Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει?έχω το ίδιο πρόβλημα με τον akoulakis. κάνω αυτά τα βήματα που λέει ότι το Tp-link το βάζει να είναι client. αλλά δεν μπαίνει.ευχαριστώ

Δημοσ.

Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει?έχω το ίδιο πρόβλημα με τον akoulakis. κάνω αυτά τα βήματα που λέει ότι το Tp-link το βάζει να είναι client. αλλά δεν μπαίνει.ευχαριστώ

τι θες να κανεις?να παιρνει ασυρματα να δινει με καλωδιο?να παιρνει με καλωδιο να δινει ασυρματα?να παιρνει ασυρματα να δινει ασυρματα??

Δημοσ.

συγνώμη που δεν ήμουν αναλυτική.έχω connx (Thomson Gateway 585) και το tp-link w801nd.θέλω να συνδέσω ασύρματα το connx με το tp-link. και το tp-link να το συνδέσω με ethernet στο inverter του φωτοβολταικού για να στέλνει τις μετρήσεις.

έκανα τις ρυθμίσεις που έκανε και ο akoulakis:

192.168.1.5 η ip του conxx

192.168.1.254 η ip του tp-link

1) Συνδέω το TP-LINK μέσω ethernet με το pc.

2) Πάω Κέντρο Δικτύου - Τοπική Σύνδεση - Internet Protocol Version 4 - Iδιότητες.

3) Αλλάζω από αυτόματο σε ''Χρήση της επιλεγμένης διεύθυνσης'' και βάζω IP 192.168.1.100 . Αντίστοιχα δεν ξέρω τι διεύθυνση να βάλω στην επιλεγμένη διεύθυνση DNS η οποία μένει άδεια και δεν ξέρω καν τι είναι. Πατάω ΟΚ και Κλείσιμο και υποτίθεται οτι η κάρτα δικτύου θα επανασυνδεθεί για να λειτουργήσει με τις νέες ρυθμίσεις.

4) Ανοίγω browser και βάζω διεύθυνση 192.168.1.254 για να μου βγάλει το μενού του TP-LINK.

Πάω ''Wireless settings'' και στο Operation Mode βάζω ''CLIENT''.

Επιλέγω ''Greece'' και πατάω Survey για να ψάξει και να βρεί το conx router μου.Το βρίσκω και το επιλέγω για να κάνει σύνδεση. Γυρνάει στην προηγούμενη οθόνη και είναι συμπληρωμένο το ''MAC of AP''. Κάνω Save και restart.

5) Πάω στο υπομενού ''Wireless Security'' και επιλέγω ασφάλεια WPA καθώς τέτοια έχει το conx router μου συμπληρώνοντας και τον αντίστοιχο κωδικό του conx router. Πατάω Save και Restart.

6) Πάω στο μενού ''Network'' και ελέγχω αν η επιλογή είναι ''Static IP''. Ύστερα πάω στο IP address και από 192.168.1.254 που είναι η default IP του TP-LINK, την αλλάζω σε 192.168.1.253. Το λένε και οι οδηγίες ότι δεν πρέπει να είναι ίδια αν και δεν ξέρω τον λόγο. Πατάω Save και Restart.

Δημοσ.

α.η ip του tp link δεν πρεπει να ειναι ιδια με του connex.

οποτε μπορεις να την αφησεις 192.168.1.254 που την ειχες.

β.σωστα τα κανεις.απλα ξαναπηγαινε στο Tcp ip και βαλτα στο αυτοματο.θα πρεπει να παρει κανονικα ip το pc σου απο το connex router διαμεσω του tp link.

με ipconfig απο παραθυρο command prompt μπορεις να δεις τη πηρε και να μας πεις.dns συνηθως βαζεις η την Ip του ρουτερ 192.168.1.5 η τους dns του Provider.

τωρα το conneχ δυσκολο να εχει 192.168.1.5.μηπως 1.5 εχει το Pc σου?χωρις το Tp link με Ipconfig τι παιρνεις?

β.αν δεν πετυχει τοτε

β1.κανε firmware update στο tp link αν εχει βγει πιο νεο.

β2.βγαλε τον κωδικο απο το connex βγαλε και την Ip απο το tp link και δες αν παιζει ετσι.αν παιζει κατι δεν καθεται καλα στο κλειδωμα οποτε δοκιμαζεις ειτε με wpa2 ειτε με wpa-tkip ή aes αναλογα τι επιλογες σου δινουν και τα 2.

Δημοσ.

αψογος/αψογη.εφοσον ειχες τελειωσει τις Ip κτλ η τα βαζεις ολα ολα καρφωτα και ip και gateway και dns κτλ η ολα αυτοματα.απλα στο καρφωτα πρεπει να ξερεις τι θα βαλεις σαν gateway.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα.

Προχθές είχα αγοράσει και εγώ το TL-WA801ND για να το χρησιμοποιείσω σαν repeater ώστε να επεκτήνω το υπάρχον ασύρματο δίκτυο (απο ασύρματο royter) μου στον επάνω όροφο. Αντιμετώπισα αρκετές δυσκολίες αλλά μετά απο προσπάθειες τα καταφερα. Σας παραθέτω απλά την διαδικασία που ίσως να βοηθήσει κάποιους χρηστες.

1) Πριν κάνουμε οτιδοίποτε πάμε start--control panel--Network and internet connections--Network Connection.

Παταμε δεξί κλίκ στο Local Area connections και πατάμε ιδιότητες.

Επιλέγουμε Internet Protocol(TCP/IP)απο τη λίστα.

Ξετσεκάρουμε την αυτόματη επιλογή και δινουμε ΙΡ address 192.168.1.100 kai 255.255.255.0

To DNS το αφήνουμε κενό (αυτόματο).

Τωρα είμαστε έτοιμοι να συνδέσουμε με το καλώδιο ethernet την συσκευή και να την ρυθμίσουμε.

2)Βαζουμε την συσκευή σε κοντινή απόσταση με το ασύρματο router μας.Την συνδέουμε με την θύρα ethernet με τον υπολογιστη μας και την βάζουμε στην μπρίζα. Σε αυτό το στάδιο δεν είμαστε συνδεμένοι online πουθενά.

3)Ανοίγουμε τον internet explorer και στην απάνω γραμμή διευθύνσεων πληκτρολογούμε αφού την καθαρίσουμε 192.168.1.254 και πατάμε enter. Δινουμe τους κωδικούς <<admin>> στην φόρμα εισαγωγής.

Θα μας βγάλει το γραφικό περιβάλλον ρύθμισης και ελέγχου της συσκευης.

4) Τώρα αρχίζει η ρύθμιση της συσκευής.

Πάμε στο wireless--wireless settings κει επιλεγουμε Repeater.

Πατάμε search και απο το παραθυρο με τα δίκτυα που θα βρεί επιλέγουμε και κάνουμε connect στο δικό μας.

Επιστρέφει ο οθόνη στην προηγούμενη καρτέλλα και δηλώνουμε greece στην επιλογή.

Πατάμε Save και κάνουμε reboot.

5)Πάμε στις επιλογές ασφαλειας wireless security και πατάμε τη δευτερη επιλογή -WRA/WRA2 και δίνουμε τον ίδιο κώδικό ασφαλέιας. Κανουμε save - reboot.

Εως εδώ οι ρυθμίσεις είναι γνωστές και αναφέρονται και στο εγχειρίδιο.

Το λεπτό σημείο είναι το παρακάτω.

6)Πάμε στις ρυθμίσεις DHCP επιλέγουμε να είναι disable και αλλάζουμε την δεύτερη ΙΡ end σε 192.168.1.254.Κάνουμε save--reboot.

7)Ξεσυνδέουμε και βγάζουμε απο την πρίζα την συσκευή.

πάμε στο σημείο που θέλουμε να επεκτέινουμε το δίκτυο μας και βάζουμε στην πρίζα την συσκευή σε μέρος που να έχει καλή λήψη απο το παλιό μας ασύρματο δίκτυο. Αφήνουμε 2 λεπτά την συσκευή και ελέγχουμε.Πρέπει να είναι εντάξη.

8)Γυρίζουμε στον υπολογιστή μας (δεν τον συνδέουμε πια με την συσκευή) και πάμε και κάνουμε ότι κάναμε στο βήμα --1)-

και ξαναγυρνάμε τις ρυθμίσεις στην αυτόματη επιλογή για να μπορούμε να συνδεόμαστε όπως πριν.

Αυτές οι ρυθμίσεις έγιναν απο windows XP.To ίδιο γίνετε και απο vista -7 (σελ.46 του φυλλαδίου.)

Αφορούν την ασύρματη επέκταση ενός δικτύου (με γνωστό κωδικό ασφαλέιας).

Αυτή η μέθοδος δεν είναι πανάκεια για όλα τα προβλήματα αλλά σε μένα δούλεψε 100%.

Δημοσ.

5)Πάμε στις επιλογές ασφαλειας wireless security και πατάμε τη δευτερη επιλογή -WRA/WRA2 και δίνουμε τον ίδιο κώδικό ασφαλέιας. Κανουμε save - reboot.

6)Πάμε στις ρυθμίσεις DHCP επιλέγουμε να είναι disable και αλλάζουμε την δεύτερη ΙΡ end σε 192.168.1.254.Κάνουμε save--reboot.

7)Ξεσυνδέουμε και βγάζουμε απο την πρίζα την συσκευή.

πάμε στο σημείο που θέλουμε να επεκτέινουμε το δίκτυο μας και βάζουμε στην πρίζα την συσκευή σε μέρος που να έχει καλή λήψη απο το παλιό μας ασύρματο δίκτυο. Αφήνουμε 2 λεπτά την συσκευή και ελέγχουμε.Πρέπει να είναι εντάξη.

να Κανω μερικες παρατηρησεις.

α.πριν κανει καποιος οτιδηποτε καλο ειναι να περασει το τελευταιο firmware.

5.wpa/wpa2 Oxi wra/wra2>επισης αν καποιος το εχει χωρις κωδικο δεν βαζει κατι ενω αν το εχει με wep διαλεγει αντιστοιχα wep.

6.σε Universal repeater ο dhcp θα ειναι κλειστος απο default.επισης διαλεγουμε Universal repeater οχι σκετο Repeater.

6.επισης αυτο που εγραψες με το 192.168.1.254 ειναι οταν το ρουτερ μας ειναι με Ip 192.168.1.x Οπου χ οτιδηποτε απο 1-253.αν το ρουτερ μας ειναι 192.168.0.1 τοτε θα πρεπει σαν πρωτη κινηση να δωσουμε στο wa801nd ip 192.168.0.254 μετα να την αλλαξουμε στο Pc μας για να ξαναμπουμε στο μενου και μετα να κανουμε τα υπολοιπα.

7.για να δει καποιος αν ειναι ενταξει κανει μια απλη δοκιμη.σε οποιο και απο τα 2 να συνδεθει.(ειτε adsl router ειτε tp link 801nd θα πρεπει να μπορει απο command prompt να κανει Ping και τις 2 Ip.

πχ Ping 192.168.1.254

και Ping 192.168.1.1 αν υποθεσουμε οτι ο ρουτερ μας ειναι 192.168.1.1

η Ip του tp link πρεπει να ειναι για πιο μεγαλη ευκολια στο ιδιο δικτυο με την ip του ρουτερ.οποτε firmware και Lan ip ειναι τα πρωτα βηματα.αν καποιος δεν θελει να αλλαξει την lan ip του tp link θα πρεπει να αλλαξει την Ip του ρουτερ πρωτα

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

καλησπέρα αγόρασα ενα TL-WA801ND το εγκατέστησα και το έβαλα να λειτουργεί σαν Universal Repeater, αλλά μου εμφανίζει το εξής πρόβλημα ενώ στο laptop μου (με win 7) έχω δίκτυο κανονικά το i-phone 4 της αδερφής μου ενώ συνδέεται με το δίκτυο (δείχνει δηλαδή την ένδειξη της έντασης του σήματος και επιπλέον στις ρυθμίσεις βρίσκει το δίκτυο μας) δεν μπορεί να μπει στο internet.

Αν έχει αντιμετωπίσει κάποιος κάτι παρόμοιο ας βοηθήσει γιατί δεν ξέρω τι παίζει με τα i phone.

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

ευχαριστώ για τη βοήθεια αλλά δεν βγήκε άκρη

1. αρχικά έκανα επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων δικτύου στο iphone αλλά μπααα

2. έκανα upgrade το firmware στην τελευταία version αλλά μπαα

3. έκανα σετάρισμα με disabled το κλείδωμα και δεν μπαίνει ούτε το laptop

4. έκανα και σετάρισμα με wep κλείδωμα και πάλι δεν έμπαινε και το laptop

αυτά από τις προσπάθειες που έκανα... αλλά μπααα

Δημοσ.

το ρουτερ σου τι ip εχει και το Tp link τι Ip εχει?ελπιζω να τα εχεις στο ιδιο δικτυο και στο Tp link ο dhcp θα πρεπει να ειναι κλειστος αμα θυμαμαι σωστα απο default.b.ελπιζω να μην εχει βαλει στο iphone η αδερφη σου τιποτα καρφωτες Ip η τιποτα καρφωτους dns και δεν μπαινει.σβησε τελειως το δικτυο και δοκιμασε.κατα τα αλλα οχι δεν θελει τιποτα εξτρα ρυθμισεις οσο ξερω.

Δημοσ.

ευχαριστώ πολύ φίλε poulinos τελικά τα κατάφερα και το συνέδεσα και το i phone!

το πρόβλημα ήταν στην ip του router και την ip του tp-link την οποία δεν την είχα αλλάξει δηλαδή είχα :

ip router : 192.168.10.254

ip tp link : 192.168.10.254

και άλλαξα την ip tp link ---> 192.168.10.253

αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το εξής :

γιατί πριν αλλάξω την ip του tp link έμπαινε το laptop (win 7) ενώ με το iphone έβρισκε δίκτυο αλλά δεν είχα πρόσβαση στο internet

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...