alexis333 Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 ε ναι διότι τους SSD τους αγοράζουμε μόνο για να bootάρει πιο γρήγορα το PC, δεν προσφέρουν τπτ άλλο... Αφου δεν διαβασες πως κι αυτο με το γρηγορο μπουταρισμα ειναι παραμυθι, παλι καλα να λες ...
Fan Δημοσ. 2 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2012 καλα, πως τολμας και πας κοντρα στη μοδα? μιλαμε για τεραστιο θρασσος, ειμαι σιγουρος οτι ουτε iphone εχεις, ουτε ipad. τς τς τς ... iphone έχω αλλα τί σχεση έχει αυτό?
sobi1984 Δημοσ. 2 Απριλίου 2012 Δημοσ. 2 Απριλίου 2012 καλα, πως τολμας και πας κοντρα στη μοδα? μιλαμε για τεραστιο θρασσος, ειμαι σιγουρος οτι ουτε iphone εχεις, ουτε ipad. τς τς τς ... οριστε ενα λινκ απο γειτονικο φορουμ που δειχνει οτι ειναι μονο μοδα ....τα συμπερασματα δικα μας http://www.thelab.gr/apo-to-ergastiri/ssds-vs-hdds-in-real-life-scenarios-107437.html
antonl Δημοσ. 2 Απριλίου 2012 Δημοσ. 2 Απριλίου 2012 ε ναι διότι τους SSD τους αγοράζουμε μόνο για να bootάρει πιο γρήγορα το PC, δεν προσφέρουν τπτ άλλο... Όντως. Απ τα πιο αδιάφορα (και πολυδιαφημιζόμενα) πλεονεκτήματα των SSD (για μένα). Τουλάχιστον μέχρι να καθιερωθεί το UEFI.
Fan Δημοσ. 6 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2012 Οι τιμές πάντως απ' ό,τι διάβασα και σε ξένα forum δεν πρόκειται να πέσουν θεαματικά πριν από το Σεπτέμβριο. Επίσης βλέπω μια ανεξήγητα μικρή διαφορά στην τιμή ενός 500αρι με κάποιον που έχει 750GB ή 1TB
_BASSstarlet_ Δημοσ. 6 Απριλίου 2012 Δημοσ. 6 Απριλίου 2012 οριστε ενα λινκ απο γειτονικο φορουμ που δειχνει οτι ειναι μονο μοδα ....τα συμπερασματα δικα μας http://www.thelab.gr/apo-to-ergastiri/ssds-vs-hdds-in-real-life-scenarios-107437.html Μόδα σημαίνει πως κάτι είναι παροδικό, και είτε θα εξαφανιστεί, ή θα περιοριστεί δραματικά στο μέλλον. Οι μηχανικοί μπορεί να εξαφανιστούν, οι SSD πολύ αμφιβάλλω.
sattack Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 οριστε ενα λινκ απο γειτονικο φορουμ που δειχνει οτι ειναι μονο μοδα ....τα συμπερασματα δικα μας http://www.thelab.gr/apo-to-ergastiri/ssds-vs-hdds-in-real-life-scenarios-107437.html τωρα μας ισοπεδωσες... REAL LIFE SCENARIOS: 3GB ISO File Copy: 67sec vs 105sec Γίνεται η αντιγραφή ενός μεγάλου αρχείου (en_windows_7_ultimate_x64_dvd.iso) από ένα folder σε ένα άλλο στον ίδιο δίσκο Στον SSD των ψιλο-GB θα κανεις αντιγραφή (οχι μετακινηση) ΙSO απο ενα φακελο σε ενα αλλο... αυτα δεν τα κανεις ουτε σε 1Τ δισκο (απο δισκο σε δισκο αντιγραφουμε) θα τα κανεις σε SSD, που δεν υπαρχει καν περιπτωση να βρισκετε εκει εξαρχης ενα ISO 3GB Winrar Decompression: 70sec vs 298sec Μέτρηση του χρόνου που απαιτείται για να αποσυμπιεστεί ένα διπλά συμπιεσμένο αρχείο (linux-3.2.9.tar.bz2) καθε μερα αποσυμπιεζω μεχρι και 15 διπλοσυμπιεσμενες διανομες linux, θελω SSD για να μην χανω την ωρα μου. Antivirus scan: 57sec vs 182sec Ο χρόνος που χρειάζεται το Avira για να ελέγξει το system32 folder Αμα δεν παιρνω ματι το AV να σκαναρει το system32 δεν τη βρισκω με τιποτα... Windows Experience Index: 55sec vs 100sec Καταγράφεται ο χρόνος που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί το disk test κομμάτι του Windows experience index τεστ. καθε μερα εγω θελω το φιξακι μου, 25 φορες το τρεχω το win exp index Photoshop Start Up Time: 8sec vs 20sec Εδώ καταγράφεται ο χρόνος που απαιτείται για την εκκίνηση του photoshop CS5, άνοιγμα μιας μεγάλης RAW format φωτογραφίας και μετέπειτα κλείσιμο της φωτογραφίας και του ίδιου του photoshop. ντεν εκι photo-viewer καρντια μου, εγκω τις φωτο τις βλεπω ανοιγοκλεινοντας το photoshop cs5 Software Compilation: 91sec vs 126sec Γίνεται compile ενός πολύ μεγάλου open source C# .NET project και καταγράφεται ο χρόνος που απαιτείται για τη δημιουργία του release build. καθε μερα κομπιλαρω ισαμε 20 .NET projects στον SSD μου. μετα βεβαια πρεπει να τα αντιγραψω και στον 1Τ, γιατι ο SSD γεμιζει σαν την καλυβα του Χοντζα Software installation: 158sec vs 330sec Εκτελείται το installation του Visual Studio 2010 (C# and Image Library, 2.5GB total size) καθε μερα κανω uninstal-instal ισαμε και 25 τετοια προγραμματα, 1 ολοκληρη ωρα κερδος... Windows Start up Time 10sec vs 100sec εγκω ντεν εκι sleep, εγκω ανοιγκοκλεινει PC 50 φορες τη μερα τελευταιο και καλυτεροτερο Office Startup - Processing: 24sec vs 156sec Άνοιγμα δύο μεγάλων (58MB) docx αρχείων με πίνακες, γραφικά κτλ. και στη συνέχεια σώσιμο αυτών σε μορφή doc. Ταυτόχρονα αναπαράγεται ένα υπερ-υψηλής ανάλυσης M2TS αρχείο με 90mbps bitrate το οποίο είναι αποθηκευμένο φυσικά στον προς δοκιμή δίσκο. Α, ολα κι ολα, οταν εγω βλεπω bluray τσοντα απο τον SSD, θελω το office να ανοιγοκλεινει σε μισο λεπτο οχι σε δυομιση... :D :D :D :D Eχω λιωσει λεμε με αυτα τα real life scenarios θα τα παιξει και ο Alpha στις οικογενειακες ιστοριες? ROFLLLLLLLLLLLL
Δεινόσαυρος Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Καλά τα λες ΑΛΛΑ αν θέλεις να το πάμε έτσι πες και τι pc έχεις. Γιατί αν έχεις κανα τούμπανο είσαι και συ θύμα της μόδας. Όλες οι δουλείες γίνονται και μ εναν διπύρηνο Ε2200, 2GB RAM και windows xp. Oι υπόλοιπες διαφορές μ έναν i5 2500K πχ. με 8gb ram είναι οι "γελοίες" διαφορές που έχουν και οι hdd με τους ssd. Aν λοιπόν υποστηρίζεις ένα ιδεολόγημα, πήγαινέ το μέχρι τέλους. ΥΓ. Τώρα που το ξαναδιαβάζω το ποστ σου, λέω να βγάλω τον P4 με τον IDE 80αρη δίσκο από το ντουλάπι. Καλά δεν ήμασταν με τις καλωδιοταίνίες? Σιγά τις διαφορές στο κάτω κάτω.
sattack Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 εγω φιλε μου εχω CF 2*6970 και 3 οθονες eyefinity γιατι μου αρεσει να παιζω/χαζευω τα παιχνιδια με ανθρωπινο οπτικο πεδιο. Αυτο δεν σημαινει οτι θα πω στον αλλον δωσε 600+ Ευρω και παρε τα ιδια, αν δεν εχει την ιδια αναγκη. οποιος εχει μερικα ΤΒ σε αποθηκευτικο χωρο, ελευθερες θεσεις sata3 και λεφτα για ξοδεμα, ας παρει και εναν SSD. Απο εκει μεχρι να λες εσυ και οι υπολοιποι οτι καθε σημερινο PC εχει αναγκη εναν SSD, και ο SSD ειναι το 1ο πραγμα που μας λειπει... η διαφορα ειναι χαοτικη, και τα επιχειρηματα που θα βρειτε για να υποστηριξετε μια τετοια θεση ειναι τοσο γελοια οσο και τα παραπανω που εχω quote-αρει
Δεινόσαυρος Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Απο εκει μεχρι να λες εσυ και οι υπολοιποι οτι καθε σημερινο PC εχει αναγκη εναν SSD, και ο SSD ειναι το 1ο πραγμα που μας λειπει... Ερώτηση: Τα τελευταία χρόνια, είναι οι σκληροί δίσκοι το πιο αργό υποσύστημα του υπολογιστή? Αν ναι, οτιδήποτε μειώνει έως εξαλείφει αυτό το χάσμα είναι ευπρόσδεκτο ή όχι? Κανένας δεν χρειάζεται 2 και 3 terra. Εκτός αν πρόκειται να ανοίξει βιντεο κλαμπ.
sattack Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 σε αυτο το thread η ερωτηση ηταν: "Μα με τα ίδια λεφτά παίρνω έναν 750 GB γιατί να πάω στον 60αρι? Για να έχω λίγο πιο γρήγορη εκκίνηση?" Μεχρι να μπορεσεις να του απαντησεις: μα γιατι στα ιδια λεφτα και ο SSD 750αρης ειναι τωρα (ή εστω 500αρης), αστο καλυτερα, μη λες τιποτα, γιατι τα REAL LIFE SCENARIOS σαν και τα παραπανω θα φανε την καζουρα που τους αξιζει.
Thanos1972 Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 καλα, πως τολμας και πας κοντρα στη μοδα? μιλαμε για τεραστιο θρασσος, ειμαι σιγουρος οτι ουτε iphone εχεις, ουτε ipad. τς τς τς ... Εγω που δεν εχω ουτε iphone ουτε ipad αλλα εχω ssd και απο αυτοκινητο ενα που ειναι 40 χρονων πως με χαρακτηριζεις?ειμαι μοδατος?
grouspen Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 Δημοσ. 7 Απριλίου 2012 το θέμα με τους ssd δεν είναι μόνο το πόσο γρήγορα θα μπουτάρει ένα σύστημα . αλλά οτι με έναν ssd ανταποκρίνεται πολυ πιο άμεσα ένα σύστημα από ότι με έναν μηχανικό σκληρό σε όλες τις εφαρμογές. για κάποιους αξίζει η διαφορά τιμής,απόδοσης/ταχύτητας εις βάρος των αρκετών παραπάνω gb που θα μπορούσαν να έχουν με έναν μηχανικό , για κάποιους όχι. γούστα είναι αυτά ...
sattack Δημοσ. 8 Απριλίου 2012 Δημοσ. 8 Απριλίου 2012 Εγω που δεν εχω ουτε iphone ουτε ipad αλλα εχω ssd και απο αυτοκινητο ενα που ειναι 40 χρονων πως με χαρακτηριζεις?ειμαι μοδατος? προς το παρον εισαι εκτος θεματος Αγορά σκληρού 1 ΤΒ τώρα που μειώθηκαν λίγο οι τιμές. Είδα στο skroutz ότι έπεσαν οι τιμές των σκληρών και οι εσωτερικοί 1 ΤΒ 3,5' έχουν περιπου 100 ευρώ. Το θέμα είναι ότι συσσωρευονται πολλά μοντέλα στην ίδια τιμή και δεν ξέρω ποιο να επιλέξω. Καμιά βοήθεια? Μα με τα ίδια λεφτά παίρνω έναν 750 GB γιατί να πάω στον 60αρι? Για να έχω λίγο πιο γρήγορη εκκίνηση? εδω γινεσαι και θυμα και και θυτης: Αφου τον θελεις μονο για το λειτουργικο ρε συ.ο ssd ειναι οτι πρεπει για εσενα.ριξε μια ματια σε αυτον OCZ 60GB Agility III AGT3-25SAT3-60G ΤΙΜΗ 77.65 € λογω τιμης και κρατα τον εξωτερικο που εχεις για αποθηκη μεχρι να πεσουν οι τιμες. ναι, δεν εχουμε παντελονι να φορεσουμε, τα μεταξωτα βρακια μας ελειπαν... Να μεινει με μοναδικο ελευθερο χωρο δισκου εναν εξωτερικο δισκο? usb2? το ελεος...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα