dimigar Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Εχω έναν προβληματικό δισκο εξωτερικό WD κι έχει ακόμα εγγύηση. Πως και που τον δίνω για αντικατάσταση; Τον πήρα από τον Κωτσόβολο τον Οκτώβριο τότε με την απίστευτη προσφορά (νάναι καλά το insomnia)
KoKoPsOpSaRoS Δημοσ. 9 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2012 χαχα αδερφε στην ιδια κατασταση με εμενα εισαι κοτσοβολο? τρεχα γυρευε..ειχα αγορασει και εγω εναν εξωτερικο western και μου εκανε κουφα..πηγα στον κοτσοβολο με την εγγυηση και μου ειπανε να στειλω fax στην wd και κατι τετοιες μ****ιες...τι ακριβως γινεται με τον σκληρο σου? και ποιο ακριβως μοντελο ειναι?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Μαρτίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 9 Μαρτίου 2012 στον Κωτσόβολο κανονικά και εκείνος κόβει το λαιμό του να στον αλλάξει...
mchls Δημοσ. 9 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2012 στον Κωτσόβολο κανονικά και εκείνος κόβει το λαιμό του να στον αλλάξει... ...στο Πλαισιο, για παραδειγμα, θα σου πασαρουν πιστωτικο με τρομερες λεκτικες και ψυχολογικες πιεσεις ! ! ! Μαλλον θα κανουν το ιδιο και στον Κωτσο!
dimigar Δημοσ. 10 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2012 τι ακριβως γινεται με τον σκληρο σου? και ποιο ακριβως μοντελο ειναι? Πριν από ένα μήνα ξαφνικά εμφανίστηκε με popup το μήνυμα :Η καθυστερημένη εγγραφή απέτυχε : Τα Windows δεν ήταν δυνατό να αποθηκεύσουν όλα τα δεδομένα για το αρχείο "G:\$Mft". Τα δεδομένα χάθηκαν. Αυτό το σφάλμα μπορεί να προκληθεί από μια αποτυχία του υλικού του υπολογιστή ή της σύνδεσης δικτύου. Προσπαθήστε να αποθηκεύσετε αυτό το αρχείο σε άλλη θέση... Προσπάθησα να τον τσεκάρω και να του κάνω φορμάτ αλλά τίποτα. Έτσι τον άφησα στο συρτάρι. Χθές τον θυμήθηκα και έκανα την ερώτηση στο φόρουμ. Σήμερα όμως ώ του θαύματος που τον δοκίμασα ήρθε στα συγκαλά του. Όλα τα αρχεία εμφανίστηκαν σαν να μην είχε συμβεί τίποτα! Τι να πώ... Ας ελπίσουμε οτι δεν θα ξαναπαρουσιάσει αυτό το πρόβλημα. Ευχαριστώ πάντως για την ανταπόκρισή σας ΥΓ Ο δίσκος είναι ο WD Elements 1TB.
KoKoPsOpSaRoS Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 thresh..εχω ακριβως τον ιδιο εξωτερικο αλλα σε 320gb..και μου εκανε τα δικα του..και τι εφταιγε? ο μετατροπεας που τον κανει εξωτερικο..αγορασα ενα εξωτερικο case και ολα οκ..ειχα παει στον κωτσοβολο γιατι απο εκει τον ειχα παρει και ελεγαν μα δεν γινεται κτλ κτλ κτλ..ελεγαν να στειλω κατι χαρτια στην εταιρεια και τετοιες π... και ρωτησα εναν γνωστο μου και μου ειπε οτι μεσα σε μια εβδομαδα απο τοτε που τον αγορασες ειναι υποχρεομενος να στον αντικαταστασει εκεινη την ωρα..αλλα ειχανε περασει η μερες...το παλικαρι δεν θα βγαλει ακρη με εκεινους..
dimigar Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2012 Πάντως σήμερα δούλευε χωρίς πρόβλημα όλη τη μέρα. Ίδωμεν..
greekparot Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Κατέβασε και το προγράμμα της wd και τσεκαρε τον δίσκο σου αν βγάζει error. Αν ναι πάρε ότι έχεις μέσα backup & στειλτον για αντικατάσταση γιατι διαφορετικά μια μέρα θα σαφησει τελείως κ´ θα χάσεις ότι έχεις μέσα + ότι θα έχει λήξει κ´ η εγγύηση! Sent from my iPhone using Insomnia
dimigar Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Κατέβασε και το προγράμμα της wd και τσεκαρε τον δίσκο σου αν βγάζει error. Αν ναι πάρε ότι έχεις μέσα backup & στειλτον για αντικατάσταση γιατι διαφορετικά μια μέρα θα σαφησει τελείως κ´ θα χάσεις ότι έχεις μέσα + ότι θα έχει λήξει κ´ η εγγύηση! Sent from my iPhone using Insomnia Έχεις δίκαιο. Αυτό θα κάνω..
dimigar Δημοσ. 16 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2012 Τελικά ο δίσκος έχει 300+ bad sectors, άρα πάει για αντικατάσταση... Τον στέλνω στη Γερμανία; Πόσο είναι το κόστος με τα ΕΛΤΑ;
washcloud Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 thresh..εχω ακριβως τον ιδιο εξωτερικο αλλα σε 320gb..και μου εκανε τα δικα του..και τι εφταιγε? ο μετατροπεας που τον κανει εξωτερικο..αγορασα ενα εξωτερικο case και ολα οκ..ειχα παει στον κωτσοβολο γιατι απο εκει τον ειχα παρει και ελεγαν μα δεν γινεται κτλ κτλ κτλ..ελεγαν να στειλω κατι χαρτια στην εταιρεια και τετοιες π... και ρωτησα εναν γνωστο μου και μου ειπε οτι μεσα σε μια εβδομαδα απο τοτε που τον αγορασες ειναι υποχρεομενος να στον αντικαταστασει εκεινη την ωρα..αλλα ειχανε περασει η μερες...το παλικαρι δεν θα βγαλει ακρη με εκεινους.. ...σόρι αδερφέ - αλλά τί ειν' αυτά που του προτείνεις του παληκαριού; Από αυτά που γράφεις, σε πιάσαν' κώτσο στον Κωτσό. Αυτό του λες να μιμηθεί...; Τελικά ο δίσκος έχει 300+ bad sectors, άρα πάει για αντικατάσταση... Τον στέλνω στη Γερμανία; Πόσο είναι το κόστος με τα ΕΛΤΑ; Dimigar, η κατάσταση έχει ως εξής : Θα κατεβάσεις το Data Lifeguard Tool από το site τους, με το οποίο θα τσεκάρεις τον δίσκο για ν' αποφανθεί, ανεξαρτήτως του αριθμού bad sectors, εάν ο δίσκος είναι επισήμως αποδεκτός για αντικατάσταση. Από 'κει και πέρα, και ΕΙΔΙΚΑ όταν μιλάμε για εξωτερικό, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα τον δεχτούν στην WD. Γι' αυτό και πρέπει να μπεις στο site της και να τσεκάρεις εάν η εγγύηση καλύπτεται και απ' ευθείας από αυτούς : http://support.wdc.c...end.asp?lang=en Επίσης να διαβάσεις σελίδες όπως αυτή http://support.wdc.c...provedpackaging κι αυτή http://support.wdc.c...sp?lang=en#pcba για να μη βρεθείς προ εκπλήξεως του τυχόν να σου τον ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ όπως είναι, με εξήγηση ότι είτε δεν ήταν στην κατάσταση που ορίζουν, είτε ότι έκανες κάτι "στραβό" με τη συσκευασία του. Γενικά μη βιάζεσαι "να τον στείλεις και να σου έρθει άλλος". Μελέτα το, για να ξέρεις τί κάνεις, ώστε να το κάνεις σωστά. Κατά τ' άλλα, σύμφωνα με τον κατάλογο των ΕΛΤΑ http://www.elta.gr/pdf/pricelist.PDF, συστημένο (+2.5€) (για τη δική σου "σιγουριά", όσο κι αν αυτό είναι σχετικό), επιστολικού ταχυδρομείου, προς χώρα ΕΕ, "ακανόνιστου σχήματος" (πακετάκι μεγέθους μικρού κουτιού παπουτσιών) που θα σου βγει γύρω στο κιλό υποθέτω, με Α' προτεραιότητα, μεταφράζεται σε περίπου ένα 13άρι. Αν λοιπόν ο δίσκος είναι επισήμως (από το διαγνωστικό) προς αντικατάσταση, και η WD δέχεται την εγγύησή σου, και τα 13 δεν σου φαίνονται πολλά, τότε προχώρα αφού κάνεις σωστή συσκευασία, μιας και ο χρόνος που θα κάνει για να σου έρθει άλλος (πιθανώς refurbished και με εγγύηση το υπόλοιπο αυτής που έχεις τώρα), θα είναι το πολύ 2 βδομάδες (αν κάτι δεν πάει στραβά). Αν πάλι ούτε θες να χάσεις τα 13, ούτε θες να περάσει του Κουτσόβλαχου, πας στο μαγαζί του, και τους λες "ο δίσκος είναι για αντικατάσταση όπως λέει το διαγνωστικό της WD - αλλάχτε τον", καθώς από τη στιγμή που τον αγόρασες από αυτούς, η υποχρέωση να στον αντικαταστήσουν είναι όλη δικιά τους. Αν τυχόν παν να σου πουν κα'να παραμύθι, να τους κόψεις τη φόρα, τονίζοντας πως είναι δικαίωμά σου και κυρίως υποχρέωσή τους. Αν συνεχίσουν, απειλείς με καταγγελίες (ΙΝΚΑ και όπου βρεις). Αν πάλι δε σου πουν παραμύθι, αλλά κοιτάξουν να σε "ρίξουν" με το "πάρτε κάτι άλλο γιατί δίσκο δεν έχουμε" (ή να σου δώσουν πίσω λεφτά -που δεν παίζει, αλλά λέμε- τα οποία πιθανότατα θα είναι λιγότερα από όσο κάνει ένας δίσκος σήμερα), τότε τους ζητάς ν' αναλάβουν ΑΥΤΟΙ το RMA. Επίσης μέσα στα δικαιώματα σου (και στις υποχρεώσεις τους). ...Το κακό βέβαια είναι ότι αν το αναλάβουν αυτοί, ίσως να κάνεις και κα'να μήνα με δίμηνο να δεις δίσκο... Οπότε επιλέγεις τί σε βολεύει απ' τις δύο περιπτώσεις.
dimigar Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Σ΄ευχαριστώ washcloud αυτό θα κάνω. Νάσαι καλά..
KoKoPsOpSaRoS Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 washcloud ηρεμησε με πηρες απτα μουτρα...στο παλικαρι ειπα τι επαθα και στην τελικη τι εκανα (αλλα θα μου πεις και τι μας το λες) ...δεν του ειπα να κανει οτι εκανα και εγω προς θεου...με πιασανε κωτσο οπως ειπες και εσυ...γιατι ειναι αχρηστοι μεχρι αηδιας...καλος μ***** ειμαι και εγω..επρεπε να φανε καταγγελια.
washcloud Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Ε! Ω! ...όχι σε πήρα κι απ' τα μούτρα....Τί ειν' αυτά που του λες, έγραψα. Ηρεμότατα μάλιστα. (...κι όταν γράφεις "δεν θα βγάλει άκρη", δεν ισοδυναμεί με το να τον αποτρέπεις από το να παλαίψει με τους κωτσοβολοκροκόδειλους...; )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα