Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλώς σας βρήκα...

Είχα την εντύπωση ότι το μόντεμ που έδινε εξαρτιόταν κι από την ταχύτητα που είχε ζητήσει ο πελάτης πάνω-κάτω.

Προς το παρόν και ο κόπρος βρήκε κάτι καινούριο στο μπαλκόνι..στοίβαξα κάτι κουτιά με πλακάκια από την ανακαίνιση μπροστά στα καλώδια για να μη σκαλίζει ο μούργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

το technicolor φαίνεται καλύτερο απτό dlink704... χμμ και μου έλειψε το 5ghz - usb ...! Ίσως ζητήσω αντικατάσταση μπας και δω καλύτερο wifi signal στα ζόρικα δωμάτια του σπιτιού...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το voip δε μποκαρεται και ειναι πολυ σοφη επιλογη απο μερους τους.

μήπως έχει δοκιμάσει κανείς τέτοιες υπηρεσίες που δίνουν τηλεφωνικούς αριθμούς στην Ελλάδα, να μας πεί για ποιότητα υπηρεσιών κτλ;

Νωρίτερα στο νήμα είχαν αναφερθεί οι viva, modulus, omnivoice, intertelecoms....από αυτές

- η Viva είναι σημαντικά πιο ακριβή στο κόστος "ενοικιασης" αριθμού κατ' έτος και μάλλον την αποκλείω,

- η Modulus φαίνεται καλή, 15€/έτος για απόδοση αριθμού και κόστος κλήσεων 0,018/λεπτό για σταθερά και 0,056€/λεπτό για κινητά. Όσον αφορά πρόσθετες υπηρεσίες, δεν έχει τηλεφωνητή, έχει όμως fax-to-mail, αλλά εδώ δεν είναι σαφές αν αυτή η υπηρεσία απαιτεί εδώ και δεύτερο πακέτο τηλεφωνίας. Με την απόδοση αριθμού λέει δίνονται 2 κανάλια εισερχόμενων κλήσεων, αλλά στις πληροφορίες για την υπηρεσία φαξ λέει πως θέλει αποκλειστικό αριθμό. Ελάχιστο ποσό κατάθεσης για χρήση υπηρεσιών 5€

- η InterTelecoms επίσης χρεώνει 15€/έτος για γεωγραφικό αριθμό και υποστηρίζει υπηρεσίες εκτός των κλήσεων, εκτροπής και φωνητικού μηνύματος, αλλά και SMS. Οι τιμές για τις κλήσεις είναι πιο ακριβές, 0,02€/λεπτό για σταθερά και 0,10€/λεπτό για κινητά. Μειονέκτημα πως δεν υποστηρίζονται κλησεις προς αριθμούς έκτακτης ανάγκης.

- η OmniVoice φαίνεται να έχει τις χαμηλότερες χρεώσεις. Μίσθωση γραμμής ανά εξάμηνο είναι 3€, οπότε 6€/έτος + 1€ ενεργοποίηση, ενώ οι κλήσεις κοστίζουν 0,018€λεπτό προς σταθερά και 0,038€/λεπτό προς κινητά. Επίσης φαίνεται να υποστηρίζει υπηρεσίες φωνητικών μηνυμάτων. Επίσης για κατάθεση μέσω τράπεζας δεν έχουν ελάχιστο ποσό. Ωστόσο δεν μπορώ ότι εμπνέει μεγάλη εμπιστοσύνη η ιστοσελίδα τους.

- Yuboto: εκχώρηση γεωγραφικού αριθμού με 12€/έτος, κόστος κλήσεων 0,019€/λεπτό για σταθερά και 0,065€/λεπτό για κινητά, ενώ από επιπλέον δυνατότητες προσφέρει αναμονή κλήσης, φωνητικό μήνυμα, ηχογράφηση κλήσεων, συνδιάσκεψη κ.α.

Τί έχουν να πουν οι έμπειροι χρήστες εδώ;

Επεξ/σία από vgiozo

Η HCN δίνει πακέτο 500 λεπτά σταθερά και 250 λεπτά κινητά στα 10 ευρώ

Σε λιανικές τιμές και χρέωση ανά δευτερόλεπτο η Modulus θα χρέωνε (για τον παραπάνω χρόνο) 23.45 ευρώ.

Η HCN έχει χάλια ποιότητα ήχου (μεγάλη καθυστέρηση), για τη modulus δεν ξέρω.  Αλλά η διαφορά είναι τεράστια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η HCN δίνει πακέτο 500 λεπτά σταθερά και 250 λεπτά κινητά στα 10 ευρώ

Σε λιανικές τιμές και χρέωση ανά δευτερόλεπτο η Modulus θα χρέωνε (για τον παραπάνω χρόνο) 23.45 ευρώ.

Η HCN έχει χάλια ποιότητα ήχου (μεγάλη καθυστέρηση), για τη modulus δεν ξέρω.  Αλλά η διαφορά είναι τεράστια.

Ξεχνάς ότι για να μου εκχωρηθεί αριθμός από την HCN πρέπει να πληρώσω και επιπλέον τέλος 40€ θαρρώ... (ΛΑΘΟΣ)

Επίσης λανθασμένα επιλέγεις αυτό το πακέτο ως κριτήριο, εγώ μιλαω πολύ λιγότερο, οπότε με ενδιαφέρει κυρίως το βασικό τέλος + οι μικρές χρεώσεις.

Έτσι με την omnivoice θα έχω 7€ για ενεργοποίηση νέας γραμμής και ΠΟΛΥ πιο χαμηλές χρεώσεις από κει και πέρα.

Επεξ/σία από vgiozo

Υπάρχει και η Yuboto που μπορείς να κάνεις δοκιμαστικό λογαριασμό με δωρεάν 1€ για έλεγχο.

Modulus, Omnivoice και Yuboto που τις έχω δοκιμάσει, παίζουν μια χαρά.

Το καλό με την Omnivoice είναι ότι με κάθε συνδρομή, έχεις έως 5 εσωτερικά νούμερα, οπότε μπορείς να τα δώσεις σε αυτούς που μιλάς τακτικά και να επικοινωνείτε δωρεάν.

vgiozo

λάθος/σωστό/καλό/κακό είναι όλα σχετικά.  Εγώ μιλάω αρκετά και το παραπάνω πακέτο με καλύπτει οριακά.  Οπότε γλυτώνω ένα κάρο λεφτά.

Επίσης (μιλάω πάντα για εμένα) εκτός από το κόστος που είναι πολύ σημαντικό, ο άλλος σημαντικότατος παράγοντας είναι η αξιοπιστία του δικτύου και η ποιότητα της φωνής.

Θα ήθελα να πούνε λοιπόν αυτοι που ξέρουν ποια voip εταιρεία είναι ποιοτική.  Αν και αυτά καλύτερα να μεταφερθούνε σε άλλο thread.

Υπάρχει και η Yuboto που μπορείς να κάνεις δοκιμαστικό λογαριασμό με δωρεάν 1€ για έλεγχο.

Modulus, Omnivoice και Yuboto που τις έχω δοκιμάσει, παίζουν μια χαρά.

Το καλό με την Omnivoice είναι ότι με κάθε συνδρομή, έχεις έως 5 εσωτερικά νούμερα, οπότε μπορείς να τα δώσεις σε αυτούς που μιλάς τακτικά και να επικοινωνείτε δωρεάν.

Modulus, Omnivoice και Yuboto παίζουν ποιο καλά από την hcn?

jkoukos

Η HCN είναι σα να μιλάς με skype, δηλαδή voip.  Έχει καθυστέρηση (0.5-1 sec) να μεταφέρει τη φωνή.  Έτσι πολύ συχνά όταν ακούσεις παυση από την άλη μεριά, πας να μιλήσεις και εκείνη τη στιγμή έρχεται και η συνέχεια της ομιλίας από την άλλη πλευρά.  Πρέπει να είσαι λίγο "εκπειδευμένος" και υπομονετικός να μιλάς με HCN.  Επίσης όταν μιλάνε και οι δύο συγχρόνως, ο ένα ς από τους δύο δεν ακούγεται καθόλου.  Πρέπει δηλαδή να περιμενεις να τελειώσει ο άλλος τελείως και μετά να αρχίσεις να μιλάς.

Με βάση αυτά λοιπόν, πως είναι οι άλλες εταιρείες voip?

Η ποιότητα επικοινωνίας είναι μεταξύ σταθερής και κινητής τηλεφωνίας.

Το βασικό που επηρεάζει την voip τηλεφωνία είναι ο κεντρικός server και η διασύνδεση που έχει και φυσικά η δικιά μας γραμμή.

Αυτά που αναφέρεις τα έχω αντιμετωπίσει στο παρελθόν με συνδέσεις σε διάφορους voip παρόχους της Betamax.

Betamax πάροχοι.

Η voip τηλεφωνία είναι το μέλλον.

Σήμερα η Cyta έχει αποκλειστικά voip τηλεφωνία. Επίσης η HOL έχει πολλές συνδέσεις. Και όλοι δίνουν 2ο ή και παραπάνω νούμερα μέσω voip.

Ο ΟΤΕ έχει ακόμη το ISDN, αλλά και αυτός στο μέλλον θα πάει στο voip.

Betamax πάροχοι.

Η voip τηλεφωνία είναι το μέλλον.

Σήμερα η Cyta έχει αποκλειστικά voip τηλεφωνία. Επίσης η HOL έχει πολλές συνδέσεις. Και όλοι δίνουν 2ο ή και παραπάνω νούμερα μέσω voip.

Ο ΟΤΕ έχει ακόμη το ISDN, αλλά και αυτός στο μέλλον θα πάει στο voip.

Νομίζω υπάρχει Ευρωπαϊκή οδηγία όλοι οι αριθμοί να γίνουν voip μελλοντικά.

ρε παιδια συγγνωμη κι ολας αλλα δεν εχω κανενα προβλημα οταν μιλαω στο τηλ εγω..ουτε καθυστερηση ουτε κακη ποιοτητα ουτε τιποτα!!

δεν εχω βαλει καποιο πακετο εγω απλα κρινω απο οταν με παιρνουν τηλεφωνο.

Οι κάτοχοι ασυρματων συσκευών Siemens που υποστηριζουν VOIP, μιλανε δωρεαν μεταξυ τους με πολύ καλη ποιοτητα μεσω του δικτυου της Siemens και φυσικα δωρεαν

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...