Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σε όλους

Να ρωτήσω κάτι.

Εχω ενα tp-link σε DMZ πάνω στο 611και δεν έχω κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής.

Για να κάνω bridge που όπως λέτε είναι καλύτερα ποια είναι η διαδικασία(εκτός από το τηλέφωνο στην HCN)?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, dumakos είπε

Καλημέρα σε όλους

Να ρωτήσω κάτι.

Για να κάνω bridge που όπως λέτε είναι καλύτερα ποια είναι η διαδικασία(εκτός από το τηλέφωνο στην HCN)?

πρέπει να πάρεις τηλέφωνο δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

Τα πλεονεκτήματα του DMZ σε σχέση με το bridge είναι ότι πλέον η συσκευή σου θα βγαίνει στο ιντερνετ.

Έχει και μειονεκτήματα όμως γιατί οι συσκευές του παρόχου έχουν firewall. Με το bridge η συσκευή σου είναι αυτή που θα πρέπει να έχει firewall ώστε να κόβει ότι είναι ανεπιθύμητο

1 hour ago, dumakos said:

Καλημέρα σε όλους

Να ρωτήσω κάτι.

Ούτε εγώ νομίζω να υπάρχει άλλος τρόπος, αλλά και τηλεφωνικά, εγώ εξυπηρετήθηκα σε 2 λεπτά χωρίς υπερβολή!

Μιλούσα με τον τεχνικό, το ζήτησα, έκανε μια ρύθμιση, έκλεισα και ξανά άνοιξα τον εξοπλισμό τους και δούλεψε...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, dumakos said:

ποια είναι η διαδικασία(εκτός από το τηλέφωνο στην HCN)?

Απλώς να ενεργοποιήσεις το DHCP στην WAN σύνδεση στο δικό σου router. Δεν χρειάζεται κάτι άλλο.

Επεξ/σία από infin1tyGR

@infin1tyGR @Starback @Dinoel

Σας ευχαριστώ

Δλδ παίρνω τηλέφωνο, τους λέω να μου το αλλάξουν ,ενεργοποιώ το DCHP ,επανεκκίνηση και τέλος.

Ότι συσκευές είναι συνδεδεμένες ήδη ,παραμένουν χωρίς θέμα(και είναι πάρα πολλές)

1 hour ago, infin1tyGR said:

Απλώς να ενεργοποιήσεις το DHCP στην WAN σύνδεση στο δικό σου router. Δεν χρειάζεται κάτι άλλο.

Την διαχείριση του wifi την κάνει ήδη το tp-link

• 2 μήνες μετά...

Πώς μπορώ να ξέρω αν καλύπτομαι από το δίκτυο της HCN? στο χάρτη τους εδώ είμαι μέσα στο γκρι αλλά δεν έχουμε πουθενά κοντά κουτάκι τoυς. Μόλις πρόσφατα  (αυτό το μήνα) η cosmote ενεργοποίησε το fiber και το έφερε μέχρι στο σπίτι. 

2 ώρες πριν, beastgr είπε

Πώς μπορώ να ξέρω αν καλύπτομαι από το δίκτυο της HCN? στο χάρτη τους εδώ είμαι μέσα στο γκρι αλλά δεν έχουμε πουθενά κοντά κουτάκι τoυς. Μόλις πρόσφατα  (αυτό το μήνα) η cosmote ενεργοποίησε το fiber και το έφερε μέχρι στο σπίτι. 

Αν είσαι μέσα στο γκρι τότε δεν έχεις κάλυψη. Αν είσαι στο μπλε τότε έχεις. Πάρε τηλ να πεις οδό και αριθμό και θα σου πουν αυτοί.

Θα τους έπαιρνα αλλά επειδή έπεσα σε 3ήμερο θα πάρει καποιο χρόνο οπότε είπα να ρωτήσω εδώ. 

3 ώρες πριν, Con_stant1ne είπε

Αν είσαι μέσα στο γκρι τότε δεν έχεις κάλυψη. Αν είσαι στο μπλε τότε έχεις

Μάλλον το ίδιο χρώμα λέμε. Απλά εγώ το βλέπω σκούρο γκρι 😀 Όλοι όσοι είναι εκεί μέσα καλύπτονται από το δίκτυο της HCN ή απλά παίζει μερικές περιοχές εκεί μέσα να καλύπτονται από άλλους πάροχους; Προφανώς θα ήθελα το 360/360 από την HCN και όχι κάτι άλλο

Είναι πολύ γενικός ο χάρτης και τελείως ενδεικτικός. Αν δεν έχεις κουτί κοντά σου (και όχι σε απέναντι δρόμο), δύσκολα να έχεις διαθεσιμότητα άμεσα. Εδώ και κάνα χρόνο πάντως δίνουν και από δίκτυα άλλων παρόχων. Στείλε από τη φόρμα επικοινωνίας που έχουν στο site την ακριβή διεύθυνσή σου και θα σου απαντήσουν.

Μπορείς να τσεκάρεις και στο https://www.broadband-assist.gov.gr/ πού ακριβώς έχουν κουτιά.

• Like 1

Κρίμα νομίζω ενθουσιάστικα για το τίποτα. υποψιάζομαι ότι δίνουν απο το δίκτυο της cosmote μιας και μόλις τώρα η cosmote ενεργοποίησε την οπτική ίνα στην περιοχή (ήταν ήδη στημένο το δίκτυο από τον περασμένο Αύγουστο και περίμενα από τότε). Προφανώς ήδη έστειλα μειλ αλλά θα αργήσουν να απαντήσουν και μάλλον η απάντησή τους δε θα είναι και πολύ θετική ...

Χαίρετε, έχουμε ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Ολυμπιακή ακτή Πιερίας, έχουμε cosmote και σκεφτόμουν να βάλουμε HCN οπότε έχω κάνει αίτηση και περιμένω. Φαίνονται καλοί στα  specs αλλά έχω διαβάσει πολλά αρνητικά σχόλια, οι γραμμές είναι καινούργιες εδώ και φοβάμαι μην με κρεμάσουν. Τι μου προτείνετε;

2 hours ago, Soomn said:

Χαίρετε, έχουμε ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Ολυμπιακή ακτή Πιερίας

Το φέρνουν με οπτική ίνα εκεί ή ασύρματα;

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/5/2024 στις 8:08 ΜΜ, Soomn είπε

Χαίρετε, έχουμε ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Ολυμπιακή ακτή Πιερίας, έχουμε cosmote και σκεφτόμουν να βάλουμε HCN οπότε έχω κάνει αίτηση και περιμένω. Φαίνονται καλοί στα  specs αλλά έχω διαβάσει πολλά αρνητικά σχόλια, οι γραμμές είναι καινούργιες εδώ και φοβάμαι μην με κρεμάσουν. Τι μου προτείνετε;

θα μπορούσες να την δοκιμάσεις φαντάζομαι δεν θα πας σε business πακέτο που θα έχεις δέσμευση.

Εγώ στην θέση σου θα δοκίμαζα και θα κρατούσα για Backup μια γραμμή από τις άλλες εταιρείες, εφόσον θέλω να μην έχουν πρόβλημα οι πελάτες μου

Επεξ/σία από Dinoel
  • Like 2

Στις 4/5/2024 στις 10:03 ΜΜ, beastgr είπε

Κρίμα νομίζω ενθουσιάστικα για το τίποτα. υποψιάζομαι ότι δίνουν απο το δίκτυο της cosmote μιας και μόλις τώρα η cosmote ενεργοποίησε την οπτική ίνα στην περιοχή (ήταν ήδη στημένο το δίκτυο από τον περασμένο Αύγουστο και περίμενα από τότε). Προφανώς ήδη έστειλα μειλ αλλά θα αργήσουν να απαντήσουν και μάλλον η απάντησή τους δε θα είναι και πολύ θετική ...

Tελικά όντως δεν έχουν τίποτα κοντά μου και πρέπει να κάνουν εργασίες να φέρουν την ίνα. Μιλάνε για αδειοδοτήσεις εκσκαφές κτλ κτλ Αυτό γνωρίζει κανείς πόσο παίρνει; Φαντάζομαι μήνες / χρόνια ε;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...