chris_ma Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Καλά εντάξει, ότι πείτε... Προχωράνε με βάση την κατάσταση της οικονομίας... Όχι ότι έχουνε κάτσει πάνω στον χαλκό και εφόσον κανείς στην αγορά δεν προσφέρει κάτι καλύτερο, γιατί να δώσουν χρήματα για επέκταση... και ότι αναβαθμίσεις γίνονται, αργά αργά, μην ξυπνήσουν τα μωρά... Καρτέλ λέγεται και δουλεύει με απλό τρόπο, όλοι δίνουν το ίδιο προϊόν με +- την ίδια τιμή. Και αν χάνουμε και μερικούς συνδρομητές σε κάτι δήμους Αθήνας και θεσ/νίκης, κάτι τρέχει στα γύφτικα. Για όσους τώρα μπαίνουν στο θέμα και μπορεί να είναι από άλλες πόλεις και να μην καταλαβαίνουν τι ακριβώς συμβαίνει, 2 εταιρίες μεγέθους μεγάλου εστιατορίου, σκάβουν δήμους Αθήνας και Θεσ/νίκης και περνάνε οπτική ίνα και δίνουν FFTH στον καταναλωτή. Αυτά με κεφάλαια τύπου πούλησα ένα ρετιρέ σε καλή περιοχή. Οι μεγάλοι (Cosmote,Forthnet,Wind,Vodafone,Cyta κτλ) δεν μπορούν να το κάνουν γιατί έχουμε οικονομική κρίση... Φυσικά το κόστος ανάπτυξης δικτύου της HCN είναι το 1/4 του διαφημιστικού budget της Forthnet, ή κάτι παρόμοιο, αλλά τεσπά. Εσείς να υποθέσω μελετήσατε οικονομικά στοιχεία, κάνατε την τεχνοοικονομική μελέτη και καταλήξατε στο συμπέρασμα ότι παραπάνω επενδύσεις δεν είναι βιώσιμες. ΟΚ πάσο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Super Moderators Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Με τα χρέη που έχει η Forthnet πάλι καλά να λένε που δεν έχει κλείσει ακόμα... Δεν μίλησα για βιώσιμες επενδύσεις αλλά για ρυθμούς επέκτασης του FTTC του OTE. Αυτή την "οικονομία" (και γραφειοκρατεία και αγοραστική δύναμη) έχουμε, με αντίστοιχους ρυθμούς θα επεκταθεί. Το να ζητάμε να ξοδέψει παραπάνω από όσα πρέπει μια ιδιωτική επιχείρηση επειδή "τα έχει" για να γίνουν πιο γρήγορα τα έργα και να ξεμπερδεύει πιο γρήγορα με την γραφειοκρατεία είναι παράλογο, προτιμότερο είναι να καλυτερέψει τις συνθήκες γι' όλους το κράτος. Αν έχεις διαβάσει την περίπτωση της Inalan με τον δήμο Αθηναίων θα καταλάβεις γιατί δεν πρέπει να "βιάζεται", αλλά να γίνεται με τον φτηνότερο δυνατό τρόπο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chris_ma Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Εσύ λες ότι ζητάμε να ξοδέψουν περισσότερα, εγώ λέω ότι ζητάμε να μην ξοδεύουν λιγότερα. Ποιος έχει δίκιο; Γιατί θεωρείς ότι ξοδεύουν τον "σωστό αριθμό" και εμείς σαν κακομαθημένα ζητάμε περισσότερα, ενώ μπορεί να ξοδεύουν το 1/4 από αυτά που θα μπορούσαν ή έπρεπε, και τα υπόλοιπα τα κάνουν μέρισμα,διαφημίσεις, pr και ανακαίνιση καταστημάτων... Επαναλαμβάνω man και κουράστηκα. To FTTH που το παρέχουν 2 εταιρίες κουτσουλιές (και συγνώμη για τον χαρακτηρισμό) ισχυρίζεσαι σοβαρά ότι δεν είναι βιώσιμο να ξεκινήσουν να το προσφέρουν οι μεγάλοι. ΟΚ πάσο. Ναι και αυτές αναπτύσσουν το δίκτυο τους σιγά σιγά, βρίσκουν εμπόδια τύπου δήμου Αθηναίων, και πάει λίγο πίσω το Project αλλά προχωράνε. Η HCN πλέον αν δείτε το χάρτη καλύπτει ένα μεγάλο μέρος της Θεσ/νίκης... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Super Moderators Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Που διάβασες στα posts μου για FTTH και για το αν είναι βιώσιμο ή όχι για τους μεγάλους δεν μπορώ να καταλάβω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chris_ma Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Προχωράει με ρυθμούς ανάλογους της "οικονομίας" μας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Super Moderators Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Στο post #1019 μιλάω για τους ρυθμούς επέκτασης του FTTC (VDSL), όχι για το αν είναι βιώσιμο ή όχι το FTTH... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chris_ma Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Εγώ μιλάω γενικά, το FTTC περπατάει αργά και το FTTH δεν περπατά ΚΑΘΟΛΟΥ. Πιστεύω έχουν κάτσει στον χαλκό και δεν ασχολούνται, αυτά... Αν κάποιος διαφωνεί ... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Super Moderators Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 H αλήθεια είναι πως η vdsl αλλάζει πολύ το σκηνικό αλλά οι επεκτάσεις και οι επενδύσεις προχωράνε με ρυθμούς χελώνας με κύριο υπαίτιο την Cosmote. Δεν προχωράνε με ρυθμούς χελώνας, απλά είναι τεράστιο το έργο. Αν είχαν ξεκινήσει πριν 10 χρόνια να αντικαθιστούν τις πανάρχαιες καμπίνες και να φέρνουν οπτικές ίνες (ως όφειλαν) τώρα θα ήμασταν καλά!!! Αλλά πριν 10 χρόνια ο ΟΤΕ ακόμα ISDN διαφήμιζε!!!! Τηλέφωνο και Ίντερνετ μαζί! Κι αν η γιαγιά μου είχε καρούλια φάση. Καμία σχέση με το ρυθμό χελώνας που είπες πάντως. Αυτό που γράφεις τώρα είναι ότι άργησε να ξεκινήσει, ο ρυθμός χελώνας είναι ότι προχωράει αργά (αφού ξεκίνησε)... Και αργά ξεκίνησαν ... και αργά προχωράει... Προχωράει με ρυθμούς ανάλογους της "οικονομίας" μας. Έτσι πήγε για την ακρίβεια ο διάλογος. Έπρεπε να πάει πιο γρήγορα γιατί έχουν τρομερή ζήτηση όλες οι περιοχές που έχουν τις νέες καμπίνες για FTTC/VDSL κι είναι τίγκα στους χρήστες VDSL... ...ΝΟΤ Καλώς ή κακώς οι συνδρομητές FTTC/VDSL είναι ελάχιστοι. Υποθέτω ότι ο ΟΤΕ το βλέπει αυτό και κρίνει ότι δεν χρειάζεται να πηγαίνει πιο γρήγορα. Τέλος το FTTC "αναβαθμίζεται" σε FTTB/FTTH με την συνέχιση της ίνας από την καμπίνα μέχρι το σπίτι, δεν είναι dead end επένδυση... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chris_ma Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Έτσι πήγε για την ακρίβεια ο διάλογος. Έπρεπε να πάει πιο γρήγορα γιατί έχουν τρομερή ζήτηση όλες οι περιοχές που έχουν τις νέες καμπίνες για FTTC/VDSL κι είναι τίγκα στους χρήστες VDSL... ...ΝΟΤ Καλώς ή κακώς οι συνδρομητές FTTC/VDSL είναι ελάχιστοι. Υποθέτω ότι ο ΟΤΕ το βλέπει αυτό και κρίνει ότι δεν χρειάζεται να πηγαίνει πιο γρήγορα. Τέλος το FTTC "αναβαθμίζεται" σε FTTB/FTTH με την συνέχιση της ίνας από την καμπίνα μέχρι το σπίτι, δεν είναι dead end επένδυση... Φυσικά και η τεχνολογία υιοθετήθηκε σιγά σιγά, θυμάσαι πόσο χρέωνε ο ΟΤΕ το VDSL 50/5 στην αρχή;;; Τώρα οι τιμές έχουν γίνει φυσιολογικές για την οικονομία της χώρας. Αν μια εταιρία θεωρεί ότι το VDSL είναι premium υπηρεσία (50/5) και την χρεώνει μαλλιά, είναι λογικό να μην την προτιμούν οι χρήστες, μετά έχουμε χαμηλή διείσδυση και άρα η ανάπτυξη πάει αργαααααα... Επανέρχομαι σιγά σιγά σέ ένα Post που είχα κάνει αρκετά πριν, αρχές 2000 μέχρι μέσα, όταν στην Αμερική το cable ήταν κανόνας και στην Ευρώπη ανέβαιναν οι ταχύτητες o OTE διαφήμιζε isdn! Στην συνέχεια άρχισαν δειλά δειλά τα ADSL με υψηλές τιμές και χαμηλές ταχύτητες και φυσικά κλάμα στην επαρχία και τα λάθη συνεχίζονται μέχρι σήμερα... με το να δώσει αρχικά ακριβό VDSL και να μην έχει αρχίσει ακόμα (2017) FTTH. Πάντα 1-2 βήματα πίσω... Δυστυχώς σε τέτοια αγορά τον χορό σέρνει ο πρώτος. Εφόσον ο ΟΤΕ τρομπάρει, αράζουν και οι μικρότεροι (μικρομέγαλοι) και τρώνε από τα έτοιμα χωρίς πολλά πολλά. Και η πρωτοπορία αφήνεται σε κάτι απίθανους τύπους που έσκασαν από το πουθενά. Στο μεταξύ τρώνε και λίγο κακουχία απο κάτι δήμους, γιατί ποιος είσαι εσύ ρε μεγάλε που θες να περάσεις και καλώδια... Ώρα είναι να έρθει και ο άλλος φίλος και να μου πει ότι τρολάρω υπέρ του ΟΤΕ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Super Moderators Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Φυσικά και η τεχνολογία υιοθετήθηκε σιγά σιγά, θυμάσαι πόσο χρέωνε ο ΟΤΕ το VDSL 50/5 στην αρχή;;; Not really γιατί είχα επιλέξει εναλλακτικό, αλλά θυμάμαι ότι οι διαφορές ήταν αρκετά μεγάλες στον ετήσιο λογαριασμό. Έτσι κι αλλιώς από την στιγμή που παίζει κάποιος VDSL μέσω FTTC οι διαφορές είναι ελάχιστες. Αν μια εταιρία θεωρεί ότι το VDSL είναι premium υπηρεσία (50/5) και την χρεώνει μαλλιά, είναι λογικό να μην την προτιμούν οι χρήστες, μετά έχουμε χαμηλή διείσδυση και άρα η ανάπτυξη πάει αργαααααα... Υποθέτω ότι την χρεώνει τόσο ώστε να βγάλει την επένδυση και να έχει και κέρδος. Σίγουρα δεν μας αρέσει, αλλά σε βάθος χρόνου είναι προτιμότερο από το μαζεύει χρέη επειδή την έδινε σε τιμές κάτω του κόστους μόνο για μόνο για να μαζέψει πελάτες (βλέπε εναλλακτικούς)... Επίσης να αναφέρω ότι το FTTH της Inalan και το Cable (DOCSIS) της HCN είναι based σε Passive Optical Network κι όχι σε Active Optical Network που είναι ακριβότερο, αν δεν κάνω λάθος... Αυτό μπορεί να μην δημιουργεί κάποιο πρόβλημα τώρα, αλλά μελλοντικά με σημαντικά περισσότερους συνδρομητές και μεγαλύτερα πακέτα, θα έχει "περιορισμούς"... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yositosi Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Εμένα η HCN είναι στην διπλανή μου οικοδομή και εδώ και καιρό ήμουν στο "την κάνουμε ή δεν την κάνουμε την κινηση;¨". ΔΕΝ ξέρω πως είναι τα πράγματα ΤΩΡΑ, μιας και άκουσα ότι έκαναν κάποιες γενικές αναβαθμίσεις στο ευρύτερο δίκτυο τους, αλλά από 2 φίλους στη γειτονιά που την έβαλαν άκουσα το ίδιο μεγάλο παράπονο, ότι αν "κάτσει" και δεν είναι εργάσιμη τότε την έκατσες και εσύ γιατί δεν θα βρεις κανέναν. Μεγάλο μείον για κάποιον που το χρειάζεται για δουλειά το ίντερνετ... και άρα δεν του είναι εύκολο να έχει downtime. Από την άλλη για να λέμε και τα πράγματα με το όνομα τους, ολοσδιόλου τυχαία μας γάζωσε ο ΟΤΕ με τα νέα KV, αλλά σε ώρες αιχμής τα πράγματα δεν είναι και ότι καλύτερο στη VDSL (μέσω βόντα φυσικά), παρά το "οπτικό κλείδωμα του ρούτερ" στα 50.000 στρόγγυλα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chris_ma Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Εμένα η HCN είναι στην διπλανή μου οικοδομή και εδώ και καιρό ήμουν στο "την κάνουμε ή δεν την κάνουμε την κινηση;¨". ΔΕΝ ξέρω πως είναι τα πράγματα ΤΩΡΑ, μιας και άκουσα ότι έκαναν κάποιες γενικές αναβαθμίσεις στο ευρύτερο δίκτυο τους, αλλά από 2 φίλους στη γειτονιά που την έβαλαν άκουσα το ίδιο μεγάλο παράπονο, ότι αν "κάτσει" και δεν είναι εργάσιμη τότε την έκατσες και εσύ γιατί δεν θα βρεις κανέναν. Μεγάλο μείον για κάποιον που το χρειάζεται για δουλειά το ίντερνετ... και άρα δεν του είναι εύκολο να έχει downtime. Από την άλλη για να λέμε και τα πράγματα με το όνομα τους, ολοσδιόλου τυχαία μας γάζωσε ο ΟΤΕ με τα νέα KV, αλλά σε ώρες αιχμής τα πράγματα δεν είναι και ότι καλύτερο στη VDSL (μέσω βόντα φυσικά), παρά το "οπτικό κλείδωμα του ρούτερ" στα 50.000 στρόγγυλα Αν η HCN έδινε 100/100 με 27 € το μήνα, έμπαινες instant ή όχι; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Inuyasha Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Moderators Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Αν η HCN έδινε 100/100 με 27 € το μήνα, έμπαινες instant ή όχι;Αν δεν έχει ψιλά γράμματα όπως τώρα οποιοσδήποτε θα έμπαινε πιστεύω Η hcn τα επαγγελματικά πακέτα (50/50-100/100) τα έχει με πολιτική ορθής χρήσης αν ξεπεράσεις κάποια όρια σου ρίχνει την ταχύτητα αρκετά μέχρι το τέλος του μήνα Κοιτούσα για το 50/50 πριν μάθω για το θέμα με το Δήμο Πυλαίας Βέβαια ακόμα και να έρθουν κάτω από το σπίτι θα το σκεφτώ για να πάω μιας και πιστεύω ότι να υπάρχει πολιτική ορθής χρήσης στο ίντερνετ (για σταθερή γραμμή οαντα) το 2017 είναι τουλάχιστον αστείο Και ναι θέλω την γραμμη για να την ταράξω στο upload και με λίγο που μίλησα με τα παιδιά μου εξήγησαν ότι θα πέφτει κόφτης στάνταρ πριν το τέλος του μήνα Κάνω seed 24/7 μόνιμα οπότε τα "οικίακα" πακέτα δεν συμφέρουν λόγο χαμηλού upload ενώ τα "επαγγελματικα" έχουν πολιτική ορθής χρήσης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mondler Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Εγω εδω και 1 χρονο που εχω το 50/50 καμια στιγμη δεν μου εγινε μειωση ή μπηκε κοφτης. Βεβαια οσον αφορα το upload ειδικα ποτε δεν ξοδεψα τοσο πολυ bandwidth για να εχω εικονα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Inuyasha Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Moderators Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Εγω εδω και 1 χρονο που εχω το 50/50 καμια στιγμη δεν μου εγινε μειωση ή μπηκε κοφτης. Βεβαια οσον αφορα το upload ειδικα ποτε δεν ξοδεψα τοσο πολυ bandwidth για να εχω εικονα. Eμενα στο γραφειο στην μαρασλη μου ειπαν οτι σε υπερβολικο καταβεσμα/ανεβασμα κοβουν την ταχυτητα κατω απο το 1/3 της ονομαστικης λογο πολιτικης ορθης χρησης , και ειναι ο κυριως λογος που με αποθαρυνε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα