tr3quart1sta Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 http://lifehacker.com/5900893/all-the-awesome-spotlight-shortcuts-you-didnt-know-existed Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mentoras99 Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Το ξερω οτι το spotlight εχει δυνατοτητες, και custom search κλπ, αλλα ειλικρινα μου ειναι εντελως αβολος ο τροπος που το κανει. Θελω κατι σαν τα windows. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MoviemakerGr Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Νομίζω ότι μόνο με το Bootcamp θα ικανοποιηθείς.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Timonkaipumpa Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2012 Το ξερω οτι το spotlight εχει δυνατοτητες, και custom search κλπ, αλλα ειλικρινα μου ειναι εντελως αβολος ο τροπος που το κανει. Θελω κατι σαν τα windows. Δεν θες κάτι σαν Windows... θες windows. Οπότε, βάλε windows εάν αυτό είναι το πρόβλημά σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
slammingr Δημοσ. 29 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2012 Αφου ειπαν ολοι το κοντο και το μακρι τους ας πω και εγω την αποψη μου. Απο τοτε που ημουν 8 (!) χρησιμοποιούσα Windows και ποτέ δεν δοκίμασα άλλο λειτουργικό εκτός απο μία δοκιμή που είχα κάνει στα 15 με Linux. Όντας πλεον φοιτητής είπα να πάρω ενα Mac χωρίς να έχω ξαναχρησιμοποιήσει για να είμαι ειλικρινής το λειτουργικό, ούτε να το έχω δεί απο κοντά ( αν θελετε να μαθαιτε το γιατί, είναι επειδη στους φοιτητές της γερμανία δινει η Apple προσφορά 250 ευρώ + 75 ευρω στο Appstore) . Πρεπει να πω οτι με έχει βολέψει απίστευτα στο ότι αναφορά την εγκατάσταση προγραμμάτων και την απεγκατάσταση.Το σκευτόμουν 1 και 2 φορές να κάνω κάτι Install στα Windows γιατι ήξερα οτι δημιουργούσε απειρα DLL στον υπολογιστή όπως και καταχωρίσεις στο Registry.Απο τα πράγματα που πραγματικά με εντυπωσίασαν στο ΟSX είναι η άπειρες λειτουργίες Drag and Drop και το πόσα αυτονόειτα πράγματα σου παρέχουν, που σε κάνει να αναρωτιέσαι γιατί μέχρι τώρα τα είχες στερηθεί στα Windows ( πολύ σπάνια έκανα κάτι Drag and Drop). Tα Shortcuts είναι τόσο αυτονόειτα (Cmd P gia Print, Cmd O για Open Cmd C για Copy) που μπορεί κάνεις να λειτουργήσει σχεδόν τα πάντα μονο με αυτά. Τα αρνήτικα απο την άλλη είναι οτι όπως είπαν και οι προλαλλήσαντες, πρέπει κάνεις να τα συνηθήσει, και πολλές φορές βρίσκεται κάνεις σε δυσκολή θέση όταν για παράδειγμα πάει να κάνει μια παρουσίασει με το Keynote και ξαφνικά σε κάθε νέα διαφάνεια του βγάζει την γραμματοσειρά με κεφαλαία. Κάποια άλλα αρνητικά είναι οτι συναντησα πολύ πιο συχνά Command of Death στα OSX κάτι που είχα να δώ χρόνια στα Windows ή το ότι εμένα η Time Machine έχει μαλώσει με τα Lion και τρείς την ώρα για κάποιο λόγο όταν πάει να κάνει back up κολλάει το συστημα. Η καλύτερη λύση σε γενικές γραμμές οτι αναφορά τα προγράμματα είναι να χρησιμοποιέι κανείς μόνο τα αγορασμένα της Apple που είναι και κατά πολύ πιο φτηνά απο τα αντίστοιχα των Windows ( και για τους εξυπνάκιδες ΟΧΙ εμείς εδώ φοβούμαστε να τα κατεβάσουμε απο το νετ γιατι μας βάζουν μέσα) Resumé: Προσωπικά μετά απο την OSX εμπειρία θα έλεγα οτι αν συνεχίσει έτσι η Apple δεν έχω σκοπό να γυρίσω στα Windows καταλαβαίνοντας γιατί οι τεμπέλιδες Αμερικάνοι χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια Macintosh. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Anon Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2012 (επεξεργασμένο) Οι απόψεις είναι πολλές και σίγουρα κανένα λειτουργικό δεν μπορεί να ικανοποιήσει τους πάντες. Πριν λίγο καιρό αποπειράθηκα να χρησιμοποιήσω ένα MacBook Pro 13.3" με Lion OS. Εδώ και πολλά χρόνια χρησιμοποιούσα Windows (τώρα τα 7, x64). Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κάνω τη δουλειά μου γρήγορα, να είμαι παραγωγικός, να με βοηθά σε αυτό το λειτουργικό και σαφώς να είναι σταθερό και χωρίς προβλήματα. Αποφάσισα να μην περάσω το Bootcamp, ούτε γενικά να "τρέξω" τα Windows στο MBP. Γρήγορα όμως άρχισαν τα προβλήματα, όπως: - Τα αρχεία .txt που είχαν Ελληνικούς χαρακτήρες έβγαζαν κινέζικα. - Προβλήματα στο φορμάρισμα αρχείων word - To dock δεν υποστηρίζει app folders/toolbars - Δεν μου έδινε recent αρχεία κατά εφαρμογή - Δεν υποστηρίζει πλήκτρο Delete - Δεν υποστηρίζει τετραγωνισμένη ευθυγράμμιση 2 παραθύρων (πχ Explorer/Finder) - Δεν υποστηρίζει front-back με πλευρικά πλήκτρα στο mouse (σε Safari/Finder) - Δεν μπορώ να έχω τα bookmarks ως ξεχωριστό αρχείο το καθένα - Δεν μου δίνει άμεση μεγιστοποίηση παραθύρου - Συχνά μου ζητούσε κωδικό χρήστη για διάφορες αλλαγές - Δεν υποστηρίζει χρήση πλήκτρων Home-End-Insert σε κείμενα - Δεν υποστηρίζει απόκρυψη αρχείων/φακέλων - Το Caps Lock ήθελε σχετικά παρατεταμένο πάτημα για να ενεργοποιηθεί - Δεν υποστηρίζει πληκτρολόγια που έχουν shortcuts - Δεν υποστηρίζει επιλογή των προγραμμάτων που θα φορτώνουν κατά την εκκίνηση - Οι επιλογές μου για προγράματα ανά κατηγορία είναι λιγότερες *και διάφορα άλλα που μου μείωναν την παραγωγικότητα και την άμεση πρόσβαση σε βασικές λειτουργίες που ήθελα να έχω όχι για πολυτέλεια αλλά γιατί τα χρειάζομαι οπωσδήποτε. Επιπλέον, αυτό που είχα κατά νου ήταν να έχω το MacBook Pro για φορητό και στο σπίτι να το συνδέω με τη μεγάλη οθόνη της Apple μέσω thunderbolt και να τον μετατρέπω σε desktop. Κάτι τέτοιο όχι μόνο θα μου κόστιζε κάπου 2400 σαν σύνολο αλλά θα έπρεπε να δώσω επιπλέον κάπου 1500+ ευρώ για να στήσω το σύνολο όπως θα ήθελα αλλά και πάλι με περιορισμούς στο hardware όπου δεν μπορείς να αλλάξεις τα πάντα όπως θέλεις. ΥΓ: στα 12+ χρόνια που χρησιμοποιώ εντατικά Windows PC κόλλησα μόνο 1 φορά ιό και μάλιστα περίπου κατά το 2001. Έκτοτε, με ένα αξιοπρεπές Internet Security όλα πάνε μια χαρά. Πέραν αυτού, επιλέγω μόνος μου τα τμήματα του pc, ειδικά προσανατολισμένα για γρήγορη και αθόρυβη λειτουργία καθώς ερασιτεχνικά ασχολούμαι με την ηλεκτρονική μουσική. Ένα ανάλογο σύστημα με αυτό που έχω τώρα, από πλευράς επιδόσεων και μόνο θα κόστιζε κάπου 3000 ευρώ σε Apple money. Επίσης, η σταθερότητα και ταχύτητα απόκρισης θεωρώ πως είναι σχεδόν ίδια, καθώς εξαρτάται τόσο από το hardware (που είναι ανώτερο στα Windows), όσο και από το software που αν δεν γεμίσεις το λειτουργικό με πειρατικά και bloatware, δεν θα έχεις πρόβλημα. Συμφωνώ πως το Mac OS GUI και το εξωτερικό design είναι εξαιρετικά αλλά χρειάζομαι πολλά περισσότερα από μερικά eye candies για να μείνω σε Mac OS. Θεωρώ αρκετά πιθανό πως τα ανωτέρω προβλήματα λύνονται με τρίτες εφαρμογές αλλά εδώ μιλάμε για λειτουργίες εντελώς αυτονόητες που σε περιβάλλον Windows εξυπηρετούνται χωρίς πρόσθετες εφαρμογές. Πραγματικά θα ήθελα να δώσω μια 2η ευκαιρία στο Mac OS αλλά ακόμη κι αν βρω λύσεις στις ελλείψεις του software, νομίζω πως το hardware παραμένει αρκετά πίσω από αυτά που μπορώ να έχω σε περιβάλλον Windows... Επεξ/σία 3 Μαΐου 2012 από Anon Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Timonkaipumpa Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2012 - Τα αρχεία .txt που είχαν Ελληνικούς χαρακτήρες έβγαζαν κινέζικα. - Προβλήματα στο φορμάρισμα αρχείων word - To dock δεν υποστηρίζει app folders/toolbars - Δεν μου έδινε recent αρχεία κατά εφαρμογή - Δεν υποστηρίζει πλήκτρο Delete - Δεν υποστηρίζει τετραγωνισμένη ευθυγράμμιση 2 παραθύρων (πχ Explorer/Finder) - Δεν υποστηρίζει front-back με πλευρικά πλήκτρα στο mouse (σε Safari/Finder) - Δεν μπορώ να έχω τα bookmarks ως ξεχωριστό αρχείο το καθένα - Δεν μου δίνει άμεση μεγιστοποίηση παραθύρου - Συχνά μου ζητούσε κωδικό χρήστη για διάφορες αλλαγές - Δεν υποστηρίζει χρήση πλήκτρων Home-End-Insert σε κείμενα - Δεν υποστηρίζει απόκρυψη αρχείων/φακέλων - Το Caps Lock ήθελε σχετικά παρατεταμένο πάτημα για να ενεργοποιηθεί - Δεν υποστηρίζει πληκτρολόγια που έχουν shortcuts - Δεν υποστηρίζει επιλογή των προγραμμάτων που θα φορτώνουν κατά την εκκίνηση - Οι επιλογές μου για προγράματα ανά κατηγορία είναι λιγότερες -Τι ακριβώς θες να κάνεις με το app folder/toolbars; -Open recent είναι τα recent αρχεία κατά εφαρμογή -Delete γίνεται με fn + backspace -Εάν επιλέξεις κάτι που θες να το μετακινήσεις, και ενώ κρατάς πατημένο το πλήκτρο του mouse, μπορείς να κάνεις 4 δάχτυλα κάτω και να επιλέξεις σε ποιο παράθυρο/εφαμοργή θες να το αφήσεις αυτό το κάτι. Οπότε, γιατί να έχεις τετραγωνισμένα δύο παράθυρα δίπλα δίπλα; -Με 3 δάχτυλα αλλάζεις σελίδες front back σε Safari, μετακινείσαι μπρος πίσω σε φακέλους στον Finder και γενικά πλοηγείσαι μπρος πίσω όπου υπάρχει η επιλογή -Γιατί να έχεις γα bookmarks ως ξεχωριστό αρχείο; Δοκίμασες με folders στον Safari; Γίνεται. -Με το πράσινο κουμπάκι το παράθυρο γίνεται όσο μεγάλο πρέπει να γίνει για να χωρέσει ό,τι πληροφορία έχει. -Αυτό με τον κωδικό αλλάζει (νομίζω) -Cmd + βελάκια κέρσορα πας home, end σε έγγραφα. Αλλιώς, inertia scrolling. -Για την απόκρυψη δεν ξέρω. -Παρατεταμένο; 1 - 2 λεπτά εννοείς; Η γνώμη μου είναι πως επειδή οι περισσότεροι έχουν μάθει σε ένα τρόπο λειτουργίας, δεν θέλουν να μάθουν άλλο ή, στην καλύτερη, θέλουν να μεταφέρουν με το στανιό αυτό τον τρόπο σε άλλο OS. Αυτό δεν γίνεται. Εάν κανείς είναι πρόθυμος να δοκιμάσει έναν διαφορετικό τρόπο εργασίας, τότε αξίζει να πάει σε MAC OS. Εάν δεν θέλει, τότε γιατί να το κουράσει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Anon Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 -Τι ακριβώς θες να κάνεις με το app folder/toolbars; Θέλω να βάλω στο Dock φακέλους δικής μου ονομασίας (πχ Media, Net κλπ.), όπου μέσα θα περιέχουν συντομεύσεις από σχετικές κατά φάκελο εφαρμογές. -Γιατί να έχεις γα bookmarks ως ξεχωριστό αρχείο; Δοκίμασες με folders στον Safari; Γίνεται.Απλώς θέλω να έχω τη συγκεκριμένη λειτουργία που ήδη χρησιμοποιώ στον Internet Explorer. Καλό θα ήταν να υπήρχε αλλά ξέρω πως είναι θέμα browser. Βασικά μόνον o IE έχει αυτή τη φιλοσοφία στα bookmarks. -Παρατεταμένο; 1 - 2 λεπτά εννοείς;Όχι τόσο πολύ, απλώς χρειάζεται να το κρατήσεις πατημένο κάποια milliseconds περισσότερο για να ενεργοποιηθεί, ενώ στα Windows αρκεί ένα στιγμιαίο πάτημα. Στην αρχή νόμιζα πως έχει πρόβλημα το πληκτρολόγιο αλλά όταν είδα πως συμβαίνει σε όλα, τότε κατάλαβα πως είναι έτσι η λειτουργία του πλήκτρου. Η γνώμη μου είναι πως επειδή οι περισσότεροι έχουν μάθει σε ένα τρόπο λειτουργίας, δεν θέλουν να μάθουν άλλο ή, στην καλύτερη, θέλουν να μεταφέρουν με το στανιό αυτό τον τρόπο σε άλλο OS. Αυτό δεν γίνεται. Δεν έχεις εντελώς άδικο. Το θέμα είναι πως όλες αυτές οι δυσκολίες μετάβασης δεν θα υπήρχαν αν δεν είχα δουλέψει ποτέ σε Windows. Τις αναγνωρίζω ως δυσκολίες γιατί έχω εμπειρία από κάτι πιο εύκολο, από κάτι που ήδη δούλεψα πάνω του, που ξέρω ότι υπάρχει ως καλύτερο. Αν εξ αρχής δούλευα μόνο το Mac OS, τότε τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Όμως γενικά βλέπω ότι κάποιες βασικές λειτουργίες (μερικές τις έχω στην ανωτέρω λίστα), όντως γίνονται πιο εύκολα στα Windows και αυτό είναι θετικό για την παραγωγικότητα του χρήστη. Εάν κανείς είναι πρόθυμος να δοκιμάσει έναν διαφορετικό τρόπο εργασίας, τότε αξίζει να πάει σε MAC OS. Εάν δεν θέλει, τότε γιατί να το κουράσει;Σαφώς και είμαι πρόθυμός να το κάνω αλλά πέραν των όποιων δυσκολιών στη χρήση του λειτουργικού, υπάρχουν και άλλα ζητήματα, καθαρά τεχνικά, που με κρατάνε "εκτός", όπως οι προδιαγραφές των θύρων USB (ακόμα είναι 2.0 κι όχι 3.0, άρα αν συνδέσεις ένα εξωτερικό δίσκο χάνεις σε ταχύτητα), οι ίδιοι οι εσωτερικού σκληροί δίσκοι, η κάρτα γραφικών και γενικά η αδυναμία επιλογής εξαρτημάτων που σε βολεύουν. Ξαναλέω λοιπόν ότι όσο και να βρω τρόπους-λύσεις για τα θέματα λειτουργίας του Mac OS, στο θέμα του hardware όχι μόνο ένα Macbook/iMac υστερεί εκ κατασκευής αλλά επιπλέον σου απαγορεύει να προβείς σε αναβαθμίσεις που όντως συμβάλλουν σε ταχύτητα, αποδόσεις κλπ. ή αν είναι να έχεις ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά, θα σου κοστίσει τα διπλάσια χρήματα... *σ' ευχαριστώ για τη βοήθεια σε κάποια θέματα που έχω με το λειτουργικό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Timonkaipumpa Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Θέλω να βάλω στο Dock φακέλους δικής μου ονομασίας (πχ Media, Net κλπ.), όπου μέσα θα περιέχουν συντομεύσεις από σχετικές κατά φάκελο εφαρμογές. Γίνεται. Και όχι απλά γίνεται, αλλά μπορείς και να τροποποιήσεις και το dock bar και να έχει διαχωριστικό για αυτή την περιοχή του, μπορείς να τροποποιήσεις το πως θα φαίνονται τα shortcuts στο φάκελο όταν τον "ανοίγεις" από το dock μέχρι και automator script θα μπορούσες να φτιάξεις και να δημιουργείς αυτόματα shortcuts στο φάκελο εκείνο με ένα δεξί κλικ (εάν το ψάξεις). Shortcuts = Alias. Απλώς θέλω να έχω τη συγκεκριμένη λειτουργία που ήδη χρησιμοποιώ στον Internet Explorer. Καλό θα ήταν να υπήρχε αλλά ξέρω πως είναι θέμα browser. Βασικά μόνον o IE έχει αυτή τη φιλοσοφία στα bookmarks. ΟΚ, αλλά ακόμα δεν μου απαντάς τι ακριβώς θες να κάνεις. Όχι τόσο πολύ, απλώς χρειάζεται να το κρατήσεις πατημένο κάποια milliseconds περισσότερο για να ενεργοποιηθεί, ενώ στα Windows αρκεί ένα στιγμιαίο πάτημα. Στην αρχή νόμιζα πως έχει πρόβλημα το πληκτρολόγιο αλλά όταν είδα πως συμβαίνει σε όλα, τότε κατάλαβα πως είναι έτσι η λειτουργία του πλήκτρου. Πόσα missclicks έχεις κάνει στο Caps lock στο MAC και πόσα σε κάτι άλλο; Εν γένει, είναι ελάχιστα αυτά που δεν γίνονται στο ένα λειτουργικό αλλά γίνονται στο άλλο. Το θέμα είναι όμως ότι οι περισσότεροι που λένε για προβλήματα τελικά δεν θέλουν να βρουν/κάνουν ή δεν έχουν βρει τον διαφορετικό τρόπο που γίνεται αυτό που θέλουν και όχι ότι το ένα ή το άλλο λειτουργικό δεν μπορεί να το κάνει. Και μέχρι να μπορέσει να το κάνει με τον διαφορετικό τρόπο σε τέτοιο βαθμό που να έχει όντως εμπειρία, η όποια σύγκριση για την ταχύτητα και την παραγωγικότητα είναι απλά αβάσιμη. Πόσο μάλλον όταν στο άλλο λειτουργικό για να μάθει τα βασικά του πήρε μήνες, χρόνια ή ό,τι άλλο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Anon Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Πόσα missclicks έχεις κάνει στο Caps lock στο MAC και πόσα σε κάτι άλλο;Απλώς χρησιμοποιώ αρκετά το Caps Lock και δεν είναι λίγες οι φορές που πατώντας στο στα γρήγορα νομίζω ότι το έχω ενεργοποιήσει αλλά τελικά είναι ανενεργό... Εν γένει, είναι ελάχιστα αυτά που δεν γίνονται στο ένα λειτουργικό αλλά γίνονται στο άλλο. Το θέμα είναι όμως ότι οι περισσότεροι που λένε για προβλήματα τελικά δεν θέλουν να βρουν/κάνουν ή δεν έχουν βρει τον διαφορετικό τρόπο που γίνεται αυτό που θέλουν και όχι ότι το ένα ή το άλλο λειτουργικό δεν μπορεί να το κάνει. Και μέχρι να μπορέσει να το κάνει με τον διαφορετικό τρόπο σε τέτοιο βαθμό που να έχει όντως εμπειρία, η όποια σύγκριση για την ταχύτητα και την παραγωγικότητα είναι απλά αβάσιμη. Για το τελευταίο δεν συμφωνώ. πχ πιο πριν σου ανέφερα πως η μετακίνηση μπρος-πίσω σε σελίδες στον browser γίνεται με ένα πάτημα πλευρικού πλήκτρου στο πoντίκι αλλά εδώ χρειάζομαι και 3 δάχτυλα για το ίδιο πράγμα. Ή υπάρχουν ήδη πλήκτρα Insert/Home/End, άρα δεν χρειάζεται να ανατρέχω σε συνδιασμούς πλήκτρων. Γενικά βλέπω ότι το Mac OS για θέματα πλοήγησης στα μενού ή σε κείμενα, στηρίζεται πολύ σε ταυτόχρονη χρήση και των 2 χεριών, σε τακτική χρήση των Fn/Command κλπ ή σε κάποια περίεργα gestures που από αυτά θέλει να θυμάσαι πολλά για να κάνεις τη δουλειά σου. Όπως και να έχει το θέμα, αργά ή γρήγορα μαθαίνεις τον νέο τρόπο χρήσης αλλά το πρόβλημα με το hardware εξακλουθεί να υφίσταται. Πιο πάνω έγραψα περί χρήσης του Η/Υ για ηλεκτρονική μουσική όπου δίσκος SSD, πρωτόκολλα τύπου SATA 3 ή USB 3.0 μου είναι απολύτως απαραίτητα. Ανάλογη λύση σε Mac πρώτον δεν είναι 100% εφικτή και δεύτερον, κοστίζει πολλά περισσότερο για το ίδιο πράγμα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kpartsi Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 5 Μαΐου 2012 - Τα αρχεία .txt που είχαν Ελληνικούς χαρακτήρες έβγαζαν κινέζικα. - Δεν υποστηρίζει επιλογή των προγραμμάτων που θα φορτώνουν κατά την εκκίνηση Διάλεξα αυτά τα δύο που δεν απαντήθηκαν προηγουμένως... - Δεν ξέρω γιατί έχεις πρόβλημα με τους ελληνικούς χαρακτήρες, ποτέ δεν είχα οποιοδήποτε πρόγραμμα κι αν δούλεψα (από browser, textedit, iWork, MS Office, OpenOffice, LaTex κτλ...). Κάτι παίζει στις ρυθμίσεις σου... ή τα αρχεία που προσπαθείς να ανοίξεις έχουν λάθος κωδικοποίηση. - Υποστηρίζει επιλογή προγραμμάτων που φορτώνουν κατά την εκκίνηση System Preferences -> Users & Groups -> Login Items Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Anon Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Διάλεξα αυτά τα δύο που δεν απαντήθηκαν προηγουμένως... - Δεν ξέρω γιατί έχεις πρόβλημα με τους ελληνικούς χαρακτήρες, ποτέ δεν είχα οποιοδήποτε πρόγραμμα κι αν δούλεψα (από browser, textedit, iWork, MS Office, OpenOffice, LaTex κτλ...). Κάτι παίζει στις ρυθμίσεις σου... ή τα αρχεία που προσπαθείς να ανοίξεις έχουν λάθος κωδικοποίηση. Δεν είναι θέμα λάθους στην κωδικοποίηση αλλά τι τελικά μπορεί να υποστηρίξει το Mac OS. Τα αρχεία .txt που προσπαθώ να ανοίξω είναι σε κωδικοποίηση ANSI, την προεπιλεγμένη στα Windows. Αυτά τα αρχεία, σε περιβάλλον Windows ανοιγουν σωστά σε οποιαδήποτε κωδικοποίηση κι αν αποθηκευτούν. Στο Mac OS με κωδικοποίηση UTF-8 σε νέα αρχεία δεν θα έχω πρόβλημα αλλά τώρα τι κάνω για τα αρχεία που έφτιαξα παλαιότερα σε ANSI? * Ευχαριστώ για τα περί Login Items Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kpartsi Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Δεν είναι θέμα λάθους στην κωδικοποίηση αλλά τι τελικά μπορεί να υποστηρίξει το Mac OS. Τα αρχεία .txt που προσπαθώ να ανοίξω είναι σε κωδικοποίηση ANSI, την προεπιλεγμένη στα Windows. Αυτά τα αρχεία, σε περιβάλλον Windows ανοιγουν σωστά σε οποιαδήποτε κωδικοποίηση κι αν αποθηκευτούν. Στο Mac OS με κωδικοποίηση UTF-8 σε νέα αρχεία δεν θα έχω πρόβλημα αλλά τώρα τι κάνω για τα αρχεία που έφτιαξα παλαιότερα σε ANSI? * Ευχαριστώ για τα περί Login Items Όταν μιλούσα για λάθος κωδικοποίηση, αυτό ακριβώς που περιγράφεις εννοούσα. Η μόνη λύση είναι να ανοίξεις τα αρχεία σου σε περιβάλλον Windows και να τους αλλάξεις την κωδικοποίηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Ή να χρησιμοποιήσεις κάποια εφαρμογή που να ανοίγει αρχεία ANSI, όπως πχ το - δωρεάν - TextWrangler. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Anon Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Όταν μιλούσα για λάθος κωδικοποίηση, αυτό ακριβώς που περιγράφεις εννοούσα. Η μόνη λύση είναι να ανοίξεις τα αρχεία σου σε περιβάλλον Windows και να τους αλλάξεις την κωδικοποίηση. Τεχνικά αδύνατο και απίστευτα χρονοβόρο, καθώς τέτοια αρχεία λόγω δουλειάς έχω πάνω από 300+ Ή να χρησιμοποιήσεις κάποια εφαρμογή που να ανοίγει αρχεία ANSI, όπως πχ το - δωρεάν - TextWrangler.Το δοκίμασα αλλά και πάλι έχω πρόβλημα, δεν φαίνονται τα Ελληνικά. Μόνη λύση αν και μπακαλίστικη είναι το να έχω έτοιμα τα Windows μέσω Parallels και όταν χρειάζεται να ανοίξω ένα αρχείο txt, πρώτα να το ανοίγω στα Windows, μετά να το σώζω σε UTF-8 και μετά να το ανοίγω από Mac... Καλά ξεμπερδέματα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα