Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

jkoukos, Ευχαριστώ για την Betamax λίστα.  Για την ποιότητα των υπόλοιπων voip στην Ελλάδα δε  μπορεις να μου πείς?

Mondler, έχεις hcn, ή ποια άλλη voip?  Σε ποια περιοχή είσαι?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Υπάρχει και η Yuboto που μπορείς να κάνεις δοκιμαστικό λογαριασμό με δωρεάν 1€ για έλεγχο.

Modulus, Omnivoice και Yuboto που τις έχω δοκιμάσει, παίζουν μια χαρά.

Το καλό με την Omnivoice είναι ότι με κάθε συνδρομή, έχεις έως 5 εσωτερικά νούμερα, οπότε μπορείς να τα δώσεις σε αυτούς που μιλάς τακτικά και να επικοινωνείτε δωρεάν.

πολύ καλή και η yuboto, ευχαριστούμε. Υπερτερεί  σε υπηρεσίες σίγουρα.

Αυτά τα εσωτερικά νούμερα τί είναι; διαφορετικά από τον μοναδικό γεωγραφικό αριθμό που παίρνεις;

Πώς μπορείς να τα δώσεις σε άλλους που μπορει να έχουν διαφορετικο τηλεφωνο;

jkoukos, Ευχαριστώ για την Betamax λίστα.  Για την ποιότητα των υπόλοιπων voip στην Ελλάδα δε  μπορεις να μου πείς?

Mondler, έχεις hcn, ή ποια άλλη voip?  Σε ποια περιοχή είσαι?

Προφανώς μιλάει για την hcn.

Νομίζω υπάρχει Ευρωπαϊκή οδηγία όλοι οι αριθμοί να γίνουν voip μελλοντικά.

Δεν έχω υπόψιν κάτι σχετικό, αλλά θεωρώ ότι δεν πρέπει να ισχύει. Απλά από θέμα κόστους και ψηφιακών ευκολιών, εκεί θα καταλήξουμε.

Αυτό που ισχύει, είναι ότι υπάρχει οδηγία-προτροπή, να τελειώσουμε σιγά-σιγά με το ISDN που προκαλεί περισσότερα προβλήματα συνακρόασης στις συνδέσεις xDSL έναντι του PSTN.

Ούτως ή άλλως, ο ΟΤΕ θ' αναγκαστεί να το εγκαταλείψει στο μέλλον, καθώς θα είναι ασύμφορη η τεχνική υποστήριξη, μιας και ελάχιστες χώρες το χρησιμοποιούν και δεν θα υπάρχουν ανταλλακτικά για συσκευές και εξοπλισμό των κέντρων.

πολύ καλή και η yuboto, ευχαριστούμε. Υπερτερεί  σε υπηρεσίες σίγουρα.

Αυτά τα εσωτερικά νούμερα τί είναι; διαφορετικά από τον μοναδικό γεωγραφικό αριθμό που παίρνεις;

Πώς μπορείς να τα δώσεις σε άλλους που μπορει να έχουν διαφορετικο τηλεφωνο;

Στην Omnivoice μπορείς να κάνεις λογαριασμό και χωρίς φορητότητα ή αγοράς κανονικού γεωγραφικού αριθμού. Οπότε δεν πληρώνεις τίποτα άλλο πέραν των κλήσεων.

Σε κάθε περίπτωση με την εγγραφή, σου ενεργοποιεί έναν τυχαίο 6ψήφιο δικό της αριθμό και μπορείς αν θέλεις να ενεργοποιήσεις άλλους 4. Οι αριθμοί αυτοί επικοινωνούν μόνο με άλλους αντίστοιχους της εταιρείας και δεν δέχονται εξωτερικές κλήσεις. Μπορείς αν θέλεις, σε έναν ή περισσότερους από αυτούς ν' αντιστοιχήσεις γεωγραφικό αριθμό.

Αυτούς τους αριθμούς, μπορείς να τους μοιράσεις π.χ. σε συγγενείς σου ή φίλους και να μιλάτε δωρεάν μεταξύ σας. Οι κλήσεις μεταξύ όλων των 6ψήφιων της εταιρείας, δεν χρεώνονται.

Φυσικά μιλάμε ότι θα χρειαστεί σύνδεση στο διαδίκτυο, καθώς πρόκειται για voip τηλεφωνία.

Έγραψα προηγούμενα, για τις 3 που έχω δοκιμάσει ότι είναι πολύ καλές οι εντυπώσεις μου ("Η ποιότητα επικοινωνίας είναι μεταξύ σταθερής και κινητής τηλεφωνίας").

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έχω υπόψιν κάτι σχετικό, αλλά θεωρώ ότι δεν πρέπει να ισχύει. Απλά από θέμα κόστους και ψηφιακών ευκολιών, εκεί θα καταλήξουμε.

Αυτό που ισχύει, είναι ότι υπάρχει οδηγία-προτροπή, να τελειώσουμε σιγά-σιγά με το ISDN που προκαλεί περισσότερα προβλήματα συνακρόασης στις συνδέσεις xDSL έναντι του PSTN.

Ούτως ή άλλως, ο ΟΤΕ θ' αναγκαστεί να το εγκαταλείψει στο μέλλον, καθώς θα είναι ασύμφορη η τεχνική υποστήριξη, μιας και ελάχιστες χώρες το χρησιμοποιούν και δεν θα υπάρχουν ανταλλακτικά για συσκευές και εξοπλισμό των κέντρων.

Στην Omnivoice μπορείς να κάνεις λογαριασμό και χωρίς φορητότητα ή αγοράς κανονικού γεωγραφικού αριθμού. Οπότε δεν πληρώνεις τίποτα άλλο πέραν των κλήσεων.

Σε κάθε περίπτωση με την εγγραφή, σου ενεργοποιεί έναν τυχαίο 6ψήφιο δικό της αριθμό και μπορείς αν θέλεις να ενεργοποιήσεις άλλους 4. Οι αριθμοί αυτοί επικοινωνούν μόνο με άλλους αντίστοιχους της εταιρείας και δεν δέχονται εξωτερικές κλήσεις. Μπορείς αν θέλεις, σε έναν ή περισσότερους από αυτούς ν' αντιστοιχήσεις γεωγραφικό αριθμό.

Αυτούς τους αριθμούς, μπορείς να τους μοιράσεις π.χ. σε συγγενείς σου ή φίλους και να μιλάτε δωρεάν μεταξύ σας. Οι κλήσεις μεταξύ όλων των 6ψήφιων της εταιρείας, δεν χρεώνονται.

Φυσικά μιλάμε ότι θα χρειαστεί σύνδεση στο διαδίκτυο, καθώς πρόκειται για voip τηλεφωνία.

Έγραψα προηγούμενα, για τις 3 που έχω δοκιμάσει ότι είναι πολύ καλές οι εντυπώσεις μου ("Η ποιότητα επικοινωνίας είναι μεταξύ σταθερής και κινητής τηλεφωνίας").

Μα ασφαλώς εδώ μιλάμε για αριθμό που μπορούν να καλέσουν τρίτοι, να πληρώνουν χαμηλή/αστική χρέωση γι αυτό και να είναι το "αναγνωρίσιμο" μέσο επικοινωνίας, δηλαδή να λειτουργεί γενικά ως κανονικό σταθερό...

...αν είναι σκέτο VoIP και μάλιστα που να απαιτεί κοινό λογαριασμό σε συγκεκριμένη υπηρεσία (για καλούντα και αποδέκτη) υπάρχει και το Skype κι άλλες δημοφιλείς υπηρεσίες...

Εμένα με ενδιαφέρει γιατί έχω έρθει σε ρήξη με τη Fortnet επειδή μου εμφανίζουν ανεξόφλητες υποτίθεται χρεώσεις, τους στέλνω τα αποδεικτικά πληρωμής κι εφευρίσκουν άλλους λογαριασμούς οπότε παρά τη πρόσφατη ανανέωση αποφάσισα να διακόψω και να ξεμπλέξω μια καλή κι ας πληρώσω τα υποτίθεται ανεξόφλητα σε πρόστιμο...από σήμερα λοιπόν έβαλαν φραγή στο τηλέφωνο, οπότε το αίτημα φορητότητας προς HCN κατά πάσα πιθανότητα θα απορριφθεί.

Επεξ/σία από vgiozo

μήπως έχει δοκιμάσει κανείς τέτοιες υπηρεσίες που δίνουν τηλεφωνικούς αριθμούς στην Ελλάδα, να μας πεί για ποιότητα υπηρεσιών κτλ;

Νωρίτερα στο νήμα είχαν αναφερθεί οι viva, modulus, omnivoice, intertelecoms....από αυτές

- η Viva είναι σημαντικά πιο ακριβή στο κόστος "ενοικιασης" αριθμού κατ' έτος και μάλλον την αποκλείω,

- η Modulus φαίνεται καλή, 15€/έτος για απόδοση αριθμού και κόστος κλήσεων 0,018/λεπτό για σταθερά και 0,056€/λεπτό για κινητά. Όσον αφορά πρόσθετες υπηρεσίες, δεν έχει τηλεφωνητή, έχει όμως fax-to-mail, αλλά εδώ δεν είναι σαφές αν αυτή η υπηρεσία απαιτεί εδώ και δεύτερο πακέτο τηλεφωνίας. Με την απόδοση αριθμού λέει δίνονται 2 κανάλια εισερχόμενων κλήσεων, αλλά στις πληροφορίες για την υπηρεσία φαξ λέει πως θέλει αποκλειστικό αριθμό. Ελάχιστο ποσό κατάθεσης για χρήση υπηρεσιών 5€

- η InterTelecoms επίσης χρεώνει 15€/έτος για γεωγραφικό αριθμό και υποστηρίζει υπηρεσίες εκτός των κλήσεων, εκτροπής και φωνητικού μηνύματος, αλλά και SMS. Οι τιμές για τις κλήσεις είναι πιο ακριβές, 0,02€/λεπτό για σταθερά και 0,10€/λεπτό για κινητά. Μειονέκτημα πως δεν υποστηρίζονται κλησεις προς αριθμούς έκτακτης ανάγκης.

- η OmniVoice φαίνεται να έχει τις χαμηλότερες χρεώσεις. Μίσθωση γραμμής ανά εξάμηνο είναι 3€, οπότε 6€/έτος + 1€ ενεργοποίηση, ενώ οι κλήσεις κοστίζουν 0,018€λεπτό προς σταθερά και 0,038€/λεπτό προς κινητά. Επίσης φαίνεται να υποστηρίζει υπηρεσίες φωνητικών μηνυμάτων. Επίσης για κατάθεση μέσω τράπεζας δεν έχουν ελάχιστο ποσό. Ωστόσο δεν μπορώ ότι εμπνέει μεγάλη εμπιστοσύνη η ιστοσελίδα τους.

Τί έχουν να πουν οι έμπειροι χρήστες εδώ;

1,5 χρονο τωρα χρησιμοποιω HCN & MODULUS και το αποτελεσμα ειναι αριστο. Καλη ποιοτητα χωρις καθυστερισεις.

Η modulus εχει Voicemail to Email ακομα στο free vPBX. Το Fax to Email ειναι λογικο να απαιτει ξεχωριστο αριθμο και το κοστος των 15ευρω ειναι πολυ μικρο σε σχεση με το κόστος αγορας και συντηρισης μιας αξιοπιστης συσκευης fax (αναλωσιμα, σερβις)

1,5 χρονο τωρα χρησιμοποιω HCN & MODULUS και το αποτελεσμα ειναι αριστο. Καλη ποιοτητα χωρις καθυστερισεις.

Η modulus εχει Voicemail to Email ακομα στο free vPBX. Το Fax to Email ειναι λογικο να απαιτει ξεχωριστο αριθμο και το κοστος των 15ευρω ειναι πολυ μικρο σε σχεση με το κόστος αγορας και συντηρισης μιας αξιοπιστης συσκευης fax (αναλωσιμα, σερβις)

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες...

Ερώτηση: fax μπορεί να στείλει ο συνδρομητής τέτοιων συνδέσεων ή μόνο να λαμβάνει;

και εμένα μου έκανε καλή εντύπωση η modulus και θα έλεγα πως είμαι είτε για Omnivoice για το χαμηλότερο δυνατό κόστος, είτε για Modulus ή Yuboto, η οποία κι αυτή στα χαρτιά φαίνεται και πολύ καλή και οικονομική.

- Yuboto: εκχώρηση γεωγραφικού αριθμού με 12€/έτος, κόστος κλήσεων 0,019€/λεπτό για σταθερά και 0,065€/λεπτό για κινητά, ενώ από επιπλέον δυνατότητες προσφέρει αναμονή κλήσης, φωνητικό μήνυμα, ηχογράφηση κλήσεων, συνδιάσκεψη κ.α.

Ενημέρωση/Διόρθωση:

Δεν υπαρχει καμμία εφάπαξ χρέωση από την HCN για αριθμοδότηση, μόλις το επιβεβαίωσα και τηλεφωνικά

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες...

Ερώτηση: fax μπορεί να στείλει ο συνδρομητής τέτοιων συνδέσεων ή μόνο να λαμβάνει;

και εμένα μου έκανε καλή εντύπωση η modulus και θα έλεγα πως είμαι είτε για Omnivoice για το χαμηλότερο δυνατό κόστος, είτε για Modulus ή Yuboto, η οποία κι αυτή στα χαρτιά φαίνεται και πολύ καλή και οικονομική.

- Yuboto: εκχώρηση γεωγραφικού αριθμού με 12€/έτος, κόστος κλήσεων 0,019€/λεπτό για σταθερά και 0,065€/λεπτό για κινητά, ενώ από επιπλέον δυνατότητες προσφέρει αναμονή κλήσης, φωνητικό μήνυμα, ηχογράφηση κλήσεων, συνδιάσκεψη κ.α.

Ενημέρωση/Διόρθωση:

Δεν υπαρχει καμμία εφάπαξ χρέωση από την HCN για αριθμοδότηση, μόλις το επιβεβαίωσα και τηλεφωνικά

Για αποστολη φαξ ειναι αλλη υπηρεσια http://www.modulus.gr/news/yposthri3h-apostolhs-kai-lhpshs-fax/

Προτείνεται η χρήση εξοπλισμού με υποστήριξη του πρωτοκόλλου Τ.38

Πάντος η επιλογη τριτου voip provider εχει πολλα πλεονεκτηματα ελευθερίας χωρις επιπλεον κόστος. Μπορεις να το χρησιμοποιεις απο οποιαδηποτε tablet ή smartphone οπουδηποτε  εχεις wifi. Προτιμηστε εταιρειες με voip server στην Ελλαδα και ελληνικο ποιοτικο customer support.

Υ.Γ. Υπηρεσία ηχογράφησης κλήσεων "Η υπηρεσία ηχογραφεί όλες τις κλήσεις σας και τις αποστέλλει..." Συγγνωμη αυτο το λενε για καλο;

ρίξτε μια ματιά και στο freevoipdeal.com , με 10 ευρώ έχει απεριόριστες κλήσεις σε σταθερά ελλάδος κ χρέωση 1cent το λεπτό στα κινητά (για 4 μήνες διάρκεια)

αυτο χρησιμοποιώ για κλήσεις είτε μέσω dsl σπιτιού είτε μέσω 3G απο το iphone και ειδικά στο 3G αρκετές φορές η ποιότητα ειναι καλή!

Για αποστολη φαξ ειναι αλλη υπηρεσια http://www.modulus.gr/news/yposthri3h-apostolhs-kai-lhpshs-fax/

Προτείνεται η χρήση εξοπλισμού με υποστήριξη του πρωτοκόλλου Τ.38

Πάντος η επιλογη τριτου voip provider εχει πολλα πλεονεκτηματα ελευθερίας χωρις επιπλεον κόστος. Μπορεις να το χρησιμοποιεις απο οποιαδηποτε tablet ή smartphone οπουδηποτε  εχεις wifi. Προτιμηστε εταιρειες με voip server στην Ελλαδα και ελληνικο ποιοτικο customer support.

Υ.Γ. Υπηρεσία ηχογράφησης κλήσεων "Η υπηρεσία ηχογραφεί όλες τις κλήσεις σας και τις αποστέλλει..." Συγγνωμη αυτο το λενε για καλο;

Με τις τηλεφωνικές συσκευές ξέρει κανείς τί παίζει; Μπορώ να έχω δύο διαφορετικά νούμερα που να δρομολογούνται στην ιδια συσκευή ή τουλάχιστον δύο διαφορετικούς αριθμούς να δρομολογούνται σε δύο διαφορετικές συσκευές;

Ο ρουτερ εχει δυο διαφορετικές θύρες για τηλέφωνο.

Με τις τηλεφωνικές συσκευές ξέρει κανείς τί παίζει; Μπορώ να έχω δύο διαφορετικά νούμερα που να δρομολογούνται στην ιδια συσκευή ή τουλάχιστον δύο διαφορετικούς αριθμούς να δρομολογούνται σε δύο διαφορετικές συσκευές;

Ο ρουτερ εχει δυο διαφορετικές θύρες για τηλέφωνο.

Linksys PAP2

Τετάρτη/Πέμπτη θα ξαναβάλουμε HCN στο σπιτι λογω του οτι η HOL εχει γινει πολυ χαλια..χαμηλες ταχυτητες και αρκετα disconnects τους τελευταιους 2 μηνες.

Οταν την ειχαμε δοκιμαστικα (Αυγουστο) ηταν κομπλε εκτος απο καποιες μερες που επεφτε η ταχυτητα παρα πολυ η ειχε αποσυνδεσεις.

Υπηρξε καμια βελτιωση σε γενικες γραμμες η ειναι οπως πριν?

Εγώ 4-5 μέρες που έχω HCN δεν έχω παρατηρήσει κανένα πρόβλημα, ούτε με αποσυνδέσεις, ούτε με χαμηλές ταχύτητες ή υψηλά πινγκ, όσο χρησιμοποιούσα τον υπολογιστή τουλάχιστον.

Να δουμε με το τηλέφωνο τί θα γίνει, όταν με το καλό ολοκληρωθεί η φορητότητα.

Και με τη τηλεόραση σούπερ ευχαριστημένος...περιέργως έχω καλύτερο σήμα στην αναλογική τηλεόραση, παρά στο ψηφιακό, εκεί η ποιότητα των καναλιών εμφανίζεται πεσμένη κι έχω κολλήματα και βαριά πιξελιάσματα. Καλωδιακή δεν έχω δοκιμάσει ακόμη (DVB-C δηλαδή)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...