Sadako Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Σκέφτομαι μήπως ήρθε τελικά η στιγμή να πάρω κι εγώ ένα smartphone. Προς το παρόν πορεύομαι με ένα παλιό SE W910i και ομολογώ πως υπήρξαν στιγμές που χρειάστηκα τις λειτουργίες ενός Smartphone, κυρίως για web και office εφαρμογές, πέραν του ότι γενικά πολλές φορές με έχει εκνευρίσει το πόσο αργό είναι. Όσον αφορά την χρήση του, πέραν των γνωστών (ομιλία, SMS), θέλω να χειρίζεται με ευκολία έγγραφα MS Office, να έχει ραδιόφωνο, wifi-3G, να αντικαταστήσει (αν είναι δυνατόν) την ψηφιακή μου μηχανή (5ετίας) όσον αφορά φωτογραφίες και βίντεο, multimedia (mp3 και βίντει, πιο σπάνια βέβαια το δεύτερο όσον αφορά ταινίες κλπ), αν είναι δυνατόν να έχει και GPS. Βέβαια γενικά θεωρώ τον εαυτό μου 'γκατζετάκια', οπότε θα ψάξω και θα χρησιμοποήσω σίγουρα αρκετές εφαρμογές. Έχω χάσει λίγο την μπάλα όσον αφορά τα λειτουργικά. iOS το είχα απορρίψει καθαρά λόγω τιμής του iPhone. Ανάμεσα στα υπόλοιπα με είχε 'γοητέψει' το Android, χωρίς να το έχω δουλέψει είναι η αλήθεια, κυρίως λόγω του open source, επειδή δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω έστω και 1 ευρώ για να αγοράσω κάποια εφαρμογή. Τις προάλλες όμως έπεσα σε κάποια reviews από κινητά με Windows Phone και είδα πολλά εγκωμιαστικά σχόλια. Δεν ξέρω τι παίζει από εφαρμογές κλπ (δηλαδή αν υπάρχουν πολλές διαθέσιμες και κυρίως ΔΩΡΕΑΝ), αλλά από ό,τι κατάλαβα τα κινητά με Windows Phone δεν είναι και τα φθηνότερα. Κάτι ΒΑΣΙΚΟ, είναι πως θέλω το κινητό να είναι όσο πιο smooth (στα πλαίσια του μπάτζετ μου βέβαια) γίνεται στην χρήση. Δεν ξέρω πώς μεταφράζεται αυτό στην πράξη όσον αφορά επεξεργαστή ή λειτουργικό, μιας και έβλεπα κινητά με Windows Phone να παινεύονται όσον αφορά την αποκριση ακόμα και με μικρότερα hardware specs από android phones. Όσον αφορά την μπαταρία, από όσα έχω ακούσει κατάλαβα πως γενικά δεν είναι το πιο δυνατό σημείο, αλλά τι να πω, δεν θα μου βγάζει έστω μια μέρα με μέτρια χρήση; Δηλαδή για ένα 6-7ωρο ταξίδι να μπορώ να χρησιμοποιώ ίντερνετ, να δω καμιά ταινία, να ακούσω μουσική και κανένα τηλέφωνο; Ίντερνετ έχω στο κινητό από το Vodafone CU, 60MB με κάθε ανανέωση (για όπου δεν θα υπάρχει διαθέσιμο wi-fi δίκτυο), που αυτή την στιγμή χρησιμοποιώ ελάχιστα. Όσον αφορά το μπάτζετ, ξεκινάω από τα 200-250 και ανεβαίνω αν αξιολογήσω πως αξίζουν πραγματικά τον κόπο τα παραπάνω (ή καλύτερα) features ενός πιο ακριβού κινητού. Δεν πρόκειται πάντως σε καμιά περίπτωση να πάρω κινητό 500 ευρώ, δεν νομίζω πως αξίζει τον κόπο, ακόμα κι αν αλλάζω κινητό κάθε 5-6 χρόνια και όχι κάθε χρόνο όπως κάνουν πολλοί. Το πόσο ακριβώς 'επείγει' η επιλογή δεν το γνωρίζω αυτή την στιγμή, υπάρχει περίπτωση να το χρειαστώ άμεσα (εξαρτάται από το αν θα λείψω για αρκετό διάστημα σε ταξίδι, που θα μου αποφέρει όμως και κάποια χρήματα, άρα θα μπορώ να δώσω περισσότερα χρήματα προκαταβολικά γνωρίζοντας πως θα τα αναπληρώσω αργότερα), οπότε ψάχνω για επιλογές τόσο για άμεση αγορά, όσο και για την προοπτική να περιμένω, αν αξίζει βέβαια τον κόπο, για μοντέλα που περιμένουμε σε λίγο καιρό. Από το λίγο που έχω ψάξει ως τώρα, έχω δει ΠΟΛΛΟΥΣ να παινεύουν το SE Neo V ως ίσως το πιο 'value for money' smartphone σε αυτή την κατηγορία, ενώ κάποιο που αναφέρεται συχνά είναι το LG Optimus 2x (με ΑΡΚΕΤΑ παράπονα όμως όσον αφορά την μπαταρία του). Ευχαριστώ προκαταβολικά για όλες τις προτάσεις.
panakart Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Αν θες smooth πας σε iphone,windows phone και τα δυο ειναι απιστευτα Smooth.Οχι οτι τα android Κολανε απλα αυτα εχουν αλλη αισθηση.Αν αποριψεις iphone λογο τιμης, μπορεις να βρεις το lumia 710 γυρω στα 270 καινουργιο η το samsung w στα 300.Αλλιως πας σε android και κατι πιο φθηνο οπως neo v που ειπε ο φυλος το οποιο ειναι πολυ καλο.
king2009 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2012 Αν μπορείς να πας λίγο παραπάνω απο τα 250 τότε βουρ για το optimus 2x.Στην κατηγορία 250-300 παίζει ακόμα μόνο του. Αποστολή από το Huawei X5 Pro με τη χρήση Insomnia App
basilis5 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 αν καταληξεις σε android κοιτα οτι παρεις να παιρνει το 4 επανω, καθως απο οτι εμαθα απο ενα φιλο που εβαλε στο galaxy s του μια μαγειρεμενη 4ρα ειναι απιστευτα smooth σε σχεση με πριν. Και μιλαμε για κινητο 2ετιας σχεδον..
Vasilisxd Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Έτσι που τα λες, για windowsphone σε βλεπω. Super τιμες , smooth interface.
Sadako Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Για το optimus 2x έπεσα σε αρκετά παράπονα σχετικά με την μπαταρία του.. Ισχύει; Το έχει κανείς; Πάντως μπορώ να ανεβώ στα χρήματα αν πραγματικά αξίζει τον κόπο. Το διπύρηνο δεν ξέρω βέβαια αν θα μου χρειαστεί, την στιγμή που δεν με ενδιαφέρει καθόλου για παιχνίδια.. Για τα windows phone, το πιο φθηνό που βρήκα ήταν γύρω στα 350 ευρώ, ξεφεύγει κάπως από το μπάτζετ μου. Και γιατί για κάποιο λόγο έχω την εντύπωση πως θα ξενερώσω με το γεγονός πως θα πρέπει να πληρώσω για εφαρμογές που στο android θα μπορούσα να έχω δωρεάν;
christs Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Για το optimus 2x έπεσα σε αρκετά παράπονα σχετικά με την μπαταρία του.. Ισχύει; Το έχει κανείς; Πάντως μπορώ να ανεβώ στα χρήματα αν πραγματικά αξίζει τον κόπο. Το διπύρηνο δεν ξέρω βέβαια αν θα μου χρειαστεί, την στιγμή που δεν με ενδιαφέρει καθόλου για παιχνίδια.. Για τα windows phone, το πιο φθηνό που βρήκα ήταν γύρω στα 350 ευρώ, ξεφεύγει κάπως από το μπάτζετ μου. Και γιατί για κάποιο λόγο έχω την εντύπωση πως θα ξενερώσω με το γεγονός πως θα πρέπει να πληρώσω για εφαρμογές που στο android θα μπορούσα να έχω δωρεάν; Nαι το 2χ εχει ενα ψιλο θεματακι με τη μπαταρια, ειναι καπως μειωμενη. Αναλογα ομως και τι χρηση θα κανεις, ολα τα smartphones εχουν πανω κατω τετοια θεματα. Μεχρι 300 ευρω, αξιολογοτατο κινητο ειναι και το Motorola Atrix, το χει ο φιλος μου και δαγκωνει σιδερα. Το θεμα ειναι και απο που θα αγορασεις, π.χ. αυτα ισχυουν για Ελλαδα, απο τιποτα Αμαζον βρισκεις και αλλες συσκευες δυνατες κατω απο 300 ευρω, π.χ. σημερα ειχε μια προσφορα το Εvo 3D στα 259 ευρω.
Sadako Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Δεν έχω κόλλημα να το πάρω sony και καλά από Ελλάδα, αρκεί να είμαι καλυμμένος από εγγύηση (Amazon από όσο ξέρω -κι από προσωπική εμπειρία με έναν σκληρό δίσκο- είμαι καλυμμένος) και να μπορώ να περάσω ελληνικά, γενικά να μην έχω θέματα/ασυμβατότητες στην χρήση..
Moderators stormrain Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Moderators Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Δεν υπαρχει κανενα θεμα με αγορες android συσκευων απο το amazon. Και απο πλευρας εγγυησης και απο πλευρας γλωσσας και συμβατοτητας.
christs Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 και απο πλευρας ασφαλειας αγορων, συμπληρωνω εγω, αν αγορασεις απο τον ιδιο τον κυριο αμαζον και οχι απο τριτο τοσο!
Vasilisxd Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 (επεξεργασμένο) Για τα windows phone, το πιο φθηνό που βρήκα ήταν γύρω στα 350 ευρώ, ξεφεύγει κάπως από το μπάτζετ μου. Και γιατί για κάποιο λόγο έχω την εντύπωση πως θα ξενερώσω με το γεγονός πως θα πρέπει να πληρώσω για εφαρμογές που στο android θα μπορούσα να έχω δωρεάν; To Nokia Lumia 710 κοστίζει αυτή την στιγμή 270 ευρώ. Εφαρμογές υπάρχουν και δωρεάν συν το ότι έχεις δωρεάν χάρτες. Σίγουρα ένα Android έχει να δώσει πιο πολλά , αλλά δεν είναι σε καμιά περίπτωση τόσο ευκολόχρηστο ή μάλλον δεν στο δίνει στο πιάτο , όπως ένα iPhone/WP7. Επεξ/σία 17 Μαρτίου 2012 από Vasilisxd
Vasilisxd Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2012 (επεξεργασμένο) ... Επεξ/σία 17 Μαρτίου 2012 από Vasilisxd
Sadako Δημοσ. 17 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2012 Επιστρέφω ένα μήνα μετά, ακόμα δεν έχω πάρει κινητό, αν και βρίσκομαι ένα βήμα από την αγορά ενός Neo V.. Το Atrix με χάλασε που δεν έχει FM Radio, μιας και είναι κάτι που χρησιμοποιώ αρκετά συχνά. Το Galaxy S με χάλασε που δεν έχει φλας (έχει τύχει αρκετές φορές να θελήσω να βγάλω φωτό υπό μέτριο φωτισμό και τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά).. Μου πρότειναν και το Arc, είδα όπως ότι δεν έχει μπροστινή κάμερα, θα βόλευε αρκετά για skype. Βασικά ψάχνω αν υπάρχει λόγος να ΜΗΝ πάω για Neo V (σε αυτό το μπάτζετ βέβαια). Για SAR έχω ακούσει ότι είναι αρκετά υψηλό, αλλά δεν είναι ότι μιλάω και τις τρελές ώρες..
humanoid Δημοσ. 17 Απριλίου 2012 Δημοσ. 17 Απριλίου 2012 Επιστρέφω ένα μήνα μετά, ακόμα δεν έχω πάρει κινητό, αν και βρίσκομαι ένα βήμα από την αγορά ενός Neo V.. Το Atrix με χάλασε που δεν έχει FM Radio, μιας και είναι κάτι που χρησιμοποιώ αρκετά συχνά. Το Galaxy S με χάλασε που δεν έχει φλας (έχει τύχει αρκετές φορές να θελήσω να βγάλω φωτό υπό μέτριο φωτισμό και τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά).. Μου πρότειναν και το Arc, είδα όπως ότι δεν έχει μπροστινή κάμερα, θα βόλευε αρκετά για skype. Βασικά ψάχνω αν υπάρχει λόγος να ΜΗΝ πάω για Neo V (σε αυτό το μπάτζετ βέβαια). Για SAR έχω ακούσει ότι είναι αρκετά υψηλό, αλλά δεν είναι ότι μιλάω και τις τρελές ώρες.. Γιατί δεν αγοράζεις απλά το Huawei X5 Pro; Έχει μεγαλύτερο ποσό αποθηκευτικού χώρου, δεύτερη κάμερα για βιντεοκλήσεις καλή οθόνη και λειτουργεί αξιόπιστα. Επίσης, αν έχεις όρεξη, σου δίνει τη δυνατότητα να εξασκήσεις το "σπορ" του modding με custom ROMS.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα