Moderators Inuyasha Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Moderators Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Στις 7/12/2022 στις 4:13 ΜΜ, Con_stant1ne είπε Καλησπέρα. Τελειώνει το συμβόλαιο με cosmote οπτική ίνα 100 και είμαι ανάμεσα σε hcn 360 με 29,25€ και vodafone 200 με 29€ λόγω κινητού. Μιλάω για ftth. Έκλεινα προς hcn αλλά διαβάζω γι' αυτές τις αποσυνδέσεις κάθε τόσο και δεν μπορώ να αποφασίσω. Θεσσαλονίκη φάληρο. Τι είναι καλύτερο πιστεύετε; Αρχικά έχεις στην οικοδομή σου κουτί της hcn? Έστω σε οικοδομή κολλητά με την δική σου αν όχι υπολόγιζε κάνα 3-6 μήνες αν όχι παραπάνω χρόνο αναμονής,
djuan1988 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, Inuyasha είπε Αρχικά έχεις στην οικοδομή σου κουτί της hcn? Έστω σε οικοδομή κολλητά με την δική σου αν όχι υπολόγιζε κάνα 3-6 μήνες αν όχι παραπάνω χρόνο αναμονής, Από την προσωπική μου εμπειρία το 6 μήνες είναι αρκετά αισιόδοξο. Τα 2 χρόνια είναι περισσότερο ρεαλιστικά.
vins Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 18 λεπτά πριν, djuan1988 είπε Από την προσωπική μου εμπειρία το 6 μήνες είναι αρκετά αισιόδοξο. Τα 2 χρόνια είναι περισσότερο ρεαλιστικά. Όταν ήμουν Φάληρο, περίμενα 1,5 χρόνο. Έφυγα, πήγα ανατολικά που είχε κουτί απέναντι, μου έκαναν τη σύνδεση με σκάψιμο σε 1 μήνα (ούτε του παπα) και μετά από μισό χρόνο με πήραν τηλέφωνο να μου πουν ότι μπορούν να με συνδέσουν Φάληρο 😂😂😂 Οποτε ναι, αν δεν υπάρχει κουτί κοντά δύσκολα τα πράγματα… Αν όμως υπάρχει, με λίγο κυνήγι και πίεση γίνεται δουλίτσα γρήγορα. Οσο για τις αποσυνδέσεις, αν το θέλετε για δουλειά, η καλύτερη λύση για μενα είναι μια σύνδεση ίνα και μια vdsl + μια κάρτα με πρόγραμμα με απεριόριστα δεδομένα. Αν είναι απολύτως απαραίτητο το Ίντερνετ για τη δουλειά σας και βγάζετε λεφτά, όλα αυτά μαζί είναι λιγότερο από 100αρικο το μήνα. Διαφορετικα εξαιρετική είναι η hcn στα 30 ευρώ με συμμετρικό, και οι αποσυνδέσεις, αντιθέτως με αυτά που φαίνονται, δεν είναι τόσο συχνές και σε αντίστοιχα επίπεδα (ίσως και καλύτερα) με άλλους παρόχους. Οπως και να έχει, δεν υπάρχει δέσμευση, όποτε δοκιμάζεις και αν δεν είσαι ικανοποιημένος φεύγεις έτσι απλά.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 Moderators Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, djuan1988 είπε Από την προσωπική μου εμπειρία το 6 μήνες είναι αρκετά αισιόδοξο. Τα 2 χρόνια είναι περισσότερο ρεαλιστικά. Παιζει ρολο , που ειναι το κοντινοτερο κουτι τους , σε πιο δημο ανοικει και πολλα αλλα , αλλα ναι γενικα εχω φιλο που οι εργασιες εγιναν σε λιγοτερο απο 2μηνο και περιπτωσεις οπως εγω που στο δημο πυλαιας πηγαινε απο αναβολη σε αναβολη , και ευτηχως ηρθε ftth
Con_stant1ne Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Καλησπέρα. Ναι υπήρχε κάποιος απ' την πολυκατοικία με hcn και μου είπαν 2 βδομάδες χρειάζεται. Τελικά όμως κατέληξα σε vodafone 200 με 29€!
vassilis018 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 13 λεπτά πριν, Con_stant1ne είπε Καλησπέρα. Ναι υπήρχε κάποιος απ' την πολυκατοικία με hcn και μου είπαν 2 βδομάδες χρειάζεται. Τελικά όμως κατέληξα σε vodafone 200 με 29€! o Θεός να σε βοηθήσει
infin1tyGR Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 39 minutes ago, Con_stant1ne said: Ναι υπήρχε κάποιος απ' την πολυκατοικία με hcn και μου είπαν 2 βδομάδες χρειάζεται. Και σε εμένα είχαν πει 1 μήνα και τελικά ήρθαν σε 3-4 εργάσιμες. Καλή τύχη με τη Vodafone 😕 Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2022 από infin1tyGR
Giama Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 16 ώρες πριν, vassilis018 είπε o Θεός να σε βοηθήσει 15 ώρες πριν, infin1tyGR είπε Και σε εμένα είχαν πει 1 μήνα και τελικά ήρθαν σε 3-4 εργάσιμες. Καλή τύχη με τη Vodafone 😕 Πω πω... Σύμπνοια απόψεων. Για τη Vodafone σε χαλκό μάλλον συμφωνώ αλλά είναι και σε FTTH τόσο χάλια η Vodafone; Πάντως είναι πλεονέκτημα το ότι έχει ήδη εγκατεστημένη οπτική ίνα στο χώρο του από Cosmote που μπορεί απευθείας να χρησιμοποιηθεί από τη Vodafone χωρίς άλλα μερεμέτια. Παίζει κι αυτό κάποιο ρόλο στην απόφαση.
infin1tyGR Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 Εδώ είχε σε μισθωμένες γραμμές απανωτά προβλήματα πριν λίγο καιρό... 1
djuan1988 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 Να πω ακόμη μια φορά το παράπονό μου για την HCN και τις τραγικές καθυστερήσεις στις συνδέσεις. Είχα κάνει αίτηση πριν από 2 ή 3 χρόνια, δε θυμάμαι καν ακριβώς, και προφανώς δεν έχω συνδεθεί ακόμη. Πέρασε στην περιοχή οπτικές η Vodafone, οπότε υπάρχει εναλλακτική λύση (περιμένω το giga voucher). Έξω από το σπίτι μου (και σε όλη την περιοχή) ο δήμος ξηλώνει τους δρόμους και φτιάχνει πλακόστρωτα, κάθε μέρα έχει και αυτοκίνητο της HCN στα εργοτάξια. Και περνάμε στο πρόβλημα! Ενώ σκάβουν όλους τους δρόμους, η HCN το ξέρει και όμως δεν περνάει οπτική στις πολυκατοικίες τις περιοχής! Πήρα τηλέφωνο και η απάντηση της (άσχετης προφανώς) υπαλλήλου ήταν "αν περάσουμε θα σας ενημερώσουμε". Ειλικρινά δεν μπορώ να αντιληφθώ το business plan τους.
ksessalonikios Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 κι εγω την ιδια απορια εχω. Αιτηση πριν 3 χρονια κι ενω κουτια υπηρχαν 2 δρομους παρακατω. Τοσα χρονια η μονη επιλογή ηταν 24αρα κι αντι να επεκτεινουν το δίκτυο τους λιγα μετρα και να μαζεψουν πελατες αυτοι τίποτα. Εδω και 1 μηνα ενεργοποιηθηκε η ftth στην περιοχή οποτε τωρα ουτε με νοιαζει. Ενα συγκριτικο πλεονεκτημα ειχαν και το αγνοησαν.
definitio Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 1) Αν έχει αυτοκίνητο της HCN προφανώς περνάνε κάποιο καλώδιο, δεν έρχονται ως επόπτες-παρατηρητές σε εργασίες τρίτων λογικά. 2) Για να βάλει κουτί σε πολυκατοικία πρέπει να έχει αιτήσεις, έτσι λειτουργεί, δεν θα βάλει κουτί σε ιδιωτική περιουσία προληπτικά 3) Θα υπέθετα ότι δεν θα σκάψουν προς μια κατεύθυνση για ένα μόνο πελάτη...λογικά θα κινηθούν προς οδούς όπου υπάρχει καταχωρημένο ενδιαφέρον από αρκετούς πελάτες, κι αν είναι μόνο ένας σε μια οδό, αν χρειάζεται να περάσουν από εκεί για να πάνε σε παρακάτω οδούς όπου υπάρχουν περισσότερες αιτήσεις, θα το κάνουν συνδυαστικά και θα επιλέξουν αναλόγως... ...αν δεν προκύπτει συνδυασμός συμφέρων, πιθανώς το αποφεύγουν και κάνουν κάποιες γενικότερες κινήσεις υποδομής, χωρίς να βάζουν κουτί σε πολυκατοικίες. 4) Κάπου είχα διαβάσει ότι κι οι άδειες εργασιών σε οδούς γίνονται περιοδικά και μαζεμένα από τον Δήμο οπότε άσχετα από το πότε μπορεί να έκανες εσύ αίτηση, η άδεια μπορεί να εκκρεμεί (αν και για 2-3 χρόνια όχι τόσο πιθανό).
djuan1988 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2022 19 λεπτά πριν, definitio είπε 1) Αν έχει αυτοκίνητο της HCN προφανώς περνάνε κάποιο καλώδιο, δεν έρχονται ως επόπτες-παρατηρητές σε εργασίες τρίτων λογικά. 2) Για να βάλει κουτί σε πολυκατοικία πρέπει να έχει αιτήσεις, έτσι λειτουργεί, δεν θα βάλει κουτί σε ιδιωτική περιουσία προληπτικά 3) Θα υπέθετα ότι δεν θα σκάψουν προς μια κατεύθυνση για ένα μόνο πελάτη...λογικά θα κινηθούν προς οδούς όπου υπάρχει καταχωρημένο ενδιαφέρον από αρκετούς πελάτες, κι αν είναι μόνο ένας σε μια οδό, αν χρειάζεται να περάσουν από εκεί για να πάνε σε παρακάτω οδούς όπου υπάρχουν περισσότερες αιτήσεις, θα το κάνουν συνδυαστικά και θα επιλέξουν αναλόγως... ...αν δεν προκύπτει συνδυασμός συμφέρων, πιθανώς το αποφεύγουν και κάνουν κάποιες γενικότερες κινήσεις υποδομής, χωρίς να βάζουν κουτί σε πολυκατοικίες. 4) Κάπου είχα διαβάσει ότι κι οι άδειες εργασιών σε οδούς γίνονται περιοδικά και μαζεμένα από τον Δήμο οπότε άσχετα από το πότε μπορεί να έκανες εσύ αίτηση, η άδεια μπορεί να εκκρεμεί (αν και για 2-3 χρόνια όχι τόσο πιθανό). 1) Υπάρχουν "άπειρα" κουτιά στην οδό μου και στις παρακείμενες. Προφανώς είναι εκεί από φόβο μην κοπεί κάποια ίνα από τις εργασίες ή διότι κόπηκε. Νέα ίνα δεν περνάνε. 2) Προφανώς υπάρχει αίτηση για τη δική μας και ξέρω και για αρκετές διπλανές. 3) Η ίνα περνάει μπροστά από την πολυκατοικία μας (από την απέναντι πλευρά του δρόμου για την ακρίβεια.. 4) Όπως ανέφερα ξέρω αρκετά άτομα που περιμένουν 2-3 χρόνια εκτός από εμένα.
jpater Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 Σε ποια περιοχή είσαι? Αν έχει παντού όπως λες κουτιά στις γύρω οικοδομές, μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος από τη γραμματεία? Δοκίμασε και ένα emai στο support...
definitio Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2022 12 ώρες πριν, djuan1988 είπε 1) Υπάρχουν "άπειρα" κουτιά στην οδό μου και στις παρακείμενες. Προφανώς είναι εκεί από φόβο μην κοπεί κάποια ίνα από τις εργασίες ή διότι κόπηκε. Νέα ίνα δεν περνάνε. 2) Προφανώς υπάρχει αίτηση για τη δική μας και ξέρω και για αρκετές διπλανές. 3) Η ίνα περνάει μπροστά από την πολυκατοικία μας (από την απέναντι πλευρά του δρόμου για την ακρίβεια.. 4) Όπως ανέφερα ξέρω αρκετά άτομα που περιμένουν 2-3 χρόνια εκτός από εμένα. Θα έλεγα σχεδόν αδύνατον να έχει πολλαπλά κουτιά στην Οδό σου και να αρνούνται να σε συνδέσουν (και πάλι θα πρέπει να σκάψουν πεζοδρόμιο και κάθετα στην οδό για να πάει στη πολυκατοικία, αλλά 3 χρόνια καθυστέρηση με περασμένη καλωδίωση στην οδό δύσκολο), εκτός αν έχει παραπέσει η αίτησή σου. Ρώτησες πρόσφατα για τη πρόοδο της αίτησής σου; Πότε πέρασαν καλώδια της HCN στο δρόμο σου, γνωρίζεις; Συνήθως όταν κάνεις αίτηση, ακόμη και να μην αναμένεται άμεσα σύνδεση (να χρειάζεται να σκαφεί ο δρόμος), θα ζητήσουν να έρθουν να περάσουν τη καλωδίωση στο σπίτι σου, εν αναμονή των λοιπών εργασιών. ...ζήτησαν σε σένα να κάνουν την εσωτερική καλωδίωση; ...αν αυτό δεν έχει γίνει - ή αν έχεις αρνηθεί, όπως είχα κάνει εγώ μέχρι ολοκληρωθούν οι εργασίες υποδομής στην οδό - και λόγω της παρέλευσης μεγάλου χρονικού διαστήματος από την αρχική αίτηση, μπορεί να έχει θεωρηθεί πως έχει παύσει το ενδιαφέρον εκ μέρους σου. ...οπότε μπορεί μια νέα αίτηση να προχωρήσει πιο γρήγορα, αλλά μίλησε πρώτα ξανά με την HCN.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα