Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

οκ αφου η ρεγκλετα δεν εχει καλωδια οτε κανε απο πανω τις γεφυρες.το καλωδιο ειναι αυτο

http://imagesreviews.s3.amazonaws.com/routers/adsl4.jpg

http://imagesreviews.s3.amazonaws.com/routers/Image00004.jpg

το καλωδιο που ειναι σαν πορτοκαλι γκρι

στην πρωτη εικονα ραζιμ ειναι ολα τα καλωδια που κανουν τις γεφυρες και τα βλεπεις να περνανε απο κατω.

στην δευτερη ειναι το καλωδιο που βλεπεις οτι εχει και χαρτακι.

αν δεν θες να βαλεις ραζιμ βαλε καλωδιο δικτυου για τις γεφυρες κατα προτιμηση μονοκλονο οχι πολυκλονο

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εχω καλωδιο τηλεφωνικο απο ΟΤΕ 2 ζευγων μονοκλωνο για εναεριες γραμμες (μου το εδωσε φιλος που κανει εργα ΟΤΕ :rolleyes: ). Θα χρησιμοποιησω τμηματα αυτου για τις γεφυρες. Το ιδιο θα βαλω και για την συνδεση ρεγκλετας με patch panel.

Για την γειωση τι λες φιλε μου?

Δημοσ.

οτι αλλο χρειαστεις μου λες.απλα για γειωση αν θες υποχρεωτικα να την κανεις (αν και τα απλα μηχανηματα δεν θελουν γειωση η εχουν γειωση απο την πριζα που παιρνουν) τοτε πολυ απλα γειωσε το σε καμια πριζα.

γειωση συνηθως βαζουν στα racks στην αιθουσα παροχων επειδη εκει τα μηχανηματα απο default δεν γειωνονται γιατι δεν εχουν ακριβως πριζες αλλα παιζουν με ασφαλειες.οποτε εκει τα μηχανηματα γειωνονται σε ραβδους που αυτες γειωνονται εκει που πρεπει και μετα το Rack γειωνεται και αυτο με την σειρα του οπως και η πορτα του Rack.και επισης ολα τα σιδερα που ειναι πανω οι ρεγκλετες ειναι γειωμενα και αυτα.

Δημοσ.

Φτιαχνοντας την προαναφερομενη εγκατασαση - συνδεσμολογια, ειδα οτι ενα πολυμπριζο APC που εχω, να διαθετει θυρες για την προστασια της τηλεφωνικης γραμμης. Να περασω την κυρια γραμμη του ΟΤΕ πρωτα απο εκει και μετα στην ρεγκλετα για μοιρασμα ή θα μου δημιουργησει λετε προβληματα?

Δημοσ.

λογικα εχεις apc surge πολυπριζο που εχει τετοιες υποδοχες.την περασεις η οχι μην περιμενεις διαφορα στο συγχρονισμο.εγω το εχω περασει μηπως και γινει τιποτα απο το δικτυο και μου καψει κανα ρουτερ.δεν εχω δει ουτε μειον ουτε συν σε κατι αλλο περα απο το Protection που εχω.το μονο συν ειναι να γλυτωσεις κανα κεραυνο σε καμια γραμμη η γενικως κανα ρευμα παραπανω απο καμια στραβη.δεν μου εχει δημιουργησει αποσυνδεσεις η καποιο αλλο προβλημα.απλα καλου κακου αν δεις τιποτα παραξενιες βγαλτην την γραμμη απο πανω γιατι εχω δει και ups/πολυπριζα να κανουν τα δικα τους.

Δημοσ.

Καλησπερα.

Αφου εχω φτιαξει σχεδον ολη την συνδεσμολογια, ειπα να δοκιμασω πρωτα την γραμμη του ΟΤΕ απευθειας με ενα τηλεφωνο και το adsl router και μετα να τα βαλω ολα πανω στο rack.

Η γραμμη ερχεται σε ενα σημειο που ειχα υποδειξει παλιοτερα στον ηλεκτρολογο και δινει μεσω δυο τηλεφωνικων καλωδιων 2 ζευγων το καθενα σε δυο οικιες οπως προανεφερα παραπανω. Οι συνδεσεις απ΄το αρχικο καλωδιο του ΟΤΕ στα αλλα δυο γινεται κλασικα(!) με στριψιμο και μονωτικη. Αυτα (τα 2 καλωδια πλεον) πανε σε ενα επιτοιχο ηλεκτρολογικο κουτι (δεν το εχω ανοιξει) που μοιραζουν προφανως σε οικιες και πριζες.

Δοκιμαζω λοιπον τα ζευγη πανω στην ρεγκλετα ενα ενα για να δω πιο ειναι πιο. Και δεν ακουω τιποτα ουτε με το ενα ουτε με το αλλο!!! Πουθενα σημα.

Βαζω ολα τα ζευγη του ΟΤΕ (2+2) πανω στην ρεγκλετα και ενωνω παλι τα καλωδια που πηγαιναν στο κουτι του τοιχου οπως ηταν συνδεδεμενα απ΄τον ηλεκτρολογο. Ολα ΟΚ. Δουλευαν τα τηλεφωνα.

Με ολα τα ζευγη του ΟΤΕ (απ' την κολωνα) στην ρεγκλετα και βαζοντας στην εξοδο της το δικο μου προσωρινο τηλεφωνο δεν ειχα πουθενα σημα.

Δεν ειχα αλλο χρονο και το παρατησα.

Υπαρχει περιπτωση ο ηλεκτρολογος να εβαλε λαθος τα ζευγη των δυο καλωδιων που πανε στην κουτι και μοιραζουν στο σπιτι?

Δηλαδη αν εχω γραμμη 1 με ζευγος καλωδιων Α και Β και γραμμη 2 με ζευγος καλωδιων Γ και Δ αυτος να συνδεσε γραμμη1 Α+Γ και γραμμη2 Β+Δ. Δεν εξηγειται αλλιως, δεν ξερω τι κανω λαθος (αν κανω).... και ειναι και σε δυσκολο σημειο το κουτι για να το ανοιξω!

Δημοσ.

αν και μπερδευτηκα λιγο εν τουτοις να τα παρουμε λιγο απο την αρχη.

α.εχεις δυο γραμμες.κανονικα ο οτε θα πρεπει να εχει φερει την καθε γραμμη με ενα ζευγαρι καλωδιου την καθε μια.κανονικα το καθε ζευγαρι θα πρεπει να ειναι στριμμενο twisted Κοινως με το δευτερο του καλωδιο για να εξουδετερωνει τα ηλεκτρομαγνητικα.δηλαδη αν εχεις ασπρο μπλε κοκκινο πρασινο θα πρεπει πχ η πρωτη γραμμη να ειναι στο ασπρο-μπλε και αυτα να ειναι τυλιγεμενα το ενα γυρω απο το αλλο.και στην δευτερη γραμμη το κοκκινο πρασινο επισης τυλιγμενα το ενα γυρω απο το αλλο.αν δεν ειναι ετσι και ειναι ενα απο το ενα ζευγαρι και ενα απο το αλλο ο οτε εχει κανει βλακεια.απο εκει και περα αφου δεις οτι μεχρι εκει εχεις τηλεφωνο μετα δρομολογεις το καθε ζευγαρι εκει που θες στα υπολοιπα κουτια.επειδη δεν μπορω να δω την εγκατασταση που εχεις κανει γενικως θελουμε να ισχυουν τα παρακατω.

α.απο τον οτε καθε ζευγαρι να ειναι twisted.

β.δινεις στο υπολοιπο σπιτι με ενα ζευγαρι καλωδια.δεν συνδεεις ουτε αναπληρωματικα ουτε λες οκ εχω 4 που πανε μεσα στο σπιτι θα βαλω τα 2 στο ενα καλωδιο του οτε και τα αλλα 2 στο αλλο καλωδιο του οτε για καλυτερα.οτι περισσευει μενει στην ακρη να το πω απλα.

ολα τα ζευγαρια να ειναι μονα και να καταληγουν καπου.δεν θελουμε καλωδια διπλα δεν θελουμε αναπληρωματικα δεν θελουμε καλωδια τα οποια δεν καταληγουν πουθενα.αν δεν συνδεθει πουθενα βγαλτο τελειως τοτε δεν υπαρχει λογος.

και παντα θα περνας μεσα απο twisted ζευγαρι.αν στο σπιτι πχ εχεις δυο ζευγαρια απο τον οτε μεχρι το κεντρικο πριζακι θα βαλεις ενα μπλε ενα κοκκινο που θα ειναι twisted και οχι οτι να νε.

προς καθε πριζακι θα πηγαινεις με ενα ζευγαρι και απο εκει φευγεις και πας στο αλλο πριζακι κτλ.αυτα τα λιγα απο μενα.

Δημοσ.

Εχω ετοιμασει ενα σχηματακι αλλα το imageshack ειναι για συντηρηση :confused: ...

Σχηματικα:

Καλωδιο ΟΤΕ απο κολωνα με 4 καλωδιακια (ασπρο,μαυρο, κιτρινο και κοκκινο) παει σε σημειο Α.

Στο σημειο Α ο ηλεκτρολογος εχει δυο καλωδια παλι με 4 καλωδιακια το καθενα (ασπρο,μαυρο, κιτρινο και κοκκινο).

Ενωνει το δικο του καλωδιο1 ο ηλεκτρολογος (ενα ζευγος) με ενα ζευγος του ΟΤΕ και τα αλλα δυο καλωδιακια τα αφηνει εκτος συνδεσης. Επισης κανει το ιδιο με το καλωδιο2.

Απ΄το σημειο Α τα δυο πλεον καλωδια του ηλεκτρολογου πανε στο σημειο Β σε κουτι σοτ τοιχο.

Τα ζευγη του ΟΤΕ τυλιγμενα δεν ηταν ανα δυο οπως μου λες. Απλα οπως εβγαναν απο το μαυρο εσωτερικο πλαστικο του ΟΤΕ τα ειχε στριψει ο ηλκετρολογος. Ξεγυμνωσε τον χαλκος σε μεγαλο σχετικα μηκος και τα εστριψε ανα καλωδιακι.

Δηλαδη ειχε ζευγος μαυρο+ασπρο ΟΤΕ με ζευγος μαυρο+ασπρο δικο του (συνδεση μαυρο+μαυρο και ασπρο+ασπρο) με τα αλλα δυο καλωδιακια του δικου (κιτρινο+κοκκινο) να ειναι εκτος, και

ζευγος κιτρινο+κοκκινο ΟΤΕ με ζευγος κιτρινο+κοκκινο δικο του (συνδεση κιτρινο+κιτρινο και κοκκινο+κοκκινο) με τα αλλα δυο καλωδιακια (μαυρο+ασπρο) να ειναι εκτος.

Με αυτη την συνδεσμολογια υποθετω οτι το ζευγος μαυρο+ασπρο ειναι η γραμμη1 και το κιτρινο+κοκκινο η γραμμη2. Τα ζευγη τα ειχε χωρισμενα με λιγο μονωτικη υποτιθεται ανα γραμμη.

Και λεω τωρα αν τα ζευγη (αφου ο ΟΤΕ δεν τα ειχε στριψει) δεν ηταν ασπρο+μαυρο αλλα πχ ασπρο+κιτρινο κανονικα, και εκανε λαθος στην πρωτη συνδεση στο σημειο Α αλλα στο κουτι του τοιχου σημειο Β τα διορθωσε δεν ειναι δυνατο να συμβει?

Αφου δεν εχω δει στριψιμο στα ζευγη του ΟΤΕ τι γινεται τωρα?

Φιλε μου σε κουραζω τωρα αλλα χωρις σχημα δεν δυναμαι να βοηθησω περισσοτερο....

Δημοσ.

Γεια χαρά, είπα να "πεταχτώ" μιας και διαβάζοντας όλο το thread δεν έβγαλα άκρη.

Κατ' αρχήν να υποκληθώ στο "οριολωρίδα". Θεϊκό !! :)

Ερώτηση 1

με βάση το post #4 και το post #25...

Όπως είχε φτιάξει ο ηλεκτρολόγος τα καλώδια, είχες/έχεις ΔΥΟ τηλεφωνικές γραμμές που λειτουργούσαν/λειτουργούν κανονικά, ΑΝ δεν τις πειράξεις; (ΝΑΙ/ΟΧΙ)

Ερώτηση 2

με βάση το post #25, την εικόνα του post 28 ΚΑΙ ιδιαίτερα το "Δοκιμαζω λοιπον τα ζευγη πανω στην ρεγκλετα ενα ενα για να δω πιο ειναι πιο. Και δεν ακουω τιποτα ουτε με το ενα ουτε με το αλλο!!! Πουθενα σημα." (από το post #25)

Είσαι σίγουρος ότι μιλάμε για ΔΥΟ PSTN γραμμές και όχι ΜΙΑ ή ΔΥΟ ISDN γραμμές;

Με βάση το post #6, λογικά θα πρέπει να απαντήσεις κάτι σε "άσε μας ρε φιλαράκο, PSTN έχω λέμε"... αλλά, εγώ το ρωτάω γιατί αυτό που περιγράφεις μοιάζει εξαιρετικά ως να έβαλες "απλό" τηλέφωνο πάνω σε δισύρματη ISDN "πριν το netmod", το οποίο πράγματι δεν πρόκειται να "δώσει σήμα" ποτέ όσες παραλλαγές από ζευγάρια και να σκαρφιστείς.

Mythbuster... με βάση την εικόνα στο post 28

Έτσι, εγκυκλοπαιδικά, για να μην παραμυθιαζόμαστε μεταξύ μας.

Σε καλώδια που μέσα τους περνάει "εναλλασσόμενο ρεύμα" η φράση: "τα έχω συνδέσει σωστά ΓΙΑΤΙ το άσπρο συνδέεται στο άσπρο και το μαύρο στο μαύρο, το κίτρινο στο κίτρινο και το κόκκινο στο κόκκινο", ΑΠΛΆ ΔΕΝ ΣΤΈΚΕΙ!

Εχμ, εννοείται ότι δεν πολυβοήθησα, αλλά οι πληροφορίες που επεξεργάστηκα διαβάζοντας το thread, ήταν .. εχμ, ανάμεικτες...

καλή συνέχεια :)

Δημοσ.

Αρχικα να σε ευχαριστησω για την απαντηση σου (At0m0), και να πω τα εξης:

1. Ειχα δυο και εχω δυο τηλεφωνικες γραμμες. Απλα πριν ηταν συνδεμενες με στριψιμο χαλκου και μονωτικη απ΄τον ηλεκτρολογο, ενω τωρα ειναι συνδεδεμενες (οπως βλεπεις στην τελευταια φωτο) πανω σε ρεγκλετα τηλεφωνικη (οριολωριδα!!!) από εμενα. Τα τηλεφωνα λειτουργουν κανονικα.

2. Οι γραμμες είναι pstn. Για την δευτερη γραμμη (όχι δικη μου) προκυπτει με βαση αυτά που γραφει ο λογαριασμος του ΟΤΕ, την παλαιοτητα της, την οικιακη χρηση και ότι δεν υπαρχει πουθενα netmod που νομιζω είναι απαραιτητο σε μια isdn γραμμη. Εκτος αν υπαρχει και άλλος τροπος για isdn και δεν γνωριζω συν του ότι πληρωνει απλη pstn γραμμη. Λιγο χλωμο το βλεπω. Αλλωστε οι γραμμες (αριθμοι) δεν μπηκαν την ιδια χρονικη περιοδο. Εχουν διαφορα 20 περιπου χρονια ο ενας αριθμος απ΄τον άλλο και δεν αλλαχθηκε το καλωδιο που δινει τωρα το σημα. Υπαρχει περιπτωση να ισχυει αυτό που λες μετα απ’ αυτά που παρεθεσα?

3. Βλεποντας την συνδεση που υπηρχε εγω υπεθεσα ότι είναι ετσι και οι γραμμες. Δεν δοκιμασα διαφορετικους συνδυασμους απ΄τις υπαρχουσες συνδεσεις. Τα ειχα χωρισει υποτιθεται ο ηλεκτρολογος με μονωτικη. Γι’ αυτό ρωτησα αν μπορει να μπερδεψε τα καλωδια μεταξυ τους στην πρωτη συνδεση και μετα στο κουτι τα διορθωσε.

Εξηγειται το γεγονος ανα μια γραμμη (όπως τις διαχωρισε ο ηλεκτρολογος) στην ρεγκλετα να μην δουλευει κανενα τηλεφωνο, ενώ ολες μαζι να δουλευουν?

Όπως προανεφερα είναι δυσκολη η προσβαση στο επιτοιχο ηλεκτρολογικο κουτι που συνδεει τα καλωδια. Νομιζω ότι εκει αλλαξε τις συνδεσεις αλλα επειδη πισω ειχε κλεισει με μονωτικες το παρατησε όπως ηταν. Ξαναλεω ότι δεν δοκιμασα αλλα ζευγαρια απ’ αυτά που ειχε συνδεδεμενα. Μπορει δηλαδη να μην είναι ασπρο μαυρο η μια γραμμη αλλα ασπρο κοκκινο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...