trellakias Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 Καλησπερα σε ολα τα παιδια.Μολις πριν λιγες ωρες αντιμετωπισα ενα προβληματακι σχετικα με την εκκινηση στα xp μου. Να γινω ποιο κατατοπιστικος.. Εχω ενα desc στο οποιο εχω win xp και εχω ενα σκληρο. Επειδη ομως ασχολουμαι με sound editing home recording πηρα και ενα δευτερο ωστε σ αυτον να εγκαταστησω παλι xp αλλα να τον εχω μονο με τα προγραμματα για το studio. Εγκατεστησα λοιπον xp και στον καινουργιο δισκο και τον κουμπωσα πανω. Το προβλημα τωρα.. Στην εκκινηση γιατι δεν μου βγαζει επιλογη ποιο απο τα δυο λειτουργικα θελω να φορτωσω?? Επειδη ειναι τα ιδια? Μου φορτωνει deufault τo δισκο με τα xp που ειχα πριν βαλω τον δευτερο σκληρο.Μηπως δεν κανω κατι εγω σωστα? Και μια δευτερη ερωτηση.. Γιατι οταν ανοιγω το υπολογιστης μου εμφανιζετε ο καινουργιος δισκος σαν μοναδα πχ F ενω ειναι εγκατεστημενο σε αυτον λειτουργικο? Ειναι λογικο? Ελπιζω να μην σας μπερδεψα. Απλα το μονο που θελω ειναι οταν ανοιγω το pc να μου βγαζει επιλογη ποιο απο τα δυο να φορτωσω. Σας παρακαλω βοηθηστε με αν γινετε να το κανω και με ποιο τροπο ΥΣ η εγκατασταση των xp στον καινουργιο δισκο εγινε στο συστημα μου εβγαλα αυτον που ειχα κουμπωσα τον καινουργιο και εκανα εγκατασταση εκει. Μετα μολις τελειωσα εβαλα τον παλιο στην θεση που ηταν και τον δευτερο σε μια αλλη θεση sata. Aπο το bios τον διαβαζει σαν δισκο αλλα σαν εκκινηση η επιλογες ειναι μονο ο αρχικος δισκος που ειχα συσκευη cd-rom και removable device. Τιποτα αλλο. Πριν κουμπωσω τον αρχικο δισκο που ειχα τον δοκιμασα τον δευτερο μετα την εγκατασταση και δουλευει μια χαρα. Καποια βοηθεια???
TheELF Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 εβγαλα αυτον που ειχα κουμπωσα τον καινουργιο και εκανα εγκατασταση εκει. Και πως περιμένεις τα windows να καταλάβουν ότι θα τον ξαναβάλεις τον δίσκο και ότι θες να έχεις και dualboot;; Φτιάξε το boot.ini διάβασε εδώ http://support.microsoft.com/kb/289022/el και βάλε δεύτερη επιλογή με rdisk(1) για να ξεκινάει από τον δεύτερο δίσκο. [boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(1)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(1)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Windows XP" /fastdetect multi(0)disk(1)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="Windows XP" /fastdetect
nikomas50 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 Εναλλακτικά κατέβασε το EasyBCD που είναι free, εγκατάστησέ το και κάνε τις απαραίτητες ρυθμίσεις. Είναι πολύ εύχρηστο.
TheELF Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 Εναλλακτικά κατέβασε το EasyBCD που είναι free, εγκατάστησέ το και κάνε τις απαραίτητες ρυθμίσεις. Είναι πολύ εύχρηστο. Πρέπει να υπάρχει bcd στον δίσκο δηλαδή έστω μία εγκατάσταση vista/7 αλλιώς δεν πιάνει.
trellakias Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 Και πως περιμένεις τα windows να καταλάβουν ότι θα τον ξαναβάλεις τον δίσκο και ότι θες να έχεις και dualboot;; Φτιάξε το boot.ini διάβασε εδώ http://support.microsoft.com/kb/289022/el και βάλε δεύτερη επιλογή με rdisk(1) για να ξεκινάει από τον δεύτερο δίσκο. Παιδια το αρχειο cmd δεν μου το ανοιγει λεει σφαλμα. Αν καταλαβα καλα οταν κανω τα βηματα αυτα και μου ανοιξει το notepad να επικολλησω αυτο που μου εγραψες απο κατω απο το διαμερισμα και να το αποθηκευσω? Θα ναι ετσι οκ η θα εχω κανα προβλημα? Το κατεβασα το easyboot αλλα για καποιο λογο μου βγαζει σφαλαμα και οταν παω στο μενου η επιλογη που ειναι για προσθηκη καταχωρησης δεν με αφηνει να πατησω τιποτα τι συμβαινει τεσπα? Παραθετω εικονες
TheELF Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 Το easybcd δεν δουλεύει αν δεν έχεις πάνω vista/7. Άνοιξε απευθείας το boot.ini με το notepad χύμα στο c: είναι,αν δεν σου το εμφανίζει πάνε στης επιλογές φακέλων και εμφάνισε τα κρυφά και αρχεία συστήματος. Το τελικό boot.ini θα πρέπει αν είναι σαν αυτό που έκανα παράθεση ποιο πάνω.
trellakias Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 Το easybcd δεν δουλεύει αν δεν έχεις πάνω vista/7. Άνοιξε απευθείας το boot.ini με το notepad χύμα στο c: είναι,αν δεν σου το εμφανίζει πάνε στης επιλογές φακέλων και εμφάνισε τα κρυφά και αρχεία συστήματος. Το τελικό boot.ini θα πρέπει αν είναι σαν αυτό που έκανα παράθεση ποιο πάνω. Δηλαδη ανοιγω το boot ini μου εμφανιζει στο σημειωματαριο το πως εχει το συστημα τωρα και θα επικολησω αυτο που μου παρεθεσες ετσι απλα και θα το κανω αποθηκευση? Παραθετω screenshot με το υπαρχων boot μου και απο κατω αλλο ενα screenshot με το boot ini μου συν που θα προσθεσω την εντολη που μου εδωσες. Πες μου αν ειναι ετσι σωστα να πατησω αποθηκευση.
TheELF Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 Ναι κάνε save,δεν έχεις να φοβηθείς και τίποτα,από την στιγμή που δεν πειράζεις την πρώτη αναφορά δεν μπορείς να χαλάσεις κάτι,το χειρότερο δηλαδή η δεύτερη επιλογή απλά να μην φορτώνει,που αν συμβεί τότε ανέβαζε το rdisk πρώτα σε 2 μετά σε 3,είναι αναλόγως σε ποιά θύρα έχεις τον δίσκο.
trellakias Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 Φιλε μου το εκανα αλλα τζιφος. Αυξησα καθε φορα και τον αριθμο που μου ειπες στο rdisk σε 2 3 4 που εχω αλλα τιποτα Μου βγαζει βεβαια το μενου να επιλεξω εμφανιζει τα ονοματα και των δυο λειτουργικων αλλα οταν φορτωσω το δευτερο μου βγαζει ενα σφαλμα Παραθετω εικονα Θα τρελλαθω.... ΥΣ δοκιμασα να αλλαξω και θυρες συνδεσης χωρις αποτελεσμα
nikomas50 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 Τότε δεν έχεις άλλη επιλογή από το να ξαναεγκαταστήσεις τα Windows στο δεύτερο δίσκο, ξεκινώντας όχι από το CD αλλά μέσα από το λειτουργικό του πρώτου και επιλέγοντας να γίνει νέα εγκατάσταση σε δίσκο που θα επιλέξεις και όχι αναβάθμιση του υπάρχοντος λειτουργικού.
TheELF Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2012 Μπες στα windows τρέξε την διαχείριση δίσκων και δώσε μας εικόνα. Η όπως είναι συνδεδεμένοι και οι δύο δίσκοι κάνε νέα εγκατάσταση να τα φτιάξει μόνο του(θεού θέλοντος)
trellakias Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2012 Φιλε μου σ ευχαριστω για την απαντηση. Το εκανα και αυτο που μου ειπες. Και ολα τα βηματα για το boot ini ετσι οπως μου εδωσες το λινκ της microsoft. . Περασε την καταχωρηση και στην εκκινηση εβγαζε τα διαμερισματα με λειτουργικα που θελω να συνδεθω. Ομως μονο το ενα δουλευε στο αλλο ελεγε οτι δεν ηταν δυνατη η εκκινηση του δισκου οπως προειπα. Οποτε ειπα να κανω κατι αλλο και να το ρισκαρω εβαλα το cd εγκαταστασης των xp και με εντολη απο την κονσολα επιδιορθωσης εβαλα bootcfg rebuild εντολη μου εβγαλε λιστα με τους δισκους και αν θελω να τους κανω προσθηκη στην λιστα εκκινησης εδωσα τα ονοματα για τα λειτουργικα πως θελω να ονομασω το καθε ενα και ετσι κανοντας επαννεκινηση μου βγαζει τα δυο λειτουργικα επιλογη dualboot και φορτωνονται κανονικα! Σε ευχαριστω απεριοριστα για την βοηθεια σου που ηταν καταλυτικη! Επισεις να ευχαριστησω και τον φιλο NIkosmas50 Συνοψιζοντας λοιπον Το ενα λειτουργικο-δισκο με xp που ειχα ανεκαθεν πανω δουλευε κανονικα το προβλημα ηταν στον δευτερο δισκο που εβαλα πανω στο συστημα μου που ειχε και αυτο λειτουργικο xp αλλα για καποιο λογο ενω τον εβλεπε σαν δισκο δεν φορτωνε το mbr του. Οποτε fixaραμε αυτο Να σται παντα καλα :) :)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα