Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εκτος και αν την χτυπησε με κανενα σφυρακι......

Αποστολή από το GT-I9000 με τη χρήση Insomnia App

έγραψεεεεεεεεεεεεεεεεεες :lol:

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν εχει λογο να πει ψεματα ρε παιδια, ξερει οτι εκανε μαλακια, ναι την εβαλε αναποδα αλλα βιαστηκε, και νομιζε οτι κουμποσε.

Χτες πειρε την καινουργια μητρικη, μαλιστα με φωναξε να το στησουμε μαζι γιατι με αυτο που επαθε τα ξεχασε ολα!!

Το συστημα του:

Moatherboard: Gigabyte assasin2

Cpu: Intel i7 extreme 3960x ( Sandy Bridge E )

Cooling: Intel Liquid Cooling Solution RTS2011LC

Ram: 4 x 8 dimm3 1600 Genesis

Graphics: Ati Radeon HD 6990

Hdd: C SSD 80G / D WD 1000GB

Power Supply: 15000w

Chase: Cooler Master

Μετρισαμε χτες τις θερμοκρασιες με το easytunes6 της gygabyte, ο επεξεργαστης φτανει μεχρι 41C, εκει που λεει system ομως φτανει μεχρι 50c. Μηπως δεν ειναι καλα; Ξερετε κανενα προγραμμα αξιοποστο για hardware monitor?

Δημοσ.

Κάτσε ρε Πλάτωνα

1. Αν τις έβαλε έστω και ανάποδα αλλά δεν τις κούμπωσε, πως έγινε ζημιά;

2. Πως μετρήσατε temps αφού λες κάηκε η μητρική;

Δημοσ.

Δεν εχει λογο να πει ψεματα ρε παιδια, ξερει οτι εκανε μαλακια, ναι την εβαλε αναποδα αλλα βιαστηκε, και νομιζε οτι κουμποσε.

Χτες πειρε την καινουργια μητρικη, μαλιστα με φωναξε να το στησουμε μαζι γιατι με αυτο που επαθε τα ξεχασε ολα!!

Το συστημα του:

Moatherboard: Gigabyte assasin2

Cpu: Intel i7 extreme 3960x ( Sandy Bridge E )

Cooling: Intel Liquid Cooling Solution RTS2011LC

Ram: 4 x 8 dimm3 1600 Genesis

Graphics: Ati Radeon HD 6990

Hdd: C SSD 80G / D WD 1000GB

Power Supply: 15000w

Chase: Cooler Master

Μετρισαμε χτες τις θερμοκρασιες με το easytunes6 της gygabyte, ο επεξεργαστης φτανει μεχρι 41C, εκει που λεει system ομως φτανει μεχρι 50c. Μηπως δεν ειναι καλα; Ξερετε κανενα προγραμμα αξιοποστο για hardware monitor?

Πωωωω μαλλον θα εχει κανει ειδικη συμβαση με την ΔΕΗ για βιομηχανικό ρεύμα για να τροφοδοτισει τετοιο psu.... :P :P

Καλά οσο για τον 80αρη SSD σε μηχανημα χιλιάδων ευρω απλα το αφήνω ασχολίαστο... Για πιο λογο εγινε κατι τετοιο?? Για εξοικονόμηση χρηματων?? :lol: :lol:

Τωρα καταλαβαινω παντως πως φτασαμε σε σημειο να γινει ενα τοσο τραγικο λάθος.

Δημοσ.

μπορει να ειχε κουμπωσει μονο απο τη μια μερια και να ακουμπαγε απλως απο την αλλη. μυστηρια πραγματα.

Δημοσ.

Κάτσε ρε Πλάτωνα

1. Αν τις έβαλε έστω και ανάποδα αλλά δεν τις κούμπωσε, πως έγινε ζημιά;

2. Πως μετρήσατε temps αφού λες κάηκε η μητρική;

1) εκλεισαν τα κλιψακια λεει ετσι βιαστικα που την εβαλε, ηταν και σκοτεινα δεν το ξαπλωσε το pc να τις βαλει σωστα.

2) με την καινουργια μητρικη μετρησαμε.

Πωωωω μαλλον θα εχει κανει ειδικη συμβαση με την ΔΕΗ για βιομηχανικό ρεύμα για να τροφοδοτισει τετοιο psu.... :P :P

Καλά οσο για τον 80αρη SSD σε μηχανημα χιλιάδων ευρω απλα το αφήνω ασχολίαστο... Για πιο λογο εγινε κατι τετοιο?? Για εξοικονόμηση χρηματων?? :lol: :lol:

Τωρα καταλαβαινω παντως πως φτασαμε σε σημειο να γινει ενα τοσο τραγικο λάθος.

1500 ενοουσα, τυπογραφικο λαθος,

Ναι εβαλε 80 ssd λογο χρηματων, τοσα ειχε. Δεν βλεπω ομως να τον ενοχλει, κανει εγκατασταση και στο 1τερρα δισκο.

Παντος αργοτερα θα παρει και δευτερο ssd για raid.

Το θεμα εινε οτι δεν ΚΑΙΚΕ Ο ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ!!

μπορει να ειχε κουμπωσει μονο απο τη μια μερια και να ακουμπαγε απλως απο την αλλη. μυστηρια πραγματα.

Ετσι ακριβως εγεινε φιλος

Δημοσ.

Καλά πέρα του ότι το θέμα εξαρχής βρωμάει epic thread και μυθολογία καλύτερη και απο τους μυθους του Εσώπου και την αργοναυτική εξτρατεία μαζί...

Πραγματικα θες να μου πεις ότι ξόδεψε τουλάχιστον 3000Ε για ενα απο την φύση του very very very too much συστημα για τον οποιοδήποτε και κόλλησε στα 70 - 80 Ε παραπάνω που θα κόστιζε ενας 128αρης που θα του έδινε άλλο αερο και εγώ να το χάψω?

Πάντως αν όντως ισχύει κάτι τετοιο τότε ο φίλος καθε άλλο παρά expert είνια όπως υποστηρίζει...

Ενας "expert" ουτε ασκοπα χρηματα σκάει για ασκοπα μηχανήματα, ουτε κάνει λάθη στην τοποθετηση μνημών ακόμη και να βιάζεται , ούτε τόσο λαθος επιλογές των επιμέρους συστημάτων...

Πραγματικα αν μπορεις λύσε μου την απορία σε ποιο ακριβώς κουτι της CM τα έχει εχει βάλει όλα αυτά και σε οθόνη παίζεια αυτος ο υπολογιστής!!

Δημοσ.

Καλά πέρα του ότι το θέμα εξαρχής βρωμάει epic thread και μυθολογία καλύτερη και απο τους μυθους του Εσώπου και την αργοναυτική εξτρατεία μαζί...

Πραγματικα θες να μου πεις ότι ξόδεψε τουλάχιστον 3000Ε για ενα απο την φύση του very very very too much συστημα για τον οποιοδήποτε και κόλλησε στα 70 - 80 Ε παραπάνω που θα κόστιζε ενας 128αρης που θα του έδινε άλλο αερο και εγώ να το χάψω?

Πάντως αν όντως ισχύει κάτι τετοιο τότε ο φίλος καθε άλλο παρά expert είνια όπως υποστηρίζει...

Ενας "expert" ουτε ασκοπα χρηματα σκάει για ασκοπα μηχανήματα, ουτε κάνει λάθη στην τοποθετηση μνημών ακόμη και να βιάζεται , ούτε τόσο λαθος επιλογές των επιμέρους συστημάτων...

Πραγματικα αν μπορεις λύσε μου την απορία σε ποιο ακριβώς κουτι της CM τα έχει εχει βάλει όλα αυτά και σε οθόνη παίζεια αυτος ο υπολογιστής!!

Ας ειχα εγω το συστηματου και ας κολουσα στο 80ssd, τοσα ειχε προς το παρον, αργοτερα θα το αλαξει αν μπορεσει.

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι ασκοπα τα χρηματα; Επειδη εκανε εναν super pc που πολοι δεν μπορουν να κανουν;

Εγω εκατσα στο pc tou, και καθομαι και στον δικο μου, και σου λεω οτι you can feel the difference!!

Κουτι cooler master HAF X FULL TOWER EXTENDED

2 monitors LG LED LG M2450D-PZ

Δημοσ.

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι ασκοπα τα χρηματα;

Διότι θα μπορούσε αν ήταν "expert" να κάνει την έξυπνη κίνηση να πάρει την 7970 αντί της 6990 και να γλυτώσει αρκετά χρήματα,

διοτι θα έπρεπε να ξέρει ότι και με ένα χιλιάρι τροφοδοτικό θα ήταν υπερκαλυμένος ακομη και για δεύτερη 6990...ποσο μάλλον για την 7970 και να γλύτώσει και αλλα χρήματα,

Διοτι με τα λεφτα που θα γλύτωνε απο τα παραπάνω θα μπορούσε να τα δώσει αλλου όπως σε ένα μεγαλύτερο SSD.

Διότι αν ήταν "expert" θα είχε προτιμήσει να πάρει δύο IPS monitor με λιγότερα χρημάτα που θα ήταν σαφώς καλύτερες απο τα αθλια "φαντεζι" ΤΝ monitor που επελεξε...

Διοτι γενικά με τα μισά χρήματα μην σου πω και λιγοτερα θα μπορούσε να εχει παρει ενα μηχανιμα που στο μεσο χρηστη θα προσεφερε ακριβως τα ιδια πραγματα με αυτο το συστημα των 3000... Αν εβαζες το 99.9% των χρηστων να δουλέψουν και να κάνουν ότι τους κατεβάσει η γκλάβα του σε αυτό το μηχανιμα και μετα σε ενα μηχανιμα 1500Ε χωρις να ξερουν τι hardware

εχει το καθένα απλα δεν θα καταλάβαιναν καμια διαφορα.

Διοτι με 3000Ε θα μπορόυσε να έχει φτίαξει ενα συστημα πολυ πιο ισορροπημένο απο αυτο που εφτιαξε.

Χωρις να μας λες επακριβως τα στοιχεια και του δικου σου υπολογιστή τοτε ο καθένας μπορει να σκεφτει οτι εσυ έχεις καποιο συστημα αρκετά χαμηλων προδιαγραφών οποτε και λογικο να δεις διαφορες στην καθημερινη χρηση μεταξυ του δικού σου και του φίλου σου. Ακόμη όμως και δυνατο συστημα να έχεις αν το λειτουργέις με μηχανικό σκληρό λογικο είνια να παρατηρεις εντονες διαφορες.

Αυτά τα ολιγα ... μπορεις να τα μεταφερεις στο φιλο αν θελεις αλλα πλεον δεν νομιζω οτι εχει και πολυ νόημα!!

Δημοσ.

Διότι θα μπορούσε αν ήταν "expert" να κάνει την έξυπνη κίνηση να πάρει την 7970 αντί της 6990 και να γλυτώσει αρκετά χρήματα,

διοτι θα έπρεπε να ξέρει ότι και με ένα χιλιάρι τροφοδοτικό θα ήταν υπερκαλυμένος ακομη και για δεύτερη 6990...ποσο μάλλον για την 7970 και να γλύτώσει και αλλα χρήματα,

Διοτι με τα λεφτα που θα γλύτωνε απο τα παραπάνω θα μπορούσε να τα δώσει αλλου όπως σε ένα μεγαλύτερο SSD.

Διότι αν ήταν "expert" θα είχε προτιμήσει να πάρει δύο IPS monitor με λιγότερα χρημάτα που θα ήταν σαφώς καλύτερες απο τα αθλια "φαντεζι" ΤΝ monitor που επελεξε...

Διοτι γενικά με τα μισά χρήματα μην σου πω και λιγοτερα θα μπορούσε να εχει παρει ενα μηχανιμα που στο μεσο χρηστη θα προσεφερε ακριβως τα ιδια πραγματα με αυτο το συστημα των 3000... Αν εβαζες το 99.9% των χρηστων να δουλέψουν και να κάνουν ότι τους κατεβάσει η γκλάβα του σε αυτό το μηχανιμα και μετα σε ενα μηχανιμα 1500Ε χωρις να ξερουν τι hardware

εχει το καθένα απλα δεν θα καταλάβαιναν καμια διαφορα.

Διοτι με 3000Ε θα μπορόυσε να έχει φτίαξει ενα συστημα πολυ πιο ισορροπημένο απο αυτο που εφτιαξε.

Χωρις να μας λες επακριβως τα στοιχεια και του δικου σου υπολογιστή τοτε ο καθένας μπορει να σκεφτει οτι εσυ έχεις καποιο συστημα αρκετά χαμηλων προδιαγραφών οποτε και λογικο να δεις διαφορες στην καθημερινη χρηση μεταξυ του δικού σου και του φίλου σου. Ακόμη όμως και δυνατο συστημα να έχεις αν το λειτουργέις με μηχανικό σκληρό λογικο είνια να παρατηρεις εντονες διαφορες.

Αυτά τα ολιγα ... μπορεις να τα μεταφερεις στο φιλο αν θελεις αλλα πλεον δεν νομιζω οτι εχει και πολυ νόημα!!

1) 7970 vs 6990 Link

Δεν εχουμε και πολλα να πουμε εδω.

2) Τροφοδοτικο,συμφωνα με τα System Requirements απο την Ati ( 1200W recommended for optimal performance )

Τις οθονες τις ειχε απο το προηγουμενο pc δεν βλεπω τον λογο να τις αλλαξει!Μια χαρα κανει την δουλεια του (web designer)

Τωρα το ποσο ισορροπημενο ειναι δεν ξερω, ξερω οτι απλα ειναι ενα extreme pc οπου οι ισορροπιες δεν εχουν θεση, μιλαμε για maximum performance εστο και μη αναγνωρισιμη σε μερικους.

Το δικο μου pc ειναι multiramisio ενας HQ i_MegaDesk 9596 - Desktop PC - Intel Core i5 2500 3.3 GHz.

Επαξα το battlefield 3 στο δικο μου, και το ιδιο στου φιλου, ε καταλαβενεις διαφορα πως να το κανουμε τωρα.

Εγω θα ηθελα να ειχα εναν τετοιο Pc, εσυ?

Δημοσ.

Το δικο μου pc ειναι multiramisio ενας HQ i_MegaDesk 9596 - Desktop PC - Intel Core i5 2500 3.3 GHz.

Επαξα το battlefield 3 στο δικο μου, και το ιδιο στου φιλου, ε καταλαβενεις διαφορα πως να το κανουμε τωρα.

Ποιά κάρτα γραφικών έχει το δικό σου? Γιατί αν είχες την ίδια κάρτα γραφικών δεν θα υπήρχε καμία διαφορά. Κατά τα άλλα όντως το μηχάνημα θέλει πολύ στρώσιμο για να ισσοροπήσει. Από την άλλη, ξαναλέω, η τοποθέτηση μνημών είναι το πιο εύκολο πράγμα που μπορεί να κάνει κάποιος μέσα σε ένα κουτί. Ο φίλος σου έβαλε ψύκτρα μόνος του και κόλλησε στις μνήμες?

Δημοσ.

Αν νομίζεται ότι οι real διαφορές του 10 - 15% μεταξύ 7970 και 6990 αξιζουν την διαφορά στα χρήματα και την τρομακτικη διαφορα στην κατανάλωση τοτε μεγια σας με χαρά σας.

Δες εδώ καλυτερα και ασε τις μη ουσιαστικες τεχνικες τους διαφορες που παρέθεσες.

http://www.guru3d.com/article/amd-radeon-hd-7970-review/12

Ελπίζω να συνηδητοποιεις ότι τις διαφορες που παρατηρεις μεταξύ δικού σου και του φίλου είναι καθαρα θεμα καρτας και σκληρού??

Ο επεξεργαστής του χιλιαρικου, η υπερβολικη μνήμη και η πανακριβη μητρική ευχομαι να έχεις αρκετες γνώσεις να καταλάβεις ότι δεν του προσφέρουν τπτ παραπανω απότι προσφέρει σε εσένα ο 2500Κ ποσο μάλλον στα παιχνίδια!!

Εγω όχι πάντως .... ακομη και να τα ειχα τα μισα θα εδινα για ενα υπερακετο συστημα και τα υπολοιπα θα τα αξιοποιουσα αλλιώς.

Και αν ησουν λίγο πιο παρατηρητικος θα είχες καταλαβει απο το συστημα της υπογραφης μου ότι μια φορα και ενα καιρο εκανα και εγω το λαθος που εκανε ο φιλος σου και για να σου ταλεω όλα αυτα σημαινει οτι το έχω σκυλοματανιώσει που είχα πετ'αξει τα χρηματα μου για την τοπ πλατφόρμα της εποχης!!

Δημοσ.

Kοίτα, αν και μου φαίνεται ψιλοαπίθανο κάποιος που έδωσε 1000 ευρώ για επεξεργαστή να μην μπορεί να κάνει το ευκολότερο πράγμα μέσα στο κουτί

Πίστεψέ με αλλά κάποιος που δίνει 1000€ για επεξεργαστή και γενικός για Hardware υπολογιστή είναι και αυτος που δεν ξέρει την τύφλα του απο υπολογιστές.

Αν και πλέον γνωρίζει το άτομο που άνοιξε το θέμα αν κάηκε ο επεξεργαστής, πραγματικά απορώ πως περιμένει να του δώσει κάποιος απάντηση απο απόσταση χιλιομέτρων και δεν το κοιτάει επιτόπου ο ίδιος που τον εχει μπροστά του!!!

Δηλαδή αν σου πω εγω οτι ο επεξεργαστής κάηκε έτσι αυθαίρετα εσυ τι θα κάνεις ?

Δημοσ.

Πίστεψέ με αλλά κάποιος που δίνει 1000€ για επεξεργαστή και γενικός για Hardware υπολογιστή είναι και αυτος που δεν ξέρει την τύφλα του απο υπολογιστές.

Αν και πλέον γνωρίζει το άτομο που άνοιξε το θέμα αν κάηκε ο επεξεργαστής, πραγματικά απορώ πως περιμένει να του δώσει κάποιος απάντηση απο απόσταση χιλιομέτρων και δεν το κοιτάει επιτόπου ο ίδιος που τον εχει μπροστά του!!!

Δηλαδή αν σου πω εγω οτι ο επεξεργαστής κάηκε έτσι αυθαίρετα εσυ τι θα κάνεις ?

Απλα ρωτισα αμα υπαρχη περιπτωση να καει ο επεξεργαστης απο αυτην την μαμακια με τις μνημες, για να το τσεκαρουμε αυτο πρεπει να τον βαλουμε σε μια μητρικη να δουμε αμα ανοιξει, εφοσον δεν ειχαμε αλλη lga2011 μητρικη και περιμεναμε την καινουργια, ειπα να σας ρωτισω, ετσι πληροφοριακα , αμα μου λεγαται ναι καηκε, τοτε θα ελεγα του φιλου μου την λουτσισες, αλλα αυτο δεν παει να πει οτι θα τον πετουσαμε κιολας πριν το δοκιμάσουμε.

Ποιά κάρτα γραφικών έχει το δικό σου? Γιατί αν είχες την ίδια κάρτα γραφικών δεν θα υπήρχε καμία διαφορά. Κατά τα άλλα όντως το μηχάνημα θέλει πολύ στρώσιμο για να ισσοροπήσει. Από την άλλη, ξαναλέω, η τοποθέτηση μνημών είναι το πιο εύκολο πράγμα που μπορεί να κάνει κάποιος μέσα σε ένα κουτί. Ο φίλος σου έβαλε ψύκτρα μόνος του και κόλλησε στις μνήμες?

Ακριβώς αυτο φιλε,

Ολο το συστημα το εστησε μονος του, τα παρειγγελε απο ιντερνετ, και τα εστεισε μονος του.

Μαλιστα μια εβδομαδα δουλευε με αλλες μνημες που ειχε απο το προηγουμενο pc, μεχρι να ερθουν οι καινουργιες.

Ειρθαν, ανοιξε το pc ετσι οπως ηταν, κλειστο απο ρευμα ενοιτε, εβαλε τις πρωτες δυο, και στην τριτη την πατισε γιατι τα σλοτσ ηταν αναποδα.Δεν τον δικαιολογο, μαλλον τον ματιασα.

Οταν λες να ισορροπησει?? δεν δουλευει καλα το pc τωρα?

Δημοσ.

Οταν λες να ισορροπησει?? δεν δουλευει καλα το pc τωρα?

Μια χαρά δουλεύει αλλά με λιγότερα χρήματα θα είχε αντίστοιχων επιδοσεων σύνθεση. Σου έγραψε και ο stm διάφορα με τα οποία συμφωνώ. i7 2600, μεγαλύτερος ssd, μονοπύρηνη κάρτα (έστω και λίγο πιο αργή), καλύτερο κουτί θα αποτελούσαν καλύτερες συνολικά επιλογές.

Αν θέλεις την άποψή μου η κυκλοφορία αυτού του επεξεργαστή έχει να κάνει με το κύρος της intel και μόνο και δεν έχει να προσφέρει κάτι παραπάνω από έναν i7 2600.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...