poulinos Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2012 για καποιο λαπτοπ μπερδευε με την Ip.μπορει το Laptop να πηγαινε να βγει απο το ρουτερ αντι το Tp link και να επαιζε λογω καλυτερου σηματος.anyway.αφου το εφτιαξες ολα καλα.ναι δεν μπορεις να εχεις τις ιδιες Ip ουτε να ειναι σε διαφορετικο δικτυο.θελει στο ιδιο δικτυο απλα να ειναι διαφορετικες οπως το εκανες.
posidoni Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Γεια σας και απο μενα.Εχω παρει 2 tp-link wa801nd και εχω και ενα ρουτερ thomson 585 v8.Θελω να συνδεσω το ρουτερ που εχω στο ισογειο με το ενα tp-link στον 1 οροφο και με το αλλο στον 2 οροφο.Απο οτι καταλαβα θα τα βαλω ως universal repeater.Την συνδεση του μοντεμ με το πρωτο repeater την καταλαβα.Αλλα μετα τι κανουμε; Πως θα συνδεσω το δευτερο repeater με το πρωτο ωστε να δινει και σημα και στον δευτερο οροφο;
poulinos Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 οτι κανεις με το πρωτο tp link με το thomson το ιδιο θα κανεις και με το δευτερο tp link αλλα αντι για το Thomson θα το κανεις με το δευτερο. οποτε για μενα βηματα. α.κανε firmware update και στα 2 tp link β.αν το thomson ειναι192.168.1.254 τοτε το πρωτο Tp link θα το βαλεις 192.168.1.253 και το δευτερο 192.168.1.252. και τα 2 tp link θα εχουν σαν gateway το thomson.ναι και το δευτερο tp link θα εχει το Thomson.θα βαλεις πχ καναλι 1 καρφωτα διοτι το Thomson ειναι στο automatic και το ιδιο θα κανεις και στα 2 tp link.το πρωτο tp link θα δει το thomson και το δευτερο tp link θα δει το πρωτο.προσεχε οταν θα τα κανεις pairing επειδη ολα θα εχουν το ιδιο ονομα δικτυου.απο τις mac address Μπορεις να ξεχωρισεις ποιο ειναι ποιο.η αν τα εχεις λιγο μακρια θα δεις απο την ενταση του σηματος.μπες μεσα στα ρουτερκαι δες την Mac address του καθενος.στο thomson θα την δεις απο το home network και μετα κλικ στο wlan:thomson.... και οτι γραφει.
mpompo13 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2012 Καλησπέρα και από εμένα, πήρα το ίδιο μηχανάκι (tp link 802nd) για επέκταση δικτύου αλλά με έχει σπάσει τα νέυρα και δεν δουλεύει. Εν συντομία για να το σετάρω ακολούθησα αυτά: Ξεκινάω και αλλάζω την ip του AP για να μην είναι ιδια με του ρουτερ (192,168,1,254) και βαζω την 192.168.1.253 . Στην συνεχεια στην καρτέλα wireless επιλέγω είτε client ή universal repeater (έχω δοκιμάσει και με τα δύο) και μετά στο survey βρίσκω το δίκτυο μου. Μετά από reboot πάω στο wireless/security και ορίζω wpa/wpa2 και βάζω τον κωδικό. Θεωρητικά θα έπρεπε να δουλεύει αλλά δεν δουλεύει καθόλου. Έχω καταφέρει μόνο σε λειτουργία universal repeater να δουλέψει για κάνα-2 μέρες αλλά μετά τίποτα. Σταματά να συνδέεται στο ιντερνετ παρότι συνδέεται στο ρούτερ το AP. Τα windows στο diagnose μου λένε ότι "there is not a valid ip configuration". Έχω σκάσει διότι αν αλλάξω και βάλω καρφωτή στατική ip στο λάπτοπ (πχ 192,168,1,100) τότε παρότι δεν έχω ίντερνετ άμα πάω start->run->cmd και στην συνέχεια κάνω ping στα 192.168.1.253(AP) /192.168.1.254(router) παίρνω response!..Μάλιστα μέσω web browser έχω πρόσβαση στις ρυθμίσεις και των 2! Tο DHCP είναι off στο AP οφείλω να ενημερώσω. Στο ρουτερ ενός φίλου μου που το πήγα το AP δούλεψε και σαν client και σαν univ. repeater. Αντίθετα στο δικό μου έχει δουλέψει 1-2 φορές (και αυτό για λίγες ώρες) μόνο ως univ. repeater. Το ρούτερ μου είναι ένα ZTE ZXV10 που δίνει η wind.... Έχει κανείς καμιά ιδέα τι παίζει;..ασυμβατότητα με το ρούτερ ίσως;;...μήπως έπεσα σε χαλασμένο κομμάτι και πρέπει να το πάω πίσω;; ΥΓ:δοκίμασα όλα τα πάνω και χωρίς security δλδ χωρίς κωδικό και δεν άλλαξε κάτι....
poulinos Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2012 801nd οχι 802Nd.στην καρτελλα θα βαλεις Universal repeater αμα θες να παρεις ασυρματα και να δωσεις ασυρματα και client αν θες να παρεις με καλωδιο αλλα να επικοινωνει ασυρματα με τον adsl router. επισης πριν κανεις οτιδηποτε κανε firmware update στο tp linK για να εισαι Up to date. ολα τα αλλα βλεπω τα εχεις δοκιμασει.μπορει να ειναι και καποιο κολλημα πραγματι με τοadsl router.αν θες κανε μια δοκιμη.αλλαξε dns και δοκιμασε στο Universal repeater η στο pc εφοσον λες οτι δεν χανεις την συνδεση να βαλεις dns google πχ 8.8.8.8. μηπως για καποιο λογο δεν κανει Resolve.Η αν θες οταν κολλησει και δεν εχεις ιντερνετ κανε ping 192.168.1.254 ping 192.168.1.253 ping 194.219.227.2 ping www.insomnia.gr και δες ποια απαντανε.
doulou1984 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Έχω το wa801nd για να το χρησιμοποιήσω σαν access point. Κάνω τη διαδικασία σύμφωνα με το manual και ενώ το laptop (vista) μπαίνει κανονικά στο internet τα κινητά (iPhone) συνδέονται στο δίκτυο αλλά δε μπαίνουν στο internet. Δεν είμαι πολύ σχετικός με τα δίκτυα. Μήπως παίζει λόγο οι διευθύνσεις ip που αναφέρουν παραπάνω οι προηγούμενοι? Sorry παιδιά για την ασχετοσύνη...
kemosabe Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Απενεργοποίησε το dhcp και δοκίμασε πάλι.
poulinos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2012 Απενεργοποίησε το dhcp και δοκίμασε πάλι. Έχω το wa801nd για να το χρησιμοποιήσω σαν access point. Κάνω τη διαδικασία σύμφωνα με το manual και ενώ το laptop (vista) μπαίνει κανονικά στο internet τα κινητά (iPhone) συνδέονται στο δίκτυο αλλά δε μπαίνουν στο internet. Δεν είμαι πολύ σχετικός με τα δίκτυα. Μήπως παίζει λόγο οι διευθύνσεις ip που αναφέρουν παραπάνω οι προηγούμενοι? Sorry παιδιά για την ασχετοσύνη... α.θα πρεπει να εχουν διαφορετικες ip αυτα τα 2.επισης κανε Ipconfig στα pc Οταν εχουν ιντερνετ χωρις το 801nd και μετα κανε Ipconfig αφου το εχεις βαλει πανω γιανα δουμε τι γινεται.για τον dhcp αν ειναι μονο σαν acccess point τοτε ναι δενχρειαζεται.αν ομως δουλευει και σαν ρουτερ τοτε ο dhcp θα ειναι ανοιχτος για να παιξουν τα pc.επισης ασχετο με ολα αυτα αλλα κανε firmware update στο 801nd γενικοτερα. επισης οτανδεν μπαινει στο ιντερνετ πηγαινε σε command prompt και γραψε ping 194.219.227.2 και δες τι βγαζει.μετα δοκιμασε ping www.insomnia.gr και πες μας παλι τι βγαζει.να δουμε μηπως ειναι θεμα dns.
Veltiwths Δημοσ. 1 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2013 Καλησπερα παιδια,εχω αγορασει το συγκεκριμενο μηχανημα και θελω να το συνδεσω ασυρματα με το router και να μου δινει ιντερνετ ασυρματα σε καποιον αλλο οροφο!Δηλαδη εχω το router στον 6ο και στον 4ο δεν εχω καλο σημα και θελω να βαλω την συσκευη καπου ενδιαμεσα να λαμβανει ασυρματα και να στελνει ασυρματα!Προσπαθω να βγαλω ακρη και δεν μπορω εχει κανεις καμια ιδεα για το σεταρισμα?
poulinos Δημοσ. 1 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2013 α.firmware update Πρωτα. β.παρομοια Ip με το ρουτερ.αν το ρουτερ ειναι 192.168.1.1 τοτε αυτο βαλτο 192.168.1.254 γ.το βαζεις Universal repeater και κανεις site survey για να βρεις το δικτυο.βαζεις και τα κλειδια για το δικτυο και εισαι ετοιμος.
Veltiwths Δημοσ. 2 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2013 Done σε ολα!Το μονο που γινεται και με εκνευριζει ειναι οτι ενω στην αρχη συνδεεται ασυρματα το laptop με το 801nd μετα απο λιγο εξαφανιζεται και οταν συνδεεται κανονικα ενω το βλεπει στο δικτυο δεν εχει internet!Εχει σημασια που ειναι σε vista?Ευχαριστω για την απαντηση.
poulinos Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2013 δες για firmware update γιατι εχουν αναφερθει διαφορα.επισης δεν θυμαμαι αν σε αφηνει αλλα βαλε και στο repeater αλλα και στο adsl router το ιδιο καναλι καρφωτα. επισης και για το adslrouter αν βρεις firmware update καντο.
pita_kontosouvli Δημοσ. 25 Απριλίου 2018 Δημοσ. 25 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 χρόνια μετά, ανοίγω το τοπικ! Στο δια ταύτα. Σπίτι, σε 5ο όροφο, έχει VDSL ΟΤΕ (φανταζομαι το ΖΤΕ ρουτερ δινουν ακομα; ) έχουν περάσει από την πίσω πλευρά 30μετρο καλώδιο ethernet που καταλήγει στο ισόγειο - εκει θελουν να έχει ιντερνετ ασύρματα. Λέω να πάρω το https://www.skroutz.gr/s/9586663/TP-LINK-TL-WA801ND-v3.html Για να μην το ψάχνω και πολύ, μιας και είναι αγγαροδουλειά - τα παρακάτω βήματα είναι σωστά; (σύνδεση router με ethernet στο Access point για να έχουμε ασυρματο ιντερνετ στο ισόγειο) 1) παίρνω access point, το συνδεω επιτόπου στο λαπτοπ μου με καλώδιο. Μπαίνω 192.168.0.254 που είναι το AP. User: admin , pass: admin 2) επιλογή Quick start - βάζω κωδικό και όνομα που θέλω να έχει το AP. 3) αλλάζω την dhcp σε static και δίνω διαφορετική διεύθυνση από εκείνη του ρούτερ. Οκ μέχρι εδώ. Ξέχασα κάτι; Μετά το router δίνει αυτόματα δίκτυο στo access point (μεσω καλωδιου) - (και εκεινο με την σειρα του μεσω wifi ) ή θέλει και κάποια άλλη ρυθμιση; Thanks Επεξ/σία 25 Απριλίου 2018 από pita_kontosouvli
poulinos Δημοσ. 25 Απριλίου 2018 Δημοσ. 25 Απριλίου 2018 12 hours ago, pita_kontosouvli said: 5 χρόνια μετά, ανοίγω το τοπικ! Στο δια ταύτα. Σπίτι, σε 5ο όροφο, έχει VDSL ΟΤΕ (φανταζομαι το ΖΤΕ ρουτερ δινουν ακομα; ) έχουν περάσει από την πίσω πλευρά 30μετρο καλώδιο ethernet που καταλήγει στο ισόγειο - εκει θελουν να έχει ιντερνετ ασύρματα. Λέω να πάρω το https://www.skroutz.gr/s/9586663/TP-LINK-TL-WA801ND-v3.html Για να μην το ψάχνω και πολύ, μιας και είναι αγγαροδουλειά - τα παρακάτω βήματα είναι σωστά; (σύνδεση router με ethernet στο Access point για να έχουμε ασυρματο ιντερνετ στο ισόγειο) 1) παίρνω access point, το συνδεω επιτόπου στο λαπτοπ μου με καλώδιο. Μπαίνω 192.168.0.254 που είναι το AP. User: admin , pass: admin 2) επιλογή Quick start - βάζω κωδικό και όνομα που θέλω να έχει το AP. 3) αλλάζω την dhcp σε static και δίνω διαφορετική διεύθυνση από εκείνη του ρούτερ. Οκ μέχρι εδώ. Ξέχασα κάτι; Μετά το router δίνει αυτόματα δίκτυο στo access point (μεσω καλωδιου) - (και εκεινο με την σειρα του μεσω wifi ) ή θέλει και κάποια άλλη ρυθμιση; Thanks speedport 2i entry Δινουν.ολα τα βηματα σωστα απλα . α.καντο firmware update.β.αν το ρουτερ σου ειναι 192.168.1.254 τοτε στο access point θα πρεπει να δωσεις Ip στο ιδιο δικτυο πχ 192.168.1.253 και να ειναι εκτος ευρους dhcp του speedport. 5 καναλια διαφορα τουλαχιστον το ενα Wifi με το αλλο. αν εχεις καποιο παλιο adsl router μπορεις να το κανεις access point.επισης αν δωσεις Static ip μετα οταν ξαναπεις μεσα πηγαινε στην καρτελλα για την Lan ip και τυπικα βαλε Gateway την ip του speedport διοτι λογικα θα ειναι 0.0.0.0.κλεινεις τον dhcp απο το tp link. 1
pita_kontosouvli Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Πήρα στα χέρια μου το AP. Ξεκινάμε. Firmware δεν χρειαζόταν , το τελευταίο φοράει. Ξεκινάω σεταπ, βλεπω ip του ρουτερ 192.168.1.1 . Ορίζω λοιπον την 192.168.1.60 για το AP. Απο εκει και επειτα. μπαινει στο AP, δουλευει νορμαλ σε ενα λαπτοπ. μπαινω μετα στο υπαρχον δικτυο επιτοπου, και οχι μεσω Access point. Δεν μπαινει, θαυμαστικό. Δοκιμαζω απο αλλο λαπτοπ, δουλευει κανονικά. κανω επανεκκινηση το λαπτοπ, δεν μπαινει ουτε σε AP ουτε στο δικτυο μου. Το κινητο μου ξαφνικα δεν μπαινει ουτε στο δικτυο μου, ουτε στο AP. απο άλλο κινητο, μπαινω και στα δυο (Αp και δικο μου δικτυο). Μπηκε ο σατανας μεσα του; Δοκιμασα με αλλες καρφωτες ip, τα ιδια. Δοκιμασα smart ip dhcp -δουλευει αψογα σε ολα τα μηχανηματα. τι ακριβως ομως κανω λαθος οταν δινω στατική; Και κατά πόσο είναι ασφαλής η smart ip για να το αφησω εκει πέρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα