bobptz Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 vgiozo Τσάμπα ασχολείσαι με τις τρύπες. Φρόντισε η τρύπα να γινει πίσω από κανένα έπιπλο, ώστε να μη φαίνεται ούτε η τρύπα, ούτε τα καλώδια. Και πάνω στο έπιπλο θα βάλεις το ρουτεράκι και το τηλέφωνο. Πιθανότατα τα παιδιά να έχουν στόκο να την καλύψουνε, αλλά και πάλι θα φαίνεται σα μπάλωμα. Όπως και όταν πέρασες το κλιματιστικό. Αν πρέπει να το κάνεις μόνος, πάνε σε ένα μαγαζί με σιδηρικά/εργαλεία και ζήτα λίγο γύψο σκόνη ή ότι άλλο υλικό για στοκάρισμα. Κάνεις λίγη πυχτή λάσπη με νερό και καλύπτεις την τρύπα. Αν θέλεις να δώσεις 5 ευρώ, πάρε ένα πακέτο έτοιμο στόκο (σα πλαστελίνη) που δε χρειάζεται μύξη ή νερό. Ξέρεις πως να βάλεις πλαστελίνη σε μία τρύπα? Τόσο απλό είναι, αστεία πράγματα. Πιο πολύ ώρα θα φας να πάς να το αγοράσεις, παρά να το στοκάρεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vgiozo Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Η ανησυχία αφορά δύο χωριστά θέματα - αν γίνε τρύπα χαμηλά, θα είναι σε σημείο που ο κόπρος θα ρημάξει το καλώδιο, απλά δεν γλιτώνει... - αν μεγαλώσει η τρύπα για το κλιματιστικό, το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει γείσο απ' έξω σ' αυτό το ύψοςκαι το άνοιγμα ή μεγάλωμα τρύπας χαλάει τις γωνίες κι επιφέρει οπτικά πολύ μεγαλύτερες φθορές από το απλό θέμα τοποθέτησης πλαστελίνης σε μια τρύπα. Προτιμώ βέβαια το δεύτερο από το να πληρώνω για αντικατάσταση μέτρων καλωδίου που χάλασαν υπ' ευθύνη μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_filippos_ Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Διαβάζω μ'ενδιαφέρον το θέμα αυτό γιατί το καλωδιακό 3play πιστεύω πως έχει μέλλον στην Ελλάδα. Δυστυχώς δεν μένω Θεσσαλονίκη αλλά Θεσσαλία και παρόλο που κατά διαστήματα σκεφτόμουν να στείλω email να τους ρωτήσω εαν προβλέπουν επέκταση του δικτύου και μέχρι Βόλο, δεν το έκανα γιατί πανω-κάτω ξέρω την απάντηση. Βλέπω πως αναφέρεστε στην τηλεφωνία και στο ιντερνετ. Με την τηλεόραση (ψηφιακή επίγεια και δορυφορική) τι γίνεται ομως; Την εχει δοκιμάσει κανείς; Ποιον δορυφόρο πιάνει; Astra 19oE, Hotbird ή τον άλλον με τον Otetv; To VoiP το μπλοκάρει (σαν την Vodafone) ή ειναι ελευθερο; Γιατί παρολο που τα πακετά χρονου ομιλίας της HCN ειναι ακριβά , υπάρχουν φθηνές εναλλακτικές μεσω voip που προσφέρουν απεριόριστες κλήσεις , και φυσικά με 10MBps η ποιότητα του voip θα ειναι πολύ καλή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mondler Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 τηλεοραση που βλεπω σπανια δεν ξερω ποιον δορυφορο πιανει αλλα εχει αρκετα καναλια και ποτε δεν ειχα θεμα ουτε με την ποιοτητα ουτε με τιποτα.εχει ολα τα καναλια που πιανει κανονικα εδω Θεσσαλονικη συν καποια δορυφορικα ελευθερα τυπου rtl κλπ. ουτε voip δοκιμασα καθως δεν ειμαι του τηλεφωνου αλλα πιστευω ολο και καποιος θα εχει να σου απαντηση..το μονο που δοκιμασα ηταν viber call απο το pc σε κινητο και ηταν κανονικα (δεν γνωριζω αν ειναι μεσω voip) δυστυχως δεν προβλεπω η εταιρια να φευγει απο θεσσαλονικη συντομα καθως ακομα καλα καλα δεν εχει καλυψει την θεσσαλονικη ολοκληρη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vgiozo Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Διαβάζω μ'ενδιαφέρον το θέμα αυτό γιατί το καλωδιακό 3play πιστεύω πως έχει μέλλον στην Ελλάδα. Δυστυχώς δεν μένω Θεσσαλονίκη αλλά Θεσσαλία και παρόλο που κατά διαστήματα σκεφτόμουν να στείλω email να τους ρωτήσω εαν προβλέπουν επέκταση του δικτύου και μέχρι Βόλο, δεν το έκανα γιατί πανω-κάτω ξέρω την απάντηση. Βλέπω πως αναφέρεστε στην τηλεφωνία και στο ιντερνετ. Με την τηλεόραση (ψηφιακή επίγεια και δορυφορική) τι γίνεται ομως; Την εχει δοκιμάσει κανείς; Ποιον δορυφόρο πιάνει; Astra 19oE, Hotbird ή τον άλλον με τον Otetv; To VoiP το μπλοκάρει (σαν την Vodafone) ή ειναι ελευθερο; Γιατί παρολο που τα πακετά χρονου ομιλίας της HCN ειναι ακριβά , υπάρχουν φθηνές εναλλακτικές μεσω voip που προσφέρουν απεριόριστες κλήσεις , και φυσικά με 10MBps η ποιότητα του voip θα ειναι πολύ καλή. Ένας λόγος που πάω στην HCN είναι κι αυτός της τηλεόρασης, συγκεκριμένα των ελεύθερων δορυφορικών. Τον Οκτώβριο είχα προμηθευτεί και καταλληλο USB tuner DVB-C αλλά τελικά το έδωσα. Στα επίγεια ψηφιακά δούλευε πολύ καλά, στη καλωδιακή δεν ειχα την ευκαιρία να το δοκιμάσω. http://www.aliexpress.com/item/New-USB-2-0-DVB-T2-T-DVB-C-TV-Tuner-Stick-USB-dongle-for-PC/1452749380.html Επειδή όμως ήθελε διαφορετικούς οδηγούς για διαφορετικά πρότυπα, αγόρασα ένα που υποστηρίζει με έναν οδηγο DVB-C, DVB-T, DVB-T2. http://www.aliexpress.com/item/dvb-t2-receiver-GENIATECH-Mygica-USB-TV-Stick-T230-DVB-T2-Tuner-DVB-C-DVB-T/1883597971.html Μια απορία ... αν παύσεις το συμβόλαιο, προσωρινά ή μη, συνεχίζει η λήψη της τηλεόρασης ή εξαρτάται από την συνδρομή; ΥΓ Καλά έκανες και έθιξε το θέμα των συνδρομών VoIP...και καλά θα ήταν αν κάποιος επιβεβαίωνε αν μπλοκάρονται υπηρεσίες τρίτων ή όχι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mondler Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 φανταζομαι οτι αμα παυσης το συμβολαιο σταματαει και η τηλεοραση καθως ειναι μεσα στο πακετο σου.. δεν γνωριζω καθολου για τα usb tuner εγω καθως το καλωδιο παει στην τηλεοραση μου και οχι σε pc. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_filippos_ Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Έχει μόνον τα ελεύθερα; Κάπου είχα διαβάσει πως πιάνει τον Astra 19oE στον οποίο υπάρχουν αρκετά συνδρομητικά. Τα εμφανίζει κι αυτά κλειδωμένα ή μήπως η εταιρία φιλτράρει κ σερβίρει στους πελάτες μόνον τα ελεύθερα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vgiozo Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Έχει μόνον τα ελεύθερα; Κάπου είχα διαβάσει πως πιάνει τον Astra 19oE στον οποίο υπάρχουν αρκετά συνδρομητικά. Τα εμφανίζει κι αυτά κλειδωμένα ή μήπως η εταιρία φιλτράρει κ σερβίρει στους πελάτες μόνον τα ελεύθερα; Μα πώς θα έπιανε δηλαδή τα συνδρομητικά; φανταζομαι οτι αμα παυσης το συμβολαιο σταματαει και η τηλεοραση καθως ειναι μεσα στο πακετο σου.. δεν γνωριζω καθολου για τα usb tuner εγω καθως το καλωδιο παει στην τηλεοραση μου και οχι σε pc. έλεγα μήπως το σήμα της τηλεόρασης περνάει έτσι κι αλλιώς, αφού όπως είπες παραπάνω είναι χωριστό από εκείνο του διαδικτύου/τηλεφώνου και δεν είναι τηλεόραση μέσω ιντερνετ για να τρώει bandwidth ή να εξαρτάται από κάποια ενεργή σύνδεση, κάποια IP ή ξέρω γω τί... Εικασία/υπόθεση έκανα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_filippos_ Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Μα πώς θα έπιανε δηλαδή τα συνδρομητικά; εμμμ... όπως συμβαίνει με τους δορυφορικούς δέκτες που συνδέονται απευθείας στην δορυφορική κεραία. Τα ανιχνεύει κ αποθηκεύει στην μνήμη άσχετα εαν μπορεί να τα αποκωδικοποιήσει ή οχι απευθείας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vgiozo Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2015 εμμμ... όπως συμβαίνει με τους δορυφορικούς δέκτες που συνδέονται απευθείας στην δορυφορική κεραία. Τα ανιχνεύει κ αποθηκεύει στην μνήμη άσχετα εαν μπορεί να τα αποκωδικοποιήσει ή οχι απευθείας. Αναφέρομαι ασφαλώς στο θέμα της αποκρυπτογράφησης... Διάβασα κάπου σε μια συνέντευξη κάποιου υπευθύνου ότι έχουν σχέδια να επεκταθούν στη συνδρομητική τηλεόραση, αλλά να σερβιρεται αποκρυπτογραφημενο περιεχομενο μάλλον δύσκολο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mondler Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2015 Μα πώς θα έπιανε δηλαδή τα συνδρομητικά; έλεγα μήπως το σήμα της τηλεόρασης περνάει έτσι κι αλλιώς, αφού όπως είπες παραπάνω είναι χωριστό από εκείνο του διαδικτύου/τηλεφώνου και δεν είναι τηλεόραση μέσω ιντερνετ για να τρώει bandwidth ή να εξαρτάται από κάποια ενεργή σύνδεση, κάποια IP ή ξέρω γω τί... Εικασία/υπόθεση έκανα. το καλωδιο που ερχεται απο το κουτι που θα μπει στην εισοδο της οικοδομης σου ειναι 1...στο σπιτι σου πανω χωριζεται με σπλιτερ στα 2 και ειναι ακριβως το ιδιο καλωδιο (τυπος) που παει και στο ρουτερ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
anti Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2015 To VoiP το μπλοκάρει (σαν την Vodafone) ή ειναι ελευθερο; Γιατί παρολο που τα πακετά χρονου ομιλίας της HCN ειναι ακριβά , υπάρχουν φθηνές εναλλακτικές μεσω voip που προσφέρουν απεριόριστες κλήσεις , και φυσικά με 10MBps η ποιότητα του voip θα ειναι πολύ καλή. Το voip δε μποκαρεται και ειναι πολυ σοφη επιλογη απο μερους τους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Finn Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2015 Μα πώς θα έπιανε δηλαδή τα συνδρομητικά; έλεγα μήπως το σήμα της τηλεόρασης περνάει έτσι κι αλλιώς, αφού όπως είπες παραπάνω είναι χωριστό από εκείνο του διαδικτύου/τηλεφώνου και δεν είναι τηλεόραση μέσω ιντερνετ για να τρώει bandwidth ή να εξαρτάται από κάποια ενεργή σύνδεση, κάποια IP ή ξέρω γω τί... Εικασία/υπόθεση έκανα. Καλωδιακή τηλεόραση προσφέρουν και όχι δορυφορική. Έχουν διαλέξει αρκετά ελεύθερα από astra 19 και astra 29 και έφτιαξαν το δικό τους μπουκέτο dvb-c. Αργότερα θα προστεθούν και συνδρομητικά κανάλια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vgiozo Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 είμαι μαζί σας μέσω HCN πλέον... Η εγκατάσταση των καλωδίων το πρωί έγινε πολύ γρήγορα - τελικά δεν ήταν δυνατό το πέρασμα μέσω της τρύπας του κλιματιστικού - τα παιδιά εξυπηρετικά, αλλά ο ένας βιάστηκε και μου έκανε τη ζημιά του στη μια από τις δύο τρύπες (μία στο σαλόνι, ΟΚ, μία στο υπνοδωμάτιο, ΝΟΤ ΟΚ)...άρχισε να τρυπάει κοντά στη γωνία, χωρίς να κοιτάξει καθόλου πού βγαίνει το τρυπάνι από την άλλη... ....έτσι αφενός παραλίγο να χτυπήσει τον σωλήνα απορροής υδάτων που διατρέχει τους ορόφους, αφετέρου χτύπησε πάλι το γείσο στο κάτω με΄ρος αυτή τη φορα και μου έκανε μια τρύπα ΝΑ από την έξω πλευρά και σε σημείο που ο τοίχος είναι βαμμένος σκούρος... Παιδεύτηκα έτσι και με τον έτοιμο στόκο, καθώς δεν "έσφιγγε" γρήγορα κι εγώ δεν είχα τα κατάλληλα εργαλεία, με αποτέλεσμα να "κρεμάει", λόγω του μεγέθους της τρύπας αλλά και της ποσότητας που χρειάστηκε...εν τέλει αφαίρεσα αρκετό μήπως και δέσει και μετά προσθέσω από πάνω πάλι. Κατα τ' άλλα με το καλώδιο της τηλεόρασης μπορώ και στην αναλογική μου τηλεόραση να πιάνω πάρα πολλά κανάλια, περισσότερα απ' όσα χωράει η μικρή της μνήμης (29), σε άριστη ποιότητα.... Και με το DVB-T στικάκι στον υπολογιστή μπορώ να δω αυτά που είναι διαθέσιμα μέσω Digea και τα κανάλια της ΕΡΤ, λιγότερα από τα αναλογικά, δηλαδή αν κανείς δεν ενδιαφέρεται σώνει και καλά για πολλά κανάλια, μπορεί να ζήσει και χωρίς καινουρια τηλεόραση ή επιπλέον εξοπλισμό. ..μετάνιωσα που παρήγγειλα 20€ στικάκι για dvb-c να πω την αλήθεια...έχω έτοιμη pci κάρτα Terratec αναλογική... Μου έφεραν ένα μόνο ρουτεράκι, όχι δύο που έβλεπα εδώ, ένα technicolor TC7200.20., με 4 θύρες Gigabit Ethernet, wifi/n (μπορεί να είναι και 2χ2, δεν είμαι σίγουρος) αλλά και θύρα USB και docsis 3.0! Αξιοπρεπέσταστο... ...παρόλαυτά είχα προβλήματα να συνδεθώ μέσω του σταθερού, χρειάστηκε να κάνω δύο-τρία reset το ρούτερ, να το αφήσω και κλειστό κανά 15άκι και πλέον είναι λειτουργικό...με το wifi δεν είχα πρόβλημα... ...όσον αφορά τη ταχύτητα και τη σταθερότητα κανένα πρόβλημα προς το παρόν, κοντά σε αυτά που είχα μάθει δλδ (είχα μερικά ακόμη Mbps στη Forthnet) http://www.speedtest.net/my-result/4170922388 Μια μέρα θα ζητήσω 120mbps και θα ανεβάσω μερικά γίγα στο "σύννεφο" να υπάρχουν εκεί για ασφάλεια... Καλή αρχή (η βιασύνη του τεχνικού εξαιρείται)...για να δούμε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mondler Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2015 2 ρουτερ εδιναν στην αρχη γιατι το ενα δεν ειχε wireless.. docsis 3.0 ειναι εννοειτε καθως 120/8 δεν γινεται με τα παλαιοτερα προτυπα. και ναι δεν εχει σημασια η τηλεοραση αφου το καλωδιο παει κατευθειαν στην υποδοχη της κεραιας καλως ηρθες λοιπον! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα