Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά. Θα σας πω το πρόβλημα αμέσως. Τράβηξα τον δίσκο μου καταλάθος κ έπεσε κάτω, εξωτερικός με εξωτερική τροφοδοσία 750Gb hitachi sata και όταν έπεσε άρχισε να χτυπάει. Εκείνη τη στιγμή ούτε έγραφα ούτε τον ειχα σε χρήση. Απλώς ήταν στο ρευμα όπως παντα. Ανοιξα την θήκη του κ τον δοκίμασα κατευθείαν στο motherboard αλλά παλι τα ίδια. Μολις πάρει στροφές κ παει να ξεκινήσει την αναγνωση αρχίζει κ χτυπάει... Αυτό που θέλω από εσάς ειναι αν υπάρχει κάποια εταιρία ή κάποιος τεχνικός να μου τον φτιάξει κ να παρω όλα ή μερικά από τα αρχεία μου σε έναν άλλο σκληρό. Δεν με νοιάζει καθόλου το κόστος. Απλως είναι αρχεία που τα χρειάζομαι για την δουλειά μου! Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Αδερφέ υπάρχει μια εταιρία στην Ξάνθη (Κομοτηνή δεν έχω ιδέα τί γίνεται), η Greek Recovery που αναλαμβάνει ανακτήσεις. Τί ρόλο ακριβώς βαράει, δεν ξέρω. Αν κρίνω από το site τους, σοβαρά τα λένε. Αν θες πετάξου μέχρι εκεί και δοκίμασέ τους. Βασική προϋπόθεση να τους προτιμήσεις, θα είναι να προσφέρουν δωρεάν ΕΚΤΙΜΗΣΗ κατάστασης δίσκου-κόστους ανάκτησης. Αν δεν προσφέρουν, Northwind Σαλονίκη ή Datalabs Αθήνα. Να περιμένεις μερικά κατοστάρικα (3-4) έως 7 ξερωγώ (και παραπάνω άμα λάχει...).

Τεχνικός '"σκέτος", δεν μπορεί να κάνει κάτι.

Δημοσ.

πόσο δύσκολο ειναι να βαλεις το χερι σου και να τα τραβήξεις? :mrgreen:

πέρυσι ειχα ενα ίδιο ατύχημα

ο ειδικός μου ζητούσε 70 ευρω, αλλά τα αρχεία μου δεν ήταν TOP SECRET οπότε αγόρασα καινούργιο. προγράμματα μην περιμένεις να κάνουν δουλειά ακόμα και αν στο αναγνωριζει ο πισις

Δημοσ.

πόσο δύσκολο ειναι να βαλεις το χερι σου και να τα τραβήξεις? :mrgreen:

πέρυσι ειχα ενα ίδιο ατύχημα

ο ειδικός μου ζητούσε 70 ευρω, αλλά τα αρχεία μου δεν ήταν TOP SECRET οπότε αγόρασα καινούργιο. προγράμματα μην περιμένεις να κάνουν δουλειά ακόμα και αν στο αναγνωριζει ο πισις

αν ειναι μόνο 70 θα ανάψω κ λαμπάδα!!

Αδερφέ υπάρχει μια εταιρία στην Ξάνθη (Κομοτηνή δεν έχω ιδέα τί γίνεται), η Greek Recovery που αναλαμβάνει ανακτήσεις. Τί ρόλο ακριβώς βαράει, δεν ξέρω. Αν κρίνω από το site τους, σοβαρά τα λένε. Αν θες πετάξου μέχρι εκεί και δοκίμασέ τους. Βασική προϋπόθεση να τους προτιμήσεις, θα είναι να προσφέρουν δωρεάν ΕΚΤΙΜΗΣΗ κατάστασης δίσκου-κόστους ανάκτησης. Αν δεν προσφέρουν, Northwind Σαλονίκη ή Datalabs Αθήνα. Να περιμένεις μερικά κατοστάρικα (3-4) έως 7 ξερωγώ (και παραπάνω άμα λάχει...).

Τεχνικός '"σκέτος", δεν μπορεί να κάνει κάτι.

1000 ευχαριστώ φίλε washcloud. Αυριο θα μιλήσω με Ξάνθη κ ελπίζω να πανε όλα καλα! Δεν ήξερα ότι εχω εδώ κοντά κάτι τέτοιο.Σαλονίκη κ Αθήνα τις βρήκα αυτές που λες αλλα οκ κ τα ποσά που μου είπες ειναι πολλά! Πάντως αξίζει να το ψάξω! Ευχαριστώ κ για την συμβουλή της εκτίμησης!

Δημοσ.
αν ειναι μόνο 70 θα ανάψω κ λαμπάδα!!

...70 Ευρώ για να πάρει ειδικός (εντός ή εκτός εισαγωγικών), σκοπεύει στην καλύτερη να τρέξει ένα partition recovery πρόγραμμα, και σε 5'-10' τα περιεχόμενα του δίσκου να φανούν στο "Ο Υπολογιστής Μου". Στη "χειρότερη", να βάλει ένα raw data recovery πρόγραμμα να τρέχει μερικές ώρες (απ' το οποίο επάνω επίσης δεν θα κάθεται, αλλά να). Και βεβαίως, αν ακούγεται το "click of death" των κεφαλών -συνέπεια της πτώσης- θα έλεγα τί θ' ανακτήσει...

Δεν υπάρχει περίπτωση σε δίσκο που έχει πέσει και υποφέρει από head slapping, ούτε κάτι να κάνει κανείς "από μόνος του" - και ούτε υπάρχει περίπτωση να κοστολογηθεί η ανάκτηση αρχείων (από εταιρία με εξειδικευμένο προσωπικό/εξοπλισμό) λιγότερο από μερικά κατοστάρικα.

Συμπέρασμα, κάνε οικονομία σε λεφτά λαμπάδων και ελπίδες, γιατί δυστυχώς θα σου χρειαστούν αμφότερα...

Θα διαπιστώσεις στην πορεία πως όπως ακριβώς σου τα λέω είναι τα πράγματα, και δυστυχώς αν δεν είσαι σε θέση να πληρώσεις περίπου τα ποσά που σου είπα πως θα ζητήσουν οι εταιρίες, απλά θα πρέπει να ξεχάσεις μια ώρα αρχύτερα τ' αρχεία.

*  Η "Greek Recovery" είναι "φρέσκια" : γύρω στα 2-3 χρόνια έχει μάλλον που υπάρχει. Δεν έχω επίσης ιδέα αν έχουν δικές τους ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις, ή είναι τίποτε μούφες που στέλνουν ΑΛΛΟΥ τον δίσκο (σε "πραγματικές εταιρίες ανάκτησης") όταν το πρόβλημα χρήζει άνοιγματος του δίσκου, και σε χρεώνουν...νταβατζιλίκι (τα της εταιρίας + "τα δικά τους"). Να τους ρωτήσεις εάν ανοίγουν οι ΙΔΙΟΙ δίσκους σε "clean rooms" ή τους στέλνουν αλλού. Και γενικώς πρώτα μίλα τηλεφωνικά μαζί τους, όπως και με οποιαδήποτε άλλη εταιρία, να σου πουν για τις τιμολογιακές τους πολιτικές, και σε κάθε περίπτωση μπορείς να ΣΤΕΙΛΕΙΣ τον δίσκο και όχι να πας ο ίδιος (ακόμη κι αν μιλάμε για Ξάνθη). Κι όπως πρωτόπα, σιγούρεψε όποιους ρωτήσεις, αν παρέχουν δωρεάν εκτίμηση ζημιάς/κόστους ανάκτησης ΠΡΙΝ προχωρήσουν στην ανάκτηση καθ' εαυτή. 

Δημοσ.

Σωωωπα ρε εχει και η Ξανθη τετοια εταιρεια?πρωτη φορα το ακουω και το βλεπω στον χαρτη.Σε εκεινο το σημειο που δειχνει πρεπει καποτε να ηταν ενα nokia shop.εκτος και εαν κανω λαθος.

Δημοσ.

...70 Ευρώ για να πάρει ειδικός (εντός ή εκτός εισαγωγικών), σκοπεύει στην καλύτερη να τρέξει ένα partition recovery πρόγραμμα, και σε 5'-10' τα περιεχόμενα του δίσκου να φανούν στο "Ο Υπολογιστής Μου". Στη "χειρότερη", να βάλει ένα raw data recovery πρόγραμμα να τρέχει μερικές ώρες (απ' το οποίο επάνω επίσης δεν θα κάθεται, αλλά να). Και βεβαίως, αν ακούγεται το "click of death" των κεφαλών -συνέπεια της πτώσης- θα έλεγα τί θ' ανακτήσει...

Δεν υπάρχει περίπτωση σε δίσκο που έχει πέσει και υποφέρει από head slapping, ούτε κάτι να κάνει κανείς "από μόνος του" - και ούτε υπάρχει περίπτωση να κοστολογηθεί η ανάκτηση αρχείων (από εταιρία με εξειδικευμένο προσωπικό/εξοπλισμό) λιγότερο από μερικά κατοστάρικα.

Συμπέρασμα, κάνε οικονομία σε λεφτά λαμπάδων και ελπίδες, γιατί δυστυχώς θα σου χρειαστούν αμφότερα...

Θα διαπιστώσεις στην πορεία πως όπως ακριβώς σου τα λέω είναι τα πράγματα, και δυστυχώς αν δεν είσαι σε θέση να πληρώσεις περίπου τα ποσά που σου είπα πως θα ζητήσουν οι εταιρίες, απλά θα πρέπει να ξεχάσεις μια ώρα αρχύτερα τ' αρχεία.

*  Η "Greek Recovery" είναι "φρέσκια" : γύρω στα 2-3 χρόνια έχει μάλλον που υπάρχει. Δεν έχω επίσης ιδέα αν έχουν δικές τους ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις, ή είναι τίποτε μούφες που στέλνουν ΑΛΛΟΥ τον δίσκο (σε "πραγματικές εταιρίες ανάκτησης") όταν το πρόβλημα χρήζει άνοιγματος του δίσκου, και σε χρεώνουν...νταβατζιλίκι (τα της εταιρίας + "τα δικά τους"). Να τους ρωτήσεις εάν ανοίγουν οι ΙΔΙΟΙ δίσκους σε "clean rooms" ή τους στέλνουν αλλού. Και γενικώς πρώτα μίλα τηλεφωνικά μαζί τους, όπως και με οποιαδήποτε άλλη εταιρία, να σου πουν για τις τιμολογιακές τους πολιτικές, και σε κάθε περίπτωση μπορείς να ΣΤΕΙΛΕΙΣ τον δίσκο και όχι να πας ο ίδιος (ακόμη κι αν μιλάμε για Ξάνθη). Κι όπως πρωτόπα, σιγούρεψε όποιους ρωτήσεις, αν παρέχουν δωρεάν εκτίμηση ζημιάς/κόστους ανάκτησης ΠΡΙΝ προχωρήσουν στην ανάκτηση καθ' εαυτή. 

Φίλε μου έχεις δίκιο.... η Ξάνθη μου ζήτησε Μ-Ο-Ν-Ο 800 ΕΥΡΩ!!! Με αυτά αγοράζω από όλες τιες εκκλησείες όλες τις λαμπάδες! Κ τι!!! Όχι όλα τα αρχεία! από τα 350gb μόνο τα 100gb! και μου έλεγε και κάτι κορυφαία ότι μπορει να μη παιζουν κάποια αρχεία!!! Πρέπει να αποχαιρετήσω τα αρχεία μου και πλεον διπλό back up. Σας ευχαριστώ για τις αμεσες απαντήσεις.

Δημοσ.

Δεν με νοιάζει καθόλου το κόστος. Απλως είναι αρχεία που τα χρειάζομαι για την δουλειά μου!

Καταλαβαμε ;)

Δημοσ.

Γειά σας.

Γράφω εδώ για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα.

Πρίν από λίγο έκανα έλεγχο των σκληρών μου δίσκων.

Αφού πρώτα έκανα έλεγχο στο σκληρό του laptop και είδα ότι είναι μια χαρά είπα να κάνω και στον εξωτερικό αλλά είδα ότι το health του ήταν 41% σε αντίθεση με το σκληρό του laptop ο οποίος ήταν 100%.

Ο εξωτερικό είναι o wd 4608a 750GB και τον έχω από τον Αύγουστο του 2008.

Πρέπει να αρχίσω να ανυσηχώ ή να το αφήσω όπως έχει?

Ορίστε και μία εικόνα.

post-234834-0-42831700-1331293472_thumb.png

Δημοσ.

Φίλε μου έχεις δίκιο.... η Ξάνθη μου ζήτησε Μ-Ο-Ν-Ο 800 ΕΥΡΩ!!! Με αυτά αγοράζω από όλες τιες εκκλησείες όλες τις λαμπάδες! Κ τι!!! Όχι όλα τα αρχεία! από τα 350gb μόνο τα 100gb! και μου έλεγε και κάτι κορυφαία ότι μπορει να μη παιζουν κάποια αρχεία!!! Πρέπει να αποχαιρετήσω τα αρχεία μου και πλεον διπλό back up. Σας ευχαριστώ για τις αμεσες απαντήσεις.

Τους πήγες/έστειλες τον δίσκο, υποθέτω...; Ελπίζω να μην τα είπαν αυτά από τηλέφωνο...

Τους ρώτησες αν έχουν ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ clean room και σχετικό εξοπλισμό, ή θα τον έστελναν αλλού τον δίσκο...;

Ορίστε και μία εικόνα.

post-234834-0-42831700-1331293472_thumb.png

Γενικά φρόντισε να πάρεις (αν δεν έχεις ήδη) αντίγραφα, και παρακολούθα πώς πάει η υγεία του δίσκου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...