Haldol Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Καλησπέρα! Θέλω να σχεδιάσω ένα λογικό κύκλωμα. Όχι τίποτα περίπλοκο, μερικές βασικές πύλες και αυτές σε λίγα επίπεδα. Απλά πράγματα. Πως μπορώ να το κάνω; Πέρα από τα ρίξω τα .SVG της Wikipedia στο Photoshop που σκέφτηκα. Ψάχνω κάποιο πρόγραμμα για τέτοια δουλειά. Κατά προτίμηση για Mac (και για Windows κάνει, απλά προτιμώ το πρώτο) και γιατί όχι, free (as in free beer). Δε θέλω κάτι περίπλοκο, ούτε δυνατότητες προσομοίωσης του κυκλώματος, ούτε τίποτα. Απλά να μπορώ να ρίξω πύλες πάνω σ' ένα grid, να τραβάω «γραμμές», κλπ. * Το έβαλα στο Μπλα-Μπλα μιας και δεν αφορά λογισμικό για συγκεκριμένο λειτουργικό.
Finn Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Electronics workbench.Τουλάχιστον μ αυτό σχεδιάζαμε στα Ψηφιακά κυκλώματα 1 στο ΤΕΙ
flik Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Επειδή δε θες προσομοίωση, μπορείς να κατεβάσεις το visio, για το οποίο είχα βρει (δε ξέρω αν το έχω ακόμα, θα ψάξω) ένα template με ηλεκτρονικά, και γενικά επειδή ήμουν περίεργος, ήθελα να τα κάνω όλα τέλεια, ήταν το μόνο που έδινε πολύ καλά γραφικά, αντίστοιχα των βιβλίων. Αυτό χρησιμοποιούσα για schematic, και το tinycad, που είναι δωρεάν, πιο γρήγορα έκανα τη δουλειά μου με αυτό, αλλά λίγο πιο πρόχειρα. Επίσης το smartdraw έχει templates με ηλεκτρονικά. Με ένα search όμως, βρήκα και το "Logic Circuit Designer" που αν θες μόνο logic gates μπορεί να φανεί πιο χρηστικό. Το multisim κάνει και για σχεδίαση, φυσικά όμως είναι πρόγραμμα προσομοίωσης, δεν θυμάμαι αν καν εξάγει ως image file.
andreapaog328 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 δες και αυτό...είναι και οnline https://www.circuitlab.com/editor/
nvel Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 σε mac για σχηματικά διαγράμματα δωρεάν υπάρχει το κλασικό (από τη εποχή του dos) eagle και το McCAD όχι για lion για win το καλύτερο δωρεάν είναι το proficad που είναι γενικότερης χρήσης
halvas0000 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Αυτό εδώ είναι πολύ εύχρηστο: http://logic.ly/
Haldol Δημοσ. 9 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2012 Είμαι σε μια παρόμοια κατάσταση με τον flik. Δηλαδή είμαι κι εγώ περίεργος, με την ίδια έννοια: θέλω να παράγω αποτελέσματα ποιοτικά όμοια με αυτά που βρίσκουμε σε βιβλία. Παλαιότερα είχα δοκιμάσει λύσεις όπως το NI MULTISIM, από το οποίο δεν έμεινα καθόλου ικανοποιημένος στο «εικαστικό» κομμάτι. Τρομερό πρόγραμμα, αλλά... Visio λοιπόν. Θα ψάξω να βρω κι εγώ το template. Μία ακόμα απορία όμως. Έχει όλες τις δυνατότητες που θα χρειαστώ για τέτοια δουλειά; Π.χ. θα μπορώ να σχεδιάσω κόμβους (όπου ένα καλώδιο γίνεται split σε δύο) ή παρακάμψεις (όπου δύο καλώδια περνάνε από το ίδιο σημείο χωρίς να ενώνονται); ------------------------------ Χμμ! Δοκίμασα και τον editor από το Circuit Lab, που πρότεινε ο andreapaog328. Βγάζει και αυτό πάρα πολύ όμορφα αποτελέσματα, δε το περίμενα. Βέβαια δεν έχει κόμβους, αλλά I can live with it.
andreapaog328 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2012 σχετικα εφετζιδια πραματα θα φτιαξεις με το eagle που προτείνανε πιο πανω. εκει το default ειναι να τραβας μονο γραμμες, και με αλλο tool φτιαχνεις κομβο οπου θες εσυ...
flik Δημοσ. 10 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2012 Είμαι σε μια παρόμοια κατάσταση με τον flik. Visio λοιπόν. Θα ψάξω να βρω κι εγώ το template. Μία ακόμα απορία όμως. Έχει όλες τις δυνατότητες που θα χρειαστώ για τέτοια δουλειά; Π.χ. θα μπορώ να σχεδιάσω κόμβους (όπου ένα καλώδιο γίνεται split σε δύο) ή παρακάμψεις (όπου δύο καλώδια περνάνε από το ίδιο σημείο χωρίς να ενώνονται); Δεν θυμάμαι για split, νομίζω γίνεται. Δηλαδή τραβάς γραμμή, και βάζεις μια τελεία πάνω. Jumper έχει σίγουρα. Θυμάμαι οτι μόνο με αυτό είχα αποτελέσματα παραπλήσια με τα σχέδια που έπαιρνα απο τα βιβλία και τα έγραφα για την εργασία. Και είχα ρωτησει τον καθηγητή μου, και μου είπε visio μόνο για schematic. Edit: Το έχω template κρατημένο (3 είναι βασικά, electronics, electrical, electronics packages). Έχεις pm.
zeniath Δημοσ. 10 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2012 Electornics Workbench, Tina είναι εύκολα και θα σε καλύψουν
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα