Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,

γιαυτο το 6μηνο πρεπει να κανω καποιες εργασιες στην C.

Το ερωτημα μου ειναι το εξης,εχω Mac και χρησιμοποιω το Xcode . Υπαρχει περιπτωση να εχω καποια ασυμβατοτητα με αλλους compilers?

Γιατι το λεω αυτο,

αντιγραφω σωστα παραδειγματα απο τον καθηγητη και πολυ συχνα το προγραμμα δεν τρεχει.

Πχ στον παρακατω κωδικα εχω προβλημα με το <conio.h> . μετα μου λεει πως η void πρεπει να επιστρεφει integer.

Λιγο τα φωτα σας γιατι ειμαι τελειως αρχαριος!

ευχαριστω!

#include <stdio.h>#include <conio.h>

#include <time.h>

void anim(char *p);

void delay(long d);

void main()

{

char name[21];

printf("Γράψτε εδώ το όνομά σας (Όχι περισσότερους από 20 χαρακτήρες) = ? ");

gets(name);

anim(name);

}

void anim(char *p)

{

int i;

int posx[5]={3,3,70,70};

int posy[5]={2,20,2,20};

clrscr();

for(i=0;i<4;i++){

gotoxy(posx,posy);

puts(p);

delay(2);

}

gotoxy(20,10);

printf("%s Καλώς ήρθες στον κόσμο της C \n",p);

}

void delay(long d)

{

time_t tim1,tim2;

tim1=time(NULL);

tim2=time(NULL);

while(tim2-tim1<d)

tim2=time(NULL);

}

Δημοσ.

Οκ ευχαριστω, προτινεις να συνεχισω με το Xcode ή καποιον αλλον compiler ?

Το XCode είναι IDE. Ο compiler που έχουν τα MAC για C είναι ο gcc. Όπως και οι περισσότερες, εάν όχι όλες, διανομές Linux.

Δεν φταίει ο compiler σου ούτε το IDE σου.

Και από terminal να πας, πάλι με τον ίδιο compiler θα λειτουργήσεις...

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Προς τον thanosA.

Θα ήθελα να σε ρωτήσω, αν εχεις βρεί

Α) στο debbuging κάνεις add watch διάφορες μεταβλητές, δλδ να βλέπεις πώς αλλάζουν οι τιμές, χωρίς να πηγαίνεις το κέρσορα πάνω από την κάθε μεταβλητή, αλλά σε ένα πίνακα να γράφεις το όνομα της μεταβλητής που εσύ θές να βλέπεις και δίπλα, κάθε φορά να αλλάζει η τιμή της.

Β) πώς κάνοντας build and run να τρέχει κατευθείαν στην console και όχι να το τρέχω μετά εγώ.

Γ) θέλω να βάλω στην επιφάνεια στο toolbar, διάφορες συντομεύσεις., πχ το σημαντικότερο, να ακυρώνω όλα τα breakpoint, και όχι να ψάχνω κάθε φορά μέσα στο μενού.. Αλλά το θέμα είναι πως δεν υπάρχει στο προτεινόμενα εικονίδια για toolbar...

Θέλω όλα αυτά γιατί χρησιμοποιώ το visual studio, το οποίο για μένα είναι ο καλύτερος compiler, για την διπλωματική μου και έχω βάλει τα win στον mac μου και τον έχω "μαγαρίσει " , και πλέον σέρνεται.

σόρρυ αλλά τώρα διάβασα τα υπόλοιπα μνματα σου .. άκυρο... βέβαια αν ξέρεις πές....

Δημοσ.

Disclaimer: Σπανίως χρησιμοποιώ xcode (προτιμώ να δουλεύω αποκλειστικά σε κονσόλα), αλλά από μια γρήγορη ματιά νομίζω βρήκα αυτά που ζητάς.

Α) στο debbuging κάνεις add watch διάφορες μεταβλητές, δλδ να βλέπεις πώς αλλάζουν οι τιμές, χωρίς να πηγαίνεις το κέρσορα πάνω από την κάθε μεταβλητή, αλλά σε ένα πίνακα να γράφεις το όνομα της μεταβλητής που εσύ θές να βλέπεις και δίπλα, κάθε φορά να αλλάζει η τιμή της.

Το μενού Run -> Debugger εμφανίζει ένα παράθυρο με αυτά που ζητάς, και μπορεις να προσθέσεις μεταβλητές μεσω του Run->Show->Expressions

Β) πώς κάνοντας build and run να τρέχει κατευθείαν στην console και όχι να το τρέχω μετά εγώ.

Τι εννοείς? Στην κονσόλα τρέχει. Δοκίμασες Run->Console?

Γ) θέλω να βάλω στην επιφάνεια στο toolbar, διάφορες συντομεύσεις., πχ το σημαντικότερο, να ακυρώνω όλα τα breakpoint, και όχι να ψάχνω κάθε φορά μέσα στο μενού.. Αλλά το θέμα είναι πως δεν υπάρχει στο προτεινόμενα εικονίδια για toolbar...

Το παράθυρο που εμφανίζεται όταν κάνεις Run->Debug έχει ήδη ένα κουμπί που λέγεται Deactivate και ακυρώνει όλα τα breakpoints.

Θέλω όλα αυτά γιατί χρησιμοποιώ το visual studio, το οποίο για μένα είναι ο καλύτερος compiler, για την διπλωματική μου και έχω βάλει τα win στον mac μου και τον έχω "μαγαρίσει " , και πλέον σέρνεται.

To Visual Studio einai IDE, όχι compiler. Ομοίως το Xcode.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...