snakes Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Καλημέρα στα παιδιά του insomnia..! Ένας φίλος μου θέλει να πάει κατά ssd μεριά, θέλει να πάρει κάποιον ssd ο οποίος να είναι όσο πιο γρήγορος γίνεται στην τιμή των 100ε (Θέλει να δει μεγάλη διαφορά από τον μηχανικό.. γι αυτό και θα αγοράσει ssd) Θέλει να του προτείνω μερικούς. Εγώ βρήκα αυτούς 1)Θέλω να μου πείτε γνώμες σχετικά με την επιλογή του ssd. 2)Θέλω να μου πείτε πόσο μεγάλη θα είναι η διαφορά από τον μηχανικό. 3)Σε περίπτωση που η mobo δεν υποστηρίζει sata3 θα πρέπει να αγοράσει controller για να μην χάσει ταχύτητα..? 4)θα πρέπει να αγοράσει και αυτά για να κουμπώσει πάνω στο κουτί..? Αυτά είναι τα ερωτήματά μου.. πιστεύω να μην σας κούρασα όμως δεν έχω ξανακάνει εγκατάσταση ssd και ξέρω λίγα πράγματα... Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Καταρχήν καλύτερα θα ήταν να αποφύγεις το πλαίσιο και με λίγα περισσότερα να πας σε 120gb. Θέλει να του προτείνω μερικούς. Εγώ βρήκα αυτούς 1)Θέλω να μου πείτε γνώμες σχετικά με την επιλογή του ssd. Εγώ έχω τον πρώτο και είμαι ικανοποιημένος. Θεωρητικά είναι λίγο γρηγορότερος από τον ocz αλλά δεν νομίζω αυτό να φαίνεται πουθενά πέρα από τα benchmarks (και αν). Tον επέλεξα σε σχέση με αυτόν που λες λόγω του ονόματος της corsair (+rma κτλ) και του γεγονότος ότι στο παρελθόν οι ocz είχαν θέμα με το firmware και πέταγαν bsod. Απ ότι ξέρω, όμως, αυτό λύθηκε. Κατά τα άλλα ο αντίστοιχος ocz νομίζω ότι είναι ο vertex. 2)Θέλω να μου πείτε πόσο μεγάλη θα είναι η διαφορά από τον μηχανικό. Αν είχε μηχανικο ide (σε αντίστοιχο παλιό μηχάνημα) είναι τεράστια και φτάνει στο βαθμό να νομίζεις ότι δεν καθόσουν μέχρι τώρα μπροστά σε υπολογιστή. Αν είχε κάποιον γρήγορο (7200rpm + sata) είναι αρκετά μεγάλη και την καταλαβαίνεις ακόμα και στο άνοιγμα των φακέλων, των προγραμμάτων κτλ. Κατευθείαν σου δίνει την αίσθηση της ταχύτητας. Στο bootaρισμα βέβαια είναι επίσης πολύ μεγάλη. 3)Σε περίπτωση που η mobo δεν υποστηρίζει sata3 θα πρέπει να αγοράσει controller για να μην χάσει ταχύτητα..? Δεν έχει νόημα να μπει σε τέτοια διαδικασία κατ εμέ. Δεν νομίζω ότι οι διαφορές sata 2, sata3 σε ssd φαίνονται με το μάτι + δεν ξέρω τι θέματα μπορεί αν αντιμετωπίσει με τον controller (κόστος, συμβατότητα κτλ) 4)θα πρέπει να αγοράσει και αυτά για να κουμπώσει πάνω στο κουτί..? Ο force 3 έρχεται με το δικό του 3.5 bracket μέσα στο κουτί οπότε όχι. Για τον ocz δεν ξέρω.
snakes Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Καταρχήν καλύτερα θα ήταν να αποφύγεις το πλαίσιο και με λίγα περισσότερα να πας σε 120gb. Γιατί να αποφύγω το πλαίσιο και μπορείς να μου δείξεις κανένα 120gb ssd (οικονομικός και καλός εαν είναι.. αλλιώς 60GB)
Δεινόσαυρος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Γιατί με 140 παίρνεις 120gb. http://www.skroutz.gr/s/339147/Corsair-Force-Series-3-120GB-SATA-3-6Gb-s.html και http://www.skroutz.gr/s/339586/OCZ-Agility-3-SATA-III-2-5-SSD-120GB.html Aν ηταν στα 80-90 ο 60αρης, οκ αλλά στα 105 είναι κάπως ακριβός.
alexzzz Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Έριξες καμιά ματιά σε αυτό το topic; http://www.insomnia.gr/topic/438547-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC-ssd-%CF%84%CE%B1-%CF%86%CF%8E%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%B1%CF%82/
snakes Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Έριξες καμιά ματιά σε αυτό το topic; http://www.insomnia.gr/topic/438547-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC-ssd-%CF%84%CE%B1-%CF%86%CF%8E%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%B1%CF%82/ Έριξα.. ο τύπος όμως διαθέτει σχεδόν τα διπλάσια...!
alexzzz Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Έριξα.. ο τύπος όμως διαθέτει σχεδόν τα διπλάσια...! Ναι, το ξέρω... απλά για να δεις το "κλίμα" το είπα γιατί έχει προχωρήσει εκεί η συζήτηση...
snakes Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Γιατί με 140 παίρνεις 120gb. http://www.skroutz.gr/s/339147/Corsair-Force-Series-3-120GB-SATA-3-6Gb-s.html και http://www.skroutz.gr/s/339586/OCZ-Agility-3-SATA-III-2-5-SSD-120GB.html Aν ηταν στα 80-90 ο 60αρης, οκ αλλά στα 105 είναι κάπως ακριβός. Τα 120gb όμως τι να τα κάνει αφού θα βάλει μέσα μόνο λειτουργικό και μικρο-προγράμματα... νομίζω πως με αυτόν εδώ θα είναι μια χαρά.. (από θέμα όμως ταχύτητας αυτός είναι πιο γρήγορος ή της corsair?)
Δεινόσαυρος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Mπορεί οι ανάγκες του να αλλάξουν στο μέλλον. Γιατί να μην είναι καλυμμένος? Κατά τα άλλα ο corsair είναι θεωρητικά ελάχιστα πιο γρήγορος όπως σου έγραψα και παραπάνω. Εγώ πήρα τον corsair (σου ενέφερα και τους λόγους) και δεν το μετάνιωσα.
snakes Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Οκ θα τον ρωτήσω και εαν είναι θα του πω να πάρει είτε τον corsair 60gb είτε 120gb.. Ένα άλλο τώρα θέλω να ρωτήσω... Πρέπει να κάνει αναβάθμιση firmware? γιατί το διάβασα στο άλλο θέμα αλλά τελικά ο τύπος δεν έκανε γιατί είχε την τελευταία έκδοση όμως στο corsair ισχύει το ίδιο..?
Δεινόσαυρος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Όχι, δεν χρειάζεται αναβάθμιση firmware. Τον κουμπώνεις, βάζεις ahci mode στο bios, στήνεις λειτουργικό και μετά κάνεις τα tweaks που υπάρχουν εδώ.
snakes Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2012 καλώς.. εάν έχω κανένα πρόβλημα θα επανέλθω... ευχαριστώ για την βοήθεια..!
snakes Δημοσ. 23 Μαρτίου 2012 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2012 Παιδιά τώρα διάβασα για τους hybrid ssd που λέει πως έχουν μεγάλη χωρητικότητα και ταχύτητα όσο ένας ssd... Λέτε αντί για ssd να του προτείνω hybrid ssd? (πάντως θέλει κάτι πολύ γρήγορο)
stm00192 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2012 Παιδιά τώρα διάβασα για τους hybrid ssd που λέει πως έχουν μεγάλη χωρητικότητα και ταχύτητα όσο ένας ssd...Λέτε αντί για ssd να του προτείνω hybrid ssd? (πάντως θέλει κάτι πολύ γρήγορο) Παραπληροφοριακο newsletter του πλαισιου μου βρωμαει εδω. Μην πιστευεις οτι διαβαζεις... Οι υβριδικοι ειναι πιο κοντα στους μηχανικους! Ελαχιστα καλυτεροι αλλα και παλι ετη φωτος πισω απο τους ssd! Sent from my HTC Explorer A310e using Insomnia
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα