπε θα βάλω ειναι οικονιμική και καλη λύση... 170-200ευρώ θα κοστίσει... είναι καλή τιμή; μόνο τη θήκη πληρώνω εγώ,τα υπόλοιπα απο το ασφαλιστικό ταμείο(ικα)

 

Επίσης διάβασα και κάποια άρθρα που μιλάνε για όψεις ρητίνςη ή πορσελάνης τα οποία είναι επιθέματα που επικολλούνται στο δόντι και όχι θήκες και δεν χρειάζεται τρόχισμα,αλλά θα ρωτλησω και τον οδοντ. αν μπορεί να γίνει έτσι αλλά λογικα αν γινόταν θα μου το είχε προτείνει εξ αρχής...

Δημοσ.

Εγώ δε κατάλαβα ποιο δόντι έχει πρόβλημα. Το Α ή το Β; Εάν είναι το Β δε θα είναι και τόσο εμφανές, συνήθως τα κάτω δόντια μας καλύπτονται από το χείλος.

 

post-190405-0-34527700-1331286183_thumb.png

Δημοσ.

Λοιπόν,

 

1. Τα ενδοδοντικά θεραπευμένα δόντια (απονευρωμένα) έχει αποδειχτεί ότι χάνουν ένα μέρος της ελαστικότητας τους. Γι' αυτό κιόλας ο γιατρός σου σου πρότεινε να το τροχίσεις και να τοποθετήσεις μια ακίνητη προσθετική αποκατάσταση, μια στεφάνη πορσελάνης.

 

2. Το ότι χάνουν μέρος της ελαστικότητας τους δεν σημαίνει ότι α.σπάνε πάντα, β.ότι θα πάθεις επίμηκες κάταγμα όπως αναφέρθηκε ποιό πάνω. Απλά αυξάνουν οι πιθανότητες. Επίσης, δεν έχει αποδειχθεί ότι με το να τοποθετήσεις μια στεφάνη αυξάνει η επιβίωση τους. Ο οδοντιατρός σου μιλάει εμπειρικά που δεν είναι απαραίτητα λάθος, απλά δεν είναι και αποδεδειγμένα ορθό. Είναι αυτό που λέμε λογικό αλλά δεν έχει ακόμα αποδειχθεί.

 

3. Αν δεν έχει μείνει μόνο η ρίζα του δοντιού είναι δυνατό να γίνει ανασύσταση με σύνθετη ρητίνη (λευκό σφράγισμα) και όψη ρητίνης. Αν έχει μόνο η ρίζα θα χρειαστεί να τοποθετηθεί άξονας μέσα στο δόντι και μετά να γίνει ανασύσταση ή στεφάνη (θήκη).

 

Αισθητικά τώρα. Ο οδοντίατρος σου θεωρητικά πρέπει να σε καλέσει μια μέρα στο ιατρείο του για να βρει το χρώμα του δοντιού. Αν ασχολείται με την αισθητική οδοντιατρική, θα σε καλέσει μέρα για να βρει το χρώμα με φυσικό φως και όχι με το φως της έδρας του οδοντιατρείου (εκτός αν έχει επενδύσει σε ένα αρκετά ακριβό φωτιστικό σύστημα με φως ημέρας). Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Μετά αφού δει το χρώμα σύμφωνα με το χρωματολόγιο που έχει θα δώσει οδηγίες στον τεχνίτη να βάλει το χ χρώμα στο μυλικό τμήμα και το Ψ χρώμα στο ριζικό τμήμα της στεφάνης.

 

Αν ασχολείται με την αισθητική το αποτέλεσμα θα είναι 95-100% τέλειο, γιατί ξέρει να διαλέγει χρώμα και συνεργάζεται με ικανούς τεχνίτες.

 

Οι επιλογές σου είναι οι εξής στο θέμα θήκης. Η τιμή είναι αύξουσα όσο προχωράει η λίστα:

 

1)Μεταλλοακρυλική στεφάνη με βασικό κράμα. Είναι η πιο φθηνή λύση με μεταλλικό υπόστρωμα ασημένιου χρώματος το οποίο θα φεγγίζει από το εσωτερικό. Σε συνθήκες έντονου φωτισμού θα φαίνεται πιο σκούρο το δόντι.

2)Μεταλοκεραμική στεφάνη με βασικό κράμα. Αυτή είναι η λιγότερο αισθητική. Το ίδιο με την απο πάνω απλά αντί για ρητίνη έχει πορσελάνη.

3)Μεταλοκεραμική στεφάνη με κράμα χρυσοπλατίνας. Αυτή έχει πυρήνα από χρυσοπλατίνα. Είναι σχεδόν απόλυτα αισθητική αφού ο χρυσός προσδίδει ένα ζεστό χρώμα στο δόντι, όπως φεγγίζει και πάλι κάτω από την πορσελάνη. Σε συνθήκες έντονου φωτισμού είναι σχετικά όμοιο με το δίπλα δόντι, απλά αν το φως είναι κόντρα, δεν έχει διαφάνεια. Η τιμή εξαρτάται από την τιμή του χρυσού. Αν σου λείπει το δόντι που λες, χρησιμοποιείται λίγος χρυσός και άρα δεν θα σου κοστίσει φοβερά.

4)Η απόλυτα αισθητική λύση είναι η ολοκεραμική στεφάνη. Αυτή αποτελείται εξολοκλήρου από πορσελάνη. Έχει φυσική διαφάνεια, τέλειο χρώμα και άψογη αισθητική. Επίσης το δόντι τροχίζεται διαφορετικά. Αν ο οδοντιατρός σου είναι πραγματικά καλός, το δόντι δεν θα ξεχωρίζει από τα άλλα.

 

Αν σκοπεύεις να προβείς σε λεύκανση, τότε θα πρέπει να ενημερώσεις τον ιατρό σου νωρίτερα για να προηγηθεί της διαδικασίας του τροχίσματος.

Άλλες ερωτήσεις;

Δημοσ.

η τιμη της θηκης ειναι καλη.προ 3εβδομαδων εβαλα στο πισω απο τον κυνοδοντα και εδωσα 250 για πορσελανη.

Δημοσ.

Eμένα για την τιμή των 170-200ε μου μίλησε για πορσελάνη αλλά δεν ξέρω αν είπε για ολοκεραμική ή με χρυσοπλατίνα....

αυτό με τη χρυσοπλατίνα δε το κατάλαβα,θα υπάρχει εξωτερικό σημείο της θήκης που θα εχει χρυσό χρώμα ή η επενδυσή της θήκης είναι απο αυτο το υλικό;

 

Ωραία θα του μιλήσω για ολοκεραμική εφόσον λέτε οτι είναι η καλύτερη λύση να μου πει και αυτός τη γνώμη του και τιμή..

Θα τον ρωτήσω και για όψη ρητίνης ή πορσελάνης γιατί δεν ξέρω αν έχει μείνει ή όχι ρίζα του δοντιού μετά απο την απονεύρωση...αλλά μου είχε πεί οτι πλέον είναι "πεθαμένο" το δόντι.

 

Είναι επίπονη διαδικασία γνωρίζει κανείς;Τρόχισμα μου έχει ξανακάνει στο ίδιο δόντι στην απονεύρωση και είχε πονέσει λίγο.. τέλος πάντων.

 

Και τελικά να μην κολώσω για τη θήκη; Ο οδοντ. μια χαρά μου φαίνεται αλλά τώρα δε ξέρω αν έχει ή όχι το τέλειο χέρι ώστε να κάνει την τέλεια δουλειά...

Δημοσ.

Eμένα για την τιμή των 170-200ε μου μίλησε για πορσελάνη αλλά δεν ξέρω αν είπε για ολοκεραμική ή με χρυσοπλατίνα....

αυτό με τη χρυσοπλατίνα δε το κατάλαβα,θα υπάρχει εξωτερικό σημείο της θήκης που θα εχει χρυσό χρώμα ή η επενδυσή της θήκης είναι απο αυτο το υλικό;

 

Ωραία θα του μιλήσω για ολοκεραμική εφόσον λέτε οτι είναι η καλύτερη λύση να μου πει και αυτός τη γνώμη του και τιμή..

Θα τον ρωτήσω και για όψη ρητίνης ή πορσελάνης γιατί δεν ξέρω αν έχει μείνει ή όχι ρίζα του δοντιού μετά απο την απονεύρωση...αλλά μου είχε πεί οτι πλέον είναι "πεθαμένο" το δόντι.

 

Είναι επίπονη διαδικασία γνωρίζει κανείς;Τρόχισμα μου έχει ξανακάνει στο ίδιο δόντι στην απονεύρωση και είχε πονέσει λίγο.. τέλος πάντων.

 

Και τελικά να μην κολώσω για τη θήκη; Ο οδοντ. μια χαρά μου φαίνεται αλλά τώρα δε ξέρω αν έχει ή όχι το τέλειο χέρι ώστε να κάνει την τέλεια δουλειά...

 

 

Μάλλον αναφέρεται σε θήκη από βασικό κράμα με επένδυση κεραμικού ο οδοντίατρος σου. Η θήκη με χρυσοπλατίνα απλά έχει χρυσό εσωτερικό κάτω από την σχετικά διαφανή πορσελάνη και έτσι έχει πιο ζεστό χρώμα από το σχετικά μεταλλικό (πιο σκούρο) της θήκης με βασικό κράμα. Χρυσός δεν φαίνεται πουθενά φυσικά. Ρίζα έχει μείνει φυσικά. Εννοούσα αν έχει μείνει δόντι. Η ενδοδοντική θεραπεία (απονεύρωση), οδηγεί στον καθαρισμό εσωτερικά της ρίζας από το νεύρο, τα αγγεία και ένα στρώμα της εσωτερικής επικάλυψης του δοντιού. Η ρίζα δεν χάνεται, απλά το εσωτερικό της φεύγει και αντικαθίσταται με ένα υλικό έμφραξης (γουταπέρκα). Αν έχει μείνει δόντι τότε η θήκη δεν είναι αποκλειστική λύση. Αν είναι σωστή η ενδοδοντική θεραπεία, τότε πρέπει να τροχίσει χωρίς αναισθησία και χωρίς να το νιώσεις. Πόνεσες πριν κατά την διάνοιξη του δοντιού, όταν ο οδοντίατρος σου έκανε την τρύπα για την απονεύρωση, επειδή το δόντι ήταν ζωντανό ή επειδή είχε απόστημα.

 

Σε ότι αφορά στο χέρι. Δεν είναι θέμα να έχει καλό χέρι, αλλά καλές γνώσεις. Το τρόχισμα που θα σου κάνει το έμαθε στο 4 έτος στην σχολή του. Δεν είναι πυρηνική επιστήμη. Αν θέλεις ζήτα του να σου δείξει φωτογραφίες από περιστατικά με ολοκεραμική, μεταλοκεραμική με βασικό κράμα και με χρυσοπλατίνα. Αν έχει φωτογραφίες τότε σχεδόν σίγουρα ξέρει τι κάνει και ασχολείται με το αντικείμενο ενεργά. Όλοι οι οδοντίατροι μπορούν να τροχίσουν ένα δόντι. Όχι όλοι όπως πρέπει για να τοποθετηθεί ολοκεραμική στεφάνη. Όχι λόγω χεριού, αλλά λόγω ανεπάρκειας γνώσεων. Επίσης καλό θα είναι αν καταφύγεις στην λύση της ολοκεραμικής να το κάνει κάποιος με σχετική εμπειρία στην επιλογή χρώματος ώστε να έχεις και αντίκρισμα στο κόστος.

 

Η αισθητική οδοντιατρική είναι ξεχωριστός κλάδος της οδοντιατρικής και δεν είναι κάτι που μπορεί να ασκήσει ο καθένας μόνο με τις γνώσεις που πήρε στην σχολή του. Αυτό στο εγγυώμαι. Αν βρεις άτομο με πτυχίο αισθητικής οδοντιατρικής ή ακίνητης προσθετικής (προσθετολόγος) που να έχει σύμβαση με το ΙΚΑ οκ. Αν όχι κάνε όλες τις προθεραπείες στον ιατρό σου και ζήτα του να σε παραπέμψει σε έναν προσθετολόγο. Αν τα σκάσεις τουλάχιστον να γίνει και άψογα η δουλειά.

 

υγ δεν θα έχει και τόση διαφορά όση πιστεύεις στην τιμή. Ειδικά αν σκεφτείς ότι μια στεφάνη πιθανώς να σε συντροφεύσει 20-25 χρόνια.

Δημοσ.

βαλε την θηκη χωρις δευτερη σκεψη,γιατι αν σπασει το δοντι,θα χρειαστεις στην καλυτερη αξονα(+170).και μην τσιγκουνευτεις στην ποιοτητα γιατι ειναι στα μπροστινα και φαινεται.

Δημοσ.

Αν είναι σωστή η ενδοδοντική θεραπεία, τότε πρέπει να τροχίσει χωρίς αναισθησία και χωρίς να το νιώσεις.

 

Μην υποτιμάς τον πόνο που βγάζουν τα ούλα :devil:

 

Μια που σε βρήκα :D

Η Μεταλλοκεραμική στεφάνη με βασικό κράμα με την ολοκεραμική στεφάνη τι διαφορά έχει στη τιμή;

Όταν λες βασικό κράμα εννοείς πως υπάρχουν και άλλες ποιότητες κράματος εκτός του χρυσού;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην υποτιμάς τον πόνο που βγάζουν τα ούλα :devil:

 

Μια που σε βρήκα :D

Η Μεταλλοκεραμική στεφάνη με βασικό κράμα με την ολοκεραμική στεφάνη τι διαφορά έχει στη τιμή;

Όταν λες βασικό κράμα εννοείς πως υπάρχουν και άλλες ποιότητες κράματος εκτός του χρυσού;

 

 

Βασικό κράμα είναι το κράμα με βάση το χρωμιοκοβάλτιο και έχει χρώμα σκούρο ασημογκρί. Αυτό είναι το πιο φτηνό κράμα που έχει τις ιδιότητες που ψάχνουμε για μια στεφάνη, αλλά δεν είναι αισθητικό και δεν έχει τέλειες ιδιότητες. Η χρυσοπλατίνα είναι κράμα χρυσού και πλατίνας και έχει πρόσθετα επίσης, αλλά είναι πιο αισθητικό λόγω χρώματος και πιο εύκολο στην δουλειά.

Τις τιμές δεν μπορώ να σου τις πω για τον ιατρό. Μπορώ να σου δώσω τις τιμές του τεχνίτη (sans ιατρείο όπως είμαι).

 

60-90 για την μεταλλοκεραμική βασικού κράματος

150-170 για την χρυσοκεραμική

140-180 για την ολοκεραμική (τιμές Θεσσαλονίκης), πχ αυτές τις τιμές θα είχες αν τα έκανες στην οδοντιατρική σχολή, Μετά

άλλη προσαύξηση θα έχει σε γενικό οδοντίατρο, άλλη σε προσθετολόγο και άλλη σε αισθητικής οδοντιατρικής.

 

Σε ότι αφορά στον πόνο στα ούλα. Τα ούλα δεν θα πρέπει να πονέσουν (γενικά οι περιοδοντικοί ιστοί), αφού 1.δεν τροχίζουμε κάτω από τα ούλα και αν τροχίσουμε τα απωθούμε με ένα κομμάτι κορδόνι (νήμα απώθησης ούλων), οπότε άμεσα δεν τα τραυματίζουμε. 2. Έμμεσα δεν πρέπει να θιγούν οι ιστοί από την άνοδο της θερμοκρασίας από το τρόχισμα και γι'αυτό χρησιμοποιούμε καινούρια διαμάντια και spray νερού για την ψύξη.

Αν ο οδοντίατρος κάνει και τα δύο, και το δόντι είναι ενδοδοντικά θεραπευμένο, τότε δεν πρέπει να καταλάβει τίποτα ο ασθενής.

Επεξ/σία από fylatos
  • Like 1
Δημοσ.

Να διευκρινήσουμε ότι δεν υπάρχει αναγνωρισμένη ειδικότητα αισθητικής οδοντιατρικής η οποία φυσικά δεν είναι αναγνωρισμένη και από την ADA. Είναι μια λογική marketing για ευνόητους λόγους. Όσοι αναφέρουν ότι έχουν "εξειδικευτεί" στην αισθητική οδοντιατρική στην καλύτερη περίπτωση έχουν παρακολουθήσει κάποια σεμινάρια ή courses. Αλλά αναγνωρισμένο MSc δεν υπάρχει για αυτό το αντικείμενο. Κάποιου είδους σπουδλες ναι. Αλλά όχι στο βάθος που δικαιολογεί μια ειδικότητα. Με τεχνικά κριτήρια το αντικείμενο εντάσσεται στον χώρο της προσθετικής.

Δημοσ.

Να διευκρινήσουμε ότι δεν υπάρχει αναγνωρισμένη ειδικότητα αισθητικής οδοντιατρικής η οποία φυσικά δεν είναι αναγνωρισμένη και από την ADA. Είναι μια λογική marketing για ευνόητους λόγους. Όσοι αναφέρουν ότι έχουν "εξειδικευτεί" στην αισθητική οδοντιατρική στην καλύτερη περίπτωση έχουν παρακολουθήσει κάποια σεμινάρια ή courses. Αλλά αναγνωρισμένο MSc δεν υπάρχει για αυτό το αντικείμενο. Κάποιου είδους σπουδλες ναι. Αλλά όχι στο βάθος που δικαιολογεί μια ειδικότητα. Με τεχνικά κριτήρια το αντικείμενο εντάσσεται στον χώρο της προσθετικής.

 

Συμφωνώ μερικώς και γι'αυτό ανέφερα και νωρίτερα ότι καλύτερα να απευθυνθεί σε κάποιον ειδικό στην ακίνητη προσθετική.

 

Αν όχι κάνε όλες τις προθεραπείες στον ιατρό σου και ζήτα του να σε παραπέμψει σε έναν προσθετολόγο.

 

Βέβαια υπάρχει και αυτό και μερικά ακόμα

 

http://dental.tufts.edu/1186056458196/TUSDM-Page-dental2w_1186331314552.html

 

18 μήνες μαρκετινγκ? Δεν θα διαφωνήσω ότι πολλοί που αναφέρονται ως εξειδικευμένοι δεν έχουν τα κατάλληλα προσόντα αλλά αισθητική οδοντιατρική υπάρχει στο εξωτερικό (American Academy of Cosmetic Dentistry: The American Academy of Cosmetic Dentistry (AACD)). Η ακίνητη προσθετική στην Ελλάδα ή η προσθετική ως σύνολο στο εξωτερικό ασφαλώς δεν ασχολούνται μόνο με την αισθητική, όπως και η ορθοδοντική (κλάδοι που ασχολούνται με το λεγόμενο cosmetic dentistry). Ακόμα υπάρχουν άτομα που έχουν τελειώσει MSc advance restorative dentistry ή αν θες μεταπτυχιακό στην οδοντική χειρουργική, και ασχολούνται κυρίως με την αισθητική. Όσο για την ADA, από Αμέρικα γράφεις;

 

Στην πράξη τα περισσότερα πραγματικά καλά ιατρεία αισθητικής οδοντιατρικής ανήκουν σε άτομα με πτυχίο στην προσθετική ή την οδοντική χειρουργική.

 

Το σετ γνώσεων που αφορά την αισθητική μπορεί όμως να το έχει και κάποιος που δεν έχει τελειώσει το μεταπτυχιακό. Απλά πρέπει να ασχολείται και να ξέρει τι κάνει.

 

Και ναι θεωρώ ότι είναι ξεχωριστός κλάδος της οδοντιατρικής εκτός αν θεωρείς ότι ο μέσος οδοντίατρος με λίγα σεμινάρια όπως λες μπορεί να ασκήσει πραγματικά αισθητική οδοντιατρική με σταθερά αποτελέσματα. Ανήκει σε έναν βαθμό στην προσθετική και σε έναν στην ορθοδοντική, αλλά δεν είναι το ίδιο και το αυτό.

Δημοσ.

Ρίζα έχει μείνει φυσικά. Εννοούσα αν έχει μείνει δόντι. Η ενδοδοντική θεραπεία (απονεύρωση), οδηγεί στον καθαρισμό εσωτερικά της ρίζας από το νεύρο, τα αγγεία και ένα στρώμα της εσωτερικής επικάλυψης του δοντιού. Η ρίζα δεν χάνεται, απλά το εσωτερικό της φεύγει και αντικαθίσταται με ένα υλικό έμφραξης (γουταπέρκα). Αν έχει μείνει δόντι τότε η θήκη δεν είναι αποκλειστική λύση. Αν είναι σωστή η ενδοδοντική θεραπεία, τότε πρέπει να τροχίσει χωρίς αναισθησία και χωρίς να το νιώσεις. Πόνεσες πριν κατά την διάνοιξη του δοντιού, όταν ο οδοντίατρος σου έκανε την τρύπα για την απονεύρωση, επειδή το δόντι ήταν ζωντανό ή επειδή είχε απόστημα.

Όχι απόστημα δεν είχε αν και ήταν πολύ καιρό χαλασμένο το δόντι.

Το δόντι είναι σχεδόν ολόκληρο απλά στη δεξιά του άκρη είναι ελάχιστα σπασμένο και η αλήθεια είναι ότι δεν φαίνεται και πολύ ειδικά απο μακριά αλλά έχει και ένα ασπροκίτρινο πράγμα προς το εσωτερικό μετα την απονεύρωση μαλλον σφράγισμα τι είναι... φυσικά καλύτερα απο πρίν που ήταν χαλασμένο και είχε μπλέ χρώμα στο σημείο εκείνο.

Αρα εφόσον είναι σχεδόν ολόκληρο το δόντι μπορώ να βάλω οψη ρητινης ή πορσελάνης; Μπορείς να πείς κάποια πράγματα για αυτό σε σχέση με τις θήκες; τι είναι καλύτερο; κοστίζει το ίδιο;

 

Σε ότι αφορά στο χέρι. Δεν είναι θέμα να έχει καλό χέρι, αλλά καλές γνώσεις. Το τρόχισμα που θα σου κάνει το έμαθε στο 4 έτος στην σχολή του. Δεν είναι πυρηνική επιστήμη. Αν θέλεις ζήτα του να σου δείξει φωτογραφίες από περιστατικά με ολοκεραμική, μεταλοκεραμική με βασικό κράμα και με χρυσοπλατίνα. Αν έχει φωτογραφίες τότε σχεδόν σίγουρα ξέρει τι κάνει και ασχολείται με το αντικείμενο ενεργά. Όλοι οι οδοντίατροι μπορούν να τροχίσουν ένα δόντι. Όχι όλοι όπως πρέπει για να τοποθετηθεί ολοκεραμική στεφάνη. Όχι λόγω χεριού, αλλά λόγω ανεπάρκειας γνώσεων. Επίσης καλό θα είναι αν καταφύγεις στην λύση της ολοκεραμικής να το κάνει κάποιος με σχετική εμπειρία στην επιλογή χρώματος ώστε να έχεις και αντίκρισμα στο κόστος.

Και πως να ξέρω εγω αν έχει πολλή εμπειρία σε αυτο το θέμα ή όχι; Πάντως στην απονεύρωση έκανε πολύ καλή δουλειά πάντως ελάχιστα πόνεσα.... Σίγουρα,τώρα αν δεν εχουν πολύ μεγάλες διαφορές οι τιμές και το κόστος της ολοκεραμικής είναι λογικό ολοκεραμική θα βάλω!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...