Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μπορεί να τη ρίχνει στα 10/1 αν θέλει να τιμωρεί τον εαυτό του ή να αναγκάζεται να διαβάζει για την εξεταστική :P

Πάντως έχω την εντύπωση ότι τέτοιες αλλαγές και παύσεις αφορούν πλήρεις ημερολογιακούς μήνες, δεν μπορείς δηλαδή να το κάνεις μέσα του μήνα. Αλλά καλύτερα να το ρωτήσεις για επιβεβαίωση.

Δημοσ.

Νομίζω τα παραπάνω πακέτα δεν είναι για οπτική και παίζει να μην υποστηρίζονται παντού.

Το καλύτερο θα ήταν όντως ένα τηλέφωνο για διευκρινήσεις.

Δημοσ.

Πλέον έχει μείνει μόνο το 10/1 από τα παλιά πακέτα και είναι μαζί με τα υπόλοιπα στο site. Ακόμα και αυτό με οπτική το δίνουν πλέον και έχουν αρχίσει να αντικαθιστούν τα ομοαξονικά από παλιούς συνδρομητές σε οπτικές δωρεάν, ακόμα κι αν μένουν στα 10 Mbps.

• Thanks 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, infin1tyGR είπε

Πλέον έχει μείνει μόνο το 10/1 από τα παλιά πακέτα και είναι μαζί με τα υπόλοιπα στο site. Ακόμα και αυτό με οπτική το δίνουν πλέον και έχουν αρχίσει να αντικαθιστούν τα ομοαξονικά από παλιούς συνδρομητές σε οπτικές δωρεάν, ακόμα κι αν μένουν στα 10 Mbps.

Το 10/1 είναι τσιμπιμένο σε σχέση με το 120 :P

Δημοσ.

Ξεκάθαρα, πιστεύω απλώς το έχουν για να λένε Internet από 15,76€ ή έστω για κάποιον που κάνει ελάχιστη χρήση αλλά δεν έχει εναλλακτικές από αλλού (ή οι εναλλακτικές είναι του στυλ 4 Mbps με αποσυνδέσεις). Για 10€ παραπάνω το μήνα που κάνει το 120 πάντως, σίγουρα δεν αξίζει.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα και από εμένα και καταρχήν ευχαριστώ όλους τους συμμετέχοντες για τις πληροφορίες.

Η προωθητική του ενός μήνα και των δωρεάν τελών ενεργοποίησης με έπεισε και εμένα να δοκιμάσω την HCN, καθώς είμαι και από τους τυχερούς που έχουν υποδομή στη πολυκατοικία μου. 

Θα τους δοκιμάσω λοιπόν για ένα μήνα και στο τέλος αποφασίζω αν θα μείνω ή αν θα ανανεώσω τη Forthnet που χρησιμοποιώ ανελλιπώς εδώ και 10 χρόνια. 

Έκανα σήμερα πρωί την αίτηση και τη Τρίτη το πρωί, έρχονται για την εγκατάσταση, οπότε επιστρέφω με εντυπώσεις!

Καλό τριήμερο!

• Like 3
Δημοσ.
5 ώρες πριν, WhitePixel είπε

Πήραμε το οκ του ιδιοκτήτη οπότε θα προχωρήσω σε αίτηση λογικά για τα 120 .Επίσης έχω μια ακόμα ερώτηση .Επειδή είμαι φοιτητής και τους καλοκαιρινούς μήνες λείπω μπορώ να κάνω παύση η να ρίχνω την ταχύτητα οπότε θέλω χωρίς κάποια εξτρα χρέωση;

στη θεση σου θα εβαζα την ταχυτητα στα 500/500 και θα κατεβαζα οτι κατεβαζεται (αξιολογο), το πρωι Χαλκιδικη και το βραδι λιωσιμο στις ταινιες και παλι απο την αρχη...
🤣

Δημοσ.

Και μιας και έχω γνώστες του θέματος εδώ, μια ερώτηση... δε σκοπεύω να χρησιμοποιήσω τον εξοπλισμό της HCN σαν ρούτερ, αλλά ή εμπορίου ή υπολογιστή με pfsense.

Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο συγκεκριμένο εξοπλισμό τον οποίο θα ζητήσω από HCN για λόγους σταθερότητας, καθώς από ότι καταλαβαίνω, έχετε κάποια σχετική εμπειρία...

Ευχαριστώ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα πρέπει αναγκαστικά να χρησιμοποιηθεί και το router της HCN. Στα οικιακά προγράμματα δεν μπαίνει σε bridge οπότε αναγκαστικά θα κάνει και αυτό NAT.

Εγώ έχω το 510 με DMZ και δικό μου MikroTik από πίσω, δεν είχα ποτέ θέμα που οφείλεται σε εξοπλισμό. Οι χρήστες με το 511 έχω δει να έχουν θέματα με το NAT και το port forward καθώς και να χρειάζεται καμιά φορά επανεκκίνηση το router επειδή freezάρει. Σίγουρα δεν έχουν όλοι αυτά τα προβλήματα, αλλά θα πρότεινα για πιο σίγουρη επιλογή το 510. Βασικά σχετικά με αυτά τα 2, επειδή ξέρω ότι δίνουν και ένα καινούργιο για το οποίο δεν έχω γνώμη (αλλά σε εκείνο δεν μπορείς ακόμα να κάνεις μόνος σου port forward, πρέπει να ζητήσεις από την υποστήριξη).

Επεξ/σία από infin1tyGR
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 4/3/2022 στις 9:29 ΠΜ, Saniresort είπε

με 25,60€ εχεις 120down
ο ερωτας ομως ειναι τα 120upload που δεν θα τα βρεις πουθενα
για τηλεφωνια κρατας το κινητο σου και εισαι jet
δεν εχεις δεσμευση σε συμβολαια, ανεβαζεις την ταχυτητα σου αν θελεις εναν μηνα στα 200/200 και τον αλλο μηνα την γυριζεις στα 120/120
για την δουλεια που το θελεις ειναι ο,τι πιο τιμιο υπαρχει στην αγορα χρονια τωρα
εχει ομως και τα θεματακια της (ρουτερ χαλια, κατι αποσυνδεσεις)
Αν εχει η πολυκατοικια κουτι ΜΗ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ
εχει καποιους που περιμενουν 3-4 χρονια να φτασει η εταιρια στην πορτα τους

Ακόμη καλύτερα το Prime πακέτο...με +3€/μήνα (29€ τελική με ΦΠΑ) έχεις απεριόριστα αστικά κ νομίζω 360λεπτά κινητά.

Γλιτώνεις φορτίσεις ή/κ καταναλώσεις στο κινητό που είναι πιο ακριβές....παλιότερα η τηλεφωνία ήταν μεγάλη αδυναμία της HCN, λόγω τιμών, πλέον έχει πλήρες πακέτο που αξίζει...

Πιο εύκολα θα ξεπεράσει κανείς τα 29€ με το απλό πακέτο, με λίγα τηλέφωνα δεξια/αριστερά που μπορεί να τυχει να κάνει απ' το σταθερό...δεν έχω πληρώσει περισσότερα από 29€ απ' όταν το έβαλα.

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

μια βοηθεια 

σημερα αλλαξα το ρουτερ νε αυτο jm fibre jf 611-tv  γνωριζει κανει τους κωδικους http://192.168.100.1/admin/login.asp 

user name password τι βαζω?

ευχαριστω

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, infin1tyGR είπε

Δεν έχει τα συνηθισμένα user/user όπως τα άλλα;

το γραφει πανω στο κουτι.

καθε ρουτερ εχει τον κωδικο του

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρες...

Όπως εχω ξαναγραψει, χρονια πελατης και απολυτα ευχαριστημενος κ με τις τιμες και την υπηρεσια. Κατι σποραδικα disconnects στις αρχες πριν 2-3 χρονια που συνεβαιναν (κι αυτα για πολυ λιγη ωρα) εχουν εξαλειφθει.

Για αλλο λογο γραφω ομως. Παρατηρησα οτι δεν λειτουργει το WiFi calling οταν ειμαι στο σπιτι(Vodafone). Βασικα ποτε δεν λειτουργουσε παντα ειχα θεμα και νομιζα εφταιγαν οι συσκευες ή το Android. Ειδα ομως οτι στη δουλεια και σε wifi φιλων δουλευει κανονικα. Οποτε εστειλα μειλ στην HCN τι μπορει να γινει. Με πηραν τηλεφωνο κ μου ειπαν εχω δικιο διοτι το jf-511 δεν υποστηριζει ενα πρωτοκολλο που χρειαζεται το wifi calling και πως καααααποια απροσδιοριστη στιγμη θα γινει με update. Μου προτεινε να μου δωσει το καινουριο jf-611 με χρεωση 15ευρω το οποιο ειναι κ dual band.

Ερωτω, δεν θα επρεπε να ειναι δωρεαν η αλλαγη; Τον ρωτησα κ μου ειπε πως το wifi calling δεν ηταν τοσο "must" πριν λιγα χρονια και δεν υποστηριζοταν απο το ρουτερ και πως αν θελω παιρνω τωρα το 611 με 15ευρω και οοοοταν δωθει update στο 511 μπορω να το γυρισω πισω και να μου τα πιστωσουν.

Θα το παρω εννοειται και δεν θα μπω στη διαδικασια για 15 ευρω μετα να ξανα αλλαζω ρουτερ και μαλιστα downgrade, απλως νομιζα οτι κατι τετοιο θα γινεται δωρεαν.

Επεξ/σία από sheik
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...