Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας

Όπως βλέπετε και στο σχήμα θέλω να συνδέσω την γραμμή του ΟΤΕ (1 γραμμή conn-x pstn) μέσω τηλεφωνικού κατανεμητή (οριολωρίδα) και να δώσω σε adsl router, τηλέφωνα κτλ χωρίς την χρήση προφανώς τηλεφωνικού κέντρου.

Απ’ αυτά που έχω διαβάσει (και ρωτώντας ένα ηλεκτρολόγο) η συνδεσμολογία πρέπει να είναι όπως φαίνεται στο σχήμα. Αν γνώριζα παιδιά δεν θα ρωτούσα κιόλας!

Έχω βάλει νέες καλωδιώσεις (όλα μόνος μου ) σε τηλέφωνα και data (όλα cat6, καλώδια και πρίζες) και θέλω να ρωτήσω τα εξής πριν αφήσω το σπίτι χωρίς τηλέφωνα και internet…

1. Bασικά είναι σωστή η συνδεσμολογία και η λογική της (γέφυρες Α ΜΕ Γ, Β ΜΕ Δ κτλ)?

2. Να περάσω και το καλώδιο του router μέσα απ’ το patch panel και μετά με patch cord να συνδέσω router με patch panel ή είναι περιττό?

3. Επειδή τα καλώδια τα πλακέ τηλεφωνικά (τα 2 πρώτα στο σχήμα) μου φαίνονται ψεύτικα, να χρησιμοποιήσω patch cords που έχω μπόλικα ? Αλλά τα καλώδια του cat6 που περισσεύουν τι θα τα κάνω? Μπορώ να τα καρφώσω στην άκρη της οριολωρίδας χωρίς να τα γεφυρώσω ή κάτι άλλο?

4. Τα καλωδιάκια της γραμμής του ΟΤΕ (2 δεν θυμάμαι τα χρώματα γιατί το καλώδιο του ΟΤΕ έχει 4 ζεύγη και χρησιμοποιώ ένα ζεύγος εγώ και ένα οι γονείς μου) πως αντιστοιχίζονται στο μπλε – άσπρο μπλε του cat6 ή στο κόκκινο – μαύρο του τηλεφωνικού πλακέ ( παίζει ρόλο ή κάνω δοκιμές με το τηλέφωνο στην τελική)?

5. Τέλος λέω να βάλω φίλτρο πριν την κάθε τηλεφωνική συσκευή – fax και όχι splitter.

Αυτά τα ολίγα και ευχαριστώντας για την υπομονή σας, περιμένω τις συμβουλές σας.

insomnia1r.th.jpg

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Απλα ελεγα ρε παιδια να μην ταλαιπωρουμε αδικα εξω στο κρυο με συνεχεις δοκιμες, οπως και δεν μπορω να αφησω και χωρις τηλεφωνο δυο σπιτια για μεγαλο διαστημα!!! :P

Δημοσ.

δεν πρεπει να ξεχασεις να βαλεις φιλτρα στα τηλεφωνα καθως και το router να παιρνει απο την εξοδο modem του φιλτρου.Για ευκολια δικη σου τα φιλτρα των τηλ βαλτα στο p.panel απο μπροστα(το line του φιλτρου θα κουμπωνει στην πορτα του p.panel και το τηλ π θα θελεις να συνδεσεις,θα το βαλεις στην εξοδο στου φιλτρου).

Δημοσ.

Χρειαζεται δηλαδη splitter το adsl router (εχω το netgear3500 και pstn γραμμη)?

Προφανως εννοεις πανω στην οριολωριδα να κουμπωσει το φιλτρο και μετα απ΄το φιλτρο με patch cord να παει στο patch panel.

Δημοσ.

Θα βαλεις ενα splitter στο router και τα αλλα φιλτρα αντι να κοψεις τα RJ 11 και να τa βαλεις στη ριγκλετα μπορεις να τερματισεις τα καλωδια απο τη ριγκλετα στο p.panel χωρις φιλτρο ενδιαμεσα,απλα θα βαλεις το φιλτρο απο την μπροστα μερια του p.panel οπως ειναι.Δλδ θα κουμπωσεις το φιλτρο(τη μερια του line) στο p.panel και απο την αλλη μερια(phone) με ενα τηλ καλωδιο θα το συνδεσεις στην πορτα π θελεις(αν εχεις τερματισει τα δωματια σε πορτες του p.panel).

Εγω το λεω για να μην μπανεις στη διαδικασια να κοβεις τα φιλτρα και να τα ξανασυνδεσεις...

Δημοσ.

Τωρα καταλαβα τι εννοεις φιλε μου.

Για καθε παραλληλη γραμμη θα υπαρχουν δυο θεσεις στο patch panel. Μια θεση για την phone γραμμη που ερχεται απ' την θεση εργασιας-δωματιο και μια θεση απ' τα καλωδια της ρεγκλετας. Οποτε ενωνοντας τις δυο θεσεις του patch panel βαζω ενδιαμεσα και το φιλτρο. Σωστος!!!!

Τωρα για το adsl router: To splitter που μου λες να βαλω θα εχει και μια εξοδο phone. Αυτη προφανως δεν την χρησιμοποιω. Σωστα? Επισης με την ιδια λογικη των τηλεφωνων να συνδεσω στο patch panel και το router?

Δημοσ.

την εξοδο phone μπορεις να την τερματισεις και αυτην σε μια πορτα του p.panel.στην πορτα που θα την τερματισεις δε θα χρειαστει να βαλεις φιλτρο και απο την μπροστα μερια του p.panel.

εγω θα τερματιζα την εξοδο modem σε μια πορτα και με ενα τηλ. καλωδιο θα συνδεα ΜΟΝΟ το router στην πορτα.

Καλο θα ειναι να γραψεις πανω στην πορτα οτι ειναι για router.

Δημοσ.

ΟΚ. Ηθελα και γω να εχω το router σε ξεχωριστη πορτα του patch panel και αυτο θα κανω.

Για την αρχικη μου ερωτηση τι λες:

4. Τα καλωδιάκια της γραμμής του ΟΤΕ (2 δεν θυμάμαι τα χρώματα γιατί το καλώδιο του ΟΤΕ έχει 4 ζεύγη και χρησιμοποιώ ένα ζεύγος εγώ και ένα οι γονείς μου) πως αντιστοιχίζονται στο μπλε – άσπρο μπλε του cat6 ή στο κόκκινο – μαύρο του τηλεφωνικού πλακέ ( παίζει ρόλο ή κάνω δοκιμές με το τηλέφωνο στην τελική)?

Σε ευχαριστω παντως για την μεχρι τωρα βοήθειά σου. <_<

Δημοσ.

η γραμμη του ΟΤΕ ερχεται σε 1 ζευγαρι,δεν μπορω να ξερω ποιο ειναι το δικο σου.απο την πισω μερια του p.panel υπαρχουν χρωματα τα οποια αντιστοιχουν στα χρωματα του utp,οποτε θα τα καρφωσεις στο ασπρομπλε-μπλε

Δημοσ.

α.ναι θα παιξει αυτος που λες.

β.καλο ειναι οι γεφυρες να γινουν στην αποπανω πλευρα γιατι εσυ με το ζορι προσπαθεις να περασεις 3 καλωδια μεσα σε μια υποδοχη της krone= απαραδεκτο.

υπαρχει και αλλη λυση.

γραμμη οτε μπαινει στην krone>απο την κατω πλευρα φευγει μονο ενα splitter .απο τις Phone βαζεις τηλεφωνικο διακλαδωτη απο 1 σε 3 και διωχνεις οπου θες για τα τηλεφωνα.απο το adsl το ριχνεις στο ρουτερ .αν σε βολευει αυτο.αλλα μην κανεις τις γεφυρες απο κατω.ειναι Too much τρια καλωδια.καντες απο πανω.αν απο πανω ειναι τα καλωδια του οτε παρε μια δευτερη krone και βαλε εκει τα δικα σου

Δημοσ.

α.ναι θα παιξει αυτος που λες.

β.καλο ειναι οι γεφυρες να γινουν στην αποπανω πλευρα γιατι εσυ με το ζορι προσπαθεις να περασεις 3 καλωδια μεσα σε μια υποδοχη της krone= απαραδεκτο.

υπαρχει και αλλη λυση.

γραμμη οτε μπαινει στην krone>απο την κατω πλευρα φευγει μονο ενα splitter .απο τις Phone βαζεις τηλεφωνικο διακλαδωτη απο 1 σε 3 και διωχνεις οπου θες για τα τηλεφωνα.απο το adsl το ριχνεις στο ρουτερ .αν σε βολευει αυτο.αλλα μην κανεις τις γεφυρες απο κατω.ειναι Too much τρια καλωδια.καντες απο πανω.αν απο πανω ειναι τα καλωδια του οτε παρε μια δευτερη krone και βαλε εκει τα δικα σου

Δεν εχεις αδικο για τα τρια καλωδια. Οντως στις δοκιμες της ρεγκλετας της φωτογραφιας με την τριτη φορα σφηνωσε!

Θα τα βαλω στην ιδια ρεγκλετα απ' την πλευρα του ΟΤΕ, οποτε θα εχω μαχ 2 καλωδια.

Να βαλω και μια νεα παραμετρο στην συνδεσμολογια. Ειδα οτι στις οριολωριδες μπορουν να κουμπωσουν αντικεραυνικα. Ελα ομως που δεν εχω γειωση (καλοριφερ κτλ) στο μερος που ειναι το rack (5U). Πως θα μπορουσα να γειωσω μια τετοια συνδεσμολογια?

Δημοσ.

Δεν εχεις αδικο για τα τρια καλωδια. Οντως στις δοκιμες της ρεγκλετας της φωτογραφιας με την τριτη φορα σφηνωσε!

Θα τα βαλω στην ιδια ρεγκλετα απ' την πλευρα του ΟΤΕ, οποτε θα εχω μαχ 2 καλωδια.

Να βαλω και μια νεα παραμετρο στην συνδεσμολογια. Ειδα οτι στις οριολωριδες μπορουν να κουμπωσουν αντικεραυνικα. Ελα ομως που δεν εχω γειωση (καλοριφερ κτλ) στο μερος που ειναι το rack (5U). Πως θα μπορουσα να γειωσω μια τετοια συνδεσμολογια?

Οπα οπα.απο την πλευρα του οτε αν υπαρχουν καλωδια οτε δεν θα το βαλεις.απλα θα παρεις αλλη μια ρεγκλετα απο τον οτε θα πας στην δευτερη ρεγκλετα που θα ειναι ολη δικη σου και θα κανεις οτι θες.επισης ραζιμι για τις γεφυρες οχι τηλεφωνικο.του οτε η ρεγκλετα συνηθως γειωνεται.απο εκει και περα δεν υπαρχει και λογος να γειωσεης κατι αλο.καποιοι γειωνουν την ρεγκλετα πανω στην ρεγκλετα του οτε η στο σωληνα το στρογγυλο και το Rack καποιοι το γειωνουν σε γειωση ρευματος.αλλα μην σε ανησυχει αυτο γενικα.

Δημοσ.

Η τηλεφωνικη γραμμη του ΟΤΕ ερχεται σε μενα μεσω στυλου με ενα καλωδιο 4 ζευγων και μεσω κουτιου (στρογγυλο ηλεκτρολογικο, χονευτο σε τοιχοποιια) εδινε σε μενα και τον σπιτι του πατερα μου (διωροφη οικοδομη).

Οποτε εγω βαζω σε μια ρεγκλετα το δικο μου ζευγος (οπως ερχεται απ' την κολωνα του ΟΤΕ - εχει κουτι επανω στην κολωνα) οπως δειχνω στο σχημα και μια αλλη ρεγκλετα για την γραμμη του πατερα μου. Μαλιστα καταργω ολη την υπαρχουσα εγκατασταση του τηλεφωνικου δικτυου.

Δεν υπαρχει δηλαδη αυτη τη στιγμη ρεγκλετα του ΟΤΕ, τουλαχιστον απ' το εναεριο καλωδιο (μετα το κουτι του ΟΤΕ στον στυλο) και το σπιτι μου.

Οποτε να βαλω αντικεραυνικο ή οχι για την ρεγκλετα μου? Αν απαιτειται να βαλω τοτε να το συνδεσω στο καλωδιο γειωσης του rack?

Ασχετα με το αντικεραυνικο, την γειωση rack νομιζω οτι το πιο ευκολο θα ηταν να την συνδεσω στην γειωση του ρευματος.

Υποψιν οτι ολα τα καλωδια ειναι utp cat6 και οχι ftp.

Τι ειναι το ραζιμι? :mellow:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...