At0m0 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 1) μέχρι εδώ όλα καλά. 2) ΟΧΙ! απλά εγώ έπρεπε να ρωτήσω γιατί ... έχω ακουυυύσει πολλά και διάφορα κατά καιρούς. 3) Κανονικά δεν θα έπρεπε να τα έχει μπλέξει, αλλά αφού "ανά ζευγάρι", όπως τα δείχνει η φωτογραφία, δεν έχεις σήμα σε τηλεφωνική συσκευή, το μόνο που μένει να υποθέσει κανείς είναι ότι τα έχει μπλέξει. Στην επόμενη ερώτηση, επίσης ΟΧΙ. Στην επόμενη παράγραφο, ε δεν μένει τίποτα άλλο από το να δοκιμάσεις και τους υπόλοιπους δύο συνδυασμούς ζευγαριών, τα οποία και θα πρέπει να λειτουργήσουν, καθώς δεν υπάρχει άλλη λογική εξήγηση/συνδεσμολογία. καλή συνέχεια.
poulinos Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 ωραια παμε απο την αρχη τωρα που ειδα και την φωτο ο οτε τα εχει φερει σωστα.2 γραμμες σε ενα καλωδιο που εχει μεσα 4 καλωδια.απλα ο οτε δεν βαζει ρεγκλετα.οποτε απο τον οτε ειμαστε οκ απλα θα πρεπει εσυ αμα δεν παιζουν οπως ειναι ετσι να τα βαλεις οπως θα πρεπει να ειναι.πχ το ασπρο με το κιτρινο αντιγια το μαυρο πχ.(αυτο το κανεις για να ειναι σωστα πανω στην ρεγκλετα και να μην μπερδευεσαι εσυ.) γιατι και οπως ειναι παλι παιζουν απλα δινει λαθος εντυπωση και θα ψαχνεται καποιος να δει τι εχει γινει αμα δεν ξερει οτι παιζουν χιαστι. μπορει η συστροφη να ειναι πιο μεσα αλλα μπορει και να μην δεις καθολου για τον απλο λογο οτι το καλωδιο του οτε ειναι μονο 2 ζευγων.νομιζα οτι ειχε φερει δεκαρι.οποτε ξεχνα την συστροφη(Twisted) Ο ηλεκτρολογος επισης το εχει κανει σωστα αν εχεις τηλεφωνο στο καθε ζευγαρι.αν οχι τοτε ειναι λαθος και περασε καθε μια γραμμη απο 2 ξεχωριστα καλωδια ο αθεοφοβος .τωρα απο το καλωδιο ειτε παρει το ασπρο μαυρο ειτε το κοκκινο κιτρινο ειναι το ιδιο.αρκει να ειναι η καθε γραμμη σε ενα καλωδιο .η μια γραμμη πρεπει να στο ενα και η αλλη ειναι στο τεσσερα απλα ο ηλεκτρολογος εχει βαλει το ενα καλωδιο στο 4 και το αλλο στο 5(η μαλλον εσυ το εκανες).δεν μας πειραζει αφου ετσι και αλλιως δεν εχει αλλα ατομα πανω η ρεγκλετα. τωρα αν βαλεις τηλεφωνο εκει που βαζει ο ηλεκτρολογος τα καλωδια πρεπει να εχεις τηλεφωνο κανονικα.αν οχι τοτε πρεπει να εχει παρει ο ηλεκτρολογος ενα καλωδιο απο το ενα καλωδιο και ενα καλωδιο απο το αλλο καλωδιο δηλαδη ενα απο το 1 ζευγος στην ρεγκλετα και ενα απο το 4.(αν το εχει κανει τοτε το διορθωνει στο δευτερο κουτι).επισης αν εχεις πολυμετρο μετρας και βλεπεις. γιατι εσυ οπως ειπες πριν για το προβλημα σου λογικα ηταν σαν να ελεγες οτι αν εβαζες τηλεφωνο στο ασπρο μαυρο δεν ειχες τηλεφωνο και ειχες μονο αν εβαζε ς πχ ασπρο κιτρινο.αν ειναι ετσι τοτε εχουν γινει ολα λαθος αλλα κανονικα δεν θα πρεπε να ειναι να ειναι ετσι εκτος αν ο ηλεκτρολογος ειναι για κλαμματα και αντι να χρησιμοποιησει το καθε δικο του καλωδιο για μια γραμμη χρησημοποιησε το καθε δικο του καλωδιο για μιση γραμμη απο την καθε γραμμη. αυτο που λεει ο ατομο ειναι οτι πχ στο πρωτο ζευγαρι του οτε που εφερε ο οτε και ειναι ασπρο μαυρο αν ο ηλεκτρολογος δεν εβαζε το ασπρο μαυρο αλλα εβαζε απο το καλωδιο το κοκκινο κιτρινο ενα και το ιδιο.δεν ειναι ρευμα να τα ταιριαζουμε για να ξερουμε τι γινεται.αν και απο την μια ειναι καλο που το εχει κανει ετσι ο ηλεκτρολογος γιατι βοηθαει σε καποιες περιπτωσεις.πιο πολυ το κανει ετσι ο οτε απο box σε box για να μπορει να ενωνει πιο γρηγορα χωρις να χρειαζεται να περναει απο ολα τα ενδιαμεσα box.αυτο οταν υπαρχουν πολλα ενδιαμεσα box.εχω πετυχει και 4-5 ενδιαμεσα πριν φτασει το καλωδιο στον πελατη. απλα αν η μια γραμμη δεν ειναι ασπρο μαυρο και ειναι ασπρο κιτρινο τοτε καλο θα ειναι να τα αλλαξεις και εσυ αμα θες αλλα μετα πρεπει να αλλαχτουν και στο ενδιαμεσο κουτι που λες. επισης τωρα διαβασα το Post οτι ο ηλεκτρολογος τα ειχε βαλει με μονωτικη.καλα εκανες και τα εβαλες πανω σε ρεγκλετα και αφου εχεις καρφωτικο φτιαξε μια το καλωδιο στο 4 ζευγαρι γιατι εχεις το ενα καλωδιο στο τεσσερα και το αλλο στο 5 δεν σου κανει προβλημα απλα αν καποιος ηθελε να βαλει κλεφτη και να δει αν παιζει το τηλ δεν μπορει να το κανει ετσι. γιατι η τρυπα για να μπει ο κλεφτης οπως το λεμε ειναι στο 4 και οχι μιση στο 4 μιση στο 5.για θεματα troubleshooting δηλαδη.απλα οπως ειναι δεν μπαινει ουτε καρφωτικο ουτε ενωτικο(adaptors). το netmod ειναι απαραιτητο σε isdn γραμμη.το isdn εχει ταση 97-100 volt η pstn Του οτε απο 39 μεχρι 62.συνηθως 51.σε παροχο κοντα στα 48 οποτε απο την ταση και μονο καταλαβαινεις πολλα .αν δεις 180-200 volt ειναι φερεσυχνο(pcm) .αλλος τροπος για isdn οχι δεν υπαρχει. στο isdn αν βαλεις πανω τηλεφωνο ακους κατι σαν παρασιτο γιατι δεν μπορει να παιξει τηλ χωρις to netmod.συν οτι σκιζεις την συσκευη με τα 96 volt. τωρα για τα παρακατω. εφοσον ο ηλεκτρολογος τα ειχε με μονωτικη ταινια και εφοσον ο ηλεκτρολογος τα παει μεσα σε αλλο κουτακι μπορει πραγματι να ειχε κανει πατατα.να πηρε ενα καλωδιο απο το ενα καλωδιο και ενα απο το αλλο καλωδιο και στο τελος να τα αλλαξε στο δευτερο κουτι.αλλα οπως το βλεπω αν στο νουμερο 1 στην ρεγκλετα εχεις τωρα κανονικα τηλεφωνο και στο νουμερο 4 εχεις κανονικα τηλεφωνο και απο κατω τα καλωδια του ηλεκτρολογου ειναι οπως τα βλεπω δηλαδη το νουμερο 1 απο οτε σε ενα καλωδιο και το νουμερο 4 απο οτε στο δευτερο καλωδιο τοτε ειναι σωστα.εσενα σε νοιαζει μεχρι την πλευρα του οτε να ειναι σωστα. δηλαδη να βαζεις καλωδιο στο νουμερο 1 της ρεγκλετας στην θεση των καλωδιων του ηλεκτρολογου και να εχεις τηλεφωνο οπως και το ιδιο στο νουμερο 4. επειδη και εγω μπερδευτηκα με αυτα που γραφεις:Όπως προανεφερα είναι δυσκολη η προσβαση στο επιτοιχο ηλεκτρολογικο κουτι που συνδεει τα καλωδια. Νομιζω ότι εκει αλλαξε τις συνδεσεις αλλα επειδη πισω ειχε κλεισει με μονωτικες το παρατησε όπως ηταν. Ξαναλεω ότι δεν δοκιμασα αλλα ζευγαρια απ’ αυτά που ειχε συνδεδεμενα. Μπορει δηλαδη να μην είναι ασπρο μαυρο η μια γραμμη αλλα ασπρο κοκκινο. ΕΣΣΥΥΥΥ πρεπει να βρεις πως πανε τα ζευγαρια και να τα βαλεις σωστα στην krone>μετα φτιαξε και του ηλεκτρολογου αλλα αν ειναι λαθος πρεπει να ανοιξεις και το ενδιαμεσο κουτι.και ετσι να τα αφησεις δεν σημαινει οτι θα εχεις προβλημα αφου ειναι μικρου μηκους το καλωδιο και δεν περνανε αλλες γραμμες για να κανουν παρεμβολες αλλα και παλι ειναι λαθος. ο οτε τα εχει φερει σωστα γιατι εχεις τηλ.απλα ο οτε δεν βαζει ρεγκλετα οποτε δεν ξερεις ποιο ειναι ποιο απο το καθε ζευγαρι εκτος αν ανοιγες το box η εκτος αν βαλεις τηλεφωνο η πολυμερο.και ο ηλεκτρολογος πρεπει να παρει την καθε γραμμη σε ξεχωριστο καλωδιο.διαφορετικο καλωδιο δεν ειναι αυτο που ειναι στο νουμερο ενα και αυτο που ειναι στο νουμερο 4?? και ναι θα μπορουσε καποιος να τα μπλεξει στην αρχη να τα περασει οπως να νε και να τα διορθωνει μετα.πχ η μια γραμμη να μην περναει απο ενα καλωδιο αλλα απο 2.απλα δεν εχει λογικη.θα μπορουσε βεβαια και ο ηλεκτρολογος να περασει και τις 2 γραμμες απο ενα καλωδιο οπως ο οτε .απλα δεν θα ειχες backup.σε ταχυτητα ενα και το ιδιο σχεδον.ελαχιστη παρεμβολη σε τετοιο καλωδιο. ανα ζευγαρι εχεις τηλεφωνο οπως ειναι τωρα???αν δεν εχεις τοτε ο ηλεκτρολογος τα εχει φερει λαθος οποτε βαλτα εσυ σωστα πανω στην ρεγκλετα και μετα περνα την καθε γραμμη απο το καθε καλωδιο. ισως εγραψα μερικα πραγματα διπλα ισως να τα εγραψα λιγο χαλια τωρα που το ξαναδιαβαζω.αν δεν βγαλεις ακρη πες να τα ξαναγραψω πιο απλα με λιγοτερα λογια σε μια παραγραφο. σαν conclusion το παρακατω α. βρες απο τον οτε ποια γραμμη ειναι ποια και τι καλωδια χρησιμοποιει η καθε γραμμη.πχ το ασπρο με το κιτρινο και το κοκκινο με το μαυρο. β.πατσαρε τα σωστα στην krone>μετα φτιαξε το καλωδιο του ηλεκτρολογου.η καθε γραμμη απο ξεχωριστο καλωδιο.βαλε οτι χρωματα θες δεν μας πειραζει. γ.ανοιγεις το κουτι που δεν εχεις ευκολα προσβαση και φτιαχνεις και εκει τα καλωδια.προσεχε μην χασεις την μπαλα και μετα δενεχουν τηλεφωνο τα σπιτια η βαλεις το ενα τηλεφωνο στην θεση του αλλου.χιαστι. αυτα
pmitsios Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Φιλε poulinos τα παραεγραψες αναλυτικα. Σε ευχαριστω. Δοκιμασα λοιπον σημερα που ειχα λιγο χρονο χιαστι για να δω αν εχει γινει λαθος. Και ναι εχω καθε τηλεφωνικη γραμμη απο δυο καλωδια!!! Προφανως μετα τα διoρθωσε στο κουτι του τοιχου. Πηρε δηλαδη ενα καλωδιακι το μαυρο απ΄το πρωτο καλωδιο και μαζι με το κοκκινο καλωδιακι απ' το δευτερο καλωδιο εδωσε μια τηλεφωνικη γραμμη. Αρα για να ειμαι ΟΚ πρεπει να ta αλλαξω στην ρεγκλετα και μετα στο κουτι εξω. Βεβαια αυτο μονο για την μια τηλεφωνικη γραμμη γιατι την αλλη την δικη μου θα την μοιρασω μεσω patch panel κτλ με νεα καλωδιωση. Αποριες τωρα (σιγα μην δεν ειχα )¨: 1. Τα σωστα ζευγη ειναι (νομιζω): μαυρο - κοκκινο και ασπρο - κιτρινο και δουλευουν κανονικα οι δυο γραμμες δοκιμαζοντας με τηλεφωνο που ειχα επιτοπου. Με την συνδεσμολογια που ειχε ο ηλεκτρολογος ανα ζευγος δεν ειχα πουθενα σημα. Επειδη δεν εχω πολυμετρο να αναφερω οτι οταν συνδεσα μαυρο με κιτρινο ειχα τηλεφωνο με παρασιτα και καποια στιγμη ενω μιλουσα στο τεστ με κινητο ακουγα απο μεσα οτι η γραμμη ειναι κατελειμενη και τετοια. Αρα λετε να συνδεσα τα ρευματα των δυο διαφορετικων τηλεφωνικων γραμμων? Παντως με τον συνδυασμο μαυρο-κοκκινο κτλ δεν ειχα παρασιτα θορυβο κτλ οποτε λογικα αυτες θα ειναι και οι γραμμες. 2. Για την συστροφη να ασχοληθω? Να ανοιξω το καλωδιο και να τα στριψω εγω για 10-20cm ή να τα αφησω ως εχουν? 3. Παιζουν ρολο τα χρωματα του ζευγους οταν θα τα συνδεσω στο patch panel? Εγω εχω βαλει την συνδεσμολογια στο patch panel συμφωνα με τα utp δηλαδη στο 4 και 5 των 8pin εβαλα το μπλε-ασπρομπλε (χρησιμοποιω καλωδια utp για ολες τις υπολοιπες συνδεσεις). Θα πρεπει το καλωδιο του ζευγους που εχει το ρευμα (λεω οτι ειναι το μαυρο στην μια γραμμη) να παει σε συγκεκριμενη θεση στο patch panel πχ στο μπλε στην θεση 4?
At0m0 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 "Δοκιμασα λοιπον σημερα που ειχα λιγο χρονο χιαστι για να δω αν εχει γινει λαθος. Και ναι εχω καθε τηλεφωνικη γραμμη απο δυο καλωδια!!! Προφανως μετα τα διoρθωσε στο κουτι του τοιχου." Να μου συστήσεις τον ηλεκτρολόγο σου, λελούδι ο τύπος "Επειδη δεν εχω πολυμετρο να αναφερω οτι οταν συνδεσα μαυρο με κιτρινο ειχα τηλεφωνο με παρασιτα και καποια στιγμη ενω μιλουσα στο τεστ με κινητο ακουγα απο μεσα οτι η γραμμη ειναι κατελειμενη και τετοια." Άψογο. Κάτι τέτοια γράφετε και μου ανεβάζετε την διάθεση (αγκλικιστί, ROFLMAO) Εκτός από πετυχημένο ηλεκτρολόγο, μάλλον πέτυχες και πετυχημένο οτετζή, γιατί έτσι που το περιγράφεις μοιάζει με τρελό βραχυκύκλωμα, crosstalking γραμμών κ.λπ, κ.λπ. ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ, αν την παραπάνω συμπεριφορά δεν την είχες παρατηρήσει ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ στις δύο τηλεφωνικές γραμμές που "πειράζεις", τότε δεν φταίει ο οτετζής αλλά εχμ, γκουχ, γκουχ, κάποιος άλλος. "Για την συστροφη να ασχοληθω?" Εγώ μπακάλης, θα το εξηγήσω μπακάλικα. "Συστροφή" κάνουμε γιατί δεν έχουμε και δεν συμφέρει να βάλουμε ένα καλώδιο με "πιο πολύ χαλκό" (διατομή χαλκού) μέσα σε αυτό, και στη θέση του βάζουμε δύο καλώδια συστραμμένα να κάνουν την δουλειά του ενός καλωδίου (με τέσσερα "λεπτά" καλώδια, φτιάχνω δύο "χοντρά" καλώδια). Η δε "συστροφή", βρίσκεται εκεί απλά για να μην είναι χύμα τα "τέσσερα" καλώδια (μέσα στο κανάλι ή όπου αλλού περνάνε) αλλά να καταλαβαίνει κάποιος ότι το κάθε συστραμμένο ζεύγος είναι πλέον "ένα καλώδιο". Βγάζει νόημα έτσι που το έγραψα; Επίσης ελπίζω να είναι κατανοητό ότι η παραπάνω "συστροφή" των καλωδίων, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με τα συστραμμένα ζεύγη ενός UTP καλωδίου (δικτύου) τα οποία τα φτιάχνουν έτσι για άλλο λόγο. Η προσωπική μου άποψη είναι "μην ασχοληθείς αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να το κάνεις" Παιζουν ρολο τα χρωματα του ζευγους οταν θα τα συνδεσω στο patch panel; Εχμ, από το παραπάνω καταλαβαίνω ότι το "mythbuster" του προηγούμενου post μου πήγε άπατο, lol. και πάλι καλή συνέχεια.
pmitsios Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2012 Απολυτα κατανοητος. 1. Το τηλεφωνο του ηλεκτρολογου ειναι 697****** 2. Στο παρελθον ειχα καποια προβληματα με θορυβο στις τηλεφωνικες γραμμες. Ειχε ερθει τεχνικος του ΟΤΕ και προφανως κατι ειχε διορθωσει στην κολωνα (box που δινει τις δυο γραμμμες). Απο τοτε δεν ξαναειχα θεμα με ton θορυβο. Οποτε να εγινε λαθος απ' την πλευρα μου στην παρουσα συνδεσμολογια και τι? 3. Τωρα επιασα το mythbuster του προηγουμενου post! Συνεπως δεν παιζει κανενα ρολο η συνδεσμολογια με το patch panel. Thanks
poulinos Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 αν εχεις απο 2 καλωδια τοτε πρεπει α.να τα patchareis εσυ σωστα πανω στην ρεγκλετα απο την μερια του οτε. β.να τα φτιαξεις και απο κατω που πανε προς το κουτι και να τα διορθωσεις και στο κουτι. για τις αποριες. αν επαιξε μια χαρα τοτε ειναι μια χαρα.και ναι συνηθως νομιζω ειναι μαυρο με κοκκινο και κιτρινο με ασπρο πραγματι απο τον οτε. για αυτο με το πολυμετρο οταν της βαζεις χιαστι οπως εκανες δηλαδη μαυρο με κιτρινο τοτε ναι μεν θα παιζει αλλα θα εχεις προβληματα οπως τα παρασιτα που αναφερεις.αν ειχε και adsl πανω θα παιζε χαλια. 2.οχι μην ασχοληθεις με την συστροφη.ουτε εχει νοημα να γινει για 10-20 ποντους. συνηθως οταν περνας τηλεφωνικη γραμμη θα συνδεσεις τα καλωδια που ερχονται απο τον οτε στις θεσεις που πανε τα 4-5 που ειναι το μπλε μπλε ασπρο ωστε να ειναι τα 2 μεσαια για να μπορεις να βγαλεις και τηλεφωνο απο μπροστα.θα μπορουσες να εδινες και σε πορτοκαλι ασπρο πορτοκαλι αλλα μετα θα κανεις εσυ την δουλεια σου πιο δυσκολη. δεν φταιει ο οτετζης ατομο .ο οτε δεν τα βαζει σε ρεγκλετα αρα δεν ειναι λαθος του οτετζη. β.η συστροφη υπαρχει και για τα ζευγη να ξερεις ποιο ειναι αλλα και για την μορφη twisted.βεβαια δεν ειναι Utp που το twisted ειναι Must.βεβαια τα συγκεκριμενα καλωδια ειναι αρκετα χοντρα σε χαλκο.βεβαια ουτε εχει νοημα το Twisted στο συγκεκριμενο καλωδιο που ειναι 2 ζευγων Απολυτα κατανοητος. 1. Το τηλεφωνο του ηλεκτρολογου ειναι 697****** 2. Στο παρελθον ειχα καποια προβληματα με θορυβο στις τηλεφωνικες γραμμες. Ειχε ερθει τεχνικος του ΟΤΕ και προφανως κατι ειχε διορθωσει στην κολωνα (box που δινει τις δυο γραμμμες). Απο τοτε δεν ξαναειχα θεμα με ton θορυβο. Οποτε να εγινε λαθος απ' την πλευρα μου στην παρουσα συνδεσμολογια και τι? 3. Τωρα επιασα το mythbuster του προηγουμενου post! Συνεπως δεν παιζει κανενα ρολο η συνδεσμολογια με το patch panel. Thanks o ote μπορει να βρηκε προβλημα σε κεντρικο η απερχομενο και οχι στο καλωδιο σου.οποτε ο ηλεκτρολογος την εχει κανει την πατατα.η συνδεσμολογια με το Patch panel επειδη περνας τηλεφωνο μεσα δεν σε επηρεαζει.απλα στην πραξη για να παρεις απο το μπροστα μερος του Patch panel και να δωσεις σε ενα τηλεφωνο το καλωδιο θα παιζει απο τα 2 μεσαια.πισω απο το patch panel τα 2 μεσαια ειναι οι θεσεις για μπλε μπλε ασπρο.εκει θα μπουν του οτε πχ
pmitsios Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Απλα poulinos η απορια μου παραπανω ηταν αν στο μπλε -θεση 4- του patch panel θα επρεπε να παει συγκεκτριμενο καλωδιο του ζευγος του ΟΤΕ. Δηλαδη μαυροΟΤΕ με μπλεPatchPanel και κοκκινοΟΤΕ με ασπρομπλεPatchPanel. Αν επαιζε ρολο. Anyway. Thanks και θα επανερθω λογικα αυριο το βραδυ με fotos του Rack και τις συνδεσμολογιας σε πληρη λειτουργια, προκειμενου να βοηθησουμε και κανενα αλλο ασχετο σαν και εμενα .
poulinos Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2012 οχι οτι καλωδιο θες βαζεις του οτε.δεν εχει σημασια.ο οτε δεν σου φερνει utp για να πεις τα ταιριαζω. πχ το κιτρινο ασπρο στο 4-5 του Patch panel δηλαδη μπλε μπλε ασπρο ωστε απο μπροστα να βγει στα 2 μεσαια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα