panos2000gr Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Το οτι κρατανε τιμη κατι σημαινει. Δες μεταχεισμενα iPhones για παραδειγμα 3GS. Τσέκαρε πόσο αγοράστηκε καινούργιο το 3GS, πόσο πουλήθηκε ως μεταχειρισμένο, πόσα χρήματα έχει χάσει ο κάτοχος του και ύστερα έλα να ξανακάνουμε την ίδια συζήτηση. Ο λόγος που "κρατάνε τιμές" τα προϊόντα της Apple έχει να κάνει κυρίως με τις εξωφρενικά υψηλές τιμές που πωλούνται ως καινούργια στην Ευρώπη και ειδικότερα στην χώρα μας. Δυστυχώς η Apple έχει καταφέρει να καθιερώσει την δική της νομισματική ισοτιμία μεταξύ δολαρίου και ευρώ. Έτσι για παράδειγμα ενώ στην Αμερική μπορείς να βρεις το base MACBOOK PRO 15" (MD318) ακόμη και κάτω από τα 1800$ (±1360 ευρω) , στην Ελλάδα για το ίδιο μοντέλο (MD318GR) θα πρέπει να διαθέσεις 1940 ευρώ καθώς αυτή είναι η τιμή που πωλείται στα περισσότερα "γνωστά" καταστήματα. (Πλαίσιο, Multirama, Public, Κωτσόβολο, Madmacs, Electroworld, Mediamarkt, You κτλ) Και για να επανέλθω στο θέμα μας... πριν από ένα χρόνο (ίσως και περισσότερο) είχα αγοράσει ένα 3GS από αγγελία στο Insomnia αντί 230 ευρώ. Ήταν μια μέση τιμή πώλησης τότε, καθώς είχαν όλοι αρχίσει να πουλάνε τα παλιά τους 3GS για να πάρουν το 4αρι. Ο τύπος το πρόσεχε σαν τα μάτια του με θήκες, ζελατίνες κτλ λόγω των γνωστών "ευαισθησιών" που έχουν όλα τα iphone στις γρατσουνιές. Αναρωτιέμαι πόσο ευτυχισμένος μπορεί να είναι που πλήρωσε 600-700 ευρώ (ανάλογα το μοντέλο) και τελικά το έδωσε στο 1/3 της τιμή του. Και όλα αυτά με σκοπό να προσθέσει άλλα 400-450 και να πάρει το τότε καινούργιο γυάλινο καμάρι της Apple (το iphone 4). Σε αυτόν τον τύπο λοιπόν να πας και να πεις ότι τα προϊόντα της Apple κρατάνε πολύ υψηλή μεταπωλιτική αξία.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Τσέκαρε πόσο αγοράστηκε καινούργιο το 3GS, πόσο πουλήθηκε ως μεταχειρισμένο, πόσα χρήματα έχεις χάσει ο κάτοχος του και ύστερα έλα να ξανακάνουμε την ίδια συζήτηση. Ο λόγος που "κρατάνε τιμές" τα προϊόντα της Apple έχει να κάνει κυρίως με τις εξωφρενικά υψηλές τιμές που πωλούνται ως καινούργια στην Ευρώπη και ειδικότερα στην χώρα μας. Επίσης μια ακόμη αιτία είναι ότι η Apple έχει καταφέρει να καθιερώσει την δική της νομισματική ισοτιμία μεταξύ δολαρίου και ευρώ. Για παράδειγμα στην Αμερική μπορείς να βρεις το base MACBOOK PRO 15" (MD318) ακόμη και κάτω από τα 1800$ (±1350 ευρω) , όταν στην Ελλάδα για το ίδιο μοντέλο (MD318GR) η επίσημη τιμή πώλησης στα περισσότερα γνωστά καταστήματα είναι τα 1940 ευρώ. Θεωρώ ότι πέφτεις στην "παγίδα" της ισοτιμίας ευρώ-δολλαρίου και αδίκως κατηγορείς την Apple ή την όποια Apple για το θέμα αυτό. Στο παράδειγμα που έφερες, υπολογίζεις λανθασμένα την τιμή του MacBook Pro με βάση την τραπεζική ισοτιμία χωρίς να σκέφτεσαι ότι στην Ευρώπη τα προϊόντα επιβαρύνονται με ΦΠΑ αλλά και τέλη εισαγωγής από τις ΗΠΑ αλλά και μεταφορικά. Επιπλέον, στις ΗΠΑ η τιμή που βλέπεις στο (όποιο) Apple Store επιβαρύνεται με φόρο πωλήσεων (sales tax) ο οποίος διαφέρει από Πολιτεία σε Πολιτεία. Δεν είναι λοιπόν όπως ακριβώς τα γράφεις... Και για να επανέλθω στο θέμα μας... πριν ένα χρόνο (ίσως και περισσότερο) είχα αγοράσει ένα 3GS από αγγελία στο Insomnia αντί 230 ευρώ. Ήταν μια μέση τιμή πώλησης τότε, καθώς είχαν όλοι αρχίσει να πουλάνε τα παλιά τους 3GS για να πάρουν το 4αρι. Ο τύπος το πρόσεχε σαν τα μάτια του με θήκες, ζελατίνες κτλ λόγω των γνωστών "ευαισθησιών" που έχουν όλα τα iphone στις γρατσουνιές. Αναρωτιέμαι πόσο ευτυχισμένος μπορεί να είναι που πλήρωσε 600-700 ευρώ (ανάλογα το μοντέλο) και τελικά το έδωσε στο 1/3 της τιμή του. Και όλα αυτά με σκοπό να προσθέσει άλλα 400-450 και να πάρει το τότε καινούργιο γυάλινο καμάρι της Apple (το iphone 4). Σε αυτόν τον τύπο λοιπόν να πας και να πεις ότι τα προϊόντα της Apple κρατάνε πολύ υψηλή μεταπωλιτική αξία. Κι εδώ θα διαφωνήσω μαζί σου. Κατ'αρχήν, ως κάτοχος iPhone από το πρώτο-πρώτο που κυκλοφόρησε (το λεγόμενο και 2G), ουδέποτε διαπίστωσα "γνωστή ευαισθησία" του τηλεφώνου μου σε γρατζουνιές. Αν κάποιος κάτοχος επιθυμεί να το έχει τυλιγμένο σε προστατευτικές ζελατίνες κλπ, δικαίωμά του, αυτό δεν σημαίνει ότι το iPhone έχει "γνωστές" ευαισθησίες. Επιπλέον, το παράδειγμά σου είναι μάλλον μεμονωμένο. Αυτή τη στιγμή βλέπω στις Αγγελίες εδώ στο insomnia να πωλούνται iPhone 3GS για 300 και 320 ευρώ. Και μιλάμε για κινητό το οποίο σε λίγο θα κλείσει 3 χρόνια στην αγορά και ήδη κυκλοφορούν επισήμως οι δύο αντικαταστάτες του... Οπότε θα έλεγα ότι ναι, το iPhone και γενικότερα τα προϊόντα της Apple κρατάνε μεταπωλητική αξία στο χρόνο - ίσως να'σαι και ο μόνος που υποστηρίζεις το αντίθετο.
panos2000gr Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Θεωρώ ότι πέφτεις στην "παγίδα" της ισοτιμίας ευρώ-δολλαρίου και αδίκως κατηγορείς την Apple ή την όποια Apple για το θέμα αυτό. Στο παράδειγμα που έφερες, υπολογίζεις λανθασμένα την τιμή του MacBook Pro με βάση την τραπεζική ισοτιμία χωρίς να σκέφτεσαι ότι στην Ευρώπη τα προϊόντα επιβαρύνονται με ΦΠΑ αλλά και τέλη εισαγωγής από τις ΗΠΑ αλλά και μεταφορικά. Επιπλέον, στις ΗΠΑ η τιμή που βλέπεις στο (όποιο) Apple Store επιβαρύνεται με φόρο πωλήσεων (sales tax) ο οποίος διαφέρει από Πολιτεία σε Πολιτεία. Δεν είναι λοιπόν όπως ακριβώς τα γράφεις... Δεν πέφτω σε καμιά παγίδα! Και άλλα προϊόντα εισάγονται με τον ίδιο τρόπο χωρίς να υπάρχει αυτή η αισχροκέρδια. Απλά σας πιάνουν κορόιδα. Για να καταλάβεις το μέγεθος της αισχροκέρδιας να σου πω ότι με 1450 ευρώ μπορώ να αγοράσω το παραπάνω 15αρι καινουργιο και με απόδειξη. Κανονικά εκτελωνισμένο, σφραγισμένο και με απόδειξη αγοράς. 500 ευρώ κάτω από την τιμή που πωλείται στην Ελλάδα και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται καν να πάω στην Αμερική. Τι έχεις να πεις? Κι εδώ θα διαφωνήσω μαζί σου. Κατ'αρχήν, ως κάτοχος iPhone από το πρώτο-πρώτο που κυκλοφόρησε (το λεγόμενο και 2G), ουδέποτε διαπίστωσα "γνωστή ευαισθησία" του τηλεφώνου μου σε γρατζουνιές. Δεν ξέρω τι συμβαίνει με το 2G γιατί δεν το είχα ποτέ στα χέρια μου. Τα 3G & 3GS πάντως όπως και τα περισσότερα πλαστικά που χρησιμοποιεί η APPLE είναι ευπαθή σε γρατσουνιές, σε βαθμό κακουργήματος. Δες τα πλαστικά MACBOOK , τους φορτιστές, τα παλιά remote control, ipad και οτιδήποτε έχει αντίστοιχο πλαστικό. Αν θες να σου ανεβάσω και μερικές φωτογραφίες για του λόγου το αληθές. Επιπλέον, το παράδειγμά σου είναι μάλλον μεμονωμένο. Αυτή τη στιγμή βλέπω στις Αγγελίες εδώ στο insomnia να πωλούνται iPhone 3GS για 300 και 320 ευρώ. Δεν ήταν καθόλου μεμονωμένο καθώς όλους τους είχε πιάσει τρέλα να πάρουν το 4αρι. Η μέση τιμή τότε για τα 3GS ήταν τα 250. Επίσης δεν έχει καμιά σημασία το πόσο θέλει κάποιος να πουλήσει το 3GS του, αλλά πόσο τελικά θα το πουλήσει! Τα 300-320 που αναφέρεις είναι μόνο για ταινίες επιστημονικής φαντασίας και θα κοσμούν τις αγγελίες του Insomnia για αρκετά χρόνια ακόμη, εφόσον ο πωλητής συνεχίζει να ζητάει αυτά τα χρήματα. Αυτό το ξέρεις πολύ καλά και εσύ και το παράδειγμα σου είναι μάλλον ατυχές.
ares225 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Δεν πέφτω σε καμιά παγίδα! Και άλλα προϊόντα εισάγονται με τον ίδιο τρόπο χωρίς να υπάρχει αυτή η αισχροκέρδια. Απλά σας πιάνουν κορόιδα. Δεν ξέρω τι συμβαίνει με το 2G γιατί δεν το είχα ποτέ στα χέρια μου. Τα 3G & 3GS πάντως όπως και τα περισσότερα πλαστικά που χρησιμοποιεί η APPLE είναι ευπαθή σε γρατσουνιές, σε βαθμό κακουργήματος. Δες τα πλαστικά MACBOOK , τους φορτιστές, τα παλιά remote control, ipad και οτιδήποτε έχει αντίστοιχο πλαστικό. Αν θες να σου ανεβάσω και μερικές φωτογραφίες για του λόγου το αληθές. Δεν ήταν καθόλου μεμονωμένο καθώς όλους τους είχε πιάσει τρέλα να πάρουν το 4αρι. Η μέση τιμή τότε για τα 3GS ήταν τα 250. Επίσης δεν έχει καμιά σημασία το πόσο θέλει κάποιος να πουλήσει το 3GS του, αλλά πόσο τελικά θα το πουλήσει! Τα 300-320 που αναφέρεις είναι μόνο για ταινίες επιστημονικής φαντασίας και θα κοσμούν τις αγγελίες του Insomnia για αρκετά χρόνια ακόμη, αν ο πωλητής συνεχίζει να ζητάει αυτά τα χρήματα. Αυτό το ξέρεις πολύ καλά και εσύ και το παράδειγμα σου είναι μάλλον ατυχές. Σαν χρήστης iphone από το 3g και μετά δεν παρατήρησα οτι είναι επιρεπή σε γρατζουνιές.Το αντίθετο μάλιστα.Βέβαια τώρα άμα ο άλλος το πάρει και το πετάξει απο τα 2 μέτρα δεν ξέρω τι θα γίνει με το πλαστικό.Άλλα απο προσωπική μου γνώμη που σπάνια να μου πέσει τηλέφωνο απο το χέρι χωρίς θήκη τα χα και σε μια χαρά κατάσταση ήταν. Όσο για την τιμή που λές πριν ένα χρόνο ήρθε στα χέρια μου το 3gs και επειδή πάντα μεταχειρισμένα τα παίρνω τα κινητά δεν ήταν 250 άντε να είχες βρει μερικα μεμονομένα περιστατικά.Τότε όλοι τα είχαν 300 - 350.Αφού το πήρα σκέψου 300 και όταν ήρθε το 4αρι στα χέρια μου 9 μήνες μετά πάλι τόσο πούλησα και έφυγε αμέσως.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Δεν πέφτω σε καμιά παγίδα! Και άλλα προϊόντα εισάγονται με τον ίδιο τρόπο χωρίς να υπάρχει αυτή η αισχροκέρδια. Απλά σας πιάνουν κορόιδα. Για να καταλάβεις το μέγεθος της αισχροκέρδιας να σου πω ότι με 1450 ευρώ μπορώ να αγοράσω το παραπάνω 15αρι καινουργιο και με απόδειξη. Κανονικά εκτελωνισμένο, σφραγισμένο και με απόδειξη αγοράς. 500 ευρώ κάτω από την τιμή που πωλείται στην Ελλάδα και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται καν να πάω στην Αμερική. Τι έχεις να πεις? Το ότι μπορείς να το βρεις 500 ευρώ κάτω, εάν έχεις τον τάδε ή τον δείνα γνωστό δεν μου λέει κάτι. Σου εξήγησα πώς λειτουργεί νομίμως μια αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και επ' αυτού δεν βλέπω κάποια αντίκρουση. Επιπλέον, δεν καταλαβαίνω προς τι το επιθετικό ύφος. Δεν ξέρω τι συμβαίνει με το 2G γιατί δεν το είχα ποτέ στα χέρια μου. Τα 3G & 3GS πάντως όπως και τα περισσότερα πλαστικά που χρησιμοποιεί η APPLE είναι ευπαθή σε γρατσουνιές, σε βαθμό κακουργήματος. Δες τα πλαστικά MACBOOK , τους φορτιστές, τα παλιά remote control, ipad και οτιδήποτε έχει αντίστοιχο πλαστικό. Αν θες να σου ανεβάσω και μερικές φωτογραφίες για του λόγου το αληθές. Δεν χρειάζεται να μου ανεβάσεις φωτογραφίες. Είχα δυόμιση χρόνια το 3GS και φιλικό μου πρόσωπο είχε άλλα δυόμιση χρόνια το 3G. Σε διαβεβαιώ ότι, χωρίς να το έχω σε θήκες κλπ, τα πλαστικά του δεν έχουν πάθει τίποτα. Το αυτό για τον φορτιστή του MacBook Late 2008 που είναι πλαστικός - μετά από τρία χρόνια και κάτι μήνες δεν διαπιστώνω καμία φθορά. Δεν ήταν καθόλου μεμονωμένο καθώς όλους τους είχε πιάσει τρέλα να πάρουν το 4αρι. Η μέση τιμή τότε για τα 3GS ήταν τα 250. Επίσης δεν έχει καμιά σημασία το πόσο θέλει κάποιος να πουλήσει το 3GS του, αλλά πόσο τελικά θα το πουλήσει! Τα 300-320 που αναφέρεις είναι μόνο για ταινίες επιστημονικής φαντασίας και θα κοσμούν τις αγγελίες του Insomnia για αρκετά χρόνια ακόμη, εφόσον ο πωλητής συνεχίζει να ζητάει αυτά τα χρήματα. Αυτό το ξέρεις πολύ καλά και εσύ και το παράδειγμα σου είναι μάλλον ατυχές. Έως και σήμερα βλέπω αγγελίες για 300 και 320 ευρώ στο iPhone 3GS και εσύ μου λες ότι πέρυσι, επειδή το αγόρασες 230 ευρώ, εσύ είσαι ο κανόνας και όλοι οι άλλοι η εξαίρεση. Καλώς, δεν έχω τίποτα να πω, ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του.
panos2000gr Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 (επεξεργασμένο) Με ελάχιστα δευτερόλεπτα στο google...αν ψάξω περισσότερο θα σας βρω και άλλα, πολύ φτηνότερα. Οι τιμές είναι αρχικές και χωρίς παζάρια: Iphone 3GS --> 170 ευρω ---> Χτεσινό http://www.insomnia.gr/classifieds/mobile/iphone/55690-iphone-3gs-8gb/ Iphone 3GS --> 180 ευρω ---> Δεκέμβριος του 2011 http://www.aggeliopolis.gr/ellada/Iphone_3gs_16gb_10769994.htm?ca=3_s&w=3 Iphone 3GS --> 170 ευρω ---> Δεκέμβριος του 2011 http://www.aggeliopolis.gr/ellada/IPhone_3Gs_16Gb_10766089.htm?ca=3_s&w=3 Iphone 3GS --> 175 ευρω ---> Μάρτιος του 2012 http://paiania.olx.gr/iphone-3gs-leuko-175-eurw-iphone-4-s-16gb-leuko-550-eurw-iid-328367080 Iphone 3GS --> 150 ευρω ---> Φεβρουάριος του 2011 http://www.aggeliopolis.gr/ellada/Iphone_3gs__mauro_10382220.htm?ca=3_s&w=3 Iphone 3GS --> 190 ευρω ---> Μάρτιος του 2012 http://www.aggeliopolis.gr/ellada/Iphone_3gs_8gb_10854510.htm?ca=3_s&w=3 Iphone 3gs ---> 210 ευρώ --> ΔΕΚ 2011 http://www.iphonehellas.gr/forum/topic/86125-iphone-3gs-16gb-πωλείται/ iphone 4 32GB ---> 270 ευρώ ---> ΜΑΡΤΙΟΣ 2012 http://siteia.olx.gr/iphone-4-32g-iid-328429843 Iphone 3GS (ενός μηνός) ---> 230 ευρώ http://www.aggeliopolis.gr/ellada/IPhone_3gs_8gb_MAYRO_10809564.htm?ca=3_s&w=3 Iphone 3GS 32 GB ---> 230 ευρω http://www.aggeliopolis.gr/ellada/iphone_3gs_32gB_10796848.htm?ca=3_s&w=3 Iphone 3GS 32 GB ---> 220 ευρω http://www.aggeliopolis.gr/ellada/Iphone_3gs_16gb_10793409.htm?ca=3_s&w=3 Να συνεχίσω....? http://www.youtube.com/watch?v=A8OmgLwexpQ Επεξ/σία 14 Μαρτίου 2012 από panos2000gr
Super Moderators paredwse Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Καλώς, προφανώς τραβάς κάποια ζόρια τα οποία οι υπόλοιποι αδυνατούμε να συμμεριστούμε.
panos2000gr Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Το ότι μπορείς να το βρεις 500 ευρώ κάτω, εάν έχεις τον τάδε ή τον δείνα γνωστό δεν μου λέει κάτι. Σου εξήγησα πώς λειτουργεί νομίμως μια αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και επ' αυτού δεν βλέπω κάποια αντίκρουση. Επιπλέον, δεν καταλαβαίνω προς τι το επιθετικό ύφος. 1) Χωρίς κανέναν γνωστό 2) Νόμιμα με απόδειξη αγοράς 3) Κανένα επιθετικό ύφος επί προσωπικού. Ίσως εκνευρισμός κάποιες φορές που βλέπω "ενστικτώδης" τάσεις υποστήριξης του brand name. Καλώς, προφανώς τραβάς κάποια ζόρια τα οποία οι υπόλοιποι αδυνατούμε να συμμεριστούμε. Προφανώς είμαι από τους λίγους αντικειμενικούς που έχουν Apple. Τα ίδια περίπου λες σε οποιοδήποτε σου "κατηγορήσει" την εταρεία και το έχουμε ξανασυζητήσει αυτό. (άσχετο με το κομμάτι του moderating...αναφέρομαι στις απόψεις σου ως οποιοδήποτε απλού χρήστη). Για παράδειγμα υποστηρίζεις ότι τα 3GS πωλούνται στα 300-320 ευρώ θέλοντας να στηρίξεις το επιχείρημα της δήθεν μεταπωλητικής αξίας. Μέσα σε κυριολεκτικά 2-3 λεπτά ψαξίματος και εντελώς πρόχειρα σου παραθέτω 10-15 αγγελίες που αποδεικνύουν το αντίθετο και η απάντηση σου είναι ότι τραβάζω ζόρια.
haHa Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Paredwse, αν πχ καποιος αγορασε καινουριο το iphone 4 16GB 660€ το Σεπτεμβριο του 2011 και το iPhone 3GS 8GB καινουριο για 500€, ποσο νομιζεις οτι πιανουν τωρα μολις 6 μηνες μετα την αγορα τους? Με μια προχειρη ματια στις αγγελιες του insomnia βλεπω χοντρικα μεση τιμη για ενα iphone 4 γυρω στα 370€ και για ενα iphone 3gs γυρω στα 240€. Μεσα σε εξι μηνες πωλουνται 290€ και 260€ πιο κατω ως μεταχειρισμενα.
ektor7 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 1) Χωρίς κανέναν γνωστό 2) Νόμιμα με απόδειξη αγοράς 3) Κανένα επιθετικό ύφος. Προφανώς είμαι από τους λίγους αντικειμενικούς που έχουν Apple. Τα ίδια περίπου λες σε οποιοδήποτε σου "κατηγορήσει" την εταρεία και το έχουμε ξανασυζητήσει αυτό. (άσχετο με το κομμάτι του moderating...αναφέρομαι τις απόψεις σου ως οποιοδήποτε απλού χρήστη) Προφανως! Ισως αυτη η ελλειψη,αντικειμενικοτητας στους κυκλους της Apple,να παιζει το μεγαλυτερο ρολο στο φαινομενο της υπερτιμημενης ανακυκλωσης των προιοντων της! Δεν μπορω αλλιως να εξηγησω,πως μπορει καποιος να πειθεται να επενδυσει σ'ενα προιον μεγαλης αξιας,μεταχειρισμενο(2+χρονια),αφηνοντας τον εαυτο του ακαλυπτο και εκτεθημενο απο εγγυηση,φθορα hardware(λογο εκτεταμενης χρησης,απο το/τους προηγουμενο/ους ιδιοκτητη/ες) και μεγαλο ρισκο οσο αφορα τη συναλλαγη του προιοντος!?!
dali13gr Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Paredwse' date=' αν πχ καποιος αγορασε καινουριο το iphone 4 16GB 660€ το Σεπτεμβριο του 2011 και το iPhone 3GS 8GB καινουριο για 500€, ποσο νομιζεις οτι πιανουν τωρα μολις 6 μηνες μετα την αγορα τους? Με μια προχειρη ματια στις αγγελιες του insomnia βλεπω χοντρικα μεση τιμη για ενα iphone 4 γυρω στα 370€ και για ενα iphone 3gs γυρω στα 240€. Μεσα σε εξι μηνες πωλουνται 290€ και 260€ πιο κατω ως μεταχειρισμενα.[/quote'] Αν κάποιος έκανε τις αγορές που αναφέρεις, τότε δεν έχει ιδέα τι αγοράζει οπότε καλά να πάθει. Αν αγόρασε 4αρι λίγο πριν βγει το 4S, ας μην περιμένει να το πουλήσει 500€. Αν το είχε πάρει, όμως, τον Σεπτέμβριο του '11 660€ και το πουλούσε μετά από έναν χρόνο 350-400€, πόσο κερδισμένος είναι λες; Αντίστοιχα, αν αγόρασε 3GS στα 500€, εκεί κι αν έκανε λάθος αγορά, όταν με λιγότερα χρήματα μπορούσε να πάρει μεταχειρισμένο iPhone 4 με εγγύηση κιόλας. Τα παραδείγματα μπορούν να παρουσιαστούν όπως μας βολεύει. Όπως 10 τυχαίες αγγελίες που παρουσιάστηκαν παραπάνω, άλλες τόσες μπορώ να βρω εγώ που πουλήθηκαν στα +300€. Χωρίς να εξετάζουμε σε τι κατάσταση είναι οι συσκευές ε; Γιατί σου βρίσκω και με 100€ iPhone κλειδωμένο και με 10 γρατσουνιές στην οθόνη... Έχουν την μεγαλύτερη μεταπωλητική αξία όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να αποδείξουν το αντίθετο ή να παριστάνουν τους πανεξύπνους αγοραστές και όλους τους υπόλοιπους πρόβατα. Όταν μια συσκευή έχει την ίδια τιμή από την ημέρα κυκλοφορίας της μέχρι την ημέρα που θα βγει το επόμενο μοντέλο, είναι φυσικό να κρατάει αξία, πάντα με την προϋπόθεση ότι η ζήτηση θα παραμείνει σταθερή. Και αυτό συμβαίνει μόνο με το iPhone. Άλλες είναι οι συσκευές που ρίχνουν τις τιμές τους μετά από 6 μήνες κυκλοφορίας. Γιατί γίνεται αυτό άραγε;
haHa Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Αν το είχε πάρει, όμως, τον Σεπτέμβριο του '11 660€ και το πουλούσε μετά από έναν χρόνο 350-400€, πόσο κερδισμένος είναι λες; -300€ σε ενα χρονο δεν το ονομαζω κερδος. Και διαλεξες και την ιδανικη περιπτωση. Αντίστοιχα, αν αγόρασε 3GS στα 500€, εκεί κι αν έκανε λάθος αγορά, όταν με λιγότερα χρήματα μπορούσε να πάρει μεταχειρισμένο iPhone 4 με εγγύηση κιόλας. Μην μπαινεις στην διαδικασια να εξισωνεις ενα καινουριο με ενα μεταχειρισμενο. Εκτος αν πχ εσυ πηγαινεις για δωρο μεταχειρισμενα πραγματα. Για αυτον πχ τον λογο μην τα εξισωνεις. Η αληθεια ειναι οτι αντι για το 3gs στα 500€ θα μπορουσε να παρει καποιο καλυτερο κινητο ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ με 250-300€. Και καλυτερο κινητο θα ηταν και δεν θα εχανε την αξια του οπως θα την εχανε το 3gs. Τα παραδείγματα μπορούν να παρουσιαστούν όπως μας βολεύει. Εννοειται. Και αυτο βλεπω εδω: οτι οπως υπαρχουν τα παραδειγματα που εβαλα εγω, υπαρχουν και τα αντιστροφα. Μονο που μερικοι βλεπουν μονο την μια πλευρα... Η αληθεια ειναι καπου στη μεση. Κατι παρομοιο εκανες και εσυ παρακατω: Άλλες είναι οι συσκευές που ρίχνουν τις τιμές τους μετά από 6 μήνες κυκλοφορίας. Γιατι πχ για ενα κινητο που κυκλοφορει 2 χρονια στην αγορα με διαφορες τιμες (και ο περισσοτερος κοσμος δεν το πηρε το πρωτο εξαμηνο, αλλα αργοτερα) να θεωρουμε οτι αυτος που το αγορασε εχασε χρηματα? Αφου ο περισσοτερος κοσμος το πηρε με χαμηλη τιμη. Οπως και να εχει, η πτωση τιμης της πωλησης οσο κυκλοφορει ενα προιον ειναι ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ του καταναλωτη. Αντιθετα, το να μενει σταθερη η τιμη πωλησης στα μαγαζια δεν ειναι προς οφελος του καταναλωτη. Το αντιθετο μαλιστα, οπως μονος σου ειπες.
panos2000gr Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Έχουν την μεγαλύτερη μεταπωλητική αξία όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να αποδείξουν το αντίθετο ή να παριστάνουν τους πανεξύπνους αγοραστές και όλους τους υπόλοιπους πρόβατα. Η μεταπωλητική αξία είναι ένα ποσοστό που προκύπτει από την τιμή αγοράς και την τιμή πώλησης συν το παράγοντα χρόνο φυσικά. Αν αγοράσεις μια Ferrari 300.000 ευρώ και την πουλήσεις μετά από 1 χρόνο στα 140.000 δεν μπορεί να είσαι χαρούμενος επειδή το αυτοκίνητο σου συνεχίζει να είναι ακριβό και να κοστίζει 140.000. Ποσοστιαία έχεις χάσει το 55% των χρημάτων σου. Τo MACBOOK PRO της υπογραφής μου κόστιζε πριν λίγους μήνες στην Ελλάδα περί τα 3100 ευρώ με όλα τα έξτρα (μόνο ο SSD είχε 510 ευρώ). Για πείτε μου τι αξία έχει σήμερα μετά από 9-10 μήνες? Εσείς πόσο θα δίνατε για να το αγοράσετε και πόσο χαμένος θα ήμουν εγώ αν το είχα αγοράσει καινούργιο και όχι μεταχειρισμένο? Αντίστοιχα ένα iphone που αγοράστηκε 650 ευρώ και μετά από ένα 6μηνο πωλήθηκε στα 370 ευρώ, θα έχει χάσει το 45% της αξίας του. Εξηγήστε μου γιατί το προϊόν αυτό έχει μεγάλη μεταπωλητική αξία? Για να μην κουράζεστε τεχνολογία και μεταπωλητική αξία είναι δύο έννοιες εκ διαμέτρου αντίθετες.
oddin Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Οταν λέμε έχουν μεταπωλητική αξία,δεν σημαίνει κατανάγκη οτι το πηρα 100€ θα το πουλήσω σε ένα μήνα 90€. Oλα πάνε ανάλογα με τον ανταγωνισμό. Για παράδειγμα (Δεν θα πω samsung και γίνει πάλι vs) μια άλλη μάρκα κινητού που το αγοράζεις σε ενα ποσο Α και το παίρνεις μεταχειρο σε ένα ποσο Β πόσο μείωση έχει της % σε σχέση μετο iphone. Σε αυτόν τον τομέα είναι καλύτερα στην μεταπώληση και κρατάνε τιμή σε σχέση με άλλα κινητα. Στο κάτω κάτω όλοι ξέρουμε το θέμα με την τεχνολογία και πόσο γρήγορα απαξιώνονται και περνάμε στα καινούρια μοντέλα,με ανάλογες πτώσεις τιμών. (τώρα γιατι μας πιάνει ο υπερκατανωλισμός και μπάινουμε στο τρυπάκι της αλλαγής,αυτό δεν είναι το θέμα προς συζήτηση τώρα).
ektor7 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2012 Έχουν την μεγαλύτερη μεταπωλητική αξία όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να αποδείξουν το αντίθετο ή να παριστάνουν τους πανεξύπνους αγοραστές και όλους τους υπόλοιπους πρόβατα. Θα ηθελα πολυ ν'ακουσω με ποια επιχειρηματα,θα μπορουσες να πεισει καποιο φιλο σου,να δωσει 300+ ευρο ή ακομη και 250ευρο,για ενα μεταχειρισμενο 3GS?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα