Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας,

Κατευθίαν στο θέμα μας.

Μια μητρική καικε διοτι κατάφερε να βαλει την μια μνημη ανάποδα.

Και ρωτάω, υπάρχει περιπτωση να επαθε ζημια και ο επεξεργαστης?

Μητρική: Gygabyte Assasin2

Επεξαργαστης : Intel I7 Extreme 3960X

Φιλικά,

Πλατων

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πλακα κανεις τωρα.πως τα καταφερε και εβαλε αναποδα την μνημη.αφου δεν μπαινουν.

Και ομως εγεινε, τωρα το θεμα ειναι να μην χαλασε και ο επεξεργαστης που τον πειρε 1000€, την μητρικη θα την περασει απο εγγυηση με καποιο τροπο. Ο επεξεργαστης μπορει να επαθε ζημια;

Δημοσ.

Kοίτα, αν και μου φαίνεται ψιλοαπίθανο κάποιος που έδωσε 1000 ευρώ για επεξεργαστή να μην μπορεί να κάνει το ευκολότερο πράγμα μέσα στο κουτί (aka αλλάζω μνήμες), ο επεξεργαστής αν δεν τον κοπάνησε δεν έπαθε λογικά κάτι. Επίσης η μητρική είναι πιθανότερο να έσπασε αν έβαλε ανάποδα την μνήμη παρά να κάηκε.

Δημοσ.

Kοίτα, αν και μου φαίνεται ψιλοαπίθανο κάποιος που έδωσε 1000 ευρώ για επεξεργαστή να μην μπορεί να κάνει το ευκολότερο πράγμα μέσα στο κουτί (aka αλλάζω μνήμες), ο επεξεργαστής αν δεν τον κοπάνησε δεν έπαθε λογικά κάτι. Επίσης η μητρική είναι πιθανότερο να έσπασε αν έβαλε ανάποδα την μνήμη παρά να κάηκε.

Οχι καηκε, γιατι εβγαλε λιγο καπνο ειπε και οτι το σλοτ εχει μαυρο σημειο καθος και η μνημη.

Δημοσ.

Αμα έχει μαυρίλα στο σλοτ δεν υπάρχει περιπτωση να γινει δεκτή για RMA... πραγματικα ανρωτιεμαι τι δουλειά είχε ο φιλος να προσπαθησει να στησει μηχανιμα τόσων χιλιάδψν ευρώ ενώ δεν είχε ιδεα... ειναι απλα τραγικο να την πατησεις με τις μνημες που ετσι και αλλιως ειναι σχεδον αδυνατον να μπουν αναποδα εκτος και αν δώσεις αφύσικα μεγαλη δυναμη και σπασεις το δοντακι απο το σλοτ!!

Τουλαχιστον αν καηκε η cpu θα περάσει απο rma σχετικα πιο ευκολα... αλλά την μητρική μάλλον θα χρειαστεί να την ξαναπληρωσει!!

Δημοσ.

Τι να πω, μπορεσε και εβαλε ολα τα αλλα οπως και το cpu που συην τελικη δεν ειναι και κατι ευκολο ιδιως σε lga 2011 απο οτι ειδα, και την πατησε στην μια μνημη απο τις 4, βιαστικε λεει και δεν ειχε πολυ ορατοτητα, τον μπερδεψαν τα σλοτς που ειναι ζευγαρι σε δυαδες και η μια δυαδα ειναι αντιθετη με την αλλη, παντος θεωρω οτι ειναι καθαρα ατυχια, το ξερω το παιδι και ειναι κολημενος με τους υπολογιστες, και δεν παιζει ουτε μια στο εκατομυριο να μην ξερει να βαζει μνημες, παντος μου ειπε οτι η μνημη κουμποσε , επιδη ειδε τα δυο κλιπσακια να κλεινουν, αν δεν κλεισουν λογικα δεν κουμπωνει. Σημερα του ειρθε η καινουργια, απο το μαγαζι που την πειρε επειδη ειναι γνωστοι του ειπαν οτι την μαυριλα θα την βγαλουν με καποια υγρα που εχουν εκει και ετσι θα την περασουν, παντος δεν τον νοιαζει και πολυ που θα δωσει αλλα 400 ευρω για την μητρικη οσο δεν πιστευει αυτο που εγεινε.

Αληθια δεν εχετε παθει κατι παρομοιο εσεις;

Δημοσ.

Μάλλον θα νόμισε ότι ήταν κουμπωμένη !!! και αν δεν είχε και καλή ορατότητα,να πως έγινε η ζημιά !!

Δημοσ.

δύο περιπτώσεις πιστεύω πως έγιναν. είτε η μνήμη ήταν χαλασμένη και προκάλεσε κάποιο βραχυκύκλωμα είτε προσπάθησε να βάλει τη μνήμη ενώ καταλάθος είχε πατήσει το πλήκτρο που ενεργοποιεί τον υπολογιστή.έβαλε δηλαδή τη μνήμη ενώ ήταν αναμμένος. τότε μόνο έχω παρατηρήσει σπίθες στους παλιούς μου υπολογιστές αλλά όλοι μα όλοι δεν κάηκαν ξαναδούλεψαν κανονικά.

Δημοσ.

Αυτο που λεει ο φιλος για βραχυκυκλωμα απο λαθος τοποθετηση μνημης γινεται. Ημουν παρων οταν συνεβη και σε φιλο μου.

Δημοσ.

Αυτο που λεει ο φιλος για βραχυκυκλωμα απο λαθος τοποθετηση μνημης γινεται. Ημουν παρων οταν συνεβη και σε φιλο μου.

Κι εμένα έχει συμβεί σε φίλο μου, επί εποχής DDR1.

Δημοσ.

Και on-the-fly να την βάλεις όταν είναι αναμένο το pc την βλέπει την ram απλά πρέπει να γίνει με ακρίβεια και να τοποθετηθεί σωστά, το χω δοκιμάσει με μνήμη που έγινε λάθος σε spd flash και δούλεψε. Ανάποδα δν ταιριάζει η μνήμη απλά μάλλουν πιάστηκε λίγο στραβά, θα πιάσαν λίγες επαφές θα κάνε βραχυκύκλωμα και θα την έκαψε.

Δημοσ.

Και εγω αυτο πιστευω.οτι δεν κουμπωσε ολοκληρη και δεν ακουμπουσε σωστα.δεν μπαινει με τιποτα αναποδα.πρωτα θα σπασει η μνημη και μετα το πλαστικο της θυρας.

Δημοσ.

ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΝΑ ΕΒΑΛΕ ΑΝΑΠΟΔΑ ΜΝΗΜΗ

Κάποια άλλη πατατιά έκανε και δε το λέει.

Ο επεξεργαστής είναι το τελευταίο που κατά την γνώμη μου σε περίπτωση τσαφ τσουφ θα σε αφήσει.

Οπότε πες στον φίλο σου να σου πει αντρίκια τι έκανε και να αφήσει τις ανάποδες μνήμες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...