Prof_Chaos Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 διαβασα με προσοχή το thread και η αλήθεια είναι οτι το macos το χρησιμοποιώ τον τελευταίο μήνα και το είχα χρησιμοποιήσει πολύ λίγο πριν 2 χρόνια με το πρώτο macbook pro 4.1 που είχα πάρει κ το οποίο πούλησα μάλιστα γιατι δεν με βόλεψε. Οι εντυπώσεις μου ειναι πολύ καλές στην γενικότερη εμπειρία αλλα εχω καταλάβει οτι πρέπει να το συνηθήσεις ιδίως εαν χρησιμοποιούσες windows οπως εγώ. Τα windows7 δεν καταλαβαίνω γιατι ειναι δυσχρηστα.Πολύ σταθερό λειτουργικό πολύ γρήγορο και γενικά έυκολο στην χρήση.Εκανα τα πάντα με μεγάλη ευκολία. Στο macos SL προσπαθώ να κανω απλά πράγματα και μου βγαίνουν πιο δύσκολα στην πράξη γιατι ισως δεν το έχω συνηθήσει ακόμη,Συμφωνω σε αυτό που λέει ο φίλος οτι σου κάνει δύσκολη την ζωή σε πολύ απλά πράγματα.. Για παράδειγμα το CUT για αρχεία και φακέλους γιατι δεν είναι ενεργοποιημένο; οκ διάβασα οτι μπορείς να το ενεργοποιήσεις με κάποιο τρόπο αλλα γιατι να μπώ στην διαδικασία για κάτι τόσο απλό; Επίσης δυσκολεύτηκα να συνηθήσω την έλλειψη full screen στον browser μου. εχει κάτι χαζομάρες με το outlook στις γραμματοσειρές και άλλα μικροπραγματάκια που ενώ θα έπρεπε να είναι δεδομένα ειναι εκει για να σε δυσκολεύουν. Μην ξεχνάμε οτι σκάμε 1000+ στην καλύτερη για ενα τέτοιο μηχάνημα.Εχω την απαίτηση να μου κάνει την ζωή ευκολη και όχι δύσκολη. Μέρα με την μέρα βέβαια βλέπω οτι τα windows μου λείπουν όλο και λιγότερο και η VM που έχω βάλει πάνω ανοίγει όλο και λιγότερο για να μπεί στα 7. Στην παρούσα φάση δεν έχω πειστεί οτι ειναι καλύτερο λειτουργικό απο τα 7. Θα δείξει στο μέλλον ίσως είναι θέμα συνήθειας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 διαβασα με προσοχή το thread και η αλήθεια είναι οτι το macos το χρησιμοποιώ τον τελευταίο μήνα και το είχα χρησιμοποιήσει πολύ λίγο πριν 2 χρόνια με το πρώτο macbook pro 4.1 που είχα πάρει κ το οποίο πούλησα μάλιστα γιατι δεν με βόλεψε. Οι εντυπώσεις μου ειναι πολύ καλές στην γενικότερη εμπειρία αλλα εχω καταλάβει οτι πρέπει να το συνηθήσεις ιδίως εαν χρησιμοποιούσες windows οπως εγώ. Τα windows7 δεν καταλαβαίνω γιατι ειναι δυσχρηστα.Πολύ σταθερό λειτουργικό πολύ γρήγορο και γενικά έυκολο στην χρήση.Εκανα τα πάντα με μεγάλη ευκολία. Στο macos SL προσπαθώ να κανω απλά πράγματα και μου βγαίνουν πιο δύσκολα στην πράξη γιατι ισως δεν το έχω συνηθήσει ακόμη,Συμφωνω σε αυτό που λέει ο φίλος οτι σου κάνει δύσκολη την ζωή σε πολύ απλά πράγματα.. Για παράδειγμα το CUT για αρχεία και φακέλους γιατι δεν είναι ενεργοποιημένο; οκ διάβασα οτι μπορείς να το ενεργοποιήσεις με κάποιο τρόπο αλλα γιατι να μπώ στην διαδικασία για κάτι τόσο απλό; Επίσης δυσκολεύτηκα να συνηθήσω την έλλειψη full screen στον browser μου. εχει κάτι χαζομάρες με το outlook στις γραμματοσειρές και άλλα μικροπραγματάκια που ενώ θα έπρεπε να είναι δεδομένα ειναι εκει για να σε δυσκολεύουν. Μην ξεχνάμε οτι σκάμε 1000+ στην καλύτερη για ενα τέτοιο μηχάνημα.Εχω την απαίτηση να μου κάνει την ζωή ευκολη και όχι δύσκολη. Μέρα με την μέρα βέβαια βλέπω οτι τα windows μου λείπουν όλο και λιγότερο και η VM που έχω βάλει πάνω ανοίγει όλο και λιγότερο για να μπεί στα 7. Στην παρούσα φάση δεν έχω πειστεί οτι ειναι καλύτερο λειτουργικό απο τα 7. Θα δείξει στο μέλλον ίσως είναι θέμα συνήθειας. Οπως είπανε το λειτουργικό είναι σα μια ξένη γλωσσα.Αλλοι το μαθαίνουν αλλάζοντας χώρα και άλλοι μένοντας σπίτι τους και κάνοντας μαθήματα.Βλέπω οτι σε ενοχλησε η αλλαγή (1000+ ευρω) χώρας αλλα η γλώσσα ελαχιστα έχει να κάνει με αυτή την ενοχληση...(Lion 25 euro) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Timonkaipumpa Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 διαβασα με προσοχή το thread και η αλήθεια είναι οτι το macos το χρησιμοποιώ τον τελευταίο μήνα και το είχα χρησιμοποιήσει πολύ λίγο πριν 2 χρόνια με το πρώτο macbook pro 4.1 που είχα πάρει κ το οποίο πούλησα μάλιστα γιατι δεν με βόλεψε. Οι εντυπώσεις μου ειναι πολύ καλές στην γενικότερη εμπειρία αλλα εχω καταλάβει οτι πρέπει να το συνηθήσεις ιδίως εαν χρησιμοποιούσες windows οπως εγώ. Τα windows7 δεν καταλαβαίνω γιατι ειναι δυσχρηστα.Πολύ σταθερό λειτουργικό πολύ γρήγορο και γενικά έυκολο στην χρήση.Εκανα τα πάντα με μεγάλη ευκολία. Στο macos SL προσπαθώ να κανω απλά πράγματα και μου βγαίνουν πιο δύσκολα στην πράξη γιατι ισως δεν το έχω συνηθήσει ακόμη,Συμφωνω σε αυτό που λέει ο φίλος οτι σου κάνει δύσκολη την ζωή σε πολύ απλά πράγματα.. Για παράδειγμα το CUT για αρχεία και φακέλους γιατι δεν είναι ενεργοποιημένο; οκ διάβασα οτι μπορείς να το ενεργοποιήσεις με κάποιο τρόπο αλλα γιατι να μπώ στην διαδικασία για κάτι τόσο απλό; Επίσης δυσκολεύτηκα να συνηθήσω την έλλειψη full screen στον browser μου. εχει κάτι χαζομάρες με το outlook στις γραμματοσειρές και άλλα μικροπραγματάκια που ενώ θα έπρεπε να είναι δεδομένα ειναι εκει για να σε δυσκολεύουν. Μην ξεχνάμε οτι σκάμε 1000+ στην καλύτερη για ενα τέτοιο μηχάνημα.Εχω την απαίτηση να μου κάνει την ζωή ευκολη και όχι δύσκολη. Μέρα με την μέρα βέβαια βλέπω οτι τα windows μου λείπουν όλο και λιγότερο και η VM που έχω βάλει πάνω ανοίγει όλο και λιγότερο για να μπεί στα 7. Στην παρούσα φάση δεν έχω πειστεί οτι ειναι καλύτερο λειτουργικό απο τα 7. Θα δείξει στο μέλλον ίσως είναι θέμα συνήθειας. Αυτό με το CUT είναι ένα ενδεικτικό παράδειγμα ότι οι περισσότεροι δυσκολεύονται επειδή επιμένουν να φέρουν το Windows στο MAC OS. Όταν κάποιος μετακινεί ένα αρχείο μεταξύ φακέλων, αυτό γίνεται move. Όταν μετακινεί κάποιος ένα αρχείο μεταξύ δύο αποθηκευτικών χώρων/μέσων αυτό γίνεται copy. Επειδή υπάρχει η συνήθεια με τα shortcuts στο windows, εάν κάποιος προσπαθήσει να την φέρει στο MAC OS θα δυσκολευθεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gnsX Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 το Cut είναι έλλειψη και όχι διαφορετικός τρόπος Κατά τ' άλλα δεν θέλει και μεγάλη προσπάθεια να μάθεις το OSX,πολύ εύχρηστο λειτουργικό Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Timonkaipumpa Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 Share Δημοσ. 25 Μαρτίου 2012 Εάν δεν υπήρχε καθόλου, τότε θα ήταν έλλειψη. Αυτό σημαίνει και η λέξη. Επειδή όμως υπάρχει ΑΛΛΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ, είναι διαφορετικός τρόπος. Εκτός και εάν η διαφορετική ονομασία σημαίνει έλλειψη. Εάν είναι αυτή η περίπτωση, τότε υπάρχει έλλειψη του move σε Windows σύστημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Κomos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2012 Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2012 για την ιστορια σε οσους λειπει το cut ας δοκιμασουν τον total finder και ας μας πουν εντυπωσεις το καλο με τα open source λειτουργικα ειναι οτι μπορει ο καθενας να φτιαξει η να κατεβασει ετοιμο οτι του λειπει Γενικα ειναι αλλο λειτουργικο και θελει τον χρονο του να το μαθεις,δεν ειναι τελειο οπως κανενα λειτουργικο,ευτηχως τα mac παιρνουν και win και linux και οτι θες... τα full screen apps πλεον με το lion ειναι γεγονος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gRim Δημοσ. 26 Μαρτίου 2012 Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2012 Το os x δεν είναι open source εκτός αν εννοείς το total finder. Ψήνομαι να το δοκιμάσω γιατί το finder δεν μου έχει κάτσει καθόλου καλά. Ειδικά με το search έχω μεγάλο πρόβλημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gnsX Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Εάν δεν υπήρχε καθόλου, τότε θα ήταν έλλειψη. Αυτό σημαίνει και η λέξη. Επειδή όμως υπάρχει ΑΛΛΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ, είναι διαφορετικός τρόπος. Εκτός και εάν η διαφορετική ονομασία σημαίνει έλλειψη. Εάν είναι αυτή η περίπτωση, τότε υπάρχει έλλειψη του move σε Windows σύστημα. καλά,είναι φιούτουρ για την ιστορια σε οσους λειπει το cut ας δοκιμασουν τον total finder και ας μας πουν εντυπωσεις το καλο με τα open source λειτουργικα ειναι οτι μπορει ο καθενας να φτιαξει η να κατεβασει ετοιμο οτι του λειπει Γενικα ειναι αλλο λειτουργικο και θελει τον χρονο του να το μαθεις,δεν ειναι τελειο οπως κανενα λειτουργικο,ευτηχως τα mac παιρνουν και win και linux και οτι θες... τα full screen apps πλεον με το lion ειναι γεγονος ευτυχώς που είναι open source και το OSX και το TotalFinder,επίσης το photoshop Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
VidShark7 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 καλά,είναι φιούτουρ ευτυχώς που είναι open source και το OSX και το TotalFinder,επίσης το photoshop OpenSource το OSX και το Photoshop??? WTF??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aris1986 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 OS family Mac OS, Unix[3][4][5] Source model: Closed source (with open source components) http://en.wikipedia.org/wiki/OS_X Aυτο τον μπερδεψε το παιδί! Μην πεσετε να τον φατε! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Prof_Chaos Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 για την ιστορια σε οσους λειπει το cut ας δοκιμασουν τον total finder και ας μας πουν εντυπωσεις το δοκίμασα εξαιρετικό. Αλλα και στα snow leopard οσο και στα Lion σαν να κάνει ενα μικρό lag στην εναλλαγή των tab κάποιες φορές. Εχεις παρατηρήσει κάτι σχετικό; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Timonkaipumpa Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2012 καλά,είναι φιούτουρ Δηλαδή πέρα από το "φιούτουρ" και το "έλλειψη" άλλες λέξεις/έννοιες δεν παίζουν στο λεξικό σου; Το ότι είναι απλά μία διαφορετική αντιμετώπιση ή μία διαφορετική λογική για κάποιες default λειτουργίες σε οποιοδήποτε λειτουργικό, δεν υπάρχει; Είναι τόσο exotic για να το καταλάβει(ς) κανείς; Ή υπάρχει τόσο φανατισμός που εσκεμμένα παραβλέπεται; Και τα περισσότερα proprietary λειτουργικά, πλέον, έχουν μέρη από open source λειτουργικά. Το Windows έχει, πλέον, όλο το net stack από FreeBSD. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mentoras99 Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Ισως καποιοι παραξενευτουν, αλλα εμενα στο κομματι του file search, ποιο πολυ με βολευε το search των windows, παρα το spotlight. Υπαρχει κατι πιο ευχρηστο και πιο παραμετρικο απο το spotlight να δοκιμασω στο mac, ωστε να πλησιασω λιγο την εμπειρια που ειχα σε αυτο το θεμα απο τα windows? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2012 Δοκίμασε το Alfred ή το Quicksilver. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mentoras99 Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2012 Δοκίμασε το Alfred ή το Quicksilver. Δοκιμασα το alfed. Κι αυτο, αυτοματοποιημενο μου φαινεται. Δεν υπαρχει κατι που να μπορω να δινω εγω τα κριτηρια ευρεσης καθε φορα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα