Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα πηρα τζαμπα φυσικα ενα παλιο pc δεν ξερω καν τα specs του και δεν μπορεσα να τον ανοιξω.ΔΕΝ εχει σκληρο και θελω να κανω boot απο usb και να τρεξω linux live. Παταω να κανει boot απο το usb και λεει οτι δεν υπαρχει boot device! Αυτοσ που μου το εδωσε λεει οτι τελευταια φορα που το ανοιξε δουλευε. i cpu μαλλον ειναι pentioum 4

τι λετε να κανω με τη σαβουρα??

Δημοσ.

καλησπερα πηρα τζαμπα φυσικα ενα παλιο pc δεν ξερω καν τα specs του και δεν μπορεσα να τον ανοιξω.ΔΕΝ εχει σκληρο και θελω να κανω boot απο usb και να τρεξω linux live. Παταω να κανει boot απο το usb και λεει οτι δεν υπαρχει boot device! Αυτοσ που μου το εδωσε λεει οτι τελευταια φορα που το ανοιξε δουλευε. i cpu μαλλον ειναι pentioum 4

τι λετε να κανω με τη σαβουρα??

Τι ακριβός πατάς;;Το boot menu με το F8 λες;;Αν επιλέγεις από το bios πάντως τότε αφού την έχει την επιλογή θα κάνει και boot,μήπως το στικ που έχεις θέλει να υπάρχει και δίσκος; (και κυριότερο το έφτιαξες σωστά;; )

Δημοσ.

φυσικα και το εκανα σωστα δεν ειναι και η πρωτη μου φορα. απο το delete μπαινω στο bios οχι απο f8.θα δοκιμω και θα σου πω!!

Δημοσ.

ψαξε στην εταιρια της μητρικης πλακετας να βρεις τα τελευταια drivers και βαλτα. κανε το USB Bootable με το SARDU και κανε Install τα windows.

Δημοσ.

δοκιμασα να κανω boot με f8 αλλα δεν κανει τιποτα το κουμπι. Ξαναπροσπαθησα να κανω boot απο usb αλλα ματαια λεει οτι δεν υπαρχει boot disk. Εντομεταξυ εκανα καποιεσ ρυθμισεισ το bios αλλα μετα απο καποια restart eixe tis default ρυθμισεισ γιατι ??

Δημοσ.

δοκιμασα να κανω boot με f8 αλλα δεν κανει τιποτα το κουμπι. Ξαναπροσπαθησα να κανω boot απο usb αλλα ματαια λεει οτι δεν υπαρχει boot disk. Εντομεταξυ εκανα καποιεσ ρυθμισεισ το bios αλλα μετα απο καποια restart eixe tis default ρυθμισεισ γιατι ??

πιθανον η μπαταρια που εχει πανω στη μητρικη να εχει χαλασει και να θελει αλλαγη.επομενως να μην κραταει τις ρυθμισεις που αποθηκευεις στο bios.

Δημοσ.

ΔΕΝ εχει καν μπαταρια!!! Ξερετε απο που μπορω να παρω?? Και πωσ κανω update to bios??

εννοεις οτι ειναι την εχουν βγαλει απο πανω κα ιδεν εχει τπτ στη θεση της?Αν ναι προφανως για αυτο δεν κραταει ρυθμισεις,και μπορεις να πας να αγορασεις σε οποιοδηποτε καταστημα με ηλεκτρονικα(μην πας γερμανο θα σε σκισουν).Απλα θα σου ζητησουν εναν κωδικο για να σου δωσουν τη σωστη μπαταρια.Στις περισσοτερες μητρικες αν οχι σε ολες ,η μπαταρια εχει πανω κωδικο CR2032.ο κωδικος αυτος αφορα στο πλατος και τη διαμετρο της μπαταριας.

Δημοσ.

εκει που μπαινει η μπαταρια δεν υπαρχει τιποτα!! θα κοιταξω να αγορασω αλλα μπορεισ να μου πεισ πωσ καναω BIOS UPDATE ??

Δημοσ.

Καταρχας παρε μια μπαταρια για αρχη και βαλτη στον υπολογιστη και δες πως θα ανταποκριθει.πιστευω οτι δεν θα εχεις προβλημα.Οσον αφορα το bios update η γενικη ιδεα ειναι οτι αν δεν αντιμετωπιζεις γερο προβλημα δεν κανεις διοτι μπορει να προκαλεσεις μεγαλυτερα προβληματα.Αν συνεχισει ομως να εχει προβλημα τοτε θα πρεπει να μπεις στο site της εταιριας,να βρεις το μοντελο της μητρικης σου,να κατεβασεις την αναβαθμιση του bios ,να το γραψεις μεσα σε καποια δισκετα ή cd(εφοσον δεν αναγνωριζει τα στικακια) και με καποιο το οποιο να το κανεις bootable(μπορει να μην χρειαστει κιολας αυτη η διαδικασια,αρχικα δοκιμασε χωρις τη χρηση καποιου προγραμματος).Επαναλαμβανω ομως οτι ειδικα στις παλιες μητρικες μπορει να προκληθει ανεπανορθωτη ζημια αν δεν γινει σωστα η διαδικασια πχ αν γινει καποια διακοπη ρευματος κατα τη διαρκεια ή δεν περαστει σωστο bios.και καποια δευτερη γνωμη ειναι επιθυμιτη σε περιπτωση που λεω κατι λαθος.

Δημοσ.

οκ θα περω μια μπαταρια και θα δω αν δουλευει. Αν δεν δουλευει δεν θα κατσω να αχοληθω αλλο

λεω να πειραματιστω λιγο...

Και κατι αλλο πωσ μπορω να "ΚΑΨΩ" την μητρικη ?? ανεβαζω την ταση και τα voltage του ρευματος??

Δημοσ.

!!!!!!!!!!!!πρωτη φορα απανταω σε τετοια ερωτηση.Λοιπον σιγουρη λυση ειναι να ενωσεις τα ποδαρακια στα τρανζιστορ οπως σου εχω σημειωσει στη παρκατω φωτογραφια.Αλλα κατα τη γνωμη μου καλο εινα ινα κατσεις να το φτιαξεις και αν δεν μπορεσεις να την πουλησεις ή να τη χαρισεις σε καποιον που μπορει να τη χρειαζεται.Επιπλεον δοκιμασε να βαλεις το καλωδιο τροφοδοσιας αναποδα για να την καψεις,θα θελει ζορι διοτι δεν μπαινει ευκολα.Τωρα απο εκει και περα μεσα στα Bios πειραξε κανα nb volt αλλα φοβαμαι οτι δεν θα σου εχει αυτη την επιλογη

post-225570-0-17716900-1331241419_thumb.jpg

Δημοσ.

Δεν εχω κάποιον ν τη χαρίσω. Ένα παιδί είπε θα με δώσει μια άλλη μητρική και επεξεργαστή . Πως ενωνω τα τρανζίστορ με καλώδιο έτσι?

Δημοσ.

Φρενο για να καταλάβω.

Επειδή η μητρική δεν κάνει boot απο Usb θες να την κάψεις;

Από την στιγμή που έχει boot απο usb στο Bios κάνει και boot.

Μερικές μητρικές δεν κάνουν Boot από οποιαδήποτε usb θύρα πίσω.

Πρέπει να βάλεις το bootable usb stick στην usb θύρα που είναι δίπλα στην ps2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...